Dodaj do ulubionych

Jak sensownie rozegrać torbę do pracy?

• marszawka Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 12:51
      Plecak a w nim: 2 sniadanie, obiad, laptop i papiery.
      Plus listonoszka a w niej: klucze, telefon i portfel.
      Plecak po to by miec 2 rece wolne, żeby dzieciaka trzymać.
      Plecak jest super. Ciężar się równo rozkłada.
    • magia Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 13:11
      kupuje! tylko torebki ktore mogę założyć przez glowe, ale sa to wielkosci max listonoszki.
      Na dokumenty, laptop mam zwykla zakupową torbe z szarego plotna. Upchne tam wszystko a gdyby śniadanie się rozlało czy cokolwiek ubrudzilo wrzucam do pralki.
      Dla mnie to rozwiązanie idealneale ja sie przemieszczam biuro-auto-dom. Ggdy ide na zakupy torba zostaje w bagażniku
    • pyza-wedrowniczka Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 13:54
      A jak się ubierasz do tej pracy? Masz tam dress code jakiś, czy pełen luz?
      Bo ja noszę albo wielką torbę z długim ramieniem (takim, żebym mogła w poprzek sobie przełozyć, materiałową - taki trochę wór) o tam wrzucam wszystko jak leci. Albo mam mała torbę, taką listonoszkę z kluczami, telefonem, kalendarzem itp. a jedzenie zabieram w takiej zwykłej materiałowej (mam kilka z fajnym nadrukiem).
    • nenia1 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 14:06
      Nosze małe torebki, bo nie lubię dźwigania, ot takie, żeby się zmieściły klucze, chusteczka i telefon.
      Zresztą dla mnie torebka jest czymś w rodzaju biżuterii, dlatego lubię ciekawe modele, które bardziej zdobią niż służą do ciągnięcia ze sobą całego majdanu. Mam może ze dwie większe, takie bardziej eleganckie, sztywne torebki na format A4 ale ogólnie rzadko noszę ze sobą dokumenty, prawie wszystko chodzi teraz mailowo.
    • palacinka2020 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 14:23
      Mnie smiesza te elegancko ubrane panie z modna torebka, a do tego w reku jakas bawelniana siatka, bo do torebki im rzeczy nie weszly. I z ta siatka i w jedna, i w druga strone. Kup sobie jakąś dużą torbę albo modny skórzany plecak.
    • picathartes Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 14:35
      Plecak, nigdy torba na ramię. Wszystkie klientki, którym zrobiłam zdjęcie podczas robienia pompek pokazujące ułożenie ich ramion, kupiły sobie plecaki. Takie miały ramiona krzywe smile
    • savignonblanc Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 22.10.21, 18:11
      Spróbuj takiej noszonej w ręce.
    • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 00:00
      Dzięki dziewczyny, kupiłam kolejny duży worek 😄 Ale jest tak cudną, miękka i mój fason, że trudno, będę chodziła z wielką torbą, bo na 30 innych ta od razu mi się spodobala😄
      • primula.alpicola Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 07:54
        No i nie pokazujesz?!
        Dalej, fotka, Hrabino.
        • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:20
          Zwykła, czarna, bez udziwnień i tania z Reserved. Wygląda nawet na więcej wartą i co najważniejsze ma suwak 😄 swoją drogą miałam kiedyś torbę z Reserved, też duża, butelkowa zieleń. Była niezniszczalna, a babki mnie pytały gdzie ja to cudo kupiłam.
          • primula.alpicola Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 14:28
            Spoko basic torba.
    • allijja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 01:09
      mam zwykłą torebke (średnią) na swoje osobiste rzeczy i torbę "pracową", podobna jak niżej
      https://lh3.googleusercontent.com/proxy/5xNTpdvJDJd3Ln23lOWxRfeYIX8R2YTcfEcWn7S91JjlnJpJtRASxVM40j76WbqCSYEMECoHBgJPRwWdJOcnKo6ZpiS5qOIBn-Lw5ik20FRTPk1Zmc3IjWDMKZDt2NoWmk7WyjLtB_-51FTgAqRFBlRqGtXFpr_Fnj1CGvEZw7QrwOnQUhPVmeDEZAPj8QwIdoHqp9RBXiOlmLEQ

W teczce do pracy sa dokumenty, pieczatki, tablet, różne zapiski, notesy. Teczka ma dwie duze komory i wiele pomniejszych kieszeni.
      Rano wrzucam tam tylko lunch i butelke z wodą.
      Jeśli w trakcie pracy gdzies wychodzę prywatnie to tylko z "normalną" torebka a nie worem.
      Po pracy odstawiam "teczke" na "swoje" miejsce w domu i nie musze martwić się, że czegos zapomnę "jutro" do pracy - bo zawsze wszystko tam jest.
      Nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie latać do pracy z worem na plecach, czy ramieniu...
      I dźwigac to wszystko przy kazdym wyjsciu np. do kibla. Torebke zabieram bo mam tam takze podstawoe kosmetyki czy srodki higieniczne. Przy "worze" musiałabym tam mieć również te rzeczy czyli za każdym razem musiałabym latac z worem/plecakiem. Nie, dziekuje.
    • klaviatoorka1 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 08:33
      Po latach chodzenia z wypchaną wszystkim schopperką, doszłam obecnie do małych, poręcznych listonoszek na szerokim pasku.
      W nich telefon i malutki portfel ( wszelkie możliwe karty w aplikacji, gotówki nie noszę), kluczyki, pomadka ochronna, okulary do czytania, zapasowa maseczka i chusteczki.
      Mam ich kilka, w różnych kolorach i fasonach, w razie konieczności dobrania koloru do stylizacji- przepakowanie rano zajmuje pół minuty.
      W razie wyjścia na niewielkie zakupy w galerii możliwe jest upchanie tam dodatkowej, dużej plastikowej torby.
      Oprócz tego śniadanie, wodę, tablet, dokumenty, wszelkie pracowe "przydasie" targam w dużej torbie tylko z parkingu do pracy i potem zostawiam wszystko w jednym miejscu.
      Na zakupy spożywczo-chemiczne jeżdżę raz w tyg autem, zabieram wtedy ze sobą stos toreb wielorazowych z Action i Kauflandu ( są pojemne i wytrzymałe).
      taka jest moja ulubiona:

• kotejka Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 09:06
        Dokładnie tak robię, mała torebeczka na podstawowe rzeczy, duża do przeniesienia Bamberki z miejsca na miejsce
        Śniadanie i papiery nie muszą być przy mnie cały czas
        Wypchana torba jest niepraktyczna, nieelegancka, nie można w niej nic znaleźć
        I tak np wybiegam z auta do Lidla po bułeczkę tarta czy do paczkomatu, nie noszę majdanu, tylko mała zgrabna listonoszke, w której wiem, co jest
    • black_halo Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 09:26
      Chodze z plecakiem. Moj laptop wazy ponad 4 kg (stacja robocza) plus ladowarka dobre pol kilo a to juz waga ktorej nie da sie komfortowo niesc na ramieniu. Z parkingu do biura mam ponad 800 metrow. W ziwazku z tym, ze plecak jest spory to miesci sie i butelka na wode, i termos na kawe i pudelko z obiadem. Nie wygladam szykownie ale na hali produkcyjnej w butach roboczych to i tak nie ma znaczenie tongue_out
    • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 09:29
      Podpinam się z czytaniem i pytaniami, bo też ten temat właśnie rozważam. Ramię mnie napiernicza i nie mogę nosić na jednym ramieniu nic ciężkiego a rzeczy zawsze ze sobą tacham, obiad do pracy, sweter, papiery, czasem laptop.
      Ja nie jeżdżę autem, w komunikacji publicznej i na piechotę spędzam sporo czasu, więc rozwiązanie "mała torebunia i na resztę siatka materiałowa" nie ma sensu, bo ta siatka i tak bardzo obciaża ramię, więc nie ma znaczenia, czy to jest shopper czy siatka, ważne są kilogramy.
      "torebunia i plecak" - doprowadzająca do szału plątanina pasków przy każdym siadaniu w autobusie, wysiadaniu, szukaniu czegoś w plecaku.
      Sam plecak - no way, po pierwsze obsesja przed kradzieżą z plecaka w autobusie, po drugie, wiele rzeczy jest potrzebne pod ręką - wejściówki do metra, portfel, telefon, słuchawki.

Rozważam jeszcze opcję "plecak plus nerka". Ale jak mam tylko nerkę, to wtedy muszę zabierać plecak za każdym razem, kiedy chcę wziąć ze sobą cokolwiek więcej, choćby sweterek schować, jak się w ciągu dnia zrobiło ciepło. Albo kupić sobie kanapkę czy szampon w Rossmanie wracając z pracy i nie musieć tego nieść w osobnej reklamówce. Nie zawsze się wraca prosto do domu.

Do tego mam obsesję, że muszę mieć podstawowe rzeczy przy sobie, razem i ich nie przepakowywać do innych torebek, bo zapomnę. I że jak wyjdę z domu bez którejś z nich, to wtedy właśnie się okaże bardzo potrzebna. Obsesja uzasadniona, bo wytworzyła się na bazie notorycznego zapominania rzeczy przy zmianie torebek.

Kiedyś próbowałam mieć nerko-saszetkę z tymi rzeczami w dużej torbie z resztą majdanu. Też nie wyszło, bo jak była potrzebna (dzwonił telefon, potrzebny portfel szybko) to jej szukanie i przeszukiwanie w torbie, a potem pakowanie do niej rzeczy i wsadzanie znowu do torby było też niewygodne i czasochłonne, a to przecież mają być właśnie rzeczy łatwo i szybko dostępne pod ręką i uporządkowane, żeby nie szukać.

No dramat smile z samochodem jest jednak łatwiej, niż jak się popyla z majdanem do pracy przez pół miasta z przesiadkami i załatwiając po drodze sprawy zakupowe, urzędowe i towarzyskie.
      • black_halo Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 09:59
        Nie jest to wielki problem - klucze do samochodu + przepustke nosze w kieszeni, portfel nosze w plecaku w kieszonce na zamek w srodku. Jest tez cos co sie nazywa organizer do torebki, swoj kupilam na aliexpres i po prostu przekladam ten organizer z torebki do plecaka i z powrotem. Ot i co.
        • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:11
          No ja nie zawsze mam kieszenie... a szczególnie nie takie, gdzie można w autobusie trzymać klucze do domu czy dokumenty albo karty... a, bo ty tam trzymasz klucze od samochodu, to wiele wyjaśnia. Ja natomiast pisałam, że jeżdżę autobusami, z przesiadkami, dużo czasu spędzam na ulicy, w sklepach, w komunikacji, w tłumie.

Organizer omówiłam powyżej (opcja nerko-saszetka w dużej torbie) - kompletnie mi się nie sprawdził, jest bardzo niewygodny dla mnie, przeklinam go już w połowie drogi do pracy, kiedy trzy razy muszę go znaleźć w torbie, wyjąć go z torby, wyjąć coś z niego, zapiąć organizer, schować organizer, zapiąć torbę. Nie, nie. Mam za krótki lont na takie zabawy, to ma mi pomagać w życiu a nie utrudniać.

U mnie sprawdza się pod tym względem nieduża torebka/nerka, gdzie wkładam rękę i wiem, gdzie co jest, bo zawsze tam jest - nie muszę jej przeszukiwać, wywalać wszystkiego i kląć, żeby szybko znaleźć klucze. Ale nie sprawdza się oczywiście pod względem schowaniem do niej całego majdanu.
          • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:21
            Np telefon chowam i wyciągam z torby kilkanaście razy w czasie drogi do pracy czy z pracy. Na ogół nie mam kieszeni, do której by się zmieścił. Muszę mieć na niego w torbie miejsce do szybkiego włożenia i wyjęcia jednym ruchem. Na tyle zabezpieczone, że ja łatwo wyjmę, ale złodziejowi będzie trudniej, bo będzie to miejsce raczej od strony ciała i przyciśnięte ręką.
          • jola_ep Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:31
            Ja z opcji plecak. Od dawna. Najpierw aby mieć wolne ręce przy dzieciach. Potem ze względu na kręgosłup. Teraz to już z wygody big_grin

Dawniej dużo trudniej było kupić sensowny plecaczek, teraz to dużo prostsze. Moje mają tylne małe kieszonki odpinane z zewnątrz (oprócz tych z przodu oraz wewnętrznych). Bardzo wygodne na podręczne rzeczy typu bilet miesięczny czy telefon. Wewnętrzne kieszonki mam zapinane na zamek, ale też i "otwarte" - wygodnie jest wsadzić rękę i wyciągnąć potrzebną rzecz, bez przewalania całej zawartości. Jeden z modeli ma fajną, miękką, kieszonkę na laptopa.

Ale i tak najbardziej lubię skórzany plecak, który nie ma kieszonki(kieszonek) na podręczne szpargały i dlatego rozważałam jakiś organizer. Na razie "ratuję" się lnianymi woreczkami (na plus - są ładne i dostałam w prezencie od szyjącego dziecka)
            • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:42
              "Moje mają tylne małe kieszonki odpinane z zewnątrz (oprócz tych z przodu oraz wewnętrznych). Bardzo wygodne na podręczne rzeczy typu bilet miesięczny czy telefon. "

U mnie to się kończy tym, że plecak noszę na jednym ramieniu, żeby mieć dostęp do tych wszystkich kieszonek bez nieustannego zakładania i ściągania z ramion. I efekt jest taki sam jak z torbą, ramię boli, torba spada z ramienia. A grubsza kurtka plus jeden zamrożony bark a drugi w trakcie rehabilitacji po zamrożeniu wystarczy, żeby zdejmowanie i zakładanie plecaka było realnym bolesnym kłopotem. I tak jest dla mnie problemem ciągłe ściąganie plecaka, żeby usiąść w komunikacji albo żeby się zmieścić w tłoku.
              • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:56
                Uuu kochana, to ty bezwzględnie musisz przestać dźwigać jak masz tak z barkami. Plecak odpada. Któraś tu proponowała fajna walizkę na kółkach. Może to będzie dla ciebie rozwiązanie. Mała torebka listonoszka i walizka.
              • snakelilith Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 11:03
                Sama noszę plecak i jeżdżę komunikacją miejską. Naprawdę nie przejdziesz w drodze do pracy/ z pracy bez korzystania z tego wszystkiego co tam zapakowałaś? Bilet miesięczny i telefon można nosić w kieszeni, jeżeli nie można się w drodze bez telefonu obyć, bo przecież nie trzeba być ciągle osiągalnym. W kieszeni noszę też tanie okulary do czytania, by mieć je zawsze pod ręką.
                Ściąganie plecaka w tramwaju wydaje mi się też mniejszym poświęceniem niż bóle od ciężaru na jednym ramieniu. Wiem, przerabiałam, po kilku miesiącach bóle w ramieniu mi zniknęły. Jak nie będziesz nosić plecaka na jednym ramieniu, to u ciebie też się poprawi i manewry w tramwaju nie będą już takim aktem. Musisz opanować też przymus ciągłego (zwykle niepotrzebnego) grzebania w plecaku. Idealnego rozwiązanie nie ma, musisz wybierać mniejsze zło i plecak nie jest akurat tym największym.
                Bardzo przydatne jest też wybieranie odzieży wierzchniej z kieszonką w wewnątrz. Wkurza mnnie niemiłosiernie, że u facetów coś takiego jest zawsze, a u kobiet bardzo rzadko. Ale mam taką kurtkę zimową i to jest super ułatwienie. Akurat miejsce na karty i klucze.
                • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 12:31
                  snakelilith napisała:

> Sama noszę plecak i jeżdżę komunikacją miejską. Naprawdę nie przejdziesz w drod
                  > ze do pracy/ z pracy bez korzystania z tego wszystkiego co tam zapakowałaś?

NAPRAWDĘ.

> Bilet miesięczny i telefon można nosić w kieszeni,

Nie mam kieszeni i nie zamierzam kupować rybackiej kamizelki, żeby wszystko nosić w kieszeniach i pilnować, żeby mi nie wyjęli w tramwaju. Lubię zwiewne sukienki.

No i chyba pisałam, że wszystko muszę mieć razem i nieprzepakowywane. Żeby nosić w kieszeniach i nie przepakowywać, musiałabym nie zmieniać ubrania ;P

"jeżeli nie można się w drodze bez telefonu obyć, bo przecież nie trzeba być ciągle osiągalnym."

"Musisz opanować też przymus ciągłego (zwykle niepotrzebnego) grzebania w plecaku."

A mogę nie zmieniać przyzwyczajeń, trybu życia i pracy i korzystać z telefonu i swoich rzeczy tak jak ja chcę, lubię i potrzebuję, a nie jak inni uważają, że powinnam i żebym ja sama oceniała, czy coś mi jest potrzebne, czy nie? I mogę dopasować torebkę do swoich potrzeb a nie siebie do torebki?

Ja szukam porady dotyczącej torebki przy moich potrzebach i stylu życia, a nie porady "zmień styl życia i będziesz mogła nosić taką torebkę, jak ja".
                  • snakelilith Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 22:33
                    agaagaaga123 napisała:

> A mogę nie zmieniać przyzwyczajeń, trybu życia i pracy i korzystać z telefonu i
                    > swoich rzeczy tak jak ja chcę, lubię i potrzebuję, a nie jak inni uważają, że
                    > powinnam i żebym ja sama oceniała, czy coś mi jest potrzebne, czy nie? I mogę d
                    > opasować torebkę do swoich potrzeb a nie siebie do torebki?
                    >
                    > Ja szukam porady dotyczącej torebki przy moich potrzebach i stylu życia, a nie
                    > porady "zmień styl życia i będziesz mogła nosić taką torebkę, jak ja".

Nie ma rozwiązania, które pozwoliłby ci nosić góry gratów bez obciążania ramion i pleców albo bez zmiany przyzwyczajeń. Mogłabyś jeszcze ciągnąć coś za sobą na kółkach, ale jak napisałaś, ta opcja dla ciebie też nie wchodzi w grę. Trzeba było więc od razu, że chodzi ci tylko komunikowwanie swojego niedasie i zawracasz ludziom doopę. Dużo zdrowia dla twoich ramion na przyszłość.
              • jola_ep Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 12:40
                To chyba tylko torba na kółkach? Bo przy problemach z barkami coś ciężkiego na ramię też nie jest rozwiązaniem?

Wyjazdowo noszę dodatkowo malusią torebusię na ramię (czasem zakładam na skos, aby się nie zsuwała) na telefon i inne podręczne drobiazgi. Z tym, że mój turystyczny plecak jest dodatkowo spinany paskami i naprawdę nie chce mi się go co chwila ściągać.

W komunikacji zdejmuję plecak i robi mi za torbę - zawsze musi mieć wygodny uchwyt. Choć miałam też kiedyś model z dodatkowym paskiem, który pozwalał go przekształcić na torbę na ramię. Ale nie do końca mi się to sprawdziło (muszę unikać ciężkich rzeczy na jednym ramieniu)

Nie ma dobrych rozwiązań, musisz chyba wybrać mniejsze zło..
                • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 14:16
                  Myślałam o torbie na kółkach, ale po moich wyjazdowych doświadczeniach zwiedzania miasta z walizeczką na kółkach nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania na co dzień. Tzn że zawsze jak jesteś na ulicy, masz jedną rękę zajętą. Nawet odebranie telefonu jest problemem. Zrobienie zakupów. Mnóstwo rzeczy.
                  Daję radę jak mam torbę przewieszoną na skos przez ramię albo właśnie plecak. Ale to rodzi inne komplikacje. Dlatego tak kombinuję właśnie. Jestem bardzo ale to bardzo przewrażliwiona na taką codzienną ergonomię i jej zakłócenia. Wystarczy, że się przepakuję do innej torebki i mam rzeczy w innych kieszeniach, niż zwykle, mam jeden suwak więcej do otwarcia i mam spieprzony cały dzień, dopóki się nie przyzwyczaję.

Jak wynika z powyższego moja torba idealna to powinno być coś, co może być małą lekką listonoszką, dużą pakowną listonoszką i plecakiem równocześnie. Ktoś szukał pomysłu na biznes albo widział coś takiego w sklepie?
      • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:32
        Siostro moja, jak ja ciebie rozumiem. Co prawda tacham z domu tylko obiad, bo dane przenoszę na pendrivach, a papiery to w sumie nie tyle waga co wielkość. Obiad przewożę w silikonowych pojemnikach, takich składanych, więc jak wracam nie mam już wielkiego pudła. Ale woda czy kubek termiczny idzie ze mną, chusteczki, pomadka sztuk 2, żel antybakteryjny, krem do rąk. Perfumy i trochę malowideł trzymam już w pracy. No i wczoraj mama mi uświadomiła, że są mini kremy i żele i mam za ciężki portfel. No i mam. Jak zważyłam to z pół kilo waży, kupię lżejszy. Ale na twoim miejscu chyba faktycznie bym rozważyła plecak, laptop swoje waży.
        • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:38
          mój portfel waży z kilogram, klucze drugi kilogram big_grin
          • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:41
            Klucze to już nawet nic mi nie mów 😄 Do samego biura mam chyba z 8.
            • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:44
              A masz takie wielkie klucze, jak do kościoła? Bo ja mam w moim pęku dwa takie, dzięki czemu żadna kieszeń nie wchodzi w grę.
              • hrabina_niczyja Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:54
                Mam 😄 Mam biuro w kamienicy i te wielkie, stare, dwuskrzydłowe drzwi. Klucz od mojego pokoju wygląda jak ze średniowiecznych filmów, wielki i ciężki. Ale tego już nie noszę, chowam w kuchni 😄
                • agaagaaga123 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 14:24
                  Po prostu są ludzie, którzy nie mają rzeczy do noszenia i są tacy, którzy mają kilogramy, nawet jak wyskakują tylko do biedry po mleko z kluczami i portfelem... No właśnie...
    • kanna Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 09:47
      Mam plecak, jakoś tak sprytnie uszyty, ze choć niewielki z wyglądu mieści bardzo dużo. Jakoś jest szerszy na dole.

Więc wchodzą mi buty i strój na fitness, śniadaniówka i reszta staffu. Trzeba go tylko dobrze zapakować (Czyli te buty na spód).
      Do tego mam materiałowa torbę, dużą, składaną do małych rozmiarów Tam wrzucam awaryjnie wszystko, co mam dodatkowe.

Mam też - na specjalne okazje pracownicze - elegancką, skórzana shopperkę (mieści strój na fitnes, laptopa i nie wiem, co jeszcze). Poza krótkimi raczkami na długą, więc ją sobie przewieszam na skos.
    • mail-na-gazecie Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 10:47
      Znam ten ból i w zimie shoperke noszę zgięciu łokcia. Torebunie mi się kojarzą z okresem piaskownicy i za dużo ich na ulicy widzę.
    • wapaha Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 11:17
      Mam coś w tym stylu wink Zawsze wrzucam : saszetkę z wkładkami i tamponami,klucze,chusteczki,etui z kabelkami i piłeczką do masażu. Spokojnie mieszczą się dodatkowe rzeczy .W telefonie mam dokumenty i podpiętą kartę lecz telefon zawsze przy tyłku .
      Torba pasuje do wszelkich outfitów- dresów, jeansów,sukienek ( ale ja noszę z grubymi rajstopami i cięzkimi butami).
      Torebkę noszę raz na jakiś czas ( mam ich sporo ) - jak mnie najdzie ochota.
      Niestety/stety kieruję się nastrojem -i w wyborze ubrania i dodatków
      • wapaha fot 23.10.21, 11:19
        taka
        • krwawy.lolo Re: fot 23.10.21, 11:23
          Czy jest też torba wuja? Nabył bym.
          • taje Re: fot 23.10.21, 22:18
            Musialaby mieć inny kształt…
    • pocieszka Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 12:25
      Ja noszę plecak, ale czasami, jak mam więcej rzeczy, to żałuję, że tak nie potrafię:
    • mikams75 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 14:38
      plecak albo listonoszka
      A do torby-wora polecam organizer do torebki.
    • sol_13 Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 22:12
      Do pracy mam duże torby, ale do ręki, pasków na ramię nigdy nie używam.
    • trampki_w_kwiatki Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 23.10.21, 23:06
      Po wieśniacku chodzę, z plecakiem. Gdyż albowiem jadę rowerem. A plecak mam ogromny, mieszczę w nim obiad, dokumenty, a po pracy mleko, kapustę, i na przykład małą dynię lub kilo ziemniaków.
    • solejrolia Re: Jak sensownie rozegrać torbę do pracy? 24.10.21, 10:34
      Mam listonoszki- małe torebunie, lub średnie.
      Do małej wchodzi telefon, portfel, chusteczki i kluczyk do samochodu, do średnich dodatkowo wchodzi śniadanie i kalendarz/notatnik. I tak naprawdę na co dzień nic wiecej mi nie jest potrzebne
      (albo reszta w samochodzie tongue_out typu dodatkowa woda, często cała zgrzewka, kalosze, szpilki, rękawiczki, torby zakupowe, itp )

A jak zabieram do pracy laptopa, to torba do laptopa, i w niej, o dziwo, myszka, zasilacz, podkładka z papierami, ale telefon i portfel, chusteczka i kluczyk, też mieści się.
      Tego typu torba: allegro.pl/oferta/zagatto-torba-damska-2-w-1-na-laptopa-etui-15-6-10748492321

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka