Dodaj do ulubionych

na co do kina z dzieckiem

26.12.13, 21:57
ostatnio były święto kina może macie coś godnego polecenia żeby się przejść z 4latką mam do wykorzystania bilety ale do pon i muszę koniecznie na coś się wybrać myślałam o królowej śniegu czy będzie ok? Jak to jest jak się idzie z dzieckiem ona ma darmowy bilet czy za dziecko też się płaci? wiem że to wątek nie zakupowy ale weszłam na forum - kino i tam tak licho że pewnie i tak nie dostałabym odp smile
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 26.12.13, 22:17
      fredy58 napisała:

>Jak to jest jak się idzie z dzieckiem ona ma darmowy bilet czy za dziecko też się płaci? >

kiedy byłas w kinie ostatnio?
      • fredy58 Re: na co do kina z dzieckiem 26.12.13, 22:19
        z dzieckiem jeszcze nigdy...
    • malowanka06 Re: na co do kina z dzieckiem 26.12.13, 22:20
      idź na popcorn najlepiej
      • mamaemmy Re: na co do kina z dzieckiem 26.12.13, 22:31
        tak,płaci sie,ale moja kuzynka ostatnio była ze swoją córką i płaciła tylko za jeden bilet smileTaka promocja-zadzwonie do niej to Ci napiszę-ale na pewno to było w cinema city,moze jest na stronie
        pozdrawiam smile
    • jolinka102 Re: na co do kina z dzieckiem 26.12.13, 22:33
      Dzisiaj bylismy na krolowej sniegu z nasza 4 latka. Bardzo fajny film, podobal sie zarowno dziecku jak i nam, wiec moge serdecznie polecic.
      • fredy58 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 07:39
        o jak fajnie że mam pozytywny odezw o tym filmie, myślałam jeszcze o tym nie wiem czy nie pomyślę - ratujmy mikołaja i skubani ale to chyba filmy dla starszych dzieci...
      • jolinka102 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 21:37
        Sprostowanie- bylismy na krainie lodu. Film ogladalismy w Niemczech i nie sprawdzajac polskiego tlumaczenia podalam bledny film. Sorry
    • eldora79 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 08:01
      "Krainę lodu" polecam, ale nie wiem czy jeszcze grają, bo już jakis czas temu byliśmy. Podobało sie i 3 latkowi, i 6,5 latce.
      • presens Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 08:16
        Ratujmy Mikolaja to bełkot, nie polecam
      • verika Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 21:39
        A dla nas "kraina lodu" to najgorsza bajka jaką od wielu lat udało nam się w kinie oglądnąć
        ( nam, bo byliśmy w 3 rodziny i w sumie z 5 tką dzieci), my dorośli dosłownie nie mogliśmy wysiedzieć na tym nudnym "miusicalu", a dzieci tez co po chwila pytały "kiedy to się skończy", dzieci w wieku 5-7,5 lat, tylko jedna z dziewczynek stwierdziła, że bajka w sumie nie najgorsza, ale też przebierała nogami przy tych ciągnących się beznadziejnych, przydługawych pieśniach. Jedyne co fajne z tego filmu to jego reklama smile smile smile
        • kanna Re: na co do kina z dzieckiem 01.01.14, 21:41
          Kraina lodu - moja prawie dziewięciolatka była bardzo zadowolona, mi też się podobało, ale ja lubię musicale.
          A film jest świetna baza do rozmowy o tłumieniu emocji big_grin
    • misiabela20 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 08:22
      Polecam "kraine Lodu", odradzam wizytę na "ratujmy Mikołaja"
      • anulajc Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 09:06
        Polecamy Krainę Lodu swietna bajka. Podobalo sie wszystkim rodzicom, 4 latce i 7 latkowi ten nawet byl drugi raz smile
    • slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 09:13
      Czy za dziecko się płcai zależy od kina ale w moim mieście jak nie płaciłam za małe dziecko to siedzieć musiało na kolanach, lub na wolnym miejscu jeżeli takowe zostało. Polecam Krainę Lodu, Ratujmy Mikołaja nie widziałam ale dzieciaki były z przedszkola i ponoć porażka. W weekend wybieramy się na Królową Śniegu ale nie wiem jak zrobiona jest bajka i czy wrażliwa czterolatka nie będzie się bała.
      • sainiri Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 10:17
        byliśmy całą rodziną na Krainie Lodu, cudny, wspaniały film, nasz 7-latek był na tym nawet 2x i nie narzekał.
        Skubanych nie polecam, zwiastun widziałam i kiepsko wyglądałosad
      • fredy58 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 11:25
        slonko1335 napisz mi po weekendzie co lepsze my idziemy w pon to podpowiesz mi na co mam się wybrać smile
        • slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 11:40
          Na Krainę Lodu możecie iśc spokojnie, jest świetna-dla czterolatka zdecydowanie wybrałabym wersję 2 d.
          • ju_mi Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 11:46
            Byliśmy na Krainie lodu 2D i bardzo polecam. Piękna bajka smile
            • asiakh Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 14:16
              Popieram "Krainę lodu". Cudna bajka. Ani przez chwilę nie nudzili się: 6 latek, 9 latka i ich mamasmile
        • slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 27.12.13, 21:28
          Wybraliśmy jednak łyżwy zamiast kina w weekend więc wrażeń z Królowej Śniegu nie napiszę ale tutaj ktoś opisał: "ale Królowa śniegu jest straszna - moja 5 latka się bała, a na Krainie lodu się swietnie bawiła
          Królowa śniegu ma wiele strasznych scen i postaci, a sama Królowa mrozi krew w żyłach, są lodowe trolle, straszna ogrodniczka na krwiożerczej roślinie, nadzorca w sierocincu, wyzysk dzieci, ciągle ktoś komuś w łeb daje uncertain
          Włąśnie wróciliśmy z kina i trochę załuję wydanych na bilety pieniędzy"

