pelczarka 27.02.06, 13:17 Wlasnie skonczylam Browna "Anioły i demony" i Paula Cohelo" DEmon i panna Prym" i nie mam co czytac... Szukam czegos co da sie czytac w "miedzyczasie", miedzy usypianiem karmieniem dwojki dzieci... pozdrawiam i czekam na wasze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia246 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 13:21 Ja ostatni czytuję Sheldona, pisze fajne kryminały. Polecam też Christophera Hyda "eksperyment" świetny thriller. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 13:21 polecam "MAGA" - rewelacyjna!!! co prawda lekka nie jest , ja do setnej strony chciałam kilka razy rzucac książką w kąt ale przetrwałam i warto było - naprawde super , super! polecam też "DZIEWCZYNKA W CZERWONYM PłASZCZYKU" - temat trudny ale ksiązka jest wprost niesamowita... Odpowiedz Link Zgłoś
pelczarka Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 16:40 a jeszcze polecam nieśmiertelną "Jeżycjadę' Musierowiczowej i je ostatnią "żabę", nigdy mi sie to nie znudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 13:53 Zgadzam się z przedmówczyniami. Sheldon - genialny. Tyle że ciężko się oderwać. Dziewczynka w czerwonym płaszczyku - świetna, napisana w sposób wyważony, bez histerii. Oprócz tego odkryłam właśnie pisarza o nazwisku Mankell - Szwed. Kryminały pisze rewelacyjne, nie sensacja i nie "zabili go i uciekł". Lubię też suspensy Mary Higgins Clark. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Sheldon! 27.02.06, 14:50 Sheldon to u nas nr 1! Tylko,że dzień z jego książkami to dzień bez obiadu,z nieposprzątanym domem...Wygrywa nawet z forum Zacznij od Mistrzyni Gry-a potem jak leci wszystkie jego książki do ostatniej która wyszła dopiero niedawno-to książka o nim.Niestety juz więcej nie napisze,bo juz nie zyje.Za to calkiem całkiem niezle pisze jego córka-Mary Sheldon.Tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Sidney Sheldon i Joy Fielding 28.02.06, 10:07 dla mnie jego najlepsza ksiaża to bylo: Jeśli nadejdzie jutro Zdaje się, że wydano to rownież jako: Jeśli zobaczę jutro. Byl przed laty serial na podstawie tej ksiażi, mimo, że głowna bohaterka robiła wrażenie wiecznie przerażonej, ogólnie był świetny... Dodatkowo polecam ksiażki autorstwa Joy Fielding. Moim zdaniem na szczególną uwagę zasługuje: Patrz, jak Jane ucieka, ale i pozostałe są niczego sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maja9991 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 16:51 a ja polecam najnowszą Chmielewską - Krętka Blada. Lekka, przyjemna, poprawiająca humor! Odpowiedz Link Zgłoś
goo11 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 17:21 Wszystkie kryminały Cobena.Też ciężko ugotowac obiad Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 27.02.06, 18:10 WIELKI SKOK NA POCIAG CRICHTONA oops...sorki, caps lock Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskadziewczyna Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 03:43 Polecam "nie powiesz nikomu?" lekka i zabawna. Przeczytalam w jeden wieczor i prawie caly czas rzalam ze smiechu. ROFTL! Naprawde fajna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 08:10 A ja ciągle i wciąż Marguez, Miłość w czasach zarazy i inne no i oczywiście Sto lat samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenagr Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 09:14 A ja polecam "Jeżdziec Miedziany".już nieraz była mowa o tej książce na tym i na innych forach.Ja nie mogłam się od niej oderwać. Czytałam podczas przeprowadzki między pakowaniem pudeł i podczas remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 09:24 lekkie, pełne humoru, krótkie opowiadania z życia Mikołajka i jego kolegów. Dobre dla dorosłych i później dle dzieci..dla każdego coś miłego Naprawde rozrywka najwyższej jakości."Nowe przygody Mikołajka", a także wczesniejsze ksiązki o Mikołajku, Goscinnego i Sempe ))) Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 10:05 Ja jestem namietnym "czytaczem".Polecam: ksiazki Robina Pilchera- przyjemne, natrojowe Ksiazki Isabel Allende- maj swoj niepowtarzalny klimat Judy Blume "Wakacyjne siostry" Richard Mason "Wiatr nie potrafi czytac" i "swiat Suzie Wong"( nie wiem czy dokladnie pamietam tytul) Tony Parsons "Kronimi rodzinne" Polecajcie dziewczyny to i ja skorzystam i polece z wozkiem do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 14:41 kotbehemot6 napisała: > lekkie, pełne humoru, krótkie opowiadania z życia Mikołajka i jego kolegów. Do > bre dla dorosłych i później dle dzieci ta... mój prawie 6-latek też uwielbia Mikołajka, nauczył się z tej ksiązki słów: kretyn i kurcze blade Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: "Cień wiatru" Carlos Ruiz Zafon polecam ! 28.02.06, 10:50 kocham ta ksiazke. jest piekna. polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
agucha12 Re: "Cień wiatru" Carlos Ruiz Zafon polecam ! 01.03.06, 08:25 Popieram. Ja też się zakochałam w tej książce. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 09:41 "Biała Masajka"-Corinne Hofmann.Autorka opowiada o 4 latach życia w Kenii,gdzie doświadczyła jak sama mówi:"nieba i piekła,dotarłam do granic wytrzymałości fizycznej i duchowej.Wraz z córką Napiarai wygrałyśmy największą walkę o przetrwanie".Nie jest to nowość,ale dla mnie książka była tak wspaniała,że prawie pochłaniałam ją żywcem Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 11:18 wszystkie ksiazki Doroty Terakwoskiej, pieknie napisane-basnie -niebasnie dla doroslych i nie tylko, czyta sie jednym tchem. a jak bylam wciazy i lezalam chora w lozku to czytalam "Ktorej imie wymazano" D.Woolfolk Cross- ksiazka o papiezycy Joannie,czyta sie szybko, lektura wciaga, trudno mi bylo odlozyc ksiazke na bok i isc spac. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 11:23 mialo byc Terakowskiej) przepraszam i jeszcze sobie przypomnialam o "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz"- o zyciu w Japonii w czasach kiedy dziewczynkom krepowano nózki. Autor, czekaj, zaraz sprawdze- Lisa See Odpowiedz Link Zgłoś
aiwilo1 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 12:33 przeczytałam wszystkie książki Paula Coelho wszystkie są dobre ale najbardziej podobała mi się "Jedenaście minut" polecam Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 12:42 nie czytuje lekkich ,ale polecam mniej lekka,ale naprawde klimatyczna powiecsPaula Austera " Moon Palace" Odpowiedz Link Zgłoś
eni.s "Filary Ziemi" Ken Follett 28.02.06, 14:35 wciąga... właśnie czytam po raz 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pannonia250 Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 28.02.06, 16:05 Sheila Levine nie żyje i mieszka w Nowym Jorku! Czytalam trzy razy, genialneUśmiałam się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: poleccie lekka, ale dobra ksiazke... 01.03.06, 07:31 "kochalam Tyberiusza" Odpowiedz Link Zgłoś