Dodaj do ulubionych

Walking pad pod biurkiem

28.09.25, 14:54
Macie biurko ergonomiczne (siedzące/stojące) i używacie walking pada? Mam coraz więcej spotkań online gdzie trzeba gapić się w ekran, więc spacer odpada. Pomyślałam, że skoro mam biurko ergonomiczne, to może warto chodzić na bieżni w trakcie spotkania. Dwa - trzy takie meetingi i dzienne kroki odfajkowane. Ktoś tak robi? Albo próbował i zrezygnował i jeśli tak to czemu?
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 15:17
      O, przysiadam

• pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 15:18
      Na początek zapytam co to jest biurka ergonomiczne
      • wybitniemondry Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 15:22
        pani.asma napisała:
        > Na początek zapytam co to jest biurka ergonomiczne

A ja zapytam na czym siedzi biurko siedzące.
        • ritual2019 Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 15:39
          To biurko ktore z regulacja wysokosci. Nic nadzwyczajnego.
          • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:02
            To nie można tego po prostu napisać
        • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:02
          Hahaha
      • sueellen Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:10
        pani.asma napisała:

> Na początek zapytam co to jest biurka ergonomiczne

biurko z elektryczną regulacją wysokości blatu. Mozna jednym przyciskiem podnieść lub obniżyć blat i pracować na siedząco albo stojąco, fajne też dla osób bardzo niskich albo bardzo wysokich bo można dopasować do własnych potrzeb zamiast być skazanym na standardy.
    • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:06
      Niech nie chce się wypowiadać więc ja napiszę że też się nad tym zastanawiałam

ale po pierwsze ja nie mam takich spotkań że tylko się bezmyślnie gapię w ekran ale muszę zrobić jakieś notatki czy odezwać się czy coś więc nie wiem sama Jakby to w praktyce miało wyglądać

Po drugie nie wiem jak z takim chodzeniem i gapienieem się jednocześnie ekran gdzie są jakieś prezentacje czy coś małe literki

Na taką malusieńkka bieżnia myślałam bo zajmuje mało miejsca tak czy siak ale ponieważ mam dużą bieżnię której się spada albo się w nią człowiek wkręca itp Więc nie wiem jak w praktyce sprawdza się takie maleństwo gdzie nawet dużego kroku się nie da i co za trzymaniem tego jak się przewrócisz itp chętnie posłucham jakichś Opinii
    • zosia_1 Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:18
      Jeśli mój interlekutor podczas spotkania cały czas dpacetowałby, uznałabym, że na mnie gdzieś. To tak jakby podczas spotkania online rozmowca jadł obiad, albo, gdy praca jest z domu podczas rozmowy lepiłby pierogi. Tylko podczas prywatnych rozmów byłoby ok. Przy służbowych poczułabym się zlekceważona i potratkowana niepoważnie
      • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:21
        Ale tego nie widac na spotkaniach w necie
      • anajustina Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:22
        Jeden pan radny w czasie spotkania leżał pod kołdrą, a jedna pani posłanka w wannie. Wszystko możliwe.
      • sueellen Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:28
        zosia_1 napisała:

> Jeśli mój interlekutor podczas spotkania cały czas dpacetowałby, uznałabym, że
        > na mnie gdzieś.

A skąd ma wiedzieć co ja robię jeśli nie uczestniczę aktywnie w spotkaniu tylko słucham? To są często jednostronne prezentacje. Ktoś gada 20 min i ewentualnie ostatnie 10 min to czas na pytania . Czasem dłużej, ale jeśli akurat ja nie mam pytań to przecież wyciszam mikrofon. Kamerki są włączone tylko podczas kameralnych spotkań. Na dużych spotkaniach raczej nie są uzywane. Poza tym u nas pracuje się na danych i tak każdy patrzy w ekran prezentera a nie na prezentera...

To tak jakby podczas spotkania online rozmowca jadł obiad, albo
        > , gdy praca jest z domu podczas rozmowy lepiłby pierogi.

Jeść może, pić może, pierogów lepić nie bardzo może bo potrzebuje patrzeć w ekran by rozumieć o czym mowa.

Tylko podczas prywatny
        > ch rozmów byłoby ok. Przy służbowych poczułabym się zlekceważona i potratkowana
        > niepoważnie

Nie miałabyś pojęcia co robią inni ludzie podczas takiego spotkania.
      • fuzja-jadrowa Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:36
        > Jeśli mój interlekutor podczas spotkania cały czas dpacetowałby, uznałabym, że na mnie gdzieś.

A ona napisała, że ktoś ją będzie widział albo słyszał? Wspomniała, że to ona musi gapić się w ekran.

U mnie wręcz zachęca się do oderwania się od biurka i łączenia podczas spaceru. Dziwne założenie, że wszystkie spotkania to negocjacje najwyższego szczebla, podczas których trzeba siedzieć nieruchomo, żeby czasem kogoś nie urazić.
    • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:21
      Tak, biurko krore sie unosi lub obniza w zaleznosci od tego jak mi pasuje. Nie mam walking pada ale mam taki niby rower maly ze w trakcie nudzenia sie na spotkaniu w necie pod biurkiem sobie pedaluje

A te walking pad lepszy?pytam z ciekawosci
      • sueellen Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:33
        princesswhitewolf napisała:

>
        > A te walking pad lepszy?pytam z ciekawosci

No właśnie waśnie nie wiem. Coś chce sobie wybrać ale nie wiem co. .. na siłowni najbardziej lubię orbitreki ale nie jestem pewna czy miałoby to sens podczas pracy. Rowerek bez kierownicy by pasował albo walking pad... Zastanawiam się jak by się to w praktyce sprawdziło.
        • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:55
          No ale to sa takie specjalne pod desk bez kierownicy i do uzywania z krzeslem.

A walking pad to ja nie mam i sie na tym nie znam. Zaś biurko z elektrycznym podnoszenjem polecam bardzo. Wyglada jak zwykle biurko tylko ma to
          • sueellen Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 18:54
            princesswhitewolf napisała:

Zaś biurko z elektrycznym po
            > dnoszenjem polecam bardzo. Wyglada jak zwykle biurko tylko ma to

Biurko to ja już mam. Chodzi mi co pod biurko do chodzenia
          • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 11:10
            Na korbkę kosztuje dziesięć razy mniej i też można podnosić i opuszczać

Czemu wszyscy emocjonują się tak tymi guzika mi nie kumamwink))
            • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:19
              Wy macie w Polsce biurka na korbke?
              • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:25
                Princess I co zrobisz z tym biurkiem jak Putin ci odetnie prąd
                nic sobie nie przestawia sz
                jakbyś miała korbkę to byś sobie wystawiała do woli nawet bez elektryczności

musisz bardziej teraz myśleć pod kątem wojny jak coś kupujesz
            • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:20
              Chyba nie chodzi o emocje z powodu guzikow ale ze mozna sobie stanac jak tylek od siedzenia boli itd
              • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:24
                Nie mówię akurat tylko o tobie ale u mnie w pracy wszyscy tak ekscytują jakby dostali 20 000 podwyżki

Są dwa rodzaje biurek a wszyscy się ślinią do tych z guziczkiem a nie z korbką jakby to był problem dwa razy zakręcić
        • nikki30 Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 20:02
          Masz specjalne biurka - bieżnie - Walkalution. Sama mam osobno king jim walking pad i do tego stolik ergonomiczny.
          • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 20:15
            No ale ona biurka nie bedzie zmieniac
      • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:46
        Pokaż Prinzess ten rower
        • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:51
          Masz dwa modes: bez wspomagania i ze wspomaganiem i opor mozesz robic
          • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 16:52
            Jezu jak ja to napisalam.. mialo byc: i opor jaki chcesz mozesz sobie ustawic
          • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 11:10
            Ale gdzie masz koła jat ty pedałujesz
            Siedzisz na normalnym krześle ?
            • princesswhitewolf Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:18
              Takz to jest male i to jest specjalne do tego bys uzywala tego siedzac w fotelu przy biurku
              • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:28
                No ale to kręgosłup czy nie Niszczy od tego jak tak masz nogi wkręcone tam

a możesz wstawić takie przykładowe z Internetu
    • nenia1 Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 17:17
      Sądzę, że to kwestia osobistych preferencji jaki i czasu, który można przeznaczyć na codzienną aktywność. Ja zdecydowanie bardziej wolę chodzić, podobnie jeździć na rowerze na zewnątrz, spacery czy rowerek w domu to ostateczność. Dla mnie te aktywności to nie "odfajkowanie" ale też psychiczny reset, dlatego liczy się też otoczenie, kontakt z naturą, więcej bodźców zewnętrznych. Ale gdybym nie miała czasu, warunków itp. to czemu nie? Zawsze to lepsze niż siedzieć albo stać.
      • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 11:08
        O to to
        Dla mnie trudno byłoby to połączyć
    • nikki30 Re: Walking pad pod biurkiem 28.09.25, 19:57
      Mam i chodzęsmile Jedyny minus, że bieżnię słychać, moi współpracownicy są do tego przyzwyczajeni, nawet mają swoje.
    • falcon_eye Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 16:43
      Próbowałam i zrezygnowałam z kilku powodów. Dla mnie chodzenie miało sens tylko na tych spotkaniach gdzie rzeczywiście w 100% byłam biernym słuchaczem i okazało się spotkań tego typu wcale nie mam aż tak dużo. Na większości jednak musiałam bardziej "czynnie" uczestniczyć albo to ja jestem prowadzącą i wtedy chodzenie tylko przeszkadzało. No więc spotkań było mało, a bieżnię jednak trzeba wyjąć i schować więc szybko mi się odechciało.
      Ale znam osoby, które sobie dreptają i jednocześnie normalnie pracują (tzn. poza spotkaniami również).
      Żeby stać przy biurku potrzebny jest model bez barierki, a one mają bardzo małe prędkości - moja miała 6km/h max. I dla mnie to było za wolno (na codzień chodzę szybko). No i na pewno nie nadawało się do biegania. Czyli miałam w domu duży przedmiot o bardzo małym czasie zastosowania.
      Te walking pady wbrew pozorom wcale nie są takie małe jak chcesz go trzymać pod ręką żeby móc szybko rozstawić/schować.
      • pani.asma Re: Walking pad pod biurkiem 29.09.25, 17:22
        O właśnie
        Wszystko wyszczególnione czego się obawiałam że dla mnie będzie bez sensu wielkie dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka