Dodaj do ulubionych

Dlugotrwale chora krtań jaki prezent

17.05.23, 12:23
Szukam prezentu dla osoby z chora krtanią. Zawód wykonywany doprowadził do tego stanu. Jest w trakcie sanatorium . Co polecicie na prezent cos osłaniajacego lagodzacego na struny glosowe z Bożej apteczki. Może propolis....jaki miód ...
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 12:26
      Książkę jej kup. Albo czekoladki. Co to w ogóle za pomysł, żeby dawać prezent związany z chorobą?
      • korniz Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 12:30
        Ten prezent to dodatek do głównego prezentu
        • aqua48 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:30
          korniz napisała:

> Ten prezent to dodatek do głównego prezentu

Żadna boża apteczka na problemy z krtanią wynikające z choroby zawodowej nie pomoże, daj sobie spokój z takim pomysłem. Kup dobry miód jeśli chcesz, bez intencji.
      • bergamotka77 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 17:26
        mdro napisała:

> Książkę jej kup. Albo czekoladki. Co to w ogóle za pomysł, żeby dawać prezent z
        > wiązany z chorobą?
        >

Nowy trend na ematce smile Co proponujecie dla sąsiada cukrzyka? A babci z zacma jaki podarek? Co się przyda dla ojca sercowca i mamy chorej na tarczycę?
        • marta.graca Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 18:58
          Przypomniałam sobie prezent, który dostała moja mama: książka pt. Ziołowa apteka seniora 😬Mama ani nie jest staruszką, ani nie ma problemów zdrowotnych. Do książki ani nie zajrzała i do dziś się zastanawia, co ofiarodawca miał na myśli.
          • bergamotka77 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 19:02
            Pewnie komuś trafił się gratis wink
            • marta.graca Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 19:27
              To jest opasłe tomisko, wątpię by ktoś je dał w gratisie wink ofiarodawczyni to starsza pani, interesuje się ziołolecznictwem, różne rzeczy jej dolegają, więc najbardziej prawdopodobne, że dała to, co sama uważa za wymarzony prezent smile
    • arthwen Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 12:31
      To już chyba talon na balon byłby lepszy...
    • borsuczyca.klusek Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:33
      Tytuł wątku wygląda jak zaczerpnięty z zabawy forumowej 🤭
      • pepsi.only Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 19:30
        big_grin
    • primula.alpicola Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:35
      To krtań czy faldy głosowe?
      Glosal kup big_grin

Albo nebulizator.
    • mamamisi2005 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:37
      Jeżeli to problemy zdrowotne wynikające z nadmiernej eksploatacji, to polecam ćwiczenia z emisji głosu. Możesz wykupić kilka zajęć, jeśli uważasz, że ucieszy to osobę obdarowaną.
      Wymaga nieco wysiłku i znacznego zaangażowania od pacjenta, ale w znanym mi przypadku bylo skuteczniejsze niż jakiekolwiek wcześniejsze leczenie, włącznie z zaleceniami od foniatry.
      • primula.alpicola Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:39
        Osoba będzie miała takie zajęcia w sanatorium.
        • aguar Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:45
          To może kurs języka migowego na wypadek braku poprawy lub nawrotu.
          • naturella Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 15:17
            😅
          • zuzanna_a Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 17:40
            Albo bon na urnę i pęk chryzantem, skoro to starsza osoba, jak szaleć to szaleć.
        • mamamisi2005 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 15:05
          Niestety sanatoryjne we wspomnianym przypadku były bardzo słabe, zupełnie nieefektywne i tylko z grubsza przypominały to, co okazało się skuteczne.
          4 (dosłownie) zajęcia ze śpiewaczką, której drugim zawodem jest logopedia oraz naprawdę systematyczne ćwiczenia w domu zadziałały niczym magiczna różdżka.
    • lilia.z.doliny Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 14:55
      Od pół godziny rozkminiam tytul i w ogóle problem...
      Chodzi o prezent kontekstowy?
      Przypomniała mi się afera, jaką miałam w chacie. Czekaliśmy na wyniki badania hist u mojego ojca, a ja, żeby mu osłodzić parszywy los przyniosłam.opakowanie "Raczkow". Zostałam okrzyknięta córką roku
      • zuzanna_a Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 17:40
        🤣🤣🤣
      • pepsi.only Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 19:31
        big_grin
    • danaide2.0 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 15:19
      Herbatkę tymiankową z Darów Natury. Uratowała mnie przy podrażnieniu krtani po infekcji.
    • emateczka Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 16:10
      Tabletki z soli emskiej.
      Ale nie na prezent, bez okazji!
    • imponderabilia22 Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 16:13
      Kilo siemienia lnianego. Niech sobie zaparza co rano.
    • malia Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 17:14
      Gwizdek jej kup, bedzie mogła gwizdać na bliskich i tym samym oszczędzać chorą krtań
    • zuzanna_a Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 17:42
      Nie przyszlo ci do glowy, ze to co chcesz zrobic jest w uj nietaktowne?
    • yenna_m Re: Dlugotrwale chora krtań jaki prezent 17.05.23, 19:30
      Bez sensu pomysł. Kup coś normalnego.

PS. Mam od lat problem z krtanią. Nie wydaje mi się mądre obdarowywać chorobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka