Dodaj do ulubionych

Moja dziwna siostra.

11.12.25, 00:56
Moja siostra jest ostatnio jakaś dziwna. Przed pandemią taka nie była. Spotykałyśmy się zawsze po wszystkich świętych, posmialysmy się, poplotkowalyśmy. Zawsze przynosiła mój ulubiony napój. Ja ją też czymś ugościlam.

Widziałam ją ostatnio z 5 razy, zawsze przypadkowo, na ulicy. Zawsze mnie zaczepia, ale do mojej przyjaciółki, która parę razy była ze mną, słowem się nie odezwała, choć ta próbowała nawiązać z nią kontakt. 4 razy brała mój numer telefonu, za 5 razem kazałam jej puścić sygnał. Ma mój nr zapisany. Jednak nigdy nie dzwoni, nie pisze. Myślałam, że po wszystkich świętych coś się zmieni. Nie zmieniło się.

Jakiś czas temu odezwal się do mnie mój siostrzeniec, jej syn. Radził mi, żebym założyła sobie Onlyfansa. Odmówiłam. Nie chcę wystawiać swojego ciała na widok publiczny. Nie nadaję się do tego.

Czy Wy też macie w rodzinie kogoś, kto się zmienił o 180 stopni i nagle zerwał kontakt? Zawsze marzyłam, by zaprosić siostrę na wigilię, ale jak co roku pewnie ją spędzę u obcych ludzi. Zawsze jeżdżę do syna i synowej mojej przyjaciółki. Kiedyś nawet vwysłałam siostrze SMS z życzeniami. Takimi naprawdę od serca. Odpisała mi tylko: "Ania (imię zmienione) nie ma mnie w domu, wesolych świąt". Przyznam, że nie tego spodziewałam się po katoliczce, która codziennie biega do kościoła, a w niedzielę to nawet ze dwa razy.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 07:45
      "Jakiś czas temu odezwal się do mnie mój siostrzeniec, jej syn. Radził mi, żebym założyła sobie Onlyfansa."

Łot?
      Chyba nie mają o tobie najlepszego zdania w rodzinie, skoro siostrzeniec (???) daje ci takie rady..
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:33
        Może sam jest uzależniony od Onlyfansa?
        • kk345 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:49
          I chce tam widzieć ciotkę? Coraz bardziej odjeżdżasz w tych bajaniach
          • szarmszejk123 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:50
            Omg 🤢
            • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:15
              Nie mamy jakiejś silnej więzi. Gadał ze mną może ze 3 razy w życiu, i to już w dorosłości. Dla niego jestem pewnie jak każda inna dziewczyna.
              • szarmszejk123 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:04
                A to on innym kobietom też to proponuję? Niezła rodzinka.
    • dekoderka Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 08:01
      .
    • gryzelda71 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 08:10
      To są tak wielopoziomowe wątki, że nie wiem.co skomentować
      • kropkaa Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 15:38
        Weź lekarstwa, wystarczy moim zdaniem.
    • bezmiesny_jez Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 08:12
      Idź do lekarza po te tabletki, co ci się skończyły.
    • iwles Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 09:08
      " Zawsze marzyłam, by zaprosić siostrę na wigilię, "

i czym byś poczęstowała?
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:34
        Istnieje przecież catering, który zresztą co roku zamawiam. I to za parę ładnych stówek..
        • dekoderka [...] 11.12.25, 11:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:20
            Pisałam już o tym. Z renty.
            • dekoderka [...] 11.12.25, 12:43
              • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:55
                Oczywiście, że biorę - całą garść. 13 grudnia idę do psychiatry, może coś się zmieni.
                • dekoderka [...] 11.12.25, 13:01
                  • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:11
                    O ile wiem, w PL mamy wolność słowa. Każdy może pieprzyć.
                    • dekoderka [...] 11.12.25, 13:16
        • iwles Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 18:09
          efekt.papageno napisała:

> Istnieje przecież catering, który zresztą co roku zamawiam. I to za parę ładnyc
          > h stówek..

A jak podgrzewasz?
          No chyba że u ciebie na wigilii jest zimna płyta 😲
          • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 21:43
            Rybę po grecku czy pierogi blanszowane można zjeść i na zimno. Niektóre potrawy, takie jak kutię, szubę czy śledzia, zawsze je się na zimno. Zresztą święta spedzam zawsze u przyjaciółki (do której dzisiaj w komunikacji miejskiej dosiadła się moja siostra - polecam post niżej). U niej jest na czym podgrzać, grunt, żeby w święta nie wysiadł gaz tongue_out
    • homohominilupus Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 09:19
      efekt.papageno napisała:

> Moja siost
      >
      > Jakiś czas temu odezwal się do mnie mój siostrzeniec, jej syn. Radził mi, żebym
      > założyła sobie Onlyfansa.

Co

Odmówiłam. Nie chcę wystawiać swojego ciała na widok
      > publiczny. Nie nadaję się do tego.
      >
      >
    • nieobiektywnie Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 09:26
      Grafen. To wszystko przez grafen w szczepionkach. I chipy.
    • sisi25 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 09:42
      Bo ona teraz kocha Joshua a nie ciebie , sekciarze i religioholicy tak mają. Taka schiza i taka faza im się włączyła.
      Religioholizm , ciężki w leczeniu. Podobny do alkoholizmu, zakupoholizmu czy narkomanizmu. Dzienną dawkę religiolu musi przyjąć i już.

------------------------
      " Unieważnienie małżeństwa. Według dokumentacji kościelnej procedura unieważnienia małżeństwa trwała cztery lata. Jak wskazała "Wyborcza" ,mimo że pozew został złożony przez Jacka Kurskiego, to rozwód orzeczono z jego winy. Świadkowie, którzy zeznawali w sprawie, zarzucili byłemu prezesowi TVP m.in. "apodyktyczność w relacjach z pozwaną, także w relacjach intymnych". Co więcej, biegła psycholożka stwierdziła "po stronie powoda istnienie zaburzeń osobowości w typie narcystycznym", co uniemożliwiało stworzenie związku opartego o "partnerstwo i wzajemną troskę" - Anatomia zgorszenia , red.Czuchnowski , G.W. , 25 XI 2024
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:34
        Może oprócz Jezusa kocha jakiegoś faceta?
        • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:17
          Ja się może nie znam, ale zawsze wydawało mi się, że prawdziwi katolicy rokrocznie dwoją się i troją, by nikogo bliskiego nie zabrakło przy stole.
          • nick_z_desperacji2 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 14:58
            W Ewangelii nie ma nic o zapraszaniu nielubianej, wrednej siostry.
          • turbinkamalinka Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 18:00
            efekt.papageno napisała:

> Ja się może nie znam, ale zawsze wydawało mi się, że prawdziwi katolicy rokrocz
            > nie dwoją się i troją, by nikogo bliskiego nie zabrakło przy stole.

A gdzie ty tu widzisz bliskość? Jesteś dla niej tylko osobą spokrewnioną ale bliskości to tu nie ma.
            • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 21:33
              Kiedyś byłyśmy sobie bardzo bliskie. Spotykałyśmy się co tydzień, dzwoniłyśmy do siebie. Nigdy nie byłam dla siostry jakaś wredna, czy niemiła. Nie miałam nawet za co być dla niej wredna.
    • alpepe Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 09:46
      Jednak jesteś miaumią.
    • piataziuta Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:50
      -10/10
      • homohominilupus Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 11:53
        Ona jest w jakiejś manii?
    • heca007 Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:09
      Jakiś bezładny strumień świadomości uncertain
    • la_felicja Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 12:58
      Może kazałaś jej zapłacić za poczęstunek i stwierdziła, że za te pieniądze woli iść do kawiarni?
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:06
        Nic z tych rzeczy. Jak już mówiłam, zawsze ja płacę. Nic na krzywy ryj.
    • glasscraft Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:10
      A ja mysle, ze to nic dziwnego. Gdybym miala w rodzinie dorosla osobe udajaca nastolatke na babskim forum gazety i produkujaca co jeden, to dziwniejszy watek, to tez bym do niej nie dzwonila/pisala/trzymala sie bardzo z daleka, nawet jakbym do kosciola biegala piec razy dziennie.
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:48
        Dlaczego udającą nastolatkę? Nigdy tu nie pisałam, że jestem nastolatką. Zresztą moja siostra nawet nie ma dostępu do internetu, więc nie ma szans, by wchodziła na forum gazety. Jedynie moja macocha tu kiedyś wchodziła i produkowała jeszcze gorsze wątki niż ja big_grin
        • glasscraft Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 13:57
          Skad ja mam wiedziec, dlaczego ktos jest tak porabany, zeby nastolatke udawac? Samo musisz sobie na to odpowiedziec.
          • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 15:35
            To przytocz jakąś moją wypowiedź, w której pisałam, że jestem nastolatką.
            • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 15:35
              Nic takiego sobie, wedle mojej największej wiedzy, nie przypominam.
        • iwles Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 18:21

Dlaczego twoja siostra nie ma dostępu do internetu, skoro jej syn ma?
          • glasscraft Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 19:23
            Ja bym zaryzykowala stwierdzenie, ze dlatego ze nie istnieje, ale nie chce psuc zabawy 😝😂
          • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 21:35
            Nigdy jej w sumie o to nie pytałam. Jak to kiedyś powiedział pan Sznuk, "nie wiem, choć się domyślam"...
    • nieobiektywnie Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 14:09
      Uważam, że patrząc na tę sytuację w sposób całościowy, można bardzo wyraźnie dostrzec, że prowadzi ona do konkretnych wniosków. Kiedy zestawi się ze sobą wszystkie fakty i porówna te dawne, pełne normalności spotkania i zachowania z tym, co dzieje się teraz, naprawdę trudno nie zauważyć pewnej wyraźnej linii, która się przez to wszystko przewija. I im bardziej się temu przyglądam, tym mocniej widzę, jak poszczególne elementy zaczynają układać się w bardzo spójną całość, która pozwala dojść do naprawdę jednoznacznego stanowiska. Nie jest kwestią przypadku czy chwilowego kaprysu że coś, co daje się odczytać przy odrobinie uważności i zrozumienia, a im dalej wchodzę w tę analizę, tym bardziej mam absolutną pewność, że odpowiedź jest nie tylko jasna, ale wręcz nieunikniona. tak klarowna, tak oczywista i tak jednoznaczna. A więc wracając do meritum nie mam na ten temat żadnego zdania.
      • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 15:36
        Dziwne. Zawsze myślałam, że ematki mają swoje zdanie na każdy temat tongue_out
      • alpepe Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 18:17
        To jest cytat z czego? Kafki?
    • efekt.papageno Re: Moja dziwna siostra. 11.12.25, 14:57
      Właśnie, jak na zawołanie, przyjaciółka zadzwoniła do mnie, że moja siostra przysiadła się dzisiaj do niej w komunikacji miejskiej. Dialog wyglądał mniej więcej tak: (T - przyjaciółka, I - siostra).

T: Pani jest siostrą M.?
      I: Tak, jestem jej siostrą. A pani kim jest?
      T: Ja jestem T., przyjaciółka M.

Na tym koniec. Nie spytała nawet, co u mnie słychać, jak sobie radzę. Zrobiła tylko głupią minę... Także relacja mało rokująca. Zresztą siostra od jakiegoś czasu ma dziwne relacje nawet z wlasnymi dziećmi. Nie tylko z tym od onlyfansa, ale jej własna córka, na przekór matce, wzięła jakiś czas temu ślub w cerkwi. Widziałam te zdjęcia na FB. Siostry nie było na ślubie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka