szarmszejk123 25.05.24, 12:28 Trochę natury i zboczeństwa w centrum Hagi:p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 12:40 Przez dwa dni goniłam jak dziki osioł przez Małopolskę i Świętokrzyskie. Dziś robię ciasto i nie ruszam się z balkonu. A na końcu zdjęcie piwonii, które dostałam.tak cudnych kwiatów jeszcze nigdy nie widziałam. W dodatku zmieniały kolor Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:50 U mnie dopiero wczoraj stary wsadził kwiatki, więc na razie nędznie to wygląda. A ja kupiłam sobie calamandię, bedziemy jeść😎 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:00 I lobelia tam jest! Kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:11 Pięknie u ciebie! Ja też sobie posadziłam petunie w tym roku, ale praktycznie nie rosną, bo ciągle pada i zimno jest. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:35 Dziękuję i współczuję. Pamiętam takie wiosny i lata, podczas których wszystko mi się na balkonie męczyło, bo pogoda była taka "skisła." Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 12:37 To piwonia Bowl of Beauty. Przepiękna. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 13:10 O, dzięki. Zapamiętam sobie nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 16:25 Nie ma takiej opcji, bowl of b jest różowa z jasnym środkiem. To są popularne corale, sunset albo charm. Nie pamietam teraz która nie ma bocznych pąkow Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 16:23 Powąchaj, to Ci zachwyt zelzeje 😅 Corale są znane z "aromatu" Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 16:36 Stały przy moim łóżku i zupełnie mi nie przeszkadzał zapach Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 12:50 Truskawki już są( znaczy u mnie😂) I imprezka była😂 Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:02 Moje i nie wlazły🤣- ale pilnują ekipy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:20 Ale fajne! Nie znam się kompletnie na koniach, co one mają na głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:22 Też się nie znam, ale typuję, że siatki, żeby owady im nie właziły do uszu i oczu? Fajne, fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:02 kocynder napisała: > Też się nie znam, ale typuję, że siatki, żeby owady im nie właziły do uszu i oc > zu? Fajne, fakt! > Dokładnie tak!🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:13 heca7 napisała: > Mnie by się taka siatka przydała > Ja już mam- wędkarskią 😆Ze 3 lata temu jakiś opad komarowo - meszkowy był i zakupiliśmy takie siatki na głowę coby możliwość wyjścia na zewnątrz była 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:24 Takie konie to chyba gorzej uświntuszà szyby niż psy?😅 Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:44 Jeśli chodzi o uświnienie szyb, myślę że moja kicia spokojnie może walczyć o miejsce o na podium. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:47 Jak stanie na tylnych łapach, ma spokojnie metr zasięgu. 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:47 majenkirr napisała: > Twoja kicia jest tygrysem?? > A myślałaś, że ematki to hodują małe dachowe kotki? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:42 Nie myślalam, ze są miedzy nami jakieś Carole Baskin😹 Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:14 majenkirr napisała: > Takie konie to chyba gorzej uświntuszà szyby niż psy?😅 > O wyższe partie zahaczają- więc już nic nie będzie widać 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:06 ale superancki widok z okna U mnie tylko koty i wieworki. Nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 12:52 Natura wyprodukowała ostatnio tyle wściekle gryzących muszek, że po 20 km na rowerze uciekłam do samochodu. Więc mam tylko zdjęcie brudnych skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 12:54 U mnie jest 13 stopni i pada, ale za to żadnych muszek :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:07 Dziękuję! Te nóżki wyciskają trzy razy w tygodniu po 70 kg (zdarza się, że do 80 dochodzi) - to tak a propos ostatnich wątków pt. "podniosłam dwa razy 10 kg na sztandze i urosły mi mięśnie nóg jak u faceta". :p Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:54 piataziuta napisała: > Te nóżki wyciskają trzy razy w tygodniu po 70 kg Ee, to już nie zazdroszczę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:49 Co to za okulary, szukam do jazdy na rowerze 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 12:58 szarmszejk123 napisał(a): >zboczeństwa w centrum Hagi:p To chyba jakaś mama po włosingu... Chociaż brzuch trochę za duzy😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:09 Na zdjęciu słabo widać, ale ma pończochy - kabaretki :p Pfu, takie rzeczy w centrum miasta:p Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:08 Wszystkie bombelki dorosły do sprzętów sportowych a ja wyrabiam cardio biegając za nimi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:45 > Wszystkie bombelki dorosły do sprzętów sportowych a ja wyrabiam cardio biegając za nimi I utrzymujesz je w tym kole??? Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:56 w dodatku wszystkie na biało. Grruu twardą ręką prowadzi towarzystwo. Bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 21:52 Nawet nie zauważyłam tej koordynacji kolorystycznej 😀 Same się ubierały, a wyjście skończyło się treningiem parkour na rampach a skateparku i białe legginsy szlag trafił, nie wytrzymały szorowania po betonie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:46 Haha, z tymi mi się skojarzyło; ONLY SIX SEATS. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 00:00 Jak będę miała taki dom to mogę uruchomić dalszą produkcję bombelków 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:48 grruu2.0 napisała: > Wszystkie bombelki dorosły do sprzętów sportowych a ja wyrabiam cardio biegając > za nimi ale mega fota ! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:10 Gorąco dziś czyli bez zmian. Pies w kocyku. Jak ona go sobie założyła nie wiem. Chwilę wcześniej nic na plecach nie miała! Tak jej się spodobało , że chodziła w nim po domu dobre pół godziny, zjadła, popiła i pobawiła się a kocyka z pleców nie zrzuciła Panna Cota na tarasie i Kitaro na łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:24 Koty leniwie. A psince po prostu zimno było, jak to buldożek! Pokaż jej "buźkę"? Buldożki to sama słodycz! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:42 Proszę ona na słodką tylko wygląda. W okolicy, gdzie chodzimy na spacer ma wszystkie psy poobrażane Nie ma że któryś macha ogonkiem, cieszy się jak głupi, każdemu pokaze zęby. Ona nawet nie lubi ryby pływającej w naszym oczku i na nią warczy Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:21 Biedna malutka kruszyna! Kalumnie to są na pewno i potwarz! Przecież widać, że to sama słodycz nakolankowa! Proszę ją bardzo, bardzo czułe pogłaskać od forumowe go bytu. I dać ode mnie stosowanego smaczka. I nie obrzucać kalumniami. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:50 Pogłaszczę ją od Ciebie chętnie. Jestem jedną z niewielu osób, którym nie próbuje odgryźć ręki jak ją do niej wyciągają Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Fotowatek na dziś 28.05.24, 06:31 Piękna jest❤️ a charakter jakbym o moim Lolku czytała Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 13:10 Doslownie 10min temu szukalam w hist forumowej, jak zalatwic slimaki Zaliczylam dzis wschod slonca. Przesuneli go w lewo w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:44 Przesunięty zachód słońca wyjaśnia zmiany klimatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 15:25 Sklamalabym, gdybym napisala, ze nie przyszlo mi to do glowy. Mamy bardzo zimny maj i deszczowy. Zazwyczaj tak bylo tu w marcu. "oni" tlumacza to el ninio. Wolalam wschody centalnie przed domem, ale za to mam pieknie podlewany ogrodek co kilka dni i pomidory zaczynaja mi kwitnac, wiec nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:14 Moja sałatka i kwiat ze spaceru Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 17:42 Wyobraź sobie że rósł na ulicy w środku miasta 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 16:58 Kwiat sprzed chwili 😁 sucho jak poprzednio, muszę podlać. Powinny być że 2 x większe, ale przez suszę nie dają rady Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:27 Sorry, ale to żadne zboczeństwo. Zboczeństwo to ja widziałam w małej duńskiej wiosce Thyboron. Do dziś nie wiem do końca co przedstawia, ale wklejam do interpretacji: Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:33 O! Tu faktycznie, nie wiem czy ktoś przebije... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:42 😂🤣😂 To ode mnie trochę wisielczego humoru: Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:53 A pamiętacie oddział ratunkowy w sieradzkim szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:06 raphidophora_tetrasperma napisał(a): > A pamiętacie oddział ratunkowy w sieradzkim szpitalu? Nie wiem czy chciałabym trafić na taki SOR 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:24 No racja, przynajmniej szczerze 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:03 O kurdę, strach iść do takiego szpitala 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:45 Faktycznie, w pierwszym momencie można pomyśleć, że pani dynda wielkie jajo z brzucha, ale na drugi rzut oka, żadne zboczeństwa, tylko chwyt Heimlicha. Tak więc pomnik z misją edukacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:06 Chwyt Heimlicha w odpowiedniej pozycji i bez ubrań. Tak się tworzą memy! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:06 snakelilith napisała: > Sorry, ale to żadne zboczeństwo. Zboczeństwo to ja widziałam w małej duński > ej wiosce Thyboron. Do dziś nie wiem do końca co przedstawia, ale wklejam do in > terpretacji: No jak to co, chlop i baba zajęci pochędóżką że mistrza zacytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:11 Swietne to. Doczytalam, ze to Agnete i Tryton. On ja trzyma, zeby mu nie uciekla do swoich ziemskich dzieci, a ona chce odtrabic sukces wychowawczy (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
mag-la-swag Re: Fotowatek na dziś 31.05.24, 23:23 Ah, bylam tam rok temu, rowno, w czerwcu 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:38 U mnie nudy. Zachody słońca na dzielni, kupione trzydziesci sadzonek begoni i cudze wakacje na plażach Rugii. Odpowiedz Link Zgłoś
sy28 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 14:59 U mnie dziś było bardzo aktywnie. 100 km na rowerze zrobione. Teraz relaks. Zdjęć z dzisiaj nie mam ale coś z roweru wrzucę bo też robię sporo km w tygodniu. Trasy od 40 do 70 głównie a w weekend więcej Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:25 Bujam się przy granicy słowackiej. Chwalcie łąki umajone Jest przepieknie Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:08 Jesteś w mojej ukochanej, magicznej okolicy! Wysowa Zdrój? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:20 Prawie Klimkówka, Ropa, te klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:25 Mam nadzieję pojechać tam w lipcu. Chłopu chce pokazać. Byłaś w Starym Domu Zdrojowym? Mają świetną restaurację. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:32 A gdzie ten dom? Jestem tu od wczoraj na kursie i zwiedzaniem mogę się parać wieczorami. Przyjmuje wszelkie sugestie dotyczące okolic. Pogoda i widoki - obłędne. Pokaż chłopu w lipcu , Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:43 W Wysowej. Wyguglaj sobie. Obłędne ciasta i w ogóle wszystko pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 11:15 Dobra, to Wysowa na trzynastą. Nastawiam się na rydze Odpowiedz Link Zgłoś
inaccessible_rail Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 12:23 Och to praktycznie u mnie 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 13:31 Zazdro. Przepiękne okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 19:09 Homohomini, rydze były przeboskie I miejsce na tarasie też Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 28.05.24, 10:23 Jak się cieszę. W tym parku pośrodku którego stoi hotel hasała moja suka. I mam nadzieję że wkrótce znowu będzie, oby mieli miejsca na lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:33 Jak ja uwielbiam łąki umajone! To zjecie pt Znajdź psa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 21:42 To oszustwo ! Tu nie ma psa! Wróciłam z Krynicy. O matuchnu.... Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:34 W zeszłym roku w Hadze były takie instalacje 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:02 Tak. To jest mocne. Zaniemówiłam 🤯 Autor najwidoczniej potraktował dosłownie akt strzelania z dudy, na ale te dwa spętane organy, to sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:08 Ja początkowo myślałam, że ona leci na miotle, ale musiałaby mieć ją hmm głęboko 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 17:11 2) Dwa zaobrączkowane siury w garści jednego urzędu 1) Ma laser w oczach, ale w rzopie kilkadziesiąt razy więcej. Ale dlaczego się odwraca i patrzy do góry? Za trudne to, dżizas. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 18:22 A może zaobraczkowanie penisów prowadzi do wolności i solidarności, a strzelając z dudy można zabić wzrokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 14:56 podoba mi sie to drugie. Zaobraczkujesz 2kutasy zboczone i juz krzywdy dzieciom, kobietom nie zrobia. Nawzajem, recznie niech sobie cisnienie reguluja. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:53 Jak ja wam zazdroszczę słońca! U mnie już dwa tygodnie pada prawie non stop. Tydzień temu ścigałam się z deszczem żeby posiać i posadzić zioła, bo co wyszłam do ogrodu, to za chwilę zaczynało padać. Dziś to samo. Kupiłam folię na pomidory, bo ciągle z nich wodę wylewam, ale nie zdążyłam jeszcze zamontować, bo znów pada. Petunie też mi rosnąć nie chcą, a marzyła mi się taka kwitnąca ścianka ☹️. Za to pierwsza poziomka się dojrzała. Dzisiaj kupiłam sobie wielki rozmaryn, ale nie zdążyłam posadzić, bo zaczęło padać. Słońce czasem próbuje się przebić, ale kiepsko mu idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:00 Ale tęcza śliczna, choć fragmentaryczna Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:07 Tęcza jeszcze chwilę wcześniej była cała, a nawet podwójna, ale zanim się wygrzebałam z samochodu i wyszłam na taras, zostało z niej tylko tyle. Mimo to zdjęcia wyszły całkiem fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:29 Noooo... przyroda to czasami nie umie się bawić w fotografię. Albo masz aparat w garści i jesteś tu i teraz gotowa do robienia zdjęcia, albo masz tylko popłuczyny po tej fotce, którą chciałaś zrobić, a uciekła ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:32 No tak to jest, niestety. Czasem się uda, czasem nie, ale fotka, która mi wyszła i tak jest trochę magiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:37 Ta druga z lewej strony deszcz, z prawej nie ma deszczu, a szczyty w słońcu Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 15:57 Dołączam do fotowatku ze zdjęciami z dzisiejszej wyprawy. Majowy śnieg na większej wysokości, niżej żonkile. Niezmiennie mnie zachwycają jak sobie tak dziko kwitną. Poza widokami bonusem wycieczki będzie niezle cardio i trochę spalonych kalorii 🤗🤗🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 16:55 Spacerek lasem 20 minut drogi od domu (droga samochodem, spacerek pieszo). Łabądek miał dwójkę młodych, ale zanim wygrzebałam aparat z plecaka, to drugie się skryło w zielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 17:52 Popracowałam, popieliłam, wyczesałam psy i koty, dzieciom zrobiłam pizze, czuje się usprawiedliwiona w lenistwie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 12:24 Widzę, że są również i równiejsi jedni dostaną konewkę a innym będzie się pałąk wbijał w dłoń Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 13:13 Niezupełnie, mnie się obrazek kojarzy z wojskiem. Odprawa służby wartowniczej. Warta czeka na oficera dyżurnego. Właściciel trawnika ponoć był trepem. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 14:47 Tyle konewek, tyle noszenia!! Ja podczas deszczu podstawiam wozek pod rynne, napelniam go woda. Za dwa dni jezdze sobie nim i dostarczam wode. Leniwa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 22:48 Trochę wspomnień trochę dzisiejszych emocji😆 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Fotowatek na dziś 25.05.24, 23:29 Dziś słońce w mieście spacerkiem było. Małe zwiedzanie, muzyka, buszowanie po księgarniach i nie tylko. Odpoczynek na kolejnych skwerkach i pod kasztanami, dziesiątki obsypanych pachnącymi kwiatami jaśminów w drodze do zoo ( lemury, foki, patagonki, flamingi, pelikany różowe, pingwiny) i róże wąchałam też wcześniej i lawendę. Spotkałam się z przyjaciółmi. Jedyna rzecz bez sensu to - gotowanie. Trzy godziny wieczorem po powrocie do domu mi zajęło. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 10:54 Kawa już była, a nawet dwie ale ciacho biere 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 11:07 Ciasto nie, i tak jestem za gruba. Ale wspólna kawa - bardzo chętnie! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 11:17 Nocnik to też "rodowa porcelana" 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 12:05 Jeszcze taki włochaty tyłek :p Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 14:25 szarmszejk123 napisał(a): > Jeszcze taki włochaty tyłek :p Zazdro. One są takie ruchliwe, że mi zawsze uciekną! Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 11:24 Piekne zdjecia robicie dziewczyny! U nas wciaz szaro i mokro, dzis chociaz wesolo bo wlasnie kola nas biegna startujacy w biegu Bruksela 20km wiec slysze doping i muzyke i widze biegaczy z mojego okna Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 11:54 Dla wszystkich mam i emam. Róże. Pachną obłędnie. Ja dopiero wstaję i przed kawą. Psy mnie w nocy przeczołgały, co godzina szczekały, żeby wyjść. Jaś skubany. Niewyspana jestem i przed kawą jeszcze. Wieczorem teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 17:03 Moje nie dają rady 😪 Podlewam codziennie, ale susza je dobiją, tylko chwasty sobie ze wszystkim radzą Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 23:12 Może rzeczywiście za dużo słońca mają? Ostatnio jak byłam u przyjaciółki w ogrodzie to zaskoczona byłam bo jej mąż, niezły ogrodnik z dziada pradziada zresztą, nad ich różami w dzień rozstawił taki mały ( no nie taki mały..) plażowy parasol kolorowy Wydało mi się to hmm ekscentryczne, aż taka troska o kwiaty - ale usłyszałam, że oni z tej strony domu co taras mają mega dużo słońca i róże nie przeżyłyby dobrze upału... Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 12:16 Na dzień mamy dostałam od dzieci kwiatuszki i idziemy na spacer, pozdrawiam piękne panie i życzę miłego i pięknego, upalnego dnia 🌻🌺🌷🌹⚘️ Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Fotowatek na dziś 26.05.24, 23:26 Ja dzisiaj kwiatów akurat żadnych nie dostałam. Bratki na tarasie za to dziś odżyły. Jedno dziecko mega zajęte nauką i tylko krótkiego smsa dostałam i drobiazg czekoladowy ( super błyszczyk). Z drugim dzieciorem byliśmy w teatrze i spektakl okazał się mega nieziemsko super idealny. Pod każdym względem: scenografia, muzyka, choreografia, kostiumy, balet, światła, libretto, gra, śpiewacy, muzycy, orkiestra z moim ulubionym Klaudiuszem Baranem świetnym, którego mam kilka płyt. To ostatnia z premier tego sezonu i zadowolona jestem, że miałam bilety. Preludium operowe wcześniej z dwoma fortepianami i tańczącą tanga parą tancerzy nie podobało mi się aż tak bardzo. Teraz, ta sama muzyka ale na orkiestrę, w tym akordeon, gitara i flet itd - zachwyciło. Program w formie plakatu chyba sobie powieszę na lodówce albo coś Na Dzień Matki dostałam też 2 książki, z których też jestem bardzo zadowolona. ( resztę prezentów, w miarę potrzeb, zapewnię sobie sama)może nowe bilety na festiwale jakieś?) Aha dostałam dziś też od rodzonej mamy pyszny obiadek w słoikach przywieziony autem przez dzieciora mojego: rybę mniam i ziemniaczki młode plus surówkę z młodej kapusty ulubioną. Kolacja po teatrze była więc bezwysilkowa i fajna. Mam nadzieję, że wszystkim emam dzień dzisiaj był udany. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Fotowatek na dziś 27.05.24, 23:17 Dzisiaj kolejny jedzeniowy na Dzień Mamy prezent. Ostatnio nie chce mi się gotować choć zawsze uwielbiałam gotowanie. I jeszcze prócz ryby wczoraj i obranych ugotowanych z koperkiem mini ziemniaczków z surówką, dostałam os swojej mamy wielki słój z jarzynową zdrową i pyszną z mnóstwem w niej pulpecików z indyka. Kiedyś ktoś nazwał taką zupę w barze frykadelkową. Lubię ją. Moja mama wyraża jak widać uczucie przez gotowanie dla rodziny... Lubi karmić młodszych od niej najbliższych . Mam to po niej. Odpowiedz Link Zgłoś