12.05.21, 20:31
Ktos zazywal ten suplement? Jaki zanotowalysvie poprawe koncentracji i wygladu skory?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Gotu kola 12.05.21, 20:47
      Ja brałam kilka lat temu, przez pół roku, w formie kropli i kapsułek, podczas leczenia boreliozy. Zalecił mi lekarz, jako wsparcie przy objawach neurologicznych i stawowych. Teraz też bym brała bo mgła pocovidowa daje się we znaki ale mam cukrzycę i z tego powodu lekarka odradziła i przepisała mi leki.
      • czerwonylucjan Re: Gotu kola 12.05.21, 22:27
        Ale pomagala ci jak bralas?
        • aurinko Re: Gotu kola 13.05.21, 23:21
          czerwonylucjan napisał(a):

> Ale pomagala ci jak bralas?

Tak, bardzo. Planuję teraz kupić smarowidło dla córki, ona ma przewlekłe problemy ze skórą i wydaję krocie na dermatologa i recepty a poprawa jest krótkotrwała. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować.
          • czerwonylucjan Re: Gotu kola 14.05.21, 16:15
            Oo a jaki preparat?
            • czerwonylucjan Re: Gotu kola 14.05.21, 16:15
              Tj jakiej firmy
              • aurinko Re: Gotu kola 14.05.21, 18:01
                czerwonylucjan napisał(a):

> Tj jakiej firmy

O takie: ogrodymaryli.com/index.php?productID=1347
    • aqua48 Re: Gotu kola 13.05.21, 10:08
      Przeczytałam kotu gula i zastanawiam się po czym kotu ta gula wyskakuje smile
      • chatgris01 Re: Gotu kola 13.05.21, 11:56
        aqua48 napisała:

> Przeczytałam kotu gula i zastanawiam się po czym kotu ta gula wyskakuje smile

Ja tak samo! I to za każdym razem, jak mi wyskoczy ten tytuł big_grin
      • gulcia77 Re: Gotu kola 13.05.21, 13:44
        Ja sobie wypraszamy, ja żadnemu kotu nie wyskakuję. 😁
    • primula.alpicola Re: Gotu kola 13.05.21, 10:15
      Doczytałam, że to wąkrota azjatycka. Moja skóra zażywa, mam krem Purito na noc, doskonały.
      Suplementów nie łykałam.
    • laurowylistek Re: Gotu kola 13.05.21, 10:50
      Pisałam już w innym wątku - u mnie po tym suplemencie była ogromna poprawa w zakresie krążenia, koncentracji i myślę, że adaptogennie też zadział. Jeżeli chodzi o skórę, to żaden krem nie spowodował takiego wygładzenia, jak gotu kola. Pierwszy raz brałam ok. 1000mg na dobę, teraz mam z innej firmy - w sumie biorę 2000mg.
      Zastanawia mnie tylko to, co napisała wyżej aurinko, jak to się kłóci z cukrzycą (?)
      • czerwonylucjan Re: Gotu kola 13.05.21, 11:51
        Jaka to firma? Pierwsza i druga.
        • laurowylistek Re: Gotu kola 13.05.21, 12:34
          Pierwszej nie pamiętam. Teraz od dłuższego czasu mam Nature's Answer. Na dłuższy czas wystarczy dawka ok.1000mg, może nawet mniej. Ja biorę ten suplement od daaawna - choć z przerwami - i biorę więcej. Jeżeli chodzi o wzrost energii, lepszą koncentrację, wygładzenie skóry, to efekt stopniowo narasta. Trzeba odczekać kilka tygodni, aż w pełni się rozwinie. U mnie bardzo się sprawdza.
          • arganowa Re: Gotu kola 14.05.21, 01:05
            Dawka 1000mg dziennie? Jak często musisz kupować nowe opakowanie? Znalazłam to Natures Answer, w dawkowaniu piszą, ze 3 ml płynu (84 kropli) zawiera 900 mg, a odmierzać codziennie 84 krople to jakiś kosmos. No i w 30 ml tych kropli jakoś mnóstwo nie będzie.
            Tu opisane dawkowanie
            • laurowylistek Re: Gotu kola 14.05.21, 12:25
              Ja mam w kapsułkach. Dwie kapsułki dziennie - czyli podstawowe dawkowanie - to 950 mg. Jedno opakowanie ma 90 kapsułek.
      • feiticeira Re: Gotu kola 13.05.21, 12:07
        Zainteresowałyście mnie i poczytałam, w tym artykule www.medonet.pl/zdrowie,gotu-kola,artykul,1733276.html są wymienione interakcje i działania niepożądane.
      • aurinko Re: Gotu kola 13.05.21, 23:28
        Moja lekarka jest ostrożna, a przeciwwskazaniem jest między innymi cukrzyca. Obecnie mam organizm w rozsypce po covidzie i wolę najpierw doprowadzić się do porządku, ustabilizować co nieco.
    • krwawy.lolo Re: Gotu kola 13.05.21, 13:50
      Mnie tytuł wątku cały czas wydaje się literówką i powinien brzmieć kotu gola. Nieco mniej bez sensu. smile
      • krwawy.lolo Re: Gotu kola 13.05.21, 13:52
        A tak pięknie się nazywa po polsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka