Dodaj do ulubionych

Rajstopowy wątek

25.04.23, 11:46
Mam rozkmine i tak się zastanawiam..
Niby do czarnych butów na obcasie powinno się zakładać czarne rajstopy? A do jasnych butów typu nude jasne rajstopy, brązowe? Internet i dziś w tv tak mówili. Czasem zakłada się na gola nogę but,ale umówmy się,że czasem ubieramy takie sukienki,że jednak rajstopa musi być. I teraz jaki kolor do czego?? Jak do czarnego buta ubiorę czarne rajstopy a sukienka będzie jaśniejsza będę wyglądać komicznie.. a czasem głupio tak hole nogi
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 11:47
      Serio do czarnych butów tylko czarne rajstopy?
      • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 13:03
        No właśnie jakaś Pani w tv się wypowiadała..że tak powinno być,ale jakoś mi to nie pasuje. I chciałabym wiedzieć czy jego jakaś metoda jak dobrac rajstopy do butów? Do nudę butów przecież nie ubiorę czarnych rajstop..to jasne..ale czy do czarnych butów mogę ubrać rajstopy brązowe? Jakoś mi to czasami dziwnie wygląda..wolę zdecydowanie gola stopę,ale jednak czasami no muszą być te rajstopy
        • ga-ti Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 20:01
          Może chodzi o to, że noga dłuższa się wydaje?
          • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 21:58
            Hmm to pewnie też, ale chodziło jak łączyć buty z kolorem rajstop. I faktycznie..jak mam mega jasna sukienkę..a chce czarne buty ubrać (moje blade nogi) to aż się prosi abym zalozyla rajstopy. Niektórzy chodzą na gołe nogi,ale czasami to widać i jest nieelegancko. I teraz dziwnie te czarne rajstopy wyglądają..a brązowe to też jakoś średnio..
            • lilia_tygrysia Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 07:01
              Tu policja językowa.

Takie buty ubrane w rajstopy faktycznie mogą dziwnie wyglądać, niezależnie od koloru wink

Rajstopy i buty się zakłada, nie ubiera.
              • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 09:52
                A faktwink polska języka jest bardzo trudnasmile
              • kachaa17 Re: Rajstopowy wątek 29.04.23, 23:06
                Dziękuję smile
    • auksencja15 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 11:49
      😳
    • krwawy.lolo Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 12:28
      https://www.gartenbaukino.at/media/fp_1200px/irma_4.jpg
      • krwawy.lolo Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 12:31
        Dopiero teraz sobie uświadomiłem, że Peter Sellers cytował niejako Lemmona w "Różowej Panterze".
    • tonik777 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 12:36
      Nie słuchaj głupich rad z internetu czy tv tylko sama zdecyduje co do czego pasuje i ubieraj się tak, żeby to Tobie się podobało.
      • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 13:05
        Ubieram się jak mi pasuje,ale z tymi rajstopami mam zawsze rozkmine jakoś..
    • aga.doris Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 13:56
      Widzisz tu gdzieś czarne rajstopy?
      www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=czarne+damskie+szpilki
    • andaba Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 14:08
      Czarne rajstopy, nie licząc żałoby, nosiłam ostatni raz na początku lat 90-tych.

Absolutnie nie widzę, żeby ktoś czarne rajtki nosił, może młodzież, takie kryjące. Dorosłe kobiety noszą cieliste. Do eleganckich butów, do zimowych ciepłych sukienek czasami widuję też w grubych ciemnych.
      • auksencja15 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 14:19
        Ja tylko czarne kryjące lub jak już muszę czarne cienkie (zima), cieliste nosiłam ostatni raz jako 16latka pewnie, bo mama uważała,, ze na bal bez rajstop nie wypada 😂 cieliste to w mojej głowie koszmar, dziwne odcienie i połysk 😳
        • andaba Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 14:23
          Chyba jednak jesteś w mniejszości smile

Co do odcieni - ja kupuję w pepco, raz kupiłam sobie z moraja, ciesząc się, że będę miała lepsze (tanie nie były). Jak założyłam to okazało się, że mają ohydny różowawy odcień. W rezultacie "porządne" rajtki zdarłam wkładając "po domu", a drugie leżą i czekają na kryzys.
          Jednak te z pepco najlepsze smile
          • auksencja15 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 18:31
            Czy ja wiem, u mnie w biurze kobiety nie noszą beżowych rajstop w ogóle do spódnic 💁🏼‍♀️ jedynie zima grube kryjące widuje
          • mamaafg Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 22:05
            Andaba, dorosle kobiety nosza cieliste? Ekhm, dla mnie kwintesencja wiochy to cieliste rajstopy. W ogole rajstopy to zlo i koszmar, nie mam ani jednej pary.
            • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 06:12
              A co nosisz do sukienek? Bo niektóre sukienki do biura na gola.noge bez niczego to źle wygląda..rajstopy z pończochy..jeden kit, bo chodzi mi o kolor generalnie
              • mamaafg Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 09:21
                Nic. Gola noge.
        • gryzelda71 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 15:28
          Tak, połysk brrrrr
          • cisco1800 Re: Rajstopowy wątek 27.04.23, 09:31
            przecież są też matowe rajstopy o ludzie
      • kamin Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 20:08
        Mam wrażenie że akurat czarne cienkie rajstopy to aktualny trend (owszem inspirowany latami 90)
    • kaki11 Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 15:19
      A do różowych butów tylko różowe rajstopy?
      Ja do cielistych noszę zarówno buty w podobnym kolorze, jak i kolorowe, w tym czarne się zdarza. Do czarnych rajstop faktycznie zakładam tylko czarne buty, bo inne kolory jakoś mi mniej grają.
    • malia Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 16:39
      Ja bym powiedziała tak - do czarnych rajstop czarne buty, do czarnych butów różne rajstopy i cieliste i kolorowe.
      Do butów nude rajstopy w tym samym kolorze lub ciut jaśniejsze.
      Ale rajstopy ostatnio miałam dwa lata temu na pogrzebie.
    • ga-ti Re: Rajstopowy wątek 25.04.23, 19:36
      Mnie do czarnych butów wszystkie kolory rajstop pasują. A gdy buty inne to pasuje mi by rajtki były jeśniejsze, takie same, ciemniejsze od butów mi nie pasują. Ale jak powinno być fachowo to nie wiem.
    • babcia47 Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 06:54
      Pierwsze slyszę ale ja juz ze sluchem nie teges. Do czarnych szpilek czesto nosilam cieliste rajstopy A czarne tylko gdy mi pasowały do ogólnego stroju.
    • motyllica Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 15:11
      lores.pl/blog/jakie-rajstopy-do-szpilek-6-sprawdzonych-polaczen/poczytaj
    • shmu Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 15:19
      Rozejrzałam się dyskretnie, czy policja mnie nie ściga wink
      • nika_1985 Re: Rajstopowy wątek 26.04.23, 22:55
        wink)) i co..drapneli?wink
        • shmu Re: Rajstopowy wątek 29.04.23, 22:37
          Nie tym razem, dane mi będzie żyć dalej na krawedzi wink
          Ja noszę praktycznie tylko czarne grubsze rajstopy, czasem, bardzo rzadko granatowe, albo ciemne szare. Jak sukienka jest jasna to zakładam bez rajstop. Jaki masz kolor i materiał tych Twoich sukienek? Może dałoby się ograć to ciemniejszym żakietem czy sweterkiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka