taki-sobie-nick 11.01.17, 22:06 u nas jest. Przynajmniej teoretycznie. www.um.warszawa.pl/aktualnosci/oddychaj-warszawo-dzia-amy-dla-czystego-powietrza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Dofinansowanie do pieców 11.01.17, 22:17 dodam jeszcze, że jak Hania w tym tempie (i za pieniądze, które zawsze okazują się kilkakrotnie wyższe niż planowano) będzie budować to metro, to będziemy do niego wsiadać już w maskach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Dofinansowanie do pieców 11.01.17, 22:24 To nie w kupnie pieca jest problem, a w cenie gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dofinansowanie do pieców 11.01.17, 22:25 figrut napisała: > To nie w kupnie pieca jest problem, a w cenie gazu. A ile ten gaz kosztuje i ile powinien, bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Dofinansowanie do pieców 11.01.17, 22:44 Nie chce mi się teraz szukać rachunków za gaz, ale pamiętam ostatni rachunek z 2010 za połowę sierpnia, wrzesień i połowę października. Ogrzewane wtedy dwa mieszkania 40 i 80 metrów o zmniejszonej kubaturze /skosy. Przepalanie tylko w końcówce września i do połowy października, 2 kuchenki gazowe, ciepła woda na 5 mieszkańców 780 zł. Teraz na 2 miesiące mam 198 zł. na taki sam skład, tylko bez co. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Dofinansowanie do pieców 12.01.17, 12:41 pamiretam jak , chyab przed rokiem , jakas gmina w POlsce dofinansowywała zakup pieców naolej opałowy , duzo dawali , chyab do 80 % kosztów no i fajnie tylko zaraz potej kacji jedyni dwaj dostawcy oleju na tym terenie solidarnei podniesli ceny o 250 %. Ludzie sie wkurzyli i po paru miesiacach wygasili piecie i zaczeli znowu palić syfem , gumąi plastikiem takei kacj emają sens jesli to jest intestycja powiązana z zazpewneiienm stałej ceny tengo paliwa Odpowiedz Link Zgłoś