czerwonylucjan 12.05.21, 20:31 Ktos zazywal ten suplement? Jaki zanotowalysvie poprawe koncentracji i wygladu skory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Gotu kola 12.05.21, 20:47 Ja brałam kilka lat temu, przez pół roku, w formie kropli i kapsułek, podczas leczenia boreliozy. Zalecił mi lekarz, jako wsparcie przy objawach neurologicznych i stawowych. Teraz też bym brała bo mgła pocovidowa daje się we znaki ale mam cukrzycę i z tego powodu lekarka odradziła i przepisała mi leki. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Gotu kola 13.05.21, 23:21 czerwonylucjan napisał(a): > Ale pomagala ci jak bralas? Tak, bardzo. Planuję teraz kupić smarowidło dla córki, ona ma przewlekłe problemy ze skórą i wydaję krocie na dermatologa i recepty a poprawa jest krótkotrwała. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Gotu kola 14.05.21, 18:01 czerwonylucjan napisał(a): > Tj jakiej firmy O takie: ogrodymaryli.com/index.php?productID=1347 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Gotu kola 13.05.21, 10:08 Przeczytałam kotu gula i zastanawiam się po czym kotu ta gula wyskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Gotu kola 13.05.21, 11:56 aqua48 napisała: > Przeczytałam kotu gula i zastanawiam się po czym kotu ta gula wyskakuje Ja tak samo! I to za każdym razem, jak mi wyskoczy ten tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gotu kola 13.05.21, 13:44 Ja sobie wypraszamy, ja żadnemu kotu nie wyskakuję. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Gotu kola 13.05.21, 10:15 Doczytałam, że to wąkrota azjatycka. Moja skóra zażywa, mam krem Purito na noc, doskonały. Suplementów nie łykałam. Odpowiedz Link Zgłoś
laurowylistek Re: Gotu kola 13.05.21, 10:50 Pisałam już w innym wątku - u mnie po tym suplemencie była ogromna poprawa w zakresie krążenia, koncentracji i myślę, że adaptogennie też zadział. Jeżeli chodzi o skórę, to żaden krem nie spowodował takiego wygładzenia, jak gotu kola. Pierwszy raz brałam ok. 1000mg na dobę, teraz mam z innej firmy - w sumie biorę 2000mg. Zastanawia mnie tylko to, co napisała wyżej aurinko, jak to się kłóci z cukrzycą (?) Odpowiedz Link Zgłoś
laurowylistek Re: Gotu kola 13.05.21, 12:34 Pierwszej nie pamiętam. Teraz od dłuższego czasu mam Nature's Answer. Na dłuższy czas wystarczy dawka ok.1000mg, może nawet mniej. Ja biorę ten suplement od daaawna - choć z przerwami - i biorę więcej. Jeżeli chodzi o wzrost energii, lepszą koncentrację, wygładzenie skóry, to efekt stopniowo narasta. Trzeba odczekać kilka tygodni, aż w pełni się rozwinie. U mnie bardzo się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
arganowa Re: Gotu kola 14.05.21, 01:05 Dawka 1000mg dziennie? Jak często musisz kupować nowe opakowanie? Znalazłam to Natures Answer, w dawkowaniu piszą, ze 3 ml płynu (84 kropli) zawiera 900 mg, a odmierzać codziennie 84 krople to jakiś kosmos. No i w 30 ml tych kropli jakoś mnóstwo nie będzie. Tu opisane dawkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
laurowylistek Re: Gotu kola 14.05.21, 12:25 Ja mam w kapsułkach. Dwie kapsułki dziennie - czyli podstawowe dawkowanie - to 950 mg. Jedno opakowanie ma 90 kapsułek. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Gotu kola 13.05.21, 12:07 Zainteresowałyście mnie i poczytałam, w tym artykule www.medonet.pl/zdrowie,gotu-kola,artykul,1733276.html są wymienione interakcje i działania niepożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Gotu kola 13.05.21, 23:28 Moja lekarka jest ostrożna, a przeciwwskazaniem jest między innymi cukrzyca. Obecnie mam organizm w rozsypce po covidzie i wolę najpierw doprowadzić się do porządku, ustabilizować co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Gotu kola 13.05.21, 13:50 Mnie tytuł wątku cały czas wydaje się literówką i powinien brzmieć kotu gola. Nieco mniej bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś