asiairma 29.04.25, 19:39 Czy pojawiło się coś nowego i wartego uwagi? Jakaś marka się pogorszyła/poprawiła? Kiedyś lubiłam czekoladowego Grycana, ale teraz jakiś za słodki, to samo z orzechowymi Gelatelli z Lidla. Macie teraz jakieś ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 19:48 Niestety, najlepsze pozostaną lody "Domino", tuż przed kalipsiakami (oczywiście śmietankowymi). Z zagranicznych fajne były hiszpańskie(?) Minimilk. W kształcie lodów Bambino były. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: lody - ranking 29.04.25, 19:58 Moje ulubione to zawsze będą Magnum Classic na patyku, z nowości lubię Magnum wiśniowe Utopia, Double malinowe i weganskie z migdałami. Lidlowa replika Magnum też w porzo. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 20:00 Fakt, ze współczesnych lodów Magnum Classic jest zjadliwe. Aczkolwiek nieco za słodkie. Czekolada też zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 20:09 Jak już sporadycznie zjem, najpierw obgryzę całą czekoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: lody - ranking 29.04.25, 20:10 Zakochałam się w lodach Eccolo, smak masło orzechowe - ale niestety w Warszawie ciężko je dostać, bywają w Carrefour i - podobno - w Aldi. Od jakiegoś czasu można zamówić do paczkomatu - chyba się skuszę, bo mają inne ciekawe smaki, chętnie spróbuję. Z innych to Koral jest niezły, te z serii "lidy jak dawniej", lubię tartę cytrynową. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: lody - ranking 30.04.25, 00:38 Lody do paczkomatu? Nie odważyłabym się. Ja tu lecę do sklepu z podwójną torbą chłodniczą, a potem prosto do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: lody - ranking 30.04.25, 08:17 Czemu byś się nie odważyła? Nie wierzysz, że utrzymują deklarowaną temperaturę? Ja co prawda jeszcze nic nie zamawiałam w ten sposób, ale zakładam, że skoro jest to oferowane, to chyba jednak działa 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: lody - ranking 29.04.25, 20:10 Jak na razie zauważyłam tylko jakieś chore ceny lodów, zarówno na patyku jak i w pudełkach. Kiedyś kupowałam takie włoskie lody w słoiku zamykanym jak kiedyś do kiszenia ogórków, 20 zł z niewielkim plusem kosztowały. Aktualnie 39 zł, ok. pół litra. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: lody - ranking 29.04.25, 20:26 Kocham niestety świderki 🤪 Lubię też bardzo haagen dazs na patyku, mango z białej czekoladzie z liofilizowanymi malinami. Dostępne w inter marché. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 20:36 Nie żadne świderki, lody włoskie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: lody - ranking 29.04.25, 21:03 Sprzedała nam jako świderki, ale rzeczywiście były dziwnie miękkie. Tu historia świderków- gastrowiedza.pl/ciekawostki-gastronomiczne/odkryj-tajemnice-lodow-z-automatu Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 21:09 Przepraszam, doszedłem do słówka "versus" i odpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: lody - ranking 29.04.25, 21:19 Lody włoskie są miękkie, świderki twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: lody - ranking 29.04.25, 21:30 W takim razie świderków nie próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: lody - ranking 29.04.25, 21:47 Są w Świnoujściu Mój mąż i jego dzieci są zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: lody - ranking 29.04.25, 20:29 Z kupnych tylko Haagen Dazs a z kulkowych to w cukiernio piekarni na moim osiedlu mają bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: lody - ranking 29.04.25, 20:47 Najlepsze to Magnum almond, no i inne z Magnum też są ok😁 A gdyby ktoś z was znalazl się w okolicach Białegostoku to polecam wypad do Sokółki na lody ze Starej Szkoły. To nieziemskie doznanie po prostu🥰 latem mają ok 100 smaków do wyboru a każdy niesamowity. To moje odkrycie z zeszłego roku. I choć mamy tam kawałek drogi to czasem zdarza się że jedziemy specjalnie na lody😆 Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: lody - ranking 29.04.25, 20:50 Jadam raczej w "zaprzyjaźnionej'' lodziarni. A teraz lubię też Kinder bueno rożek i niektóre biedronkowe I jeszcze śliwka nałęczowska Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: lody - ranking 29.04.25, 21:07 Dość smaczne (jednorazowo) są te pałeczki od "Ekipy" ze strzelającą polewą. Skład pewnie nie jest nadmiernie zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: lody - ranking 29.04.25, 21:18 Mleczne chyba już żadne Jak sama zrobię, to może wtedy. Kochałam 4-5 składników z Biedronki, ale je wycofali A poza tym to latem tylko kaktusy, ale tez nie wszystkie. Nienawidzę gumy guar w lodach i wszystkich takich, co powoduje, że mleczny lód roztapiajàc się roztapia sie na budyń, w takie ciągnące coś. Ble. Strasznie nie lubię takich aksamitnych lodów - jakbym jadła plastik z tłuszczem. I większości sorbetów, bo są jakbym jadła sok z gumą. Ale może to po prostu starość. Moja. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: lody - ranking 29.04.25, 22:09 Koral sernikowe w dużym kubku. Chyba z serii lody jak dawniej. Trudno je kupic, ale są wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
simonna Re: lody - ranking 29.04.25, 22:36 Chyba Bracia Koral. Sernikowych nie jadłam, ale lubię od nich śmietankowe z wiśniami. Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: lody - ranking 29.04.25, 22:26 Moje lody domowe są najlepsze. a litr czekoladowych wychodzi u mnie koło 12 zł. Więc dobrze i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: lody - ranking 29.04.25, 22:34 Owszem, ale to nie marka tylko kawiarnia. Słodki Wentzl. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: lody - ranking 29.04.25, 22:59 HD są potwornie słodkie. Zazwyczaj amerykańskie firmy, wypuszczając swoje produkty na europejskie rynki, zmieniają recepturę, zmniejszając znacznie ilość cukru. HD, mam wrażenie, tego nie zrobili. Co z tego, że smaczne, jak wykrzywia od tej koszmarnej słodyczy? Jeść się tego nie da Za to "Lody jak dawniej" jogurtowe z truskawkami, są niebywale dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: lody - ranking 29.04.25, 22:53 Haagen Dazs oraz Ben&Jerry Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: lody - ranking 29.04.25, 23:49 Ja jestem fanką Gelatelli- ale przez moment lody orzechowe zrobiły się okropne- teraz znowu było ok. Inne mi nie leżą. No może Grycan- nie bakaliowe Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: lody - ranking 30.04.25, 01:52 Testuję wegańskie. Grycan truskawkowe zaskakująco dobre, bo kremowe i mają dość wiernie oddaną 'mleczną' nutę. Ben&Jerry's bohemian raspberry (vegan) też mi podeszły, ale to jednak specyficzne lody, jak wszystkie tej marki są przeładowane dodatkami. Akurat połączenie lodów waniliwych z ciasteczkami brownie i sosem malinowym im wyszło, ale już najbardziej popularny smak cookie dough to dla mnie porażka. Dodam, że ben&jerry's biorę zawsze z dostawą ze względu na to, że ze zniżkami wychodzi znacznie taniej niż w sklepie. Jak macie lokal blisko i dostawa nie będzie długo trwała, polecam taką opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
ameliya_85 Re: lody - ranking 30.04.25, 08:54 ktos pamieta i lubil lody ZAAP (Algidy) i ROMERO (tez chyba Algidy) ... jakie one byly dobre Z pudelkowych smakowaly mi Haagen Dazns, Ben and Jerry's, Movenpick ... ale rok temu wszystkie byly jakos za slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
magamaja Re: lody - ranking 30.04.25, 09:05 Oj, Movenpik to moje tegoroczne rozczarowanie. Pamietam sprzed lat jak były pyszne. Długo jakoś nigdzie ich nie widziałam, ostatnio kupiłam, no i nie... okropnie słodkie i konsystencja jakaś dziwna Odpowiedz Link Zgłoś
biesywulu Re: lody - ranking 30.04.25, 10:01 Zappy są od niedawna w biedrze w wielopakach Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: lody - ranking 30.04.25, 10:03 Sklepowych ogólnie nie lubię, zawsze za słodkie, jak kupiłam kiedyś słynne Haagen Dazs to wypieprzyłam do śmieci, bo rok nie wyjmowałam z zamrażarki. Mogę zjeść Magnum Almond, ale tylko dla tej chrupiącej czekolady i świderki - bo ten smak śmietanki mi przypomina dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: lody - ranking 30.04.25, 10:48 Niestety większość lodów jest dla mnie za słodka. Najbardziej lubię miętowe z czekoladą i sorbet cytrynowy. W lokalnej cukierni robią bardzo dobry sorbet grejpfrutowy. Do parku obok czasem przyjeżdża taka buda obwoźna z rzekomo craftowymi lodami i od nich lubię cytryna z bazylią i czasem inne ziołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: lody - ranking 30.04.25, 11:15 Nie ma już dobrych lodów. Wszystko to mega słodkie ulepy Odpowiedz Link Zgłoś