forum.gazeta.pl/forum/w,567,148710674,148711765,Re_do_kina_kraina_lodu_krolowa_sniegu_dla_3_5_l.html
          • koza_w_rajtuzach Re: na co do kina z dzieckiem 02.01.14, 20:09
            Ta opinia to przesada. Bajka w najmniejszym stopniu nie jest straszna.
            Normalna bajka dla dzieci.
    • lucyjkama Re: na co do kina z dzieckiem 28.12.13, 17:09
      Kraina lodu jest super. Podobało się 5 latce i 11 latkowi (był z klasą na mikołajki).
    • magcichocka1 Re: na co do kina z dzieckiem 28.12.13, 20:13
      Również gorąco polecam "Krainę lodu". Fantastyczna bajka. Byliśmy w kinie z 7 i 13-latką. Każdemu z nas się bardzo podobała.
      • monia4545 Re: na co do kina z dzieckiem 29.12.13, 01:04
        Także polecam "Krainę lodu". 5latka i 9latka no i rodzice zachwyceni. Super bajka. Mala się nawet poplakała, a potem cieszyła że się dobrze skończyło. Potem były rozmowy o miłości siostrzanej smile No i piosenki śpiewają i słuchają na MP 3. Ulubione słowa: ulepimy dziś bałwana ... jedziesz Joanna.

• gosia604 Re: na co do kina z dzieckiem 29.12.13, 20:33
          a moje corcie byly dzis na krolowej niegu 4 i 7 lat i tez im sie bardzo podobalo, wcale nie byla straszna jak dziewczyny pisaly

natomiast starsza byla na krainie lodu ze szkoły i napewno bardziej jej nie podobalo

ale na krolowa śniegu także warto pojsc
          • fredy58 Re: na co do kina z dzieckiem 29.12.13, 21:34
            dziękuję wszystkim za podpowiedzi fajnie że można na Was liczyć smile
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 01.01.14, 18:28
      Kraina Lodu absolutny hit!
      Ratujmy mikołaja - największy kit
      Skubani - pół na pół - szału nie ma ale kilka fajnych scen i zabawnych powiedzonek można wyłapać.
      • agni71 Re: na co do kina z dzieckiem 01.01.14, 21:20
        A ja dałam dzieciom do wyboru "Kraina lodu" lub "Wędrówki z dinozaurami" i te drugie zdecydowanie wygrały. Mam nadzieję, że będzie OK i dzieci sie nie rozczarują (znamy serial BBC pod tym samym tytułem, a wiem, że ten kinowy jest inny)...
        • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 02.01.14, 16:32
          Daj znać jak wrażnia?
          • agni71 Re: na co do kina z dzieckiem 02.01.14, 18:02
            jutro idę, napiszę recenzję smile
            • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 02.01.14, 20:40
              koniecznie agni, koniecznie! smile syn męczy wiec pojdziemy w sobte-niedz-pon wink
              jak ktos bedzie do tego czasdu to chetnie poczytam opinie,. i chociaz z zasady nie chodzimy na 3d to zastanawiam sie czy to nie jest ten rodzaj filmu gdzie 3d "robi" połowe fajności tongue_out
              • sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 03.01.14, 15:18
                patatajowa napisała:

i chociaz z zasady
                > nie chodzimy na 3d to zastanawiam sie czy to nie jest ten rodzaj filmu gdzie 3d
                > "robi" połowe fajności tongue_out

To tak jak my, też nie chodzimy na 3D, ale na ten film o dinozaurach wybierzemy się. Bo to jest chyba taki film właśnie stworzony do 3D.
              • agni71 Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 03.01.14, 19:52
                Film moim zdaniem (i 11-latki) raczej dla młodszych dzieci, 7,5-latce i 9,5-latce podobał się. Bardziej przypomina film "Dinozaur" (tylko nie taki smutny) niż "Wędrówki z dinozaurami" produkcji BBC (miniserial), choć firmowany jest również logo BBC. Jest to animowana opowieść o dinozaurze, od urodzenia do happy endu wink Dinozaury i inne zwierzęta sa uczłowieczone, mają ludzkie uczucia, mówią itp. Jest minimalna dawka wiedzy (stop klatka, podczas której podawana jest nazwa dinozaura i ewentualnie jakies podstawowe o nim informacje). Jest humor taki trochę a'la shrek, mruganie okiem do widza itp. Powiem szczerze, że spodziewałam się chyba więcej.
                • sonrisa06 Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 03.01.14, 20:06
                  agni71
                  a czy efekty 3D takie bardziej spektakularne, czy przeciętne? Bo jestem nastawiona na 3D, ale nie lubię, więc jeśli kiepskie to wybiorę 2D.
                  Dobrze, że dla młodszych dzieci, bo moja córka ma 7 lat smile mamy grę na ps3 wędrówki z dinozaurami, więc obejrzenie filmu niezbędne jest smile
                  • slonko1335 Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 03.01.14, 20:32
                    właśnie napisz coś o 3d bo nie wiem czy nie robią tego filmu a wolałabym iśc na 2d bo mlody raczej w okularach długo nie posiedzi...
                  • agni71 Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 03.01.14, 21:02
                    Jak dla mnie efekty przeciętne, myslę, że spokojnie mozna obejrzeć w 2D
                    • aga_martusia Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 04.01.14, 09:11
                      Mój synek też jak idziemy do kina to pyta: ale bez okularów? Dzięki za recenzję - to już dwa filmy mamy do obejrzenia smile
                      • sonrisa06 Re:Wędrówki z dinozaurami 3D 08.01.14, 14:45
                        Byłam z córką wczoraj na tych Wędrówkach... Film średni, mnie się nudziło, córka zachwycona. Podobały mi się efekty 3D, bo jednak na taki poszłyśmy, ale może po prostu dawno nie byłam i juz trochę zapomniałamjak to 3D wygląda. Córkę po filmie bolała głowa, zapewne od okularów.
                        Krainie lodu do pięt nie dorasta, ale córka stwierdziła, że obydwa filmy podobały jej się tak samo.
                        Teraz czekamy na film o LEGO smile
    • natalek79 darmowe bilety 03.01.14, 08:35
      w wakacje byłam w Heliosie z gromadką dzieci (miałam gratisowe sztuki w ramach odwiedzin wink ) na Smerfy 2. Nie miałam z kim zostawić najmłodszego a on jeszcze w kinie nigdy nie był. W regulaminie jest zapis, że dzieci do lat 3 mogą wejść za darmo, tak jak ktoś napisał - siedzi na kolanach lub wolnym miejscu. Młody miał już skończone 3 lata, więc chciałam mu bilet kupić, ale pani w kasie stwierdziła, że nie ma potrzeby, bo zapewne i tak czas filmu spędzi na kolanach. Nie spierałam się z nią i wszedł za darmo. Faktycznie większość bajki spędził na kolanach, bo tak małe dziecko po prostu lepiej widzi w ten sposób. Natomiast nie wiem jak jest w Multikinie, bo nie widzę takowego zapisu w ich regulaminie a moje starsze dzieci bywają tam sporadycznie i nigdy nie pomyślałam zapytać.
      Oczywiście dla tak małych dzieci zalecają 2D.
    • koza_w_rajtuzach Re: na co do kina z dzieckiem 03.01.14, 09:11
      Nie wiem czy już byłaś w kinie, ale ja polecam "Królową śniegu" oraz "Krainę lodu".
      Byłam z dziećmi (5 i 8 lat) i dzieciom bardzo te bajki się podobały, mi zresztą też. Oceniają je po równo, podobały im się one w równym stopniu. To nie jest prawda, że bajka "Królowa śniegu" jest straszna. Jeśli ktoś spodziewa się zobaczyć bajkę typu "Franklin", to jasne, że może się zawieźć, ale poza tym nie jest to żaden horror dla dzieci. W "Krainie lodu" też pojawia się Lodowy potwór, groźne wilki oraz książę, który chce zabić księżniczkę, więc poziom straszności obu bajek jest taki sam, wg mnie minimalny. Poza tym są to w gruncie rzeczy ciepłe i miłe bajki.
      W Krainie lodu jest sporo piosenek, co pewnie nie każdemu może przypaść do gustu, choć mi i dzieciom akurat to nie przeszkadzało.
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 03.01.14, 12:08
      No to następną srodę z orange idziemy na Krolową śniegu.
      Czekamy jeszcze na recenzję filmu o dinozaurach.
      • super-czarna.1 Re: na co do kina z dzieckiem 06.01.14, 14:42
        Byliśmy na "Wędrówkach z dinozaurami" 2D. Syn ma 5lat, uwielbia dinozaury, ma grę na PS3 "Wędrówki z dinozaurami" i był bardzo zadowolony. Tak więc, polecam smile
    • patir23 Re: na co do kina z dzieckiem 18.01.14, 13:03
      A byl ktos moze na Skubani? Bo tak mysle czy skubani czy poczekac na lego.
      • edyta_32 byłam dziś na skubani z 4,5 latką 18.01.14, 22:23
        Byłam dziś z e swoją 4,5 latką i moja koleżanka z 5 latką na SKUBANI.
        Nam MAMUSIOM bajka bardzo sie pdobała smile śmieszne scenki i niezłe teksty smile dla naszych czterolatek każde wyjscie do kina to frajda, ale samej tresci filmu o święcie Dziękczynienia i ratowaniu indyków nie zrozumiały i smiały sie raczej z tego,że my się śmiałyśmy wink ale po zjedzeniu podełka popcornu wyszły mega zadowolne. Bardziej kumała Smerfy , czy ostatni Ratujmy Mikołaja. Bajka fajna, ale raczej dla starszych dzieci . Polecam dla poprawy nastroju jak jużbędzie w TV smile
        • cobrastic wędrówki z dinozaurami 19.01.14, 02:35
          Byłam z synem wielkim fanem wszystkiego co dinozaurowate.
          Spodziewalam sie czegoś innego, po pół godzinie zachciało mi się spać,a dziecko zaczelo się ewidentnie nudzić. Na seansie oprócz nas były dwie inne osoby.
          W 3D moglo to wygladac ciekawiej co nie zmienia faktu,że nudno...
    • pumeczka kraina lodu, wędrówki z dinozaurami i robaczki ... 19.01.14, 15:13
      byłam na środowych promocjach
      z 5,5 latkiem
      kraina lodu,
      syn oglądał , wydawało mi się, że go to nudzi, ale w efekcie, był bardzo zafrapowany tym co się dzieje na ekranie , po wyjściu z kina, dopytywał się , czy pójdziemy na to jeszcze razwink, a w domu ciągle zapodaje muzykę z Krainy lodu, swojej młodszej siostrze

wyjście nr 2
      młodziak uparł się na dinozaury w 3d
      niestety jego wybór był jak kulą w płot, znudził go seans totalnie, w połowie pytał się już, czy możemy wyjść,bo jest taki zmęczony

w obu tych filmach dialogi, trudno zrozumiałe dla takich dzieciaków
      nie wiem co to teraz za moda, na bajeczki dla dzieci, które rozumieją zwykle tylko dorośli

ubolewam, że nie ma zwykłych bajek dla dzieciaków/maluchów

ostatnio podglądaliśmy robaczki z zaginionej doliny
      tylko, że minuscule, był bez dialogów, narracji
      a film na dużym ekranie, niestety już tym okraszony ponoć , wrrr
      • patatajowa Re:robaczki 24.01.14, 15:39
        no właśnie syn męczy żebyśmy poszli w łikend na robaczki.
        robaczki znamy i lubimy, mamy na dvd.
        tylko ja sie obawiam ze to co śmieszne w kilkuminutowej bajeczce moze nas znudzić w ponad godzinnym filmie. widziałam jakąś zajawke tego kinowego i juz co najmniej 3 sceny te same co na płytach...był ktoś, widział, da sie to obejrzec ?
        • podkowa_szczescia Re:robaczki z zaginionej doliny 24.01.14, 16:13
          Przyznałabym mu miano "najgorszy film roku". Kilkoro dzieci w kinie posnęło, mało tego film komentuje dziadek i jego wnuk, poza tym nikt nic nie mówi, poza pierdzącymi bączkami itp. Film mocno nasz wszystkich rozczarował w porównaniu do zwiastunów, które nijak się nie mają do filmu. Jakby to powiedzieć MASAKRA i nie polecam.
          • patatajowa Re:robaczki z zaginionej doliny 24.01.14, 16:15
            tak myslałam wink o ile fajnie sie oglada takie parominutówki bez dialogów to z ponad godziną móglby byc problem smile
            ktos jeszcze widział ten film?
    • aga_martusia Lego przygoda 08.02.14, 18:49
      Wszystkich zastanawiających się czy iść do kina na film "Lego Przygoda" przekonujemy że warto.Najfajniej będzie oglądało się film dzieciakom które już od jakiegoś czasu (rok-dwa) obcują z klockami. Zaskakujące zakończenie, troszkę wzruszające i dające nam rodzicom do myślenia.
      • dixi Re: Lego przygoda 08.02.14, 20:14
        młody był na Lego, właśnie wróciliśmy; filmem zachwycony ale to stary legoman, ponad 8-latek smile w dodatku pierwszy raz był w kinie sam, wprowadziłam do sali i poleciałam na zakupy, w ostatniej chwili dostał taką propozycję i przyjął ją z entuzjazmem, ja również big_grin
        • marta2202 Re: Lego przygoda 08.02.14, 21:55
          A dla 5cio latka to warto? Bardzo chce na to iść ale nie wiem...
          • aga_martusia Re: Lego przygoda 08.02.14, 23:19
            A bawi się już małymi klockami lego? Mój tez 5cio latek, klocki małe używa od pół roku, na filmie rozpoznał kilka swoich zabawek i dosc dobrze się dzięki temu bawił. Choć najlepiej bawili się na filmie chłopcy dość dobrze zaznajomieni z klockami, ich seriami, modelami itp.
            • listopadowka2008bis Re: Lego przygoda 09.02.14, 11:25
              Byliśmy wczoraj - pełne kino. Syn 5 latek zachwycony, ale on obcuje z lego od kiedy skończył półtora roku. Syn był zachwycony. Film jest b.dobrze zrealizowany - każdy znajdzie coś dla siebie. W filmie jest sporo akcji i walk, jest też wątek miłosny smile
              • aga_martusia Re: Lego przygoda 09.02.14, 13:04
                małymi klockami lego od 1,5 roku? Przepraszam tak z ciekawości się pytam - moj duplo się bawił do niedawna, własnie od pół roku zdradził je na rzecz tych małych.
                • marta2202 Re: Lego przygoda 09.02.14, 13:51
                  Syn się bawi od roku małymi lego, ale na zasadzie tworzy własne autka. Ludziki w ogóle go nie kręcąwink
                • listopadowka2008bis Re: Lego przygoda 09.02.14, 14:03
                  Zastosowałam skrót myślowy smile Naturalnie chodziło o obeznanie z firmą lego smile Najpierw duplo, później tzw. małesmile (o ile dobrze pamiętam to od 4 urodzin).
                  • patatajowa Re: Rodzinka nie z tej ziemi 28.02.14, 09:39
                    był juz moze ktoś z dzieckiem? jak wrażenia?
