alina460 14.12.16, 17:39 Czy możecie polecić jakieś tabletki antykoncepcyjne, które nie obniżają libido? Czy takie już wyprodukowano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niu13 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 17:52 Używałam 3 rodzajów i żadne mi nie obniżały. Wolałabym urodzić 5 dzieci niż nie mieć libido Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:00 To ja odwrotnie. Wolałabym nie mieć libido niż hordę dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 20:17 A ja jeszcze inaczej. Chcę mieć libido i żadnych dzieci, na razie się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 20:25 Źle, źle, źle. Żadnych płodów płci męskiej - chciałoś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 18:55 Myślę, że jest to kwestia bardzo indywidualna, możliwa do sprawdzenia jedynie na własnej skórze. Łykam yasminelle 7 rok i z libido wsio ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 18:59 Brałam z 5-6 rodzajów i wszystkie mi obniżały. Odpowiedz Link Zgłoś
yamilca197 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 19:01 To jest sprawa indywidualna, stosowalam rozne srodki hormonalne i zadne nie obnizaly libido. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 20:39 Wszystkie anty jakie brałam były mega skuteczne. ZERO ochoty na sex - zero problemów z ciążą :p Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 20:45 to dokładnie jak u mnie... a nuva ring najgorsze Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_petronela Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 21:21 U mnie to samo plus jeszcze bardzo słabe nawilżenie (czy nawet wręcz wysuszenie) Odpowiedz Link Zgłoś
sunnysmile Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 23:12 A ja zastanawiałam się czy ze mną wszystko ok, skoro w trakcie stosowania nuva ring miałam okresy suszy (aż tak dobitnie muszę to opisać). Co w takim razie zamiast tabsów i nuva ring? Tylko wkładka? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:01 Od kilku lat mam mirenę i szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_petronela Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 21:44 Wkładka Dłuuugo się broniłam, bo jakoś do mnie nie przemawiała, teraz mam drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Mam zwykłą miedziankę Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 17:20 pulcino3 napisała: > Wszystkie anty jakie brałam były mega skuteczne. ZERO ochoty na sex - zero prob > lemów z ciążą :p O to to, też tak miałam. Działanie radykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 21:37 alina460 napisała: > Czy możecie polecić jakieś tabletki antykoncepcyjne, które nie obniżają libido? > Czy takie już wyprodukowano? tak,ale w formie wkładki nazywa dię mirena. PS.na ulotce Belary piszą ze nie obnizają libido ale mi jednak obnizaly. polecam spiralkę Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Antykoncepcja a libido 14.12.16, 23:52 Takie, które odpowiadają twojemu organizmowi (czyli: najpierw znajdź dobrego ginekologa i zrób badania hormonalne). Ja od lat stosuję NuvaRing (nie tabletki, ale hormony) i żadnych problemów nie zarejestrowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 00:17 Badania nie wykażą, czy pigułki wpłyną na libido. Poza tym, aż tak dużo różnic pomiędzy pigułkami nie ma, że u zdrowej kobiety wybór pigułki jest przypadkiem i tylko metodą prób oraz błędów można sprawdzić ewentualne różnice w działaniu. Generalnie jednak jak kobieta przy jednym preparcie stwierdzi obniżkę libido, to będzie tak przy każdym innym, bo winne jest generalne działanie gestagenu. A dla 10 najczęściej stosowanych jednofazowych preparatów obniżka libido jest nawet potwierdzona naukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 06:49 używam złożone estrogenowe - NA PEWNO NIE obniżają Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 09:12 Brałam chyba wszystkie-jednofazowe, trójfazowe i inne wynalazki. U mnie problemem nie jest libido, tylko fatalne samopoczucie. Została mi spirala-ale zwykła miedziana bez grama hormonów i taką mam już trzecią. Miesiączki obfite, ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 11:24 A to współczuję ja przy spirali czułam się jak zaszlachtowana krowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 12:40 Ja przed ciążą miałam zwykłą miedziankę i miałam okresy jak zwykle - skąpe 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Antykoncepcja a libido 15.12.16, 19:19 Jak widać, to są wszystko osobnicze rzeczy... przez wiele lat używałam tabletek, najczęściej Cilest, libido miałam marne bardzo, potem miałam miedziankę i też okresy może nie bardziej obfite, ale za to długie, nawet 8-9 dniowe, a teraz mam mirenę i to wreszcie jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 19:25 Na mnie tabletki działały tak że nic mi sie nie chciało. Stuyprocentowa skuteczośc. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 21:22 Po 15 latach przerwy od tabsów lekarka namówiła mnie na Belarę, choć się wzbraniałam przed hormonami. Wzięłam w nadziei, ze poprawili nieco te antyki i już nie działają na libido. Niestety, działały tak skutecznie, że rzuciłam po miesiącu Dodatkowo miałam mdłości cały dzień i okropne zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 19:39 A w jaki sposób ginekolog zbadał hipotetyczną reakcję twojego libido na konkretne tabletki??? jakim testem to się sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Antykoncepcja a libido 17.02.17, 21:26 niestety, na sobie trzeba probowac! Polecam nuva ring, toleruje go dobrze 91% osob, tabletki tylko 76%. Odpowiedz Link Zgłoś