Dodaj do ulubionych

Pytanie prawnicze

IP: *.* 20.11.01, 21:24
Czesc!Wiem ze sa tu Dziewczyny "biegle" w dziedzinie prawasmileMam nadzieje ze pomozecie mi dowiedziec sie cos w temacie ktory mnie interesuje.Otoz: jestem ciekawa jakie dokumenty (lub np pozwolenia) byly by mi potrzebne gdybym chciala otworzyc firme zajmujaca sie kupnem w Polsce towrow a nastepnie ich transportem i sprzedaza np w Niemczech.Prosze pomozcie mi po sprawa nagli.A jesli nie macie za bardzo czasu pisac to podajcie chociaz namiary gdzie pytac o takie sprawy?Z gory wielkie dziekiAgaT
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pytanie prawnicze IP: *.* 21.11.01, 13:18
      najpierw musisz wybrać sposób działalności (indywidualna, spółka), zarejestrować firmę, wybrać sposób opodatkowania itd. (jest trochę poradników na rynku pt. jak założyć firmę) - to jest dość dużo formalności. uważaj żeby książka miała aktualny stan prawny (2001) bo ostatnio sporo się zmieniło jeśli chodzi rejestrowanie działalności gospodarczej.na eksport towarów nie trzeba specjalnych pozwoleń chyba że to są szczególne towary np broń ;-) no i jeśli będziesz dużo tego wysyłać to przyda się umowa z agencją celną która dokonywałaby odpraw no i firmą transportową.to tak w największym skrócie bo temat jest dość obszerny.
      • Gość: guest Re: Pytanie prawnicze IP: *.* 21.11.01, 14:23
        Dzieki!Zaczelam szukac i faktycznie mozna sporo znalezc tego w necie!Mimo wszystko dzieki!AgaT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka