sueellen 27.02.24, 12:56 Właściciel nie dostarczył karmy. Nigdy nie gotowałam dla psa, co mam mu zrobić? Mam ziemniaki, kaszę, ryż. Z warzyw tylko brokuła, kapustę białą, pasternak, bakłażana sałate i rzodkiewki . Nie posiadam mięsa. Co mu dać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 12:58 To posiądź pasztetową. Pies lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 12:58 Mój z tego zestawu zjadłby tylko brokuła, ale raczej nie byłby zachwycony, że tylko zielone... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 12:59 Przejedź się do sklepu i kup gotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:02 gryzelda71 napisała: > Przejedź się do sklepu i kup gotowca. Nie mogę. Czekam na hydraulika... I mogę tak czekać i czekać a pies od wczoraj nic nie jadł. Myślałam że już przyjdzie ale nie widu nie slychu. Mam jeszcze słodkie ziemniaki i groszek zamrożony... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:05 Nie wierzę, że piszesz to serio. A gdzie cudowni sąsiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:08 gryzelda71 napisała: > Nie wierzę, że piszesz to serio. A gdzie cudowni sąsiedzi? W pracy 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:13 No nic. Będzie głody. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:05 To zamów coś przez internety. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:13 Kasza gryczana /jaglana + brokuł. Może też być makaron. Dodaj olej / oliwę . Może być też jajko, ser biały, jogurt naturalny. Dla smaku możesz dać ser żółty , niedużo, na wierzch. Jak będzie głodny, to zje, a nawet jak nie - dwa dno spokojnie przetrzyma. Wodę dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 13:17 Super, tak zrobię. Dopiero teraz mi właściciel przysłał wiadomość, że zapomniał wspomnieć że pies jest bez śniadania... I karmy zapomniał zostawić. Wyrodny Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 14:17 Głodny nie będzie, ale należy się liczyć ze sraczką. Jak przyzwyczajony do karmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 14:33 Zjadł gotowanego ziemniaka z pasternakiem i odrobiną sera. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 14:48 Dla psa ziemniak, to jak zjedzenie waty, nie strawi, ale w żołądku poleży. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:03 Mam nadzieję że przeżyje . Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:11 Przeżyje, zresztą drobny post psu nie szkodzi. Lepiej niż się narazić na wystrzeliwującą sraczkę. Jak znajoma zaopiekowała się kolaczką , z którą podzieliła się jakimś obiadkiem, to psu zaburczało w brzuchu zaczął się kręcić w kółko omiatając mieszkanie jak z gaśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:26 Ser to ogrom soli. Nie zaleca się w ogóle. Nabiał w postaci serów białych i jogurtu tylko jeśli nie ma po nich rewolucji. Olej roślinny 🤦🏻♀️ nie ma sensu, jest wręcz szkodliwy dla zwierząt. Tylko oleje zwierzęce - ryby, kryl, foki itd. Z tego co wymieniłaś to tylko jajko i warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:18 Mój uwielbia ryż, oczywiście z mięsną wkładką, z warzyw marchewkę wkrajam. Zje twaróg dość chętnie. Czasem jajko, ale nie specjalnie nie robię dla psa, jak zostanie że śniadania a pies głodny to zje. Aha, ranty od pizzy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:22 Ale, kiedyś mieliśmy psa, który uwielbiał wszystkie surowe owoce, a i częścią warzyw nie pogardził. Maliny zjadł z krzaczków, truskawki też, pod drzewkiem z wiśniami stał i prosił, jabłkiem się trzeba było z nim podzielić, arbuza kochał, pomidorka chętnie. No taki był dziwak 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:26 Czemu dziwak? Mój pies kocha wszystkie dozwolone dla psa owoce. Ani pomarańcza nie jest dla niego za kwaśna. A na deser wieczorem musi wrąbać surową marchewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.morgenstern Re: A psu co mam dziś ugotować? 28.02.24, 15:11 To tak jak mój! Kocha surową marchewkę, arbuza, jabłuszko, paprykę, nawet kalarepkę i… orzechy Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 28.02.24, 15:19 A w przeciwieństwie do pierwszej rady lolo, pasztetową by conajwyżej obsikał. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 16:28 Pies mojej babci zajadał się orzechami włoskimi, zbierał sobie pod drzewem i przynosił żrec na dywan zostawiając mega kłujące kawałki skorupki ukryte we włosiu 😐 a gruby był od tych orzechów... Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 16:37 Bo i są dla psa mega tuczące. I mądry, bo skorupkami by się zatruł. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 16:40 Są ogólnie mega tuczące, nie tylko dla psów:p On zjadał też poziomki z krzaczków, bardzo delikatnie, nie zadeptujac, a ważył że 40 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:24 Pasternak jest ok, brokuł rzadziej (w ogóle jeżeli ma problemy z tarczyca). Do tego mięso. Ziemniaki/ryz/kasza to wypełniacz, jest zbędny, a często ciężkostrawny (kasza), kub alergizujący (ryz). Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A psu co mam dziś ugotować? 27.02.24, 15:45 Ugotowałam mu małego ziemniaka z pasternakiem. Wtrabil wszystko i poszedł spać. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: A psu co mam dziś ugotować? 28.02.24, 14:42 A można wiedzieć, czy pies w końcu dostał coś do jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: A psu co mam dziś ugotować? 28.02.24, 15:08 Dostał kartofla z wege dodatkiem i walnął się śnić o steku. Odpowiedz Link Zgłoś