Dodaj do ulubionych

pomoc dla pani Wioletty

22.11.16, 19:20
www.tvn24.pl/drewnowo-dramat-20-latki-ktora-zyje-na-skraju-nedzy,693891,s.html
W wątku o Szlachetnej Paczce wypłynęła sprawa pani Wioletty. Przypomnę, że ZUS odmówił renty tej sparaliżowanej 20 latce, bo próbowała uratować życie matki w czasie awantury domowej, a nie np pożaru. Na rentę nie zasłużyła.

Jeżeli ematki są nadal zainteresowane żeby pomóc tej pani na dole artykułu są dane jej subkonta w fundacji.
Obserwuj wątek
    • konsta-is-me Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 20:15
      Kurcze, I ona mieszka sama?
      Po co w ogole te niebieskie karty, skoro to nic nie daje?
      • lauren6 Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 20:43
        W reportażu mówią o narzeczonym i bracie, którzy jej pomagają.

Jeśli chodzi o sam wypadek to policji bym się nie czepiała. Pani Natalia zadzwoniła na policję, gdy rodzice się kłócili. Ojciec podsłuchał ten telefon i wtedy się rzucił z nożem na matkę. Policja nie miała czasu dojechać.

Skandaliczna jest dla mnie postawa naszego państwa, bo ta kobieta ma szansę na powrót do pewnej sprawności, a przez zaniechanie rehabilitacji, odmowę renty skazują ją na całe życie na wózku inwalidzkim.
        • konsta-is-me Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 23:09
          Ale nie pierwszy raz dzwonila.
          Chodzi mi o to, ze przyjezdzaja, zakladania karte , odjezdzaja...I co z tego wynika?
          Niç..
          Lub to co sie stalo.
          • owczarkini Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 09:21
            Nie no, ofiary przemocy mają przynajmniej w ten sposób dostęp do informacji co mogą zrobić. Pijanego agresora można wziąć na wytrzeźwiałkę. Co policja może więcej ? Przecież nie nakaże się gościowi wynosić ani go nie zamknie w kazamatach.
            • kaz_nodzieja Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 16:15
              Facet powinien dostać wyrok realnego więzienia, a nie w zawieszeniu. Gdy doszło do awantury facet miał już "zawieszony" wyrok. Dostał ataku bo wiedział, że w razie czego tym razem pójdzie realnie do więzienia. Nie wiem dlaczego sądy za wieloletnie znęcanie się nad rodziną dają wyroki w zawieszeniu. Wyrok w zawieszeniu jest dobry dla złodzieja kiełbasek, ewentualnie osoby bardzo młodej, która popełniła pierwsze przestępstwo.
        • anetapzn Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 11:27
          lauren6 napisała:

>
          > Skandaliczna jest dla mnie postawa naszego państwa, bo ta kobieta ma szansę na
          > powrót do pewnej sprawności, a przez zaniechanie rehabilitacji, odmowę renty sk
          > azują ją na całe życie na wózku inwalidzkim.

Nasze państwo i rząd tak szafujący hasłami o pomocy dla najbardziej potrzebujących, maja wszystko gdzieś. Ważne, ze Rydzyk dostanie miliardy, a smoleńskie pijawki kolejne miliony.
    • lady-z-gaga Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 21:25
      to po prostu niewiarygodne, że ta dziewczyna nie dostała renty.....
      • baltycki Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 21:33
        Renty przyznaje sie zgodnie (mam nadzieje) z obowiazujacym prawem,
        dla sytuacji wyjatkowych premier dostal uprawnienia przyznawania.....
        • lady-z-gaga Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 21:44
          obowiązujące prawo nie powinno uznawać za normę, że inwalida ( nie będący na utrzymaniu rodziny) może pozostać bez żadnych środkow do życia
        • owczarkini Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 09:17
          Też sobie pomyślałam, że powinna teraz wystąpić o rentę specjalną, póki media będą chciały to pokazać, ma większe szanse.
          Straszna sprawa.
        • danaide Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 17:04
          To może wystąpić o rentę specjalną i odszkodowanie od Państwa Polskiego za trwały uszczerbek na zdrowiu wskutek wadliwych działań przedstawicieli tego Państwa? Przecież ktoś podjął decyzję o odwieszeniu wyroku zresocjalizowanemu kolesiowi - jak widać, na wyrost.
    • tol8 Re: pomoc dla pani Wioletty 22.11.16, 23:19
      Wystarczy włączyć ją do Szlachetnej Paczki i nagle w waszych oczach stanie się żebraczką z patologicznej rodziny
      • lauren6 Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 09:20
        Ona jest w SzP.
    • mgla_jedwabna Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 09:33
      Poszło parę groszy. Swoją drogą, w komentarzach na stronie słusznie ktoś pisze, że p. Wiolecie przysługuje pomoc z Funduszu Pomocy Pokrzywdzonym i Pomocy Postpenitencjarnej, więc chyba nie do końca jest tak, że "jakby ratowała z pożaru, to by dostała, a że ratowała od noża mordercy, to nie dostanie".
      • volta2 Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 11:06
        ja zrozumialam, ze jej przyslugiwaloby gdyby ratowala bezintereswonie, np. obca osobe.

a poniewaz trudno uznac niesienie pomocy matce za bezinteresowne, to dlatego nie przyznaja.
        • anetapzn Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 11:25
          Ja też wysłałam parę złotych.
          Ale tak sie zastanawiam, czy dziewczynie nei należy sie czasem renta po matce, bodajże do 24. roku życia..o ile się nie mylę?!

A swoja droga to skandal po prostu, na Rydzyka idą miliardy, na pijawki smoleńskie miliony, a nie ma pieniedzy na rentę dla dziewczyny, na więcej rehabilitacji, żeby mogla wrócić do pełni sprawności. W głowie się nie mieści.
          • ponis1990 Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 16:24
            taka renta się należy jak ktoś się dalej kształci.
    • princesswhitewolf Re: pomoc dla pani Wioletty 23.11.16, 17:40
      Nie rozumiem kraju ktory kieruje sie tylko biurokracja a nigdy nie indywidualnymi przypadkami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka