klarci
09.07.11, 12:06
stanie się to chyba wcześniej niż myślałam. syn jakoś ostatnio gwałtowniej urósł i widzę, że jego główka na styk mieści się w foteliku (górna krawędź) i już za moment ochrona głowy będzie kiepska
z tego co Was pytałam wcześniej, to w grę wchodziłyby dwa foteliki DuoLogic i Britax MultiTech - na isofix.
i teraz mam do Was kilka pytań. po pierwsze jak mam sprawdzić, czy w naszym aucie mogę zamontować fotelik z dzieckiem do 25 kg tyłem na isofix (wiem, że są dwa rodzaje isofixu i czasami można tyłem tylko do 13, czy 18 kilo). wydaje mi się, że mogę, ale na wydaje się ... to wiadomo

samochód to Passat z roku 2003 (buda 2004) - uchwyt dokupowany i domontowywany.
chcę to sprawdzić tak na 100%.
drugie pytanie, to co polecacie, jako bezpieczniejsze (testy) i praktyczniejsze (wkurza mnie machanie się główki, kiedy dziecko zaśnie i zwracam uwagę na pełna ochronę boczną głowy i tułowia). mieszkam w pl i nie mam możliwości przymierzenia tych fotelików

- chyba, że ktoś z Warszawy i okolic zgodziłby się, żeby do niego podjechać i zerknąć
no i trzecia prośba. rozważam poprosić kogoś z rodziny, żeby przetransportował mi ten fotelik z Anglii samolotem. muszę tylko sprawdzić jak zadbać o to, żeby fotelik był traktowany 'delikatnie' i czy to nie będzie kosztowało więcej niż wysyłka z angielskiego sklepu.
ale do rzeczy. polecajcie proszę najtańsze (zaufane) sklepy i intertetowe, gdzie mogę zamówić z wysyłką (jeden kontakt już ktoś wrzucił, ale może jest więcej) i sklepy stacjonarne w Londynie. wiadomo, strona finansowa jest tu ważna, tym bardziej, że fotel jest dość drogi.
bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc