Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja a libido

14.12.16, 17:39
Czy możecie polecić jakieś tabletki antykoncepcyjne, które nie obniżają libido? Czy takie już wyprodukowano?
Obserwuj wątek
    • niu13 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 17:52
      Używałam 3 rodzajów i żadne mi nie obniżały. Wolałabym urodzić 5 dzieci niż nie mieć libido
      • zuleyka.z.talgaru Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:00
        To ja odwrotnie. Wolałabym nie mieć libido niż hordę dzieci.
        • kaz_nodzieja Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 20:17
          A ja jeszcze inaczej. Chcę mieć libido i żadnych dzieci, na razie się udaje.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 20:25
            Źle, źle, źle. Żadnych płodów płci męskiej - chciałoś napisać.
    • ina_nova Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 18:55
      Myślę, że jest to kwestia bardzo indywidualna, możliwa do sprawdzenia jedynie na własnej skórze. Łykam yasminelle 7 rok i z libido wsio ok.
    • sundry Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 18:59
      Brałam z 5-6 rodzajów i wszystkie mi obniżały.
    • yamilca197 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 19:01
      To jest sprawa indywidualna, stosowalam rozne srodki hormonalne i zadne nie obnizaly libido.
    • pulcino3 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 20:39
      Wszystkie anty jakie brałam były mega skuteczne. ZERO ochoty na sex - zero problemów z ciążą :p
      • paszewa Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 20:45
        to dokładnie jak u mnie... a nuva ring najgorsze
      • aniela_petronela Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 21:21
        U mnie to samo plus jeszcze bardzo słabe nawilżenie (czy nawet wręcz wysuszenie) uncertain
        • sunnysmile Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 23:12
          A ja zastanawiałam się czy ze mną wszystko ok, skoro w trakcie stosowania nuva ring miałam okresy suszy (aż tak dobitnie muszę to opisać). Co w takim razie zamiast tabsów i nuva ring? Tylko wkładka?
          • rosapulchra-0 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:01
            Od kilku lat mam mirenę i szczerze polecam.
          • aniela_petronela Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 21:44
            Wkładka smile Dłuuugo się broniłam, bo jakoś do mnie nie przemawiała, teraz mam drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Mam zwykłą miedziankę
      • aqua48 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 17:20
        pulcino3 napisała:

> Wszystkie anty jakie brałam były mega skuteczne. ZERO ochoty na sex - zero prob
        > lemów z ciążą :p

O to to, też tak miałam. Działanie radykalne.

• kondolyza Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 21:37
      alina460 napisała:

> Czy możecie polecić jakieś tabletki antykoncepcyjne, które nie obniżają libido?
      > Czy takie już wyprodukowano?

tak,ale w formie wkładki smile nazywa dię mirena.

PS.na ulotce Belary piszą ze nie obnizają libido ale mi jednak obnizaly. polecam spiralkę
    • klamkas Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 23:52
      Takie, które odpowiadają twojemu organizmowi (czyli: najpierw znajdź dobrego ginekologa i zrób badania hormonalne).

Ja od lat stosuję NuvaRing (nie tabletki, ale hormony) i żadnych problemów nie zarejestrowałam.
      • snakelilith Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:17
        Badania nie wykażą, czy pigułki wpłyną na libido. Poza tym, aż tak dużo różnic pomiędzy pigułkami nie ma, że u zdrowej kobiety wybór pigułki jest przypadkiem i tylko metodą prób oraz błędów można sprawdzić ewentualne różnice w działaniu. Generalnie jednak jak kobieta przy jednym preparcie stwierdzi obniżkę libido, to będzie tak przy każdym innym, bo winne jest generalne działanie gestagenu. A dla 10 najczęściej stosowanych jednofazowych preparatów obniżka libido jest nawet potwierdzona naukowo.
    • anorektycznazdzira Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 06:49
      używam złożone estrogenowe - NA PEWNO NIE obniżają
    • b-b1 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 09:12
      Brałam chyba wszystkie-jednofazowe, trójfazowe i inne wynalazki. U mnie problemem nie jest libido, tylko fatalne samopoczucie. Została mi spirala-ale zwykła miedziana bez grama hormonów i taką mam już trzecią. Miesiączki obfite, ale coś za coś.
      • niu13 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 11:24
        A to współczuję ja przy spirali czułam się jak zaszlachtowana krowa.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 12:40
        Ja przed ciążą miałam zwykłą miedziankę i miałam okresy jak zwykle - skąpe 3 dni.
        • evolventa Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 19:19
          Jak widać, to są wszystko osobnicze rzeczy... przez wiele lat używałam tabletek, najczęściej Cilest, libido miałam marne bardzo, potem miałam miedziankę i też okresy może nie bardziej obfite, ale za to długie, nawet 8-9 dniowe, a teraz mam mirenę i to wreszcie jest to.
    • przeciwcialo Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 19:25
      Na mnie tabletki działały tak że nic mi sie nie chciało. Stuyprocentowa skuteczośc.
      • dolores12 Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 21:22
        Po 15 latach przerwy od tabsów lekarka namówiła mnie na Belarę, choć się wzbraniałam przed hormonami. Wzięłam w nadziei, ze poprawili nieco te antyki i już nie działają na libido. Niestety, działały tak skutecznie, że rzuciłam po miesiącuuncertain Dodatkowo miałam mdłości cały dzień i okropne zaparcia.
    • kk345 Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 19:39
      A w jaki sposób ginekolog zbadał hipotetyczną reakcję twojego libido na konkretne tabletki??? jakim testem to się sprawdza? big_grin
    • ida_listopadowa Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 21:26
      niestety, na sobie trzeba probowac! Polecam nuva ring, toleruje go dobrze 91% osob, tabletki tylko 76%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka