merces 06.08.19, 23:56 Bardzo współczuję Marii, musi jej być niezwykle ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 00:05 Na pewno jest to dla niej trudna sytuacja, ale nie sądzę aby nie wiedziała o tym co robi jej ojciec, zwłaszcza że ofiarami były jej koleżanki z zespołu muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: tęczowy music box 07.08.19, 00:51 Może sama była ofiarą a to wiele zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: tęczowy music box 07.08.19, 08:22 A Ty myślisz, że jak dziecko jest molestowane to nosi jakiś symbol na czole, żeby wszyscy wiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:20 Trudno chyba zignorować, że tata więzi koleżanki w piwnicy...? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:30 Pytanie jak to więzienie faktycznie wyglądało. Jeśli zamykał się tam z nimi na parę godzin pod pozorem ćwiczeń to nikt z otoczenia mógł nie podejrzewać, że chodzi o coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:37 Artykuł mówi, że były zamykane na noc w piwnicy. Nic nie dzwoni? Nikomu? Żadnemu rodzicowi? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:38 Artykułu nie czytałam, coś mi tylko gdzieś przemknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:11 Usypiał czujność rodziców miesiącami. Zapraszał na nocowanie z innymi dziewczynkami, żeby nie wracały po nocach ze studia i przez dłuższy czas nie robił nic, co by mogło być podejrzane. Przygotowywał dziewczynki powoli przesuwając granice. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:57 Zmienia się zachowanie , postawa w stosunku do molestujacego z ktorym ofiary mialy staly kontakt,kolejna rzecz do molestwoania dochodziło w domu Sadowskiej . Trudno uwierzyć , że ani ona ani jej marka nic nie wiedziały . Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: tęczowy music box 07.08.19, 08:36 Maria jest dorosłą kobietą i ma swoje życie. Sprawa jest paskudna. Jeśli facet w jakikolwiek sposób wykorzystał te dzieciaki, to powinien zostać surowo ukarany. Ale absolutnie nie powinno się obciążać winami zboka innych członków rodziny, Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:01 Oraz ponad wszelką wątpliowść dowieść, że tak było. A do tego czasu nie szermować ocenami. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:17 Chyba, że od lat wiedzieli i nic kompletnie z tą wiedzą nie zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:44 I wtedy te wszystkie osoby dzielą winę sprawcy Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:19 Zdaje się, że żona go zaorała przyznając, że płacił jednej dziewczynie dla świętego spokoju. O dziwo była to wypowiedź broniąca go. Nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby tyle lat ignorować plotki i akceptować bez mrugnięcia okiem fakt, że mąż płaci grubą kasę rzekomo niezrównoważonej dziewczynie, nie zgłaszając nękania na policji. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: tęczowy music box 08.08.19, 09:06 No, zaczyna się pranie brudów. Żona nie miała pojęcia, czemu pan muzykant zamykał się w piwnicy z małymi dziewczynkami. Celebryckie szambo zmanierowanych grajków z pretensjami na bycie artystą. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:16 Ja tez współczuję. Jednak zastanawia mnie to, ze byla zona tak go broni. Przy takich argumentach, relacjach świadków, jakie mozemy juz teraz przeczytać, mogłaby sie wstrzymac od tego wstawiennictwa, a przynajmniej nie bronić go tak zaciekle. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:24 Broni tak naprawdę samej siebie, swojego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:42 Zapewne wiedziała, więc tak naprawdę per saldo broni przede wszystkim siebie, Pan niedługo umrze, a jak ludzie dowiedzą się, że wiedziała o wszystkim będzie miała przegwizdane. Nie wierzę, że nie wiedziała. Takie rzeczy kobieta żyjąca wiele lat z mężczyzną pod jednym dachem wie. Dla mnie wszyscy mężczyźni wybierający dobrowolnie zawody "z dziećmi" są podejrzani na "dzień dobry". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:01 W którymś artykule było, ze żona w ogóle nie była zdziwiona jak dziennikarz do niej zadzwonił. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:43 Czekamy niecierpliwie na kolejne odcinki "Tylko nie mów nikomu", tym razem o środowisku artystycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: tęczowy music box 07.08.19, 16:44 We wrześniu będzie druga cześć, o znanym artyście z płyty "Abba Pater" - Wojtyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 16:55 A więc czekamy niecierpliwie na część trzecią i czwartą, nie zabraknie w nich zapewne postaci, o których upodobaniach koledzy, przyjaciele i fani wiedzieli od dziesięcioleci. Jestem przekonana, że z każdym odcinkiem dramaturgia będzie rosła. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:01 Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś uzbierał pieniądze i nakręcił taki film. Doprawdy nie musisz się oglądać na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:41 uzbierałA - doprawdy czy zwracanie się do mnie jak do mężczyzny ma mnie zdeprecjonować? to jakiś gorszy gatunek? Film nakręcony przeze mnie czy zresztą przez kogokolwiek spoza klanu nie będzie wiarygodny, uznany zostanie za przekłamany i tendencyjny. Nie to co film braci Sekielskich. Ufam, że jako przejęci losem dzieci humaniści nie spoczną na laurach, będą tropić i piętnować pedofilię w każdym, również własnym środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:42 Marek Sekielski wypowiedział się na ten temat. Poradził wszystkim zainteresowanym, żeby poszli w ich ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:37 yva-na napisała: > Acha, czyli nie chodzi o dzieci... Tobie na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:28 w tym wątku o prawdę, co było intencją i motorem Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: tęczowy music box 10.08.19, 12:33 Oczywiście, że chodzi. Ale chodzi też o to, żeby wziąć sprawy w swoje ręce, a nie zrzucać odpowiedzialność na innych. Ze swojego wygodnego fotela pokazując palcem na tych, co robią niby za mało. I nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.bez.hipokryzji Re: tęczowy music box 11.08.19, 00:49 Livia.kalina. Mam pytanie. Dlaczego usiłujesz odwrócić uwagę od pedofilii środowisk artystycznych kierując ją na kościól katolicki? Czyżby ten temat (świat artystów) był ci nie na rękę? KK nie ma monopolu na pedofilię. Pedofilia dotyczy też i środowisk artystycznych, niestety...I wiele innych. Niestety, także i psychologów czy nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.bez.hipokryzji Re: tęczowy music box 11.08.19, 01:00 I żeby była jasność - przypadki pedofilii w w każdym przypadku należy nagłaśniać. Żeby nie było środowiskowego przyzwolenia na nią. Piszę to, gdyż temat bardzo mnie dotyka. Niestety, mam przykrą okazję obserwować zmagania z życiem ofiary pedofilii (sprzed wielu lat), jak się to na życiu ofiary odcisnęło. Ofiary pewnego psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 11.08.19, 01:15 Nie tylko nie ma monopolu ale nawet nie przoduje. Odsetek statystycznie na tym samym a nawet mniejszym poziomie co przedstawiciele innych "zawodów". Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 11.08.19, 08:48 A jakieś dowody na potwierdzenie tezy, że w innych "zawodach" więcej? Który "zawód" przoduje? Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: tęczowy music box 12.08.19, 05:17 Ja nie sadze, ze Maria wiedziala, to jest tak niedorzeczne, ze co ona mogla podejrzewac? Byc moze w doroslym zyciu mogla kojarzyc jakies fakty, ale nie sadze aby cokolwiek dopuszczala do siebie, ze jej tato,..? Natomiast teraz jej swiat runal, bo nie dosc ze jej tato gwalcil dzieci, to I mama o wszystkim wiedziala. MAMA Bardzo jej wspolczuje, bo nie dosc, ze to krewni ja wychowywali to teraz jeszcze najgorszy z najgorszych syfow sie ujawnil I ona pomimo wszystko jest w to wmieszana. Szkoda dziewczyny! Ja sobie tego nie wyobrazam. I wiecie co, zawsze przy takich tragediach dzieci, mysle sobie ze to wciaz sie dzieje, gdzie sa maltretowane, bite, gwalcone, to wychodzi pozniej I nie zawsze I jak to sie dzieje, ze rodzice nie widza zadnych zmian u dziecka, nieczego nie podejrzewaja, nie rozmawiaja. Tragedia jest rowniez to, ze zawsze to rodzice oddaja swoje dziecko w rece pedofilow! Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 13.08.19, 19:03 Lada moment na Polsat News rozmowa z p. Zielke, który przedstawił w mediach sprawę słynnego muzyka, o którym tutaj mowa. 19:30 albo chwilę wcześniej - chciałam wkleić link z profilu autora na Facebooku , ale nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: tęczowy music box 13.08.19, 20:38 Tu artykul Mariusza Zielke; www.salon24.pl/u/zielke/976658,horror-dzieci-z-teczy-dowody-na-pedofilie-krzysztofa-sadowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 14.08.19, 00:06 Na fb jeden z użytkowników pisze, ze o 00:15 ma niby być powtórka dzisiejszych "Wydarzeń i opinii" w Polsat News, a w nim wspominana przeze mniej wcześniej rozmowa z Mariuszem Zielke.Ja już to oglądałam i mogę polecić - facet wydaje się być bardzo spokojny i rzeczowy, miło się go słuchało mimo tego ze temat rozmow jest ciężki... Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 10:02 Poczekaj, poczekaj. Jeszcze się może niejeden duchowny w tej historii pojawić. Naiwnością jest sądzić, że pedofile dzielili się według dzisiejszych podziałów politycznych albo branży w jakiej funkcjonowali zawodowo. Historię Sadowskiego chciał już ruszyć Maciej Dobski, kiedy pracował w Polskim Radio, ale okazało się, że Sadowski współpracował z Martyną Wojciechowską (jedna z blond asystentek Glapińskiego w NBP) w ramach Fundacji Jazz Jamboree, która to fundacja była wspierana finansowo przez Ministerstwo Kultury, zdaje się już za czasów Glińskiego. Dobskiego wyrzucili z radia za jeden niewinny e-mail do ministerstwa z pytaniem o wysokość tego finansowania. nczas.com/2019/03/08/sensacja-skandal-i-aniolek-glapinskiego-dobski-wywalony-z-polskiego-radia-bo-zapytal-temat-niewygodny-dla-pis-u/ KRS Fundacji Jazz Jamboree to 0000056811. Każdy może sobie sam sprawdzić, że Martyna Wojciechowska jest prezesem zarządu, a Sadowski cały czas widnieje jako członek Rady Nadzorczej. Organem nadzorczym jest Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 10:19 Marcin Dobski, nie Maciej. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: tęczowy music box 07.08.19, 09:44 Jej ciężko? Pewnie tak. Pomyśl jak ciężko jest ofiarom jej ojca- do dziś, mimo że mineło tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: tęczowy music box 07.08.19, 16:39 gwiazdy.wp.pl/maria-sadowska-zbiera-publiczny-lincz-za-grzechy-ojca-ludzie-dajcie-jej-spokoj-6410955911395457a Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:07 Środowiska muzyczne są często nieco sekciarskie w charakterze. Występują tam "guru" w postaci sławnego artysty i rzesze bezkrytycznych "wyznawców", których celem jest zasłużenie na jego aprobatę, bycie w kręgu "wtajemniczonych", bycie w artystycznym obiegu pod jego marką. Dzieci są w takich układach szczególnie bezbronne, bo ich rodzice, opiekunowie, dla splendoru emanującego przez dziecko na nich za sprawą sławy dyrygenta Krollopa (Polskie Słowiki), czy Krzysztofa Sadowskiego (Tęczowy Music-Box), wygłuszają w sobie zdrowe odruchy nieufności wobec obcego, bardziej dbają o dobre stosunki z nim niż wierzą dziecku - i taki spatologizowany, postrzegający siebie jako posiadacza szczególnych praw "guru" może pozostawać bezkarny, choć nawet bywa przyłapywany. To tak jak z księdzem z Tylawy. Tylko Warszawa, a nie Podkarpacie. Ucieczka od wolności pod skrzydła "guru" tak samo kusi i przynosi złe skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:20 Podobnie było z guru dziecięcym psychologiem i psychoterapeutą, telewizyjnym celebrytą Andrzejem Samsonem. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:35 Tak, takie "ogony" perwersji, na którą otoczenie przymyka oczy, bardzo często ciągną się za 'guru". Dlatego lepiej być trochę aspołecznym i nie występować jako element zbiorowego kultu "guru" - choćby było to szalenie modne w danym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:59 Masz rację smillla, coś jest na rzeczy z tym "sekciarskim" charakterem takich środowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
kontobezpoczty Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:30 Wiem, że jakieś 15 lat temu o Krollopie z Polskich (czy tam Poznańskich, nie pamiętam dokładnie) Słowików w TVP wyemitowano materiał archiwalny skierowany do dzieci, a on był już wtedy skazany. Cała redakcja redakcja dziecięca wtedy poleciała. Tęczowego music boxu nigdy zaś nie oglądałam, zawsze przełączałam, choć wtedy był słaby wybór kanałów i generalnie oglądało się co popadnie - teraz w sumie mogę sobie pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:38 Mnie też nudził ten Music-Box i nie oglądałam, choć inne dzieci uważały mnie przez to za niezbyt cool. Też się cieszę, że nie wzbogaciłam sobą widowni patola. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:49 No, nie chcę, żeby teraz wyszło, że nikt się nie przyzna do oglądania, ale ja też nie oglądałam. Ale nie oglądałam też MTV, vivy czy tego programu z disco polo, byłam taka antymuzyczna. youtu.be/Mo5MfmDutv8 Ale - w świetle tego, co teraz wyszło, po obejrzeniu materiału jak wyżej narzuca się tylko "o, ku.wa...". Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:15 W chwili wejścia na ekrany " Tęczowego ..." byłam już na etapie MTV i vivy , na pewno kilka odcinków musiałam oglądać, bo pamiętam piosenki Sadowskiej i Gabrysi ( wywarły na mnie negatywne wrażenie, bardziej odpowiadały mi fasolki) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:47 makurokurosek napisała: > i Gabry > si Owsiak, siostrzenicy czy bratanicy Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:29 kontobezpoczty napisał(a): > Tęczowego music boxu nigdy zaś nie oglądałam, zawsze przełączałam, choć > wtedy był słaby wybór kanałów i generalnie oglądało się co popadnie - teraz w s > umie mogę sobie pogratulować I nie masz czego żałować. Ten program to było głównie namolne lansowanie Marysi Sadowskiej. Do tej pory nie potrafię się przekonać do jej śpiewania i mam w pamięci tamten agresywny lans. A wszystko było dziwacznie pretensjonalne, bo panu jazzmanowi nie wypadało podpisać się pod prostą dziecięcą piosenką. Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: tęczowy music box 07.08.19, 20:50 kontobezpoczty napisał(a): > Wiem, że jakieś 15 lat temu o Krollopie z Polskich (czy tam Poznańskich, nie pa > miętam dokładnie) Słowików W takich sprawach to jednak warto pamiętać dokładnie, jeśli się decydujemy na pisanie. Poznańskie słowiki to nie to samo, co Polskie. I byłoby źle, gdyby Krollop rzucał cień na Stuligrosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: tęczowy music box 07.08.19, 17:55 Jeżeli molestowane były dwie dziewczynki na przestrzeni lat to faktycznie nikt z rodziny mógł nie wiedzieć o skłonnościach, ale jeśli było tych dzieci dużo to jak bardzo trzeba mieć w dupie to co robi druga osoba. Patrz afera z gimnastyczkami i lekarzem w usa, tam masę dziewczyn i dopiero krzyk podniosła 22 letnia zawodniczka, że wkładanie palców do pochwy i msowanie to nie masaż sportowy. I nagle okazało się że wszyscy wiedzieli ale milczeli a rodzice zdziwieni, że jak to córka od 5 lat ma kilka razy w tygodniu robioną 'palcówkę" lekarz chodzi ze sterczacym fiutem po gabinecie a oni nic nie wiedzą. Te dziewczyny mówiły, że miały tysiące takich masaży. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:00 ofiar było wiele. Ale sprawa szybko przycichnie, przecież to nie ksiądz. www.salon24.pl/u/zielke/975478,krzysztof-sadowski-jest-pedofilem-wiele-doniesien-o-kryciu-przez-branze Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 08.08.19, 07:36 Czyli zgodnie z logiką wybierał dzieci z Domu Dziecka i problemowych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:58 Ale akurat nastoletnie córka jest ostatnią osobą, która się może domyślić. W końcu te dziewczynki jej na pewno się nie zwierzały, a z drugiej strony dla nastolatka (nawet solidnie uświadomionego) pomysł, że jego rodzice uprawiają seks i to nie z partnerem jest zwykle z gatunku absurdów. Więc naprawdę mogła niczego nawet nie podejrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:21 Podono ofiara Sadowskiego napisala ksiazke na ten temat: www.pudelek.pl/artykul/149775/dobral_sie_do_mnie_gdy_mialam_10_lat_gwalcil_mnie_czuje_sie_jak_smiec_kobieta_oskarza_w_ksiazce_znanego_polskiego_muzyka_mocne_cytaty/3/#comments Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:27 Dlatego nie wierzę, że Marysia Sadowska nie miała pojęcia o tym kim jest jej ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:05 Ja nawet sądzę, że sama w jakiś sposób mogła być ofiarą szaleństwa ojca, choćby poprzez rolę niemego świadka. Maria Sadowska jest kobietą bardzo inteligentną, spostrzegawczą i czytającą nawet drobne nastroje, sygnały. Ktoś tak bystry musiał zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:33 to nie szaleństwo tylko zboczenie i przestępstwo Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:44 Oczywiście. Ale w takich perwersjach jest też coś chorego, jeśli chodzi o rozumowanie i funkcjonowanie. Nie, żebym usprawiedliwiała. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 07.08.19, 23:08 Tak, tylko są perwersje "nieszkodliwe" a przynajmniej nie krzywdzące innych osób, zwłaszcza dzieci, ta powinna być jak najbardziej surowo karana i potępiana, tym bardziej w stosunku do osób publicznych, świetnie funkcjonujących, swiadomych, mających i wykorzystujących władzę, możliwości, autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 18:51 Po przeczytaniu zalinkowanych artykułów uważam, że jeżeli Marysia Sadowska chce wyjść z tego z twarzą to powinna zeznawać przeciwko ojcu. Nie wierzę, że nie wiedziała co jest grane, rozumiem że miała w tedy naście lat i nie koniecznie umiała sobie z tym poradzić ,ale teraz jest osobą dorosłą i powinna zmierzyć się z przeszłością, przynajmniej tyle jest winna ofiarą swojego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:09 Jeżeli faktycznie może pomóc ofiarom to powinna zeznawać. Chociaż z drugiej strony, jako nastolatka mogła nie wiedzieć i nie rozumiem czemu ona dzisiaj ma być koniecznie twarzą tej okropnej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:22 Mając dziewiętnaście lat dowiedziałam się, że mój kolega był gwałcony przez ojca do tej pory nie mogę sobie darować, że nic z tym faktem nie zrobiłam. Sadowska występując w Tęczowym miała 15-18 lat, tak więc mogła wtedy tak jak i ja nie umieć zmierzyć się z taką sytuacją, ale to się po prostu wie co należy zrobić i po której stronie winno się stać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:24 No ale wiesz po której stronie teraz stoi czy jednak uznajesz, że powinna odpokutować z grzechy ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:35 Nie odpokutować grzech ojca, a zeznawać przeciwko niemu i stanąć po stronie ofiar, zwłaszcza że do molestowań dochodziło w jej domu , a ofiarami były znane jej dziewczynki,tak więc musiała jednak coś wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:38 Musiała lub nie. Stanie lub nie. To wszystko się zweryfikuje. Nie rozumiem czemu już teraz zamiast o jej ojcu dyskutuje się o niej. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:45 Zapewne dlatego, że jej ojciec od dawna jest poza świecznikiem, natomiast ona od lat jest na świeczniku, a jej lansowanie rozpoczęło się właśnie w Tęczowym, który miało się wrażenie, że powstał właśnie dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:49 Chcesz powiedzieć, ze wylansowała się na gwałconych dziewczynkach? Nie śledzę jej kariery. Fakt, jest córką. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 20:29 Chce powiedzieć, że dziewczyna wówczas bez wielkiego talentu wylansowała się na programie stworzonym dla niej przez ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:26 Zwierzył Ci się Czy dowiedziałaś się w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:37 Zwierzył mi się. Chłopak miał bardzo trudną sytuację domową, Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:51 Smutne. Mam nadzieję, że choć późniejsze życie mu się ułożyło. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:47 A czy pan Krzysztof Sadowski naprawdę jest ojcem Marii? Bo w niektórych miejscach piszą, że jest tylko ojczymem.Fajnie gdyby ktoś w końcu napisał jaki jest stan faktyczny. To oczywiście cały czas jest jej rodzina, no i mieszkali x lat pod jednym dachem, no ale...Wiadomo, że większa tragedią byłoby posiadanie ojca - pedofila niż ojczyma jednak...No tak to mi się przynajmniej wydaje. Ale w komentarzach na wiadomym portalu przeczytałam, że Marysia podobno szybko wyprowadziła się z rodzinnego domu. Może podejrzewała pewne rzeczy albo widziała, że zachowanie tatusia wobec jej koleżanek/rówieśniczek jest dziwne/"nie takie", że jakoś (pewnie też w nieoczywisty sposób) przekracza granice. Bo tak szczerze...ciężko mi uwierzyć w to, że tak zupełnie nic nie wiedziała - przecież nawet jeśli jakiś czas mieszkali razem, to wpakował ją przecież do tego programu,w którym była lansowana na gwiazdę - tam też dużo widziała, miała styczność z "ofiarami" i niektóre z nich to były jej koleżanki.Dla mnie to horror... Odpowiedz Link Zgłoś
ras.szamra Re: tęczowy music box 07.08.19, 23:24 ,,Fajnie, by ktoś napisał jaki jest stan faktyczny?" A po co? By potem takie baby z magla - jak ty i inne w tym wątku - mogły na forach mogly sie ekscytować i mieć następny materiał do plotek? Albo decydowac czy i w jakim stopniu M. Sadowska ponosi odpowiedzialnośc? Żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 08.08.19, 00:05 ras.szamra napisała: > ,,Fajnie, by ktoś napisał jaki jest stan faktyczny?" > > A po co? By potem takie baby z magla - jak ty i inne w tym wątku - mogły na for > ach mogly sie ekscytować i mieć następny materiał do plotek? Albo decydowac czy > i w jakim stopniu M. Sadowska ponosi odpowiedzialnośc? > Żenujące Aha. No właśnie nie o to chodzi, żeby sobie używać tylko też pisać/podawać informacje prawdziwe,żeby dodatkowo komuś nie zaszkodzić. Nikt się tutaj niczym nie ekscytuje, dopowiadasz sobie. Ja nawet nigdzie nie pisałam o odpowiedzialności rzekomej córki. Co nie zmienia oczywistego faktu, że Maria Sadowska jest z tą sprawą z oczywistych względów łączona, a ja mogę powiedzieć tylko tyle, że wyjątkowo nie zazdroszczę jej takiej sytuacji,bo nikt nie chciałby się w niej znaleźć. Strasznie nieprzyjemnie jest "zbierać cięgi" za potomka rodziny, który zachował się "niewłaściwie"/ popełnił przestępstwo i dzielić odpowiedzialność za JEGO czyny. ...ujowa sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ras.szamra Re: tęczowy music box 08.08.19, 08:19 Nikt się nie ekscytuje? Może sobie przeczytaj dokladnie cały wątek - pojawiły się nawet sugestie co M. Sadowska powinna teraz zrobić, by >wyjść z twarza<, niżej informacja o tym, że Jacek Cygan musiał też wiedzieć. Nie pisz mi wiec tutaj, że dodatkowych informacji to ty szukasz z troski o innych. To zwykłe polowanie na czarownice Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: tęczowy music box 08.08.19, 16:47 Młodsza Młynarska też, taki świat można wszystko podpasować. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 07.08.19, 19:41 Tam największym problemem był alkoholizm, matka zmarła gdy chłopak był w 6 czy 7 klasie SP, ojciec coraz bardziej sięgał dna, zaczął go gwałcić po pijaku gdy ten miał 16 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: tęczowy music box 07.08.19, 21:59 Proroctwo: Zobaczycie, że kiedy oskarżenia się potwierdzą, w telewizji wielkimi literami będą podkreślać słowo "TĘCZOWY", wielokrotnie je powtarzać i imputować wydarzeniu bliskie powinowactwo z tęczą z LGBT. Skojarzą jedno z drugim. Będzie to nader sprytne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: tęczowy music box 08.08.19, 01:58 No wiesz, juz tutaj na forum Riki, tak wlasnie zrobil Wiec proroctwo twoje, jak najbardziej sluszne. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: tęczowy music box 08.08.19, 12:44 Trudno nie skojarzyć. "Nie ma przypadków, są tylko znaki", jak powiadał ks. Bronisław Bozowski z kościoła Wizytek na Krakowskim Przedmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:12 Nie współczujesz tylko szukasz sensacji, hieno Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:33 Oczami matki Marii Sadowskiej - "Nie chcieliśmy by Marysia została muzykiem" youtu.be/4px7G21xygM?t=434 Maria przyznaje, że szybko stała się samodzielna i nie była córeczką mamusi/tatusia. Wychowywali ją dziadek oraz ciocia...To chyba co nieco mówi o tej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:47 hieno? pewnie, skoro to nie "ziarno ", to lepiej milczeć i zamieść pod dywan Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: tęczowy music box 07.08.19, 22:51 Karmisz się cudzym nieszczęściem. Oczywiście czyjeś dziecko jest osobą publiczną, więc łatwo bezkarnie uderzyć. Paskudny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: tęczowy music box 07.08.19, 23:09 ale ja jej nie uderzam. Akurat Marię cenię, mam do niej coś w rodzaju sympatii i uważam, że jest w koszmarnej sytuacji teraz Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: tęczowy music box 08.08.19, 02:06 Marysia już zablokowała swoje konto na Instagramie - w sensie jest teraz prywatne, co mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: tęczowy music box 08.08.19, 05:44 A Jacek Cygan? Przecież siedział w Tęczowym po pachy, obok Dyskoteka Pana Jacka. Tam pełno jego piosenek. Czy on wiedział? Czemu się zapom8na o nim w tym wszystkim? To bardzo znana, flagowa postać, a wszyscy się Maryśki uczepiliśmy w sumie. A ona była wtedy nastolatką, glupią, mlodą i nie oszukujmy się, wtedy bez internetu, smartfonów, młodzież była mniej odważna i świadoma do donoszenia na policję. Ale taki Jacek Cygan? Dorosły był, rozgarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
eukaliptusy Re: tęczowy music box 08.08.19, 08:30 Ustalmy jedno. Maria Sadowska jest w tej sytuacji ofiarą. Cokolwiek ja spotkało, nie musi się z tego rozliczać, żeby zaspokoić żądze gawiedzi. Nic nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 08.08.19, 12:21 Gawiedź (o ile nie łamie prawa) też nie musi jej oszczędzać komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 08.08.19, 12:53 Nie, gazeciarz, tak jest tylko w twoim małym rozumku typa, który całe życie spędza na forum, szczując. Przyzwoity człowiek, do których się nie zaliczasz, wie, że istnieje różnica pomiędzy złoczyńcą a jego rodziną. A że gawiedź twojego pokroju kocha igrzyska, to zapewne będziesz pierwszy do "nieszczędzenia" jej komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 13:15 "Przyzwoity człowiek, do których się nie zaliczasz, wie, że istnieje różnica pomiędzy złoczyńcą a jego rodziną." Pamiętaj o tym ZAWSZE, również wtedy gdy dotyczy to twoich prawdziwych i wyimaginowanych wrogów oraz tych, których tych nienawidzisz Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 08.08.19, 16:17 Zależy czy rodzina nic nie wiedziała czy wiedziała i ukrywała, oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 13:22 Trudno powiedzieć, czy jest ofiarą, jak już to ofiarą chorego układu w którym chroni się interesy zamożnych przestępców. Ponieważ sprawa wyszła na jak, tak więc ma okazję wyjść z układu. Skoro cały światek muzyczny wiedział o działaniach Sadowskiego, a tak wynika z wypowiedzi osób których sprawa dotyczy zwłaszcza relacji ze spotkań Sadowskiego w Centrach Kultury, a molestowane były w dużej mierze jej koleżanki z zespołu to naprawdę trudno uwierzyć, że nic o sprawie nie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:07 Niby co mogła zrobić będąc nastolatką, na utrzymaniu rodziców, nawet gdyby się czegoś domyślała? Na tej samej zasadzie możesz równie dobrze obwiniać ofiary Sadowskiego, bo one przecież też nic nie zrobiły do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:19 Maria Sadowska ma 43 lata, jej matka, znajomi, ludzie z tej parafii, przepraszam, branży, również są dorośli. Może też niejednokrotnie zabierali głos w sprawie pedofilii w kościele? I nic? nikomu nie poruszyło to struny w sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:25 Szkoda, ze tak cię kłuje w oczy mówienie o pedofilii w KK, a nie kluje cię w oczy kilkadziesiąt lat wykorzystywania seksualnego tysięcy dzieci przez księży, zakonnice i krycie tego systemowo przez hierarchie kościelną. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:06 Nieprawda, w przeciwieństwie do ciebie kłuje mnie w oczy po prostu wykorzystywanie dzieci, również to kryte systemowo w showbiznesie Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:27 "Kryte systemowo w showbiznesie"??? a jakiż to system je krył? Jak władza kolaborowała z przestępcami? jak show biznes korumpował władzę? Jak show biznes ukrywał pedofila, przenosząc go z miejsca na miejsce, z miasta do miasta, z kraju do kraju? A tu idealne podsumowanie twojej osoby: Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 16:04 Parafrazując, słowo dla ciebie: Dla amatora rozwiązłości i zboczeń, pornografia to jedyna Droga, Prawda i Życie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:28 O, już macie nowego kozła ofiarnego. Ale żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:33 A zabierali? Przytocz jakieś wypowiedzi to będzie o czym mówić. Twoje fantazje nic nie znaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:12 Ale ja nie miałam pojęcia, co robił Sadowski, więc na jakiej zasadzie czynisz mi jakieś zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tęczowy music box 08.08.19, 14:57 spanish_fly napisała: > Niby co mogła zrobić będąc nastolatką, na utrzymaniu rodziców, nawet gdyby się > czegoś domyślała? Jaką nastolatką? Masz ty w ogóle pojęcie jak żyją dzieci show biznesu, od maleńkosci tresowane do kariery? Bachleda-Curuś w liceum wiodła życie rzutkiej bizneswoman i non stop wisiała na telefonie komórkowym, również na lekcjach. Marysie znałem bardzo dobrze osobiście, miała własne programy w lokalnym radio i w telewizji, była absolutnie samodzielną i samodecydujacą o sobie osobą (pomijam ułatwienia, czyli kontakty i protekcje ojca). Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:11 Uwzględniając, że już jako dwunastolatka sama podróżowała po świecie ( co dla mnie jest szokiem), to sory ale jako 15-18 lata nie była zahukaną nastolatką która nic o świecie nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:15 Różnie żyją, czasem są znacznie bardziej ubezwłasnowolnione niż te wychowywane na zwykłych szaraków. Sadowskiej nie znałam, nie wiem jak żyła. Twoim zdaniem robienie jej zarzutów o ewentualne przestępstwa ojca jest sensowne? Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:15 własnie o tym mówię, w pełni korzystała z blasków sławy, pieniędzy i możliwości swego ojca. Jeżeli miała świadomość lub choćby podejrzenie krzywdy, która się obok niej działa i kompletnie nic z tym nie zrobiła to czego tu współczuć? chyba tego, że za to zapłacić wstydem i niesławą. Też niekoniecznie jeśli sprawa zostanie zamieciona pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:25 Jeżeli miała, jeżeli nic z tym nie zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:28 I tak jest w każdej sprawie, w której tak ochoczo sądzimy i potępiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 08.08.19, 16:20 Zgadza się. Już jako dziecko była wygadana i pewna siebie, więc gdy miała cień podejrzeń mogła coś zrobić, to nie była zahukana szara myszka. Jednak wtedy nie byłoby kariery ani pieniążków. Poza tym dziewczyn z domu dziecka mniej szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: tęczowy music box 08.08.19, 21:38 Mogla wiedziec, ze cos sie dzieje i nie wiedziec, co z tym zrobic. Jeszcze do stosunkowo niedawna policja nie reagowala, jak facet w domu pral zone tak, ze cała okolica słyszała, bo to byly sprawy domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 08.08.19, 22:07 Mogła też wiedzieć, co się dzieje, ale wychowywana była tak, a nie inaczej i naturalnie przyjęła takie rzeczy za nieodzowną cześć świata. Skoro tyle osób wiedziało, to czemu akurat nastolatka miałaby zmieniać świat, a nie ludzie cieszący się ogólnym autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 22:24 Ale teraz nie jest już nastolatką tylko dorosłą kobietą, matką która doskonale zdaje sobie sprawę z tego czym jest pedofilia. To były jej koleżanki z zespołu, z zespołu który powstały by ją lansować, dlatego według mnie ma moralny obowiązek ustosunkować się do tych zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 08.08.19, 22:42 Nawet jako dorosła kobieta może nie być emocjonalnie w stanie ustosunkować się do zarzutów wobec ojca. Wątpię też, żeby z nastolatki dorastającej w tak parszywym środowisku wyrosła kobieta, od której możemy oczekiwać kryształowej postawy moralnej. Ja bym wywiązania się z tego moralnego obowiązku oczekiwała jednak w pierwszej kolejności od ludzi wtedy dorosłych, a wiedzących o krzywdzie małoletnich będących pod ich opieką. Dopiero wtedy od osoby, która mogła być również ofiarą. Nie bez powodu Marię matka odesłała dziadkowi, a sama pilnowała męża przed 'psychicznymi dziewczynami', które chciały kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 23:22 "Nawet jako dorosła kobieta może nie być emocjonalnie w stanie ustosunkować się do zarzutów wobec ojca." Natomiast jej koleżanki muszą być w stanie emocjonalne poradzić sobie z molestowaniem. " Ja bym wywiązania się z tego moralnego obowiązku oczekiwała jednak w pierwszej kolejności od ludzi wtedy dorosłych, a wiedzących o krzywdzie małoletnich będących pod ich opieką" Przypomnę, że do molestowania i gwałtów dochodziło w domu Sadowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 08.08.19, 23:53 makurokurosek napisała: > Natomiast jej koleżanki muszą być w stanie emocjonalne poradzić sobie z molesto > waniem. > Rozumiem Twoj gniew, bo skorzystała z układów tatusia i zrobiła na nich karierę, ale zastanawiam się jednak ile w tym gniewie słusznej złości, a ile tzw. wtórnej wiktymizacji. Ona w tym układzie jest jednym z najsłabszych ogniw. Nie jest odpowiedzialna za czyny ojca. Jako potencjalna ofiara może nie chcieć wracać, do przeszłości, co zrozumiałe. > " Ja bym wywiązania się z tego moralnego obowiązku oczekiwała jednak w pierwsze > j kolejności od ludzi wtedy dorosłych, a wiedzących o krzywdzie małoletnich będ > ących pod ich opieką" > > Przypomnę, że do molestowania i gwałtów dochodziło w domu Sadowskiej. Owszem, kiedy była dzieckiem. Kiedyś w moim domu doszło do rękoczynów pomiędzy wujkiem a ciocią. Nie czuję się za to jednak odpowiedzialna. Czemu to ona ma się teraz w pierwszej kolejności tłumaczyć, a nie sam winny czy jego żona, która potwierdziła, że płacili którejś dziewczynie dla świętego spokoju? W środowisku wiedziało wielu dorosłych, czemu tylko od niej wymagasz kajania się? To opiekunowie nawalili, rodzice. Ale tak, też mam nadzieję, że się wypowie i nie pójdzie w ślady matki. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 09.08.19, 00:13 "Rozumiem Twoj gniew, bo skorzystała z układów tatusia i zrobiła na nich karierę, ale zastanawiam się jednak ile w tym gniewie słusznej złości, a ile tzw. wtórnej wiktymizacji." Byłam molestowana. Sadowska jak większość osób zrobiła karierę dzięki znanym rodzicom i ani mnie to grzeje ani ziębi, nie dyskutujemy tu jednak o jej karierze ale o molestowaniu JEJ KOLEŻANEK PRZEZ JEJ OJCA. "Nie jest odpowiedzialna za czyny ojca." Nie twierdzę, że jest odpowiedzialna za czyny ojca, twierdzę że o ile dwadzieścia parę lat temu ze względu na układ w którym tkwiła oraz swój wiek mogła nie być w stanie stanąć po stronie ofiar tak teraz gdy prawda ujrzała światło dzienne jest to jej moralny obowiązek, bo w to że nie wiedziała co wyrabia jej ojciec jest mało prawdopodobne. Ofiarami nie były dla nie obce osoby, nic niemówiące imiona dziewczynek z drugiego końca Polski to były jej koleżanki, które znała, które nie były dla niej anonimowe. ". Czemu to ona ma się teraz w pierwszej kolejności tłumaczyć," Jeszcze raz wyraźnie napiszę, ona nie ma się tłumaczyć za zbrodnie ojca i nikt tego od niej nie oczekuje. Według mnie jednak powinna się wytłumaczyć za ukrywanie tych czynów. Czy gdyby mąż twojej koleżanki był pedofilem, a ona wiedziała o jego skłonnościach to czy nie miałabyś do niej żalu gdyby okazało się, że podczas jednej z wizyt twoja córka była przez niego molestowana. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: tęczowy music box 09.08.19, 00:46 Współczuję i tym bardziej rozumiem Twoją wściekłość. Co do koleżanki i męża pedofila, to owszem, potraktowałabym ją jako współwinną, bo jako osoba świadoma i dorosła nie zrobiła nic, ale moim zdaniem to nie do końca ta sama sytuacja. Sprawa wpłynęła kilka dni temu. Mało czasu, żeby się zderzyć z własną traumą. Wątpię, żeby teraz sobie oglądała komedię romantyczną sącząc prosecco na kanapie i machała ręką na te 'wyssane z palca bzdury'. Jeśli teraz powie, że owszem wiedziała, ale nigdy nic nie powiedziała to i tak ją zjedzą. A może być też tak, że nie może jednoznacznie powiedzieć, że wiedziała. Umysł ludzki czasem wypiera zbyt bolesne wspomnienia. Pamiętasz wątek bodajże Onewoman o dobieraniu się jej ojca do wnuczki? Wiele osób wtedy czuło, że sama autorka padła ofiarą molestowania tylko zwyczajnie nie pamięta. Mnie bardziej boli jednak postawa matki Sadowskiej, bo to również jej dom i na pewno znała dziewczynki, które spały w jej domu, koleżanki jej córki. To ona bardziej niż Marysia mogła cokolwiek już wtedy zrobić. A teraz chroni dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 09.08.19, 11:20 Siebie chroni. Maria jak podejrzewam też będzie bronić siebie, nawet kreując się na ofiarę, co oczywiście w pewnym sensie jest prawdą (bez względu na to czy sama była molestowana) ale z odpowiedzialnosci nie zwalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 09.08.19, 12:09 Zachowanie matki Sadowskiej jest dla mnie szczytem, tym bardziej że jest to osiemdziesięcioletnia kobieta i jeżeli nie teraz to kiedy zamierza się z tym zmierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tęczowy music box 10.08.19, 08:58 z_pokladu_idy napisał(a): > > Przypomnę, że do molestowania i gwałtów dochodziło w domu Sadowskiej. > > Owszem, kiedy była dzieckiem. ??????? Jakim Q... dzieckiem? Pierwszą dorosłą płytę wydała w połowie lat 90- tych (Wikipedia podaje 1993, ja pamiętam 1995). Prowadziła życie dorosłej samodzielnej osoby. Występy w Teczowym Music Boxie zakończyła na samym początku dekady. Relacje gwalconych kobiet dotyczą także całej drugiej połowy lat 90-tych, gdy ona była DOROSŁA. Proszę nie przykładać dzisiejszej miary rozpieszczonych dziubdziusiów do epoki, gdzie 12-latka samodzielnie podróżowała, a 18-latka prowadziła programy i zarabiała pieniądze negocjując stawki. I proszę może poczytać sobie o dzieciństwie Michaela Jacksona i innych członków The Jackson's Five. Show biznes to nie jest ochronka, nawet mając za sobą mocarne układy i pieniądze tatusia, trzeba samemu zachrzaniac. Poza tym wyjazd w jedną trasę koncertową daje tyle wrażeń i adrenaliny co niejeden rencista nie przeżył w całym swoim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:08 "Niby co mogła zrobić będąc nastolatką, na utrzymaniu rodziców, nawet gdyby się czegoś domyślała?" Wydaje mi się, że napisałam jasno, że wówczas jako nastolatka sytuacja mogła ją przerosnąć ale teraz jest osobą dorosłą i w chwili gdy układ padł może stanąć po stronie ofiar. I tak jak napisałam skoro cały światek muzyczny o działalności Sadowskiego wiedział, skoro w Domach kultury które odwiedzał opiekunowie wiedzieli o jego skłonnościach i pilnowali by żadne dziecko nie zostawało z nim sam na sam, skoro molestowane dziewczynki należały do zespołu Tęcza , a do molestowania i gwałtów dochodziło w domu Sadowskiej to naprawdę jest mało prawdopodobne aby nie wiedziała tudzież nie podejrzewała co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:11 Co nie zmienia faktu, że może nie chcieć komentować tego publicznie, choćby tłuszcza się domagała. Może zeznawać w sądzie, gdyby to tego doszło, ale wszelkiej maści Pudelków zadowalać nie musi swoimi wyznaniami w tej sprawie. Jej prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 18:20 Według mnie ma moralny obowiązek wypowiedzieć się w tym temacie, który dotyczy gwałtów na jej koleżankach przez jej ojca. Sądzę, że jest to winna swoim koleżanką Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 19:43 "Sądzę, że jest to winna swoim koleżanką" Oczywiście koleżankom . Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 08.08.19, 20:01 Jeżeli wiedziała lub podejrzewała (a jest bystrą kobietą) to owszem - ma moralny obowiązek. A jak to bywa z moralnymi obowiązkami - nie musi się z niego wywiązywać, ale wtedy musi się liczyć ze społecznym napiętnowaniem takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 22:18 Tak jak od arcybiskupów oczekujemy wypowiedzi i przeprosin po kolejnych aferach pedofilskich w kościele tak i logiczne jest, że tego samego oczekujemy od innych środowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 08:31 A nie, właśnie bardzo słuszne. To tak jak ludzie mają słuszne podejrzenia, że JPII "nie wiedział" o pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:20 Z reguły ludzie nie zwierzają się córkom, że kogoś gwałcą, a jeśli coś jest na rzeczy, to starają się dzieci chronić przed taką wiedzą i w razie wpadki twierdzą, że to oszczerstwa. A dziecko chce wierzyć, że rodzic jest dobry, dlatego łatwo te zapewnienia przyjmuje jako prawdę. Natomiast papież - jako głowa Kościoła - WIE o takich sprawach, bo do niego trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:52 Nie byłabym taka 1005 pewna, trafiają jak skorumpowany kapciowy nie zatai. A rodzice też z trudem przyjmują bolesną prawdę o swoich dzieciach, chyba nawet z większym niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 08.08.19, 23:21 Oczekujesz od dziecka prawdopodobnego przestępcy tego, że będzie się przed tobą korzyło za winy rodzica? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: tęczowy music box 08.08.19, 23:28 Nie mówimy o osobach obcych dla Marysi Sadowskiej I tak oczekuję, że Sadowska przeprosi koleżanki które były molestowane i gwałcone przez jej ojca w jej domu. Nie za pedofilię ojca ale za swoje milczenie i ukrywanie pedofilii. Jeszcze raz napisze to nie były osoby obce, tylko jej koleżanki z zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia.00 Re: tęczowy music box 09.08.19, 00:23 Ty nienormalna jesteś makurokusek. Na początku mnie tylko śmieszyłaś z tym moralnym obowiązkiem Marii ale teraz uważam że masz coś z głową. Albo jakieś urazy psychiczne z dzieciństwa. Ona nic nie musi, nikogo nie krzywdzila. Nawet jeśli czuła że z ojcem jest coś nie halo to w tak młodym wieku miała prawo czuć wstyd, przerażenie, szok, pomieszane z lojalnoscią córki wobec ojca. Miej pretensje do dorosłych za zmowę milczenia ale nie do dzieciaka. Zachowujesz się w tym wątku jak przekupa, rodem ze średniowiecza, żądajaca linczu i "igrzysk" na Marii , bo akurat ona jest teraz znana i jest łatwym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 08:34 Ona "dzieciakiem" była do 18 roku życia, potem już dorosłą, a nawet (jeszcze później) dojrzałą kobietą. Na każdym etapie już dorosłego swojego życia mogła coś zrobić z tą wiedzą. To nie jest zahukana ekspedientka spod Karpacia tylko pewna siebie, przebojowa (od dziecka), inteligentna kobieta z dużymi jak na Polskę, własnymi pieniędzmi, nawet nie uwiązana dziećmi. Miała pełnię swobody by bez wielkich strat dla siebie zareagować wcześniej - już jako dorosła. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:06 makurokurosek napisała: > Nie mówimy o osobach obcych dla Marysi Sadowskiej > I tak oczekuję, że Sadowska przeprosi koleżanki które były molestowane i gwałco > ne przez jej ojca w jej domu. /... / > Jeszcze raz napisze to nie były osoby obce, tylko jej koleżanki z zespołu. To nie były żadne jej koleżanki!!! Ona była "gwiazdą", która nie kumplowała się ze zwykłymi dziewczynkami z Tęczowego Music Boxu. Obowiązywała określona hierarchia. To samo dotyczy Bachledy-Curuś. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: tęczowy music box 10.08.19, 18:56 makurokurosek napisała: > Według mnie ma moralny obowiązek wypowiedzieć się w tym temacie, który dotyczy > gwałtów na jej koleżankach przez jej ojca. Sądzę, że jest to winna swoim koleża > nką Na szczęście tylko według ciebie. I nie to nie ty decydujesz, co ta kobieta ma teraz zrobić. Na razie to tworzysz jakieś domysły na podstawie których żądasz moralnego potępienia Sadowskiej. Widać, jak bardzo cię kręcą brudne ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:18 Ale co świadczy o tym, że nie stoi po stronie ofiar? Bo nie wygłosiła pikantnego oświadczenia specjalnie na Twój użytek? Może jeszcze powinna rzucać personaliami ofiar, nawet jeśli same się nie zdecydowały na oskarżenie Sadowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 08:36 No nie, myślę, że na takie oświadczenie zdecydowanie czeka dużo więcej osób, na przedzie z jej byłymi koleżankami. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia.00 Re: tęczowy music box 09.08.19, 12:41 Większość to czeka ale może na to, że te ofiary, jako dorosłe i dojrzałe kobiety coś z tym zrobią. Złożą zawiadomienie do prokuratury itp. Jak na razie to jedna wybrała pieniądze zamiast prawnej drogi ukarania sprawcy. Jest cisza, może te kobiety nie chcą się ujawniać a Ty każesz akurat Marii robić dym i aferę. Gawiedź sobie zyczy i już. Śmieszne to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 13:49 Każda z nich mogła zgłosić zawiadomienie. Maria też. Tyle. Biorąc pod uwagę wszystkie elementy mało prawdopodobne jest by nic nie wiedziała, tak samo jak mało kto wierzy, że JPII na przykład nie wiedział o pedofilii w KK. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 13:58 Ofiara wybrała pieniądze, które może dużo jej pomogą (przypominam, że część ofiar to dzieci z Domu Dziecka, bez zaplecza materialnego i rodzinnego), a Marysia możliwość spokojnego życia i niczym nie zakłóconej kariery czyli per saldo też pieniądze, tylko odpowiednio większe. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: tęczowy music box 09.08.19, 11:31 "I tak jak napisałam skoro cały światek muzyczny o działalności Sadowskiego wiedział, skoro w Domach kultury które odwiedzał opiekunowie wiedzieli o jego skłonnościach i pilnowali by żadne dziecko nie zostawało z nim sam na sam, skoro molestowane dziewczynki należały do zespołu Tęcza , a do molestowania i gwałtów dochodziło w domu Sadowskiej to naprawdę jest mało prawdopodobne aby nie wiedziała tudzież nie podejrzewała co jest grane." Czytasz w ogóle co piszesz? Cały światek muzyczny wiedział (nieletni raczej nie był), opiekunowie w domach kultury pilnowali dzieci czyli wiedzieli, a przepraszać ma Marysia?? Tylu dorosłych wiedziało, przez tyle lat, nigdzie nie zgłosiło a przepraszać ma Marysia? Nie tamci dorośli, nie żona, która kryła męża, tylko akurat córka? Może mi ktoś wytłumaczyć tę pokrętną logikę? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 13:55 Żona również tu jest krytykowana. Nikt jej nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:07 No właśnie też nie rozumiem. Za ojczyma ma przepraszać? Nie oglądałam tego programu, kojarzy mi się tylko, że jakiś przerost formy nad treścią tam był, ale może to nie to, nie jestem pewna. W ogóle nie kojarzę tych gwiazdek typu Sadowska czy Szelągowska z dzieciństwa. Tak czy siak, wszyscy widzieli, łącznie z dziennikarzami i pracownikami Ministerstwa (?), a przepraszać ma Maria?! Dla mnie w ogóle pchanie dzieci przed kamery jesy chore, oprócz Natalii Kukulskiej, którą ojciec szybko z szołbizu zabrał, nie znam ani jednego przypadku dziecka, które w życiu dorosłym zrobiłoby normalną karierę i sam było normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:10 *i samo byłoby normalne. Poprawiacz, wrr. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:19 ktoś kto wie o przestępstwie a nie ma poczucia winy z powodu tego, że nic z tym nie zrobił, jest amoralny. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:40 No ale o tym nie wiemy. Nie słyszałam, żeby MS na prawo i lewo opowiadała, jak to jej przykro, że w jej domu gwałcono dzieci, ale jej to nie dotyczyło, więc luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:49 Masz jakichś informatorów w jej otoczeniu, którzy Ci donoszą o czym rozmawia z ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:51 A ty masz? Jak na razie żaden "przyjaciel" czy inna "osoba z bliskiego otoczenia" nic nie chlapnęli super faktowi. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:54 obmyślają strategię jak tu nie rozniecić za bardzo ognia i wyjść z twarzą Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 18:06 Założę się, że "nic nie wiedziała" i obecna wiadomość o tym "była dla niej szokiem". Ewentualnie "Maria obecnie przeżywa ciężkie chwile i prosi media oraz komentatorów o uszanowanie prywatności." Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 09.08.19, 18:17 I właśnie za takie posty cię na forum nie trawią, gazeciarz, mendowata mąciwodo. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 09.08.19, 18:27 A Ty, jak uważasz, że będzie? Jak wyjdzie na moje to przeprosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tęczowy music box 09.08.19, 18:46 Stary, prędzej połknę szpilkę niż przeproszę cię za cokolwiek. I nie sil się na duże litery w "ty". Nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: tęczowy music box 10.08.19, 19:04 sumire napisała: > I właśnie za takie posty cię na forum nie trawią, gazeciarz, mendowata mąciwodo > . 100/100! Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: tęczowy music box 10.08.19, 19:17 Gratulacje Sumire Rosa się z Tobą zgadza, to prawdziwy zaszczyt dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: tęczowy music box 09.08.19, 18:37 No, raczej. A co ma Marysia powiedzieć? " Plotki były od dawna, ale kto brał to na poważnie" mówi osoba wysoko postawiona w środowisku muzyków jazzowych, która zna Krzysztofa Sadowskiego od lat. Ciekawe ile jeszcze takich tajemnic ukrywa celebryckie szambo... Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: tęczowy music box 08.08.19, 15:32 Miałam w liceum koleżankę z klasy. Jej ojciec był nauczycielem matematyki, oprócz tego bardzo przystojnym, interesującym mężczyzną - my, koleżanki i koledzy bywaliśmy u nich w domu. Masowo się w nim kochałyśmy Pewnego razu gruchnęła wieść, że jej tato, który po lekcjach zostawał w szkole z jedną z naszych koleżanek aby ją podciągnąć przed maturą z matematyki, uprawiał z nią pod przymusem seks. Ta dziewczyna o to go oskarżyła, pokazywała podarte ubranie, ślady zadrapań. Były tylko jej słowa przeciw jego słowom, ale z pracy go zwolniono i fama poszła. Żona odeszła. Część koleżanek zerwała kontakty z córką, która oblała maturę. A potem się powiesiła. Chyba miesiąc po jej śmierci sprawę umorzono z braku dowodów winy. Do dziś nie wiemy, jak było naprawdę, choć minęło tyle lat. Aha, oskarżycielka oblała maturę z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: tęczowy music box 09.08.19, 14:30 O ile nie ma dla mnie litosci dla pedofila o tyle nie oskarżam jak nie ma dowodów przedstawionych przed sądem. Zdyskredytować kogoś w ten sposób łatwo (cały internet o tym grzmi), gdyby sie okazało ze to bujda to watpie aby było o tym też tak głośno. Ja poczekam az będzie oskarżenie... Odpowiedz Link Zgłoś
saphire-2 Re: tęczowy music box 10.08.19, 09:59 hanusinamama napisała: > O ile nie ma dla mnie litosci dla pedofila o tyle nie oskarżam jak nie ma dowod > ów przedstawionych przed sądem. Zdyskredytować kogoś w ten sposób łatwo (cały i > nternet o tym grzmi), gdyby sie okazało ze to bujda to watpie aby było o tym te > ż tak głośno. Ja poczekam az będzie oskarżenie... Na razie około 50 kobiet rozmawiało z dziennikarzem i powiedziało mu, że Sadowski je gwałcił. Myślę, że on by tego nie ujawnił, gdyby to była jedna osoba. Jedna może zmyślać, kilka też ale kilkadziesiąt to chyba nie. Oczywiście że czekamy na oskarżenie i zeznania w sądzie. Koszmarna sprawa, że nikt nic nie widział przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: tęczowy music box 10.08.19, 16:29 Prokuratura potwierdziła, że od lutego prowadzi śledztwo w sprawie tego pana na zgłoszenie dwóch osób. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: tęczowy music box 10.08.19, 18:38 Ja nie twierdze ze nie...tylko ze nie oceniam na podstawie jednego wpisu jakiegos dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
iimpala Re: tęczowy music box 10.08.19, 14:49 pracowałam wiele lat w tv, w tym także przy tym programie. Pierwsze słyszę o jakichkolwiek problemach przy tym programie. A, wiadomo, zawsze jakieś korytarzowe plotki się słyszało np. o, wówczas dziecięcej, gwieździe a dziś "miedzynarodowej" (jak zwał tak zwał ale zawsze to alicja), która także brała udział w "tęczowym". Ciekawe czy też będzie miała coś do powiedzenia? Nigdy nic takiego nie obiło mi się o uszy, żadnych ploteczek o preferencjach tp, a przecież, jak to przy wielogodzinnej pracy, "gadało się" o tym i owym. Jestem zdziwiona i ciekawam dowodow. Jak na razie to producenci programu też są zdziwieni Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: tęczowy music box 10.08.19, 18:05 iimpala napisała: > pracowałam wiele lat w tv, w tym także przy tym programie. /.../ jakieś korytarzowe plotki się słyszało np. o, wówczas dziecięcej, gwieździe > a dziś "miedzynarodowej" (jak zwał tak zwał ale zawsze to alicja), która także > brała udział w "tęczowym". Ciekawe czy też będzie miała coś do powiedzenia? Wpierw może Ty powiedz, jakie to plotki krążyły na temat ABC Odpowiedz Link Zgłoś
saphire-2 Re: tęczowy music box 10.08.19, 23:13 Iimpala jest zdziwiona, producenci są zdziwieni. Nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał. Też nie wiem jak było ale mam wrażenie, że kilkadziesiąt molestowanych w dzieciństwie kobiet jednak nie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś