Dodaj do ulubionych

Polećcie elektr.maszynkę do mięsa

28.03.22, 17:55
Jest w sieci, sklepach sporo modeli, nie wiem, który wybrać, cena do mniej więcej 300-350zł. im taniej tym lepiej big_grin, ma mieć metalowe 3 sitka, w tym 1 do maku. Nie wiem na co jeszcze powinnam zwracać uwagę...Doradzicie coś? smile
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 18:16
      sundace46 napisał(a):

> Jest w sieci, sklepach sporo modeli, nie wiem, który wybrać, cena do mniej więc
      > ej 300-350zł. im taniej tym lepiej big_grin, ma mieć metalowe 3 sitka, w tym 1 do ma
      > ku. Nie wiem na co jeszcze powinnam zwracać uwagę...Doradzicie coś? smile

Najlepiej kupić taką, która ma w zestawie maszynkę do tarcia warzyw z różnymi bębnami.

S.
    • anilorak174 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 18:21
      Od lat mam zelmera. Niezniszczalny jest.
    • andaba Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 18:46
      Przez lata miałam zelmera, w zeszłym roku dzieci kupiły mi boscha, ale powiem wam, ze zelmer był lepszy. Przede wszystkim drobniej tarł warzywa.
    • mysiulek08 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 18:48
      poczciwy zelmer ( teraz to chyba bosch)
    • berdebul Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 18:56
      Zelmer.
    • szmytka1 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 19:04
      Też mam zelmera, z różnymi tarkami. Robie kiełbasy, tre ziemniaki, miele bułkę, w sezonie robi sałatki warzywne. Pierwszy zelmer mój ma już z 10 lat, oddalam matce i kupiłam nowszego. Ten nowszy miał mieć wszystko takie samo, ale jednak sitka nie są takie same i mieli mi drobniej a ja bym chciała grubiej 😉
      • mysiulek08 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 19:06
        ale przeciez sitka sa z roznymi rozmiarami dziurek, nawet cos co sie nazywa szarpak, na allegro pelen wybor
    • arwena_11 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 19:10
      W grudniu przed świętami szlag trafił mojego Zelmera. Kupiłam taką na allegro - Berdsen BM-600 ( ok 280 zł ) i jestem zachwycona.
    • ginto_1-2 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 19:43
      Bosch 2000w .Ma wszystko co potrzeba ,czyli rąbie mieso i warzywa .Bęben ze stali szlachetnej. Zdecydowanie bosch.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 20:35
      Zelmer
    • bib24 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 28.03.22, 20:44
      niezależnie co kupisz, w tej cenie te wszystkie metalowe części nie nadają się do zmywarki, wszystko musisz myć ręcznie. ostrzegam, żebyś się nie zdziwiła jak ja.
      a zelmera już nie ma, to wszystko kupił bosch.
    • afro.ninja Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 29.03.22, 07:04
      Bosh
    • afro.ninja Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 29.03.22, 07:06
      Polski jest zelmotor.
    • never.surrender7 Re: Polećcie elektr.maszynkę do mięsa 29.03.22, 07:41
      Zelmer z szatkownicą do warzyw. Polecam model Diana. Faktycznie części metalowe trzeba myć ręcznie, a sitka po umyciu warto przetrzeć kroplą oleju przeciw rdzewieniu (nie mam sitek nierdzewnych, może teraz jest inaczej?), ale sprzęt jest niezniszczalny.
      Poza tym takie sprzegiełko plastikowe, które pęka, jak coś twardego wpadnie do maszynki można kupić bodaj za 2 zł. Ja kiedyś popychałam widelcem i oczywiście wyślizgnął się z ręki... ten plastikowy dzynks pękł, maszynce nic się nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka