Dodaj do ulubionych

Organizacja urodzin

16.03.23, 17:50
Chce zaprosić kilkoro znajomych 5 -6 0sob z okazji urodzin do knajpy, myślę jakaś sałatka, pizza, deser, kawa jakieś drinki jaki koszt muszę przewidzieć, jak organizujecie taka ipreze? Druga opcja jest sushi.
Obserwuj wątek
    • kamin Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 17:53
      Wyślij maila o takiej treści do wybranej restauracji. Oni wiedzą najlepiej.
    • mama-ola Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 17:57
      Zależy, gdzie mieszkasz. Możesz szacuj 100 zł na osobę, jeśli coś Ci to da.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 17:59
      U nas, pizza to 40 zł, salatka 20-30, burger 45zł, drink 26 zł. Herbata 12 zł.
      Jak idziemy na 3h to mój rachunek okolo 100 zł, za np pizze na pół, 2 driny i herbatę.
    • jakis.login Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 17:59
      Czy nie przyszło ci do głowy zajrzenie na stronę wybranej restauracji i sprawdzenie menu oraz cen?
    • szara.myszka.555 Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 18:00
      W mojej bańce, goście płacą za siebie, nawet jeśli to urodziny.

Ale jak koniecznie chcesz fundować, to wyślij zapytanie do knajp, wyślą Ci ofertę. Koszty zależą od knajpy, może być 200 od łebka, a może być i tysiak.
    • bi_scotti Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 18:06
      Jak ja organizuje taka impreze? No idea czy Tobie pomoze moj schemat ale prosze bardzo:
      1. decyduje dokladnie ile osob/kto konkretnie would be invited
      2. lunch czy dinner
      3. knajpa - location, menu (rodzaj cuisine/food, ceny, opcje dla vegetarians, gluten free etc.), parking, ambiance (bardziej pub czy biale obrusy, muzyka? latem patio?) etc. etc. etc.
      4. zapraszam tych, ktorych chce, daje czas (2-3 dni max) na RSVP
      5. znajac ilosc gosci, robie reservation zgodnie z wczesniejsza decyzja lunch/dinner
      6. kazdy zamawia z karty na co ma ochote - jeden bill - placi Bi_scotti
      Kurtyna.
      Jesli pomoglo to fajnie. Jesli nie, coz ... sorry smile Wszystkiego dobrego z okazji urodzin! Cheers.
    • kaki11 Re: Organizacja urodzin 16.03.23, 21:29
      Wejdź na stronę interesujących cię restauracji i sprawdź czy mają menu, zobaczysz jakie są mniej więcej ceny bo w zasadzie trudno określić, bo ceny są naprawdę różne. W mojej pizzerii ceny za dużą pizzę (50cm) wahają się mniej więcej od 45 do 58zł.
      Za obiad w sense - zupa/sałata+dania+deser w wyjdzie cię za osobę raczej nie mniej niż 60-70zł ale średnio pewnie koło 100 może 120zł dobrze by było policzyć, najwyżej ci zostanie, chyba że droższa restauracja to wiadomo więcej. Drink to cena od 15 do 40zł przeciętnie (można drożej, tanej pewnie też się znajdzie) za butelkę wina nie wiem, z 50-80zł pewnie trzeba policzyć.
      Jak zorganizować? najłatwiej pewnie napisać do tych kilku osób zaproszenie na sobotnie popołudnie albo zadzwonić z takim - zależy jak preferujecie, i może kilka dni wcześniej zadzwonić do knajpy zarezerwować stolik - ja bym to tak zrobiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka