10.11.05, 19:24
Nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi jak wiadomość o kolejnym przypadku
pobicia dziecka... Dziś znowu jakieś maleństwo w Koszalinie, popłakałam się...
JAK TAK MOŻNA?????????????
Dla mnie takie osobniki to zwierzęta nie ludzie, należy się im dożywocie i co
dzieś katowanie i bicie pasem... Dodatkowo wykasrowanie, żeby nigdy więcej
nie mogli mieć dzieci. Maleństwa oddać do adopcji, do ludzi którzy je
pokochają..

Trzymam kciuki za maleństwo, które teraz walczy o życie

ania
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: Znowu.... 10.11.05, 19:32
      nie wiem czy mi się zdaje, ale coraz więcej słychać o znecaniu się nad dziećmi;
      ( anndula jestem tego samego zdania! Też trzymam kciuki
    • bernusia Re: Znowu.... 10.11.05, 20:02
      dziwicie się? w każdym z tych przypadków mamusia ma niewiele ponad 20 lat i
      żyje z KONKUBENTEM!!! A dla nich to nie niewinne istotki tylko dowody że
      ich "wybranka" już się z kimś puściła.Nie chcę tu urazić wszystkich młodych mam
      które z tych czy innych względów zostały same z dzieckiem ale na Miłość Boską
      NIEKTÓRZY POWINNI ZASTANOWIĆ SIĘ JAK IDĄ DO ŁÓŻKA!!To dla mnie straszne. Sama
      mam 13 miesięczną córeczkę i nigdy jej nie udeżyłam choć uwierzcie nieraz
      wyprowadza mnie z równowagi.Jak jest marudna i płacze wystarczy że powiem "daj
      buzi" i już biegnie z otwartym dziubkiem...dla takich chwil teraz żyję....
      • mueller2 Re: Znowu.... 10.11.05, 20:43
        bernusia napisała:

> dziwicie się? w każdym z tych przypadków mamusia ma niewiele ponad 20 lat i
        > żyje z KONKUBENTEM!!!
        wiele kobiet zyje z konkubentem i nie biją dziecisad((((
        • ewcialinka Re: Znowu.... 10.11.05, 21:19
          to okropne codziennie prawie sie słyszy o maltretowaniu dzieci..co sie dziej na
          tym świecie Boże !! sad
        • bernusia Re: Znowu.... 11.11.05, 13:58
          chyba o różnej kategorii kobiet piszemy...
    • ezrapound Re: Znowu.... 10.11.05, 21:05
      Zgadzam się z Tobą i serce mi pęka - z jednym tylko zastrzeżeniem - zwierzęta
      raczej nie zabijają swoich dzieci.
      • anndula Re: Znowu.... 10.11.05, 21:50
        Masz rację zwierzęta nie zabijają dzieci...źle to określiłam. Rodzice katujący
        dzieci to potwory bez odrobiny duszy i serca!!!!!

Ja też mam 11 miesięczną córeczkę i nie wyobrażam sobie, że mogłabym na nia
        krzywo spojrzeć nie mówiąc już o uderzeniu...

Ona jest sensem mojego życia, uwielbiam moment jak wracam z pracy i czeka na
        mnie uśmiechnięta od ucha do uchawink) Nic i nikt nie jest ważniejszywink))
        • madda71 Re: Znowu.... 10.11.05, 23:14
          slyszalam najpierw w radio, pozniej ogladalam fakty...sad(
          mam nadzieje,ze temu chlopczykowi sie uda z tego wyjsc bez szwabku...
    • sloneczkoale POWINNI ZAOSTRZYC 11.11.05, 12:25
      Powinni zaostrzyc prawo wobec takich ludzi ciezko mi nawet ich nazwac ludzmi
      jak tak postepuja ZERO LITOSCI DLA NICH JAK ONI NIE UMIEJA USZANOWAC ZYCIA
      DZIECKA biednej iostotki.
      Mam coreczke Nikolke 11 miesiecy jest dla mnie wszytskim nie pozwole aby jej
      ktos zrobil krzywde przeciez to jest czastka mnie.
      Dziewczyny jestem ciekawa ile potrzeba podpisow aby zmieniono te glupie prawo
      Pozdrawiam
      Ola i Nikola
      Pozostalo sie tylko modlic
      Caluski
      • anndula Re: POWINNI ZAOSTRZYC 11.11.05, 12:36
        Może zawiążemy komitet i powołamy inicjatywę ustawodawczą?? Potrzebujemy 100tyś
        podpisów i będzie ustawawink)

W jedności siławink))

ania
        • ewcialinka Re: POWINNI ZAOSTRZYC 11.11.05, 15:06
          no no ja sie podpiszę
    • magdek2 nie ubliżaj zwierzętom... 11.11.05, 21:49
      najgorsze jest to że taka kobieta ma następne i następne nad którym ona czy
      ojciec czy konkubin się znęcają... koszmar
    • ibris1 Re: Znowu.... 11.11.05, 22:00
      też mi łzy stają w oczach, za każdym razem.no powiedzcie JAK MOŻNA UDERZYĆ TAK
      MAŁE DZIECKO I ZA CO??!!?? dziennikarze, jak zawsze, mają po prostu temat na
      topie, tak jak z tymi pogryzieniami przez psy. ale to dobrze, że cały czas
      trąbią o tych biednych dzieciaczkach, bo może zwiększy sie wrażliwość społeczna
      i ludzie zaczną reagować na krzyki i płacz dobiegające zza ściany.
      • torcik2 Re: Znowu.... 13.11.05, 15:52
        Mój mąż jest dziennikarzem i kiedy musi pisać o kolejnym dziecku pobitym przez
        rodziców to wcale nie cieszy się że ma super temat na pierwsza stronę.A swoją
        drogą nie wiem jak można tak pobić dziecko?Dopuki będziemy obojetni na krzyki
        dzieci i ich płacz dobiegajacy zza ściany to takich dzieci trafiajacych do
        szpitala będzie co raz więcej.Nie możemy być obojętni!!!!!!!!
    • kacha1979 najszybciej jak t tylko mozliwe 17.11.05, 07:26
      mysle ze powinnismy najszybciej jak to tylko mozliwe zaczac zbierac te podpisy i
      mysle tez ze tych podpisow niebedzie tak malo nik nie przejdzie obojetnie obok
      petycji.trzeba zaczac jakos dzialac ....
    • karambol45 Re: Znowu.... 17.11.05, 07:48
      macie racje to straszne
      takie zaostrzenie kar za taki czyn powinno przynieść efekt
      ale jednocześnie uważam że to samo zaostrzenie nic n ie da albo niewiele bo
      trzeba jeszcze dużo profilaktyki, widocznie to bicie dzieci z czegoś
      wynika /bezrobocie , bezradność, stres/ ostatnio słyszałam jak pani terapeutka
      zajmująca się taki dziecmi/prostowaniem ich psychiki/ stwierdziła że bicie
      dzieci jest też wśród rodzin dobrze sytuowanych tzw. dziecko spadło ze schodów,
      opowiadała przypadek rodziny gdzie rodzice byli lekarzami!!!!!!!!!!! i ojciec
      katował córkę bo nie robiła czegoś tam tak jak on chciał - wydaje mi się że
      czasami ludzie odreagowują w ten sposób stres tylko co te dzieci są winne i co
      z nich wyrośnie i jaki mają wzorzec rodziny
      ostatnio byłam na swojej działce i mamy tam sąsiadów ludzie są w porządku mamy
      dzieci w podobnym wieku nasze 14mcy ich 12 mcy i sąsiad pyta sie mnie czy
      bijemy naszego syna - o zgrozo!!! - więc ja na to zaczęłam mu spokojnie
      tłumaczyć że jak antek coś zrobi źle to mu się tłumaczy grozi paluszkiem i
      takie tam a on a my klapa w tyłek no i ręce opadają bo w co tu tego klapa dać
      jak ta pupka taka mała
      swoim postępowaniem trzeba dać przykład innym może coś się zmieni w ludziach

pozdrawiam Agnieszka
      • lola211 Re: Znowu.... 17.11.05, 09:45
        > takie zaostrzenie kar za taki czyn powinno przynieść efekt

Niby jaki? Moze tylko zaspokojenia spolecznej potrzeby sprawiedliwosci, ale nie
        zmniejszy ilosci przypadkow sadyzmu.Przeciez ci, ktorzy bija, wiedza
        dokladnie,ze za cos takiego grozi kara wiezienia i jakos ich to nie
        powstrzymuje.Nie ma znaczenia czy bedzie zagrozenie kara 10 lat czy 25- gosc
        bijac o tym w ogole nie mysli , bo nie dopuszcza chyba do siebie, ze ktos go za
        to bedzie sadzil.Najwazniejsza jest nieuchronnosc kary, a nie jej wysokosc.
        Wszystko w rekach spoleczenstwa, ktore powinno natychmiast reagowac, gdy cos
        złego sie dzieje.
    • kate33 Re: Znowu.... 17.11.05, 08:19
      Zobaczyłam wczoraj urywek reportażu w faktach na ten temat i rozpłakałam się.
      Trzymałam synka na kolanach i mocno go przytuliłam, ucałowałam i powiedziałam
      mu, że bardzo go kocham.
      Boże, kim lub czym trzeba być, żeby tak bić takie malutkie dziecko i do tego po
      raz drugi już Oliwka trafiła do szpitala i jeszcze ten policjant mówiący, że za
      pierwszym razem nic nie udowodniono ojcu dziecka!!! Zgroza!!! Zastanawia mnie
      jeszcze jeden fakt, dlaczego pozwolono po pierwszym pobiciu powrócić temu
      dziecku do rodziców. U nas to prawo jest jakieś chore!
      • zonazona Re: Znowu.... 17.11.05, 08:30
        Staram się nie czytać takich postów, a dziś poczytałam i .....znów będę "chora"
        przez najbliższe dni. Siedzę i ryczę.
        Chciało by się osobiście tak wpie... tym zwyrodnialcom, żeby do końca życia
        palcem u nogi kiwnąc nie mogli...
        Dobre i te podpisy....

Monika sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka