Dodaj do ulubionych

Legimi, storytel, audioteka czy empik go?

28.05.22, 21:03
Chyba że jest coś jeszcze?
Mam najprostsze Legimi, dostęp z Play więc bez audiobooków i niektórych ebooków. Zależy mi na ebookach ale też na audiobookach - co wybrać? Tak na szybko jak porównywałam to wydaje mi się że Empik go ma najwięcej, a może jednak nie?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:08
      Nie patrz co ma najwięcej tylko co ma tytuły, które cię interesują.
      Ja mam Legimi, jest spoko.
    • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:18
      Zdecydowanie nie pasuje mi oferta empiku i drażni mnie ich aplikacja. Bardzo natomiast polecam Legimi, ew. można dorzucić Audiotekę. Dla dzieci z kolei mam Storytel.
      • daniela34 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:37
        Oooo, mam to samo. Po okresie próbnym porzuciłam empik bez żalu.
        • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:44
          Uff, bo już się zmartwiłam, że jestem jakimś storfiałym boomerem smile Jeżeli chodzi o dobry UX aplikacji, to chyba przoduje storytel, choć ja ich mniej cenię, mam wrażenie, że oferta taka trochę... dla niewymagającego czytelnika. ALE jest sporo lektur. No i parę rzeczy na ich wyłączność, więc opłacam w sumie kilka abonamentów smile
    • mamkotanagoracymdachu Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:20
      Ja korzystam ze Storytel, przy okazji dziecko obsługuje, wystarcza nam. Ale słucham raczej okazjonalnie.
    • shellyanna Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:28
      Długo korzystałam z audioteki. Ale za każdym razem musiałam płacić za poszczególne tytuły. Jestem bardzo zadowolona ze storytell. Wszystko w cenie. Audiobooki i ebooki. Klasyki, nowości, dużo fajnych pozycji dla dzieci.
    • kanna Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:45
      Empik Go kosztuje jakieś grosze za rok, mam go awaryjnie, jak mi się wyczerpie limit w BookBeat.
      • rozaliaolaboga Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 09:55
        Kosztuje grosze, ale mało w nim jest. Żadnych nowości....
      • bassino22 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 12:02
        Grosze to kosztuje empik premium, gdzie wybór marny. Coś około 35 zł rocznie, a empik go to 35 zł ale miesięcznie.
        • princy-mincy Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 21:37
          Jak się kupi kartę na 6 mcy to wychodzi ok 28 zł za miesiąc za audiobooki i e-booki.
          • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:18
            Kartę...? Mogę jakaś podpowiedź prosić?
            • princy-mincy Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 23:16
              Możesz kupić w sklepie stacjonarnym, nie da się online. Prosisz przy kasie o kod na 6 mcy abonamentu.
              • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 20:54
                o, nie wiedziałam, dzięki!
    • kaki11 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 21:52
      Ja mam legimi, ale tylko do ebooków, bo nie słucham audiooboków. Kiedyś próbowałam z empikiem ale raz, że nie współpracował z moim czytnikiem (chociaż to się ponoć od tego czasu zmieniło) a dwa, że miał prawie zerowy wybór książek które mnie interesowały.
      Myślę, że warto sprawdzić która oferta ma więcej ciekawych pozycji, a nie tylko ile ma ich ogólnie i wtedy zdecydować smile
    • mae224 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 22:00
      dokupiłam audio do pakietu lehimi, jestem super zadowolona, czasami dokupię coś na publio.
    • jomarch Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 22:56
      Korzystam z Legimi, nie jestem w stanie przeczytać wszystkich książek, które są dostępne, a mnie interesują. Czasami dokupuje e-book z wydawnictw, których na Legimi nie ma. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z abonamentu.
    • bassino22 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 23:13
      Miałam wszystkie plus bookbeat. Najbardziej zadowolona jestem z legimi. Mam go aktualnie. Najmniej że storytel i bookbeat, z uwagi na ofertę. Miałam wrażenie, że głównie same kryminały i romanse.
      • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 28.05.22, 23:16
        Sprawdziłam, czy książki które mam na półce w Legimi są dostępne w Storytel albo bookbeat, niestety mało co jest.
        Macie Legimi na czas określony?
        • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 00:23
          Ja mam ten najszerszy abonament.
        • kaki11 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 00:57
          Ja wykupuję w miesięcznym abonamencie 1000 lub 1500stron kiedy potrzebuję i rezygnuję kiedy przypuszczam, że nie będę korzystać. Zazwyczaj używam jej tylko przez kilka miesięcy w roku, do tego czasem dostaję kod z biblioteki, więc abonament całoroczny mnie by się zwyczajne nie opłacał.
          • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 01:01
            Tak, w takiej sytuacji - faktycznie. My używamy jednego konta na dwoje, na kilku urządzeniach, plus jedzie duużo audiobooków, już sobie zycia bez Legimi nie wyobrażam. Choć czasem bugi mnie do pasji doprowadzają.
          • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 09:54
            Ale ta opcja nie obejmuje audiobooków
            • kaki11 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 10:46
              A faktycznie sad ja nie słucham, więc nie zwróciłam uwagi.
        • bassino22 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 10:15
          Obecnie mam kupionevlegimi na rok. Kupiłam w jakiejś promocji, w listopadzie 2021. Był niższy o 30%.korzystają 2 osoby bez ograniczeń. Jest jednak limit urządzeń. I zmian urządzeń w roku też jest ograniczona liczba. Ja słucham audiobooków, więc z limitem stron odpadał, bo tam są tylko ebooki. Dużo fajnej literatury.
        • tilijka123 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:50
          Korzystam od dwóch czy trzech lat z abonamentu bibliotecznego Legimi. Jestem bardzo zadowolona. Teściowi kupiliśmy w prezencie Legimi na pół roku i też już mamy sygnał, że będzie przedłużał bo jest zachwycony.
          Mąż korzysta z Empik Go - też kod z biblioteki, jest zadowolony.
          Do audiobooków mamy Storytel Family + - (wersja dla 3 osób). Oprócz mnie i męża korzysta jeszcze bardzo starsza pani dla której czytanie jest już problemem, a czytać uwielbia.
        • princy-mincy Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 12:16
          Ja mmialam najpierw na strony (przez kilka miesiecy) a potem wzielam nieograniczony na same ebooki, bo czytalam wiecej niz ten limit. Gdy zmienilam czytnik, dostalam 3 mce empik go w prezencie i tak mi sie spodobal, ze zrezygnowalam z legimi.
    • princy-mincy Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 08:57
      Długi czas miałam legimi, od zeszłego roku używam empik go- wychodzi taniej.
      Aplikacja wkurzająca ale oferta jest w porządku.
    • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 12:08
      No przepraszam, muszę zareklamować Legimi znów. Zaczęłam słuchać tego nowego Orbitowskiego, czyta Mecwaldowski i, matkobosko, jak to możliwe, że taki porządny aktor czyta tak dramatycznie źle? I pyk, jednym ruchem przerzucam się na e-booka, co za ulga. Takie rzeczy tylko w L. smile
      • eliza2016 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:09
        Mam Legimi. I to za darmo. Z biblioteki smile
        • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:19
          Z audiobookami?
          • eliza2016 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:32
            Raczej nie. Same ebooki
          • tilijka123 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:51
            ritana napisał(a):

> Z audiobookami?
            W mojej wersji bibliotecznej są audiobooki ale jest ich zdecydowanie mniej niż ebooków.
            • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 20:55
              mnie chodzi i o ebooki i audiobooki
    • stavros2002 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:19
      nitro.to

excites.pl
    • czarna_kita Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:48
      Legimi i Empik Go. Z przewagą Empiku, bo cena w sumie ta sama ale z Empiku mogę zrezygnować z miesiąca na miesiąc a Legimi jednak trzeba brać na rok... A ja nie mam czasu cały rok siedzieć w książkach, biorę tylko na okres jesienno-zimowy. Więc wygrywa u mnie Empik.
      • 35wcieniu Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 22:55
        Nie trzeba brać Legimi na cały rok.
        • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 23:50
          Potwierdzam, nie trzeba, anulujesz subskrypcję i z głowy.
          • czarna_kita Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:34
            No co Wy mówicie ? To ja żyję z jakąś prastarą wiedzą bo od kiedy pamiętam pokazuje mi że umowa jest na rok... Muszę to zbadać. Dzięki za info.
            • 35wcieniu Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 11:08
              Umowa na rok ale możesz wziąć po prostu pakiet bez umowy, wychodzi parę zł drożej miesięcznie.
              • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 20:59
                Tak, taki będzie idealny, jeżeli chcesz go tylko na wakacje.
    • iberka Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 23:25
      Korzystamy z młodszynką z Legimi. Empik zupełnie mi nie pasował, ona też nic dla siebie tam nie miała. Audiobooków nie słuchamy.
    • madame_edith Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 29.05.22, 23:50
      Długo korzystałam ze storytel, ale bardzo często nie było interesujących mnie pozycji albo lektor wołał o pomstę do nieba. Porzuciłam bez żalu, teraz słucham podcastów.
    • ju_mi Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:41
      Od kilku lat mam Legimi. Obecnie za pakiet "Ebooki + Audiobooki bez limitu" płacę 29,99zł miesięcznie.
      Korzysta mąż (na Iphonie), ja (na tablecie), syn (na czytniku).
      Patrzyłam kiedyś na Empik, ale mnie nie zachwycił.
      • ritana Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 20:57
        fajna cena, ja widzę w cennik za 39.99 zł miesięcznie - miewają jakieś promocje?
      • annaboleyn Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 20:59
        Ja płacę więcej...
    • strumien_swiadomosci Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:47
      Dziewczyny, skorzystam z okazji i podepnę się z pytaniem: co polecacie do korzystania z audiobooków dla dzieci? Chodzi mi o coś, co będzie działało offline - jedziemy na wakacje autem i sporo czasu spędzimy w trasie, więc chciałam ściągnąć dzieciakom jakieś audiobooki dla urozmaicenia.
      • tilijka123 Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 10:55
        strumien_swiadomosci napisała:

> Dziewczyny, skorzystam z okazji i podepnę się z pytaniem: co polecacie do korzy
        > stania z audiobooków dla dzieci? Chodzi mi o coś, co będzie działało offline -
        > jedziemy na wakacje autem i sporo czasu spędzimy w trasie, więc chciałam ściągn
        > ąć dzieciakom jakieś audiobooki dla urozmaicenia.

W storytelu możesz ściagnąć książki na telefon i słuchać offline, póki nie wygaśnie abonament.
        Nie wiem jak jest z ofertą dla dzieci ale na pewno jakieś są bo można w storytel family skonfigurować konto dla dziecka.
      • 35wcieniu Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 11:09
        BookBeat ma opcję offline. Pobierasz wcześniej i słuchasz później nawet bez netu.
    • zielonecurry Re: Legimi, storytel, audioteka czy empik go? 30.05.22, 12:40
      Mam 2 abonamenty w Legimi i Storytel. Z empik go zrezygnowałam po miesiącu korzystania. Oferta uboga, żadnych nowości, aplikacja najsłabsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka