taki-sobie-nick 14.07.18, 22:12 gdzie mogę względnie tanio i szybko przetkać ucho? Default City. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:17 Bierzesz gumową gruszkę, napełniasz cieplą wodą i wstrzykujesz do ucha. Bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
old.maid Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:21 Albo strzykawkę największą. Do cieplej wody odrobinę mydła w płynie i płuczesz, działa niezawodnie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:22 old.maid napisała: > Albo strzykawkę największą. Do cieplej wody odrobinę mydła w płynie i płuczesz, > działa niezawodnie Patrz niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Masz w domu strzykawki? 14.07.18, 22:22 old.maid napisała: > Albo strzykawkę największą. Nigdy bym nie wpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
old.maid Re: Masz w domu strzykawki? 15.07.18, 09:21 Takiej strzykawki użył na mnie laryngolog gdy przyszłam do niego z takim samym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Otóż nie biorę owej 14.07.18, 22:21 gruszki, bo jej primo nie mam, secundo ucho mam po dwukrotnej perforacji błony bębenkowej i przepłukiwać go nie wolno. Laryngolożka czyściła je czymś w rodzaju odkurzacza do uszu. Gdyby ktoś nie wiedział, Default City (Miasto Domyślne) to jest Warszawa. Nazwa wzięła się stąd, że często zdarza nam się pytać o handel/usługi i nie podajemy przy tym, o jakie miasto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Otóż nie biorę owej 14.07.18, 22:24 nickbezznaczenia napisał(a): > No to masz problem. I dlatego zakładam wątek. To, że mam problem, wiem i bez złośliwych forumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Otóż nie biorę owej 14.07.18, 22:28 A wystarczyło od razu napisać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick UWAGA Samodzielne przepłukanie nie wchodzi w grę 14.07.18, 22:24 bo nie wolno płukać tego ucha. Laryngolog używa czegoś w rodzaju odkurzacza do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:33 gragi_tara napisała: > Użyj odkurzacza Nie mam. Wredne z was babska. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:42 to zrob sobie wlasny odkurzacz do ucha Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 22:42 chociaz moze lepiej nie, skoro juz milaes dwa razy ucho przebite? Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 23:12 Szybko w Krajmedzie na Wałbrzyskiej. Ale to nie będzie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: ucho mi się zatkało :-( 14.07.18, 23:15 Możesz podjechać też do Bielańskiego, Bródnowskego, na Szaserów i na Wołoską - tam mają ostre dyżury otolaryngologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ucho mi się zatkało :-( 15.07.18, 00:18 Wlac wode utleniona i kilka minut z tym polezec zeby nie wyplynelo. Potem dla odmiany poskakac, zeby wyplynelo. Powtorzyc, bo zazwyczaj za pierwszym razem nie dziala. W aptekach sa preparaty do rozpuszczania woskowiny, teoretycznie maja dzialac - moze warto sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: ucho mi się zatkało :-( 15.07.18, 09:40 Kup w aptece środek do rozpuszczania woszczyny i strzykawke (do płukania ciepła woda) Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: ucho mi się zatkało :-( 15.07.18, 12:18 Mnie w przychodni pielęgniarka na zlecenie lekarza przepłukała.Na NFZ Odpowiedz Link Zgłoś