                    • super-czarna.1 Re: Na co warto się teraz wybrać ? 01.05.14, 17:00
                      j/w
                      • sonrisa06 Re: Na co warto się teraz wybrać ? 01.05.14, 21:51
                        Właśnie wróciłam z filmu pt. "Amazonia przygody małpki Sai". Byłam z córka prawie 8 letnią, która ma fioła na punkcie zwierząt i przyrody. Film bardzo nam się podobał. Polecam dla maniaków przyrody. Pięknie pokazany las deszczowy, zwierzęta, owady. Muzyki mało głownie słychać odgłosy dżungli, mnie się akurat to podobało. W filmie nie zostało wypowiedziane ani jedno słowo (po polsku), ale fabuła jest jasna. Było kilka momentów grozy, kilka zabawnych scen, ale przede wszystkim przepiękna przyroda. Byłyśmy na 3D. Polecam, naprawdę warto obejrzeć.
                        Drugim filmem na którym byłyśmy ostatnio to "Pan Peabody i Sherman". Dobrze się bawiłyśmy, także polecam.
                        • slonko1335 Re: Na co warto się teraz wybrać ? 01.05.14, 22:01
                          Właśnie się zastanawiam nad tym filmem i jestem przekonana, że moja zafiksowana na zwierzęta ośmiolatka będzie zachwycona, nie wiem jak jej 5,5 brat i dumam czy zostawić go w domu czy brać?
                          • sonrisa06 Re: Na co warto się teraz wybrać ? 02.05.14, 06:30
                            Dla kogoś, kto nie potrafi zachwycić się pięknem przyrody film może być momentami nudnawy. Trudno mi powiedzieć o reakcjach widowni, bo oprócz nas w kinie było tylko dwoje dzieci. Sala pusta. Smutne to, bo film jest piękny, pouczający i daje dziecku wyobrażenie jak wygląda las deszczowy. Moja córka była zdumiona ilością i jakością deszczu w tym filmie. Wiedziała, że w lasach deszczowych pada, ale nie, że AŻ TAK.
                            • slonko1335 Re: Na co warto się teraz wybrać ? 02.05.14, 08:13
                              Żeby młody usiedział mi ponad godzinę na tyłku musi być akcja i ciągle się coś dziać. Zostawię facetów w domu a my sobie zrobimy babski wypad-tak chyba będzie zdecydowanie sensowniej.
                              • sonrisa06 Rio 2 - polecam dla młodszych dzieci. 17.05.14, 18:31
                                Byłam z córka prawie ośmioletnią, podobało jej się, ale bez szału. Ja się nudziłam zwłaszcza w środku filmu, bo początek i zakończenie fajne. Gdyby cały film był taki jak zakończenie to lepiej by się go oglądało. W filmie w sumie niewiele się dzieje. Bardzo ładna muzyka, piosenki, ptaki tańczą i śpiewają - ładnie to wygląda. Scen przemocy nie ma, bać się też nie ma czego. Idealna bajka dla młodszych dzieci (i takich było w kinie najwięcej 3-6 lat), kolorowa i prosta.
                                Pierwsza część była zdecydowanie lepsza. Niemniej dla młodszych dzieci polecam.
                                • sonrisa06 Czarownica 03.06.14, 19:30
                                  Chodzę z córką na wszystkie filmy Disneya i zawsze wychodzę z kina zadowolona. Dla mnie Disney to marka, to gwarancja dobrej zabawy i miło spędzonego czasu. Jednak z "Czarownicy" nie wyszłam zadowolona, wyszłam oczarowana i zachwycona. Film przenosi do innego świata tak dosłownie, że kiedy wyświetlają się napisy końcowe trudno wrócić do rzeczywistości. Dla mnie (i dla córki) rewelacja, polecam.
                                  • laleczkamajeczka Re: Czarownica 04.06.14, 08:23
                                    Byłaś na 2d czy 3d ?
                                    • didith.b Re: Czarownica 04.06.14, 08:36
                                      Też byliśmy z dzieciakami- super film.
                                      • erty02 Re: Czarownica 04.06.14, 09:35
                                        Potwierdzam, warto zobaczyć.
                                        Byłam z synem na 3D z dubbingiem.
                                    • sonrisa06 Re: Czarownica 04.06.14, 17:03
                                      laleczkamajeczka napisała:

> Byłaś na 2d czy 3d ?

Na 2D.
                                      • dorocik833 Re: Czarownica 04.06.14, 20:19
                                        A czy z 4,5 latką można iść? czy raczej film jest dla starszych dzieci?
                                        • koza_w_rajtuzach Re: Czarownica 04.06.14, 21:45
                                          Idź sama smile))))).
                                          Moim zdaniem 4-latka jeszcze trochę za mała. Może się wystraszyć.
                                  • koza_w_rajtuzach Re: Czarownica 04.06.14, 21:47
                                    Nas też Czarownica oczarowała smile.
                                    Na forum emama ktoś narzekał na kiepską grę aktorską Angeliny. Osobiście nie mam takich zastrzeżeń.
                                    • aurinko5 Re: Czarownica 04.06.14, 23:56
                                      4 latka ucieknie w trakcie wink To nie jest bajka o śpiącej królewnie tongue_out A film jest od 8 lat ...
                                      • sonrisa06 Re: Czarownica 05.06.14, 05:25
                                        Moja prawie 8 latka była jedną z młodszych na sali, zdecydowana większość dorosłych. Moim zdaniem film od 6+, ja bym z rozgarniętym sześciolatkiem poszła. Drastycznych scen nie ma (może jedna na końcu, ale teraz dzieci nie takie rzeczy oglądają), za to jest ATMOSFERA wink
                                        A Angelina i jej gra - według mnie - cudowna (i boska charakteryzacjasmile )
                                        • koza_w_rajtuzach Re: Czarownica 05.06.14, 06:14
                                          A ja byłam nie tylko z 8-latką, ale też z 5-latkiem.
                                          I 5-latek co prawda się nie bał, ale nie oglądał ze skupieniem. Film go tak nie do końca zainteresował.
                                          • laleczkamajeczka Re: Czarownica 05.06.14, 08:59
                                            Mój 7 l wystraszył się , natomiast 8 l była zachwycona, byli na 3d.

9
                                            • emma6666 Re: Czarownica 07.06.14, 20:10
                                              Rio 2 fajne.
                                              Listonosz Pat też fajny.
                                              Czarnoksiężnik z Oz bez szału, odgrzewany kotlet.
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 13:37
      Odświeżam wątek, bo nieco przycichł a bardzo lubiłam czytać.
      Byliśmy z synem w środę na "Jak wytresować smoka 2" - bardzo polecam. A w następną środę idziemy na Samoloty 2 - dam znać jak było. A może ktoś już był i się podzieli opinią?
      • aleksandra1977 Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 14:07
        tydzien temu bylismy na Samolotach 2. Dzieci troche znudzone (tak samo bylo na pierwszej czesci Samolotow) ciezko im bylo wysiedziec do konca filmu. Ja sie, jak zwykle, wzruszylam wink
        W planach mamy "Gang wiewiorek".
        • estragonka Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 14:21
          "Jak wytresować smoka 2" też polecam, absolutnie świetne. jak ktoś lubi jedynkę, to dwójka też się na pewno spodoba.
          • aleksandra1977 Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 15:03
            u nas obie czesci Smokow okazaly sie na tyle fajne, ze dzieciaki ogladaja regularnie "Pogromcow smokow" na Cartoon Network.
            • aleksandra1977 Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 15:05
              ale najbardziej wyczekiwanym filmem i tak pozostaje trzecia czesc Minionkow (w czerwcu 2015)
      • cyber-szuja Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 14:28
        Mój 6-latek dał radę wysiedzieć i nawet nie marudził, kiedy już koniec... To zapewne zasługa kanapy i zestawu barowego z Dustym wink Liczyłam na więcej AC/DC!!!
        • monitkao Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 16:19
          ja czekam na następną część dzwoneczka smile
          • cyber-szuja Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 16:52
            A ja na to Pingwiny big_grin
            • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 18:53
              Dzięki za odzew - my właśnie wróciliśmy z Gdynia Red Bull Air Race - syn już nie może się doczekać jak pójdziemy na film - więc raczej wysiedzi i obejrzy do końca. Jeśli chodzi o zapowiedz pingwinów, to była tak czadowa że całe kino śmiało się na całe gardło big_grin
              Również mamy w planach Dzwoneczka, Mikołajka oraz Pingwiny.
              Dzieje się !!!!
              • sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 26.07.14, 23:26
                Moim zdaniem druga część "Jak wytresować smoka" jest dużo lepsza niż pierwsza, ale także pierwsza część bardzo nam się podobała. Jednak dwójka wymiata wink
                Gang wiewióra - córka była sama, mówi, że śmieszny i fajny, ogólnie zadowolona. Trochę podobny do "Skok przez płot" - zdaniem córki.
                Zastanawiam się czy iść z córką na Samoloty, czy nie jest już za stara wink (ośmiolatka). Część pierwsza "Samolotów" średnio jej się podobała.
                Też czekamy na "Dzwoneczka".
      • slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 27.07.14, 20:38
        Byłam na samolotach z synem w środę, moim zdaniem druga częśc lepsza niż pierwsza, młodemu(prawie 6 się podobało) na pierwszej się nudził.
        Jak wytresować smoka nie widziałam żadnej części bo byli z tatą ale dzieciakom podobało się choć bez jakichś fajerek.
        Na gangu byłą córka z półkoloni i zadowolona ale też bez wielkich achów, twierdziła, że sporo nudnych momentow było ale też i trochę dobrych żartów.
        Ja czekam na Tarzana a Młody na Mikołajka bo to jego ukochana książka.
        • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 27.07.14, 23:26
          na Mikołajka ja też czekam,podobała mi sie pierwsza czesc wink
          taki miły akcent bedzie na zakonczenie wakacji.
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 30.07.14, 21:23
      Byliśmy na samolotach 2 - syn zachwycony, córka troszkę mniej ale nie ma się co dziwić to nie jej ulubiona tematyka. Nie mniej polecamy. Morał jak zawsze fajny.
    • slonko1335 BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 11.08.14, 20:25
      jakieś opinie, niespełna 6 latek wytrzyma?
      • fifiak Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 11.08.14, 21:14
        Byłam z córką niespełna 6 lat i syn 12-lat wszyscy zadowoleni. Film przygodowy, akcja dość wartka, po wypadku kiedy to bohater stał się młodzieńcem w dżungli pojawiają się ludzie najpierw jako turyści (Tarzan ich ratuje i przy okazji się zakochuje) później jako poszukiwacze meteorytu, którzy za nic mają zwyczaje panujące w dżungli. Pokazane jest także "prawo dżungli" - rządzi najsilniejszy. Jeśli dziecko lubi zwierzęta myślę, że film go zaciekawi. Warto.
        • slonko1335 Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 12.08.14, 10:41
          Wystraszyłam się nieco określenia wieku od 6 lat. Na film głownie chcę iść ze starszą(8,5) ale młodszy(prawie 6) nie chce dać się zostawićwink
          • fifiak Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 12.08.14, 11:52
            Śmiało możesz zabrać młodszego a i starszej spodoba, wszak pojawia się też dziewczyna w filmie.
            • slonko1335 Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 12.08.14, 20:24
              Byliśmy cała trójką-bardzo nam się podobało. Starsza strachajło bała się w kilku momentach ale ogólnie oboje zachwyceni.
              • aga_martusia Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 12.08.14, 21:50
                A był ktoś na żółwiach ninja?
                • aga_martusia Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 13.08.14, 18:41
                  Byliśmy dzisiaj z synem na zółwiach ninja - tak naprawdę film jest polecany od 12r.ż choć musiałam się nieźle naszukać żeby tą informację znaleźć. W kinie nikt nas o nic nie pytał, sprzedano nam bilet bez żadnych wątpliwości. Syn jest fanem zółwi ninja, film strasznie mu się podobał, akcja w kilku momentach bardzo wartka ale nie powinna przestraszyć nikogo - chyba że dziecko bardzo wrażliwe. Ogólnie syn strasznie zadowolony, przeżywał całą drogę do domu.
                  • slonko1335 Re: BYła któraś na Tarzanie z dziekciem? 13.08.14, 20:06
                    Zabrałaś pieciolatka? No mój też ejst fanem ale po zobaczeniu od jakiego wieku jednak bałabym się zaryzykować z moim choć też się wykłóca że chce iść...No nic poczekamy i najpierw jednak obejrzę sama zanim puszczę to dziecku.
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 14.08.14, 09:18
      Tak byłam z 5latkiem. Powiem Ci, że mocno sie naszukałam tej informacji od jakiego wieku jest film. Jeśli nie masz bojaźliwego 5latka to możesz pójść, film ma fajne przesłanie - na rodzinę można liczyć. Oczywiście dużo sobie szeptaliśmy w trakcie filmu, tak samo jak i po.
    • aga_martusia Barbie i tajemnicze drzwi 13.09.14, 21:30
      Właśnie wróciłyśmy z córka z filmu Barbie i tajemnicze drzwi - baaardzo polecamy.
      • czarna.perla Re: Barbie i tajemnicze drzwi 22.03.15, 21:32
        Kopciuszek jest cudny. Byłam z córką (7 l) i synem (10l), oboje byli zachwyceni.
    • slonko1335 Bella i Sebastian ktoś już był? 10.11.14, 10:58
      jak wrażenia i czy można zabrać 6-latka?
      • aga_martusia Re: Bella i Sebastian ktoś już był? 10.11.14, 11:32
        córka idzie w środę z klasą to mogę dać znać.
        • slonko1335 Re: Bella i Sebastian ktoś już był? 10.11.14, 11:37
          Chcę się wybrać jutro z dzieciakami- córka bardzo chce na ten film a ja nie wiem czy da radę z bratem czy musimy iść na coś innego jednak bo do kina musimy iśc w trójkę.
          • sonrisa06 Re: Bella i Sebastian ktoś już był? 11.11.14, 17:30
            Byłam dzisiaj na Sebastianie i Belli z córką 8 l. Film bardzo ładny, ale to nie jest tak do końca historia o psie. Pies jest oczywiście cudowny, piękny, mądry i nieustraszony. Mnie urzekły zdjęcia, szeroki kadr i piękne górskie krajobrazy. Cudowna przyroda, można się było zatopić w ten krajobraz. Uczta dla miłośników gór. Córce film się podobał, ale nie wszystko zrozumiała. Po filmie rozmawiałyśmy o II wojnie światowej i o Żydach. Na pewno nie jest to film dla małych dzieci. Zresztą w kinie dzieci było malutko, większością na widowni byli dorośli.
            Bardzo polecam ten film i radzę tym bardziej wrażliwym zabrać chusteczki. Ja się uryczałam jak zwykle, ale u mnie to standard. Zakończenie oczywiście szczęśliwe smile
            • sonrisa06 Annie 01.01.15, 18:21
              Weekend wkrótce, więc może ktoś z Was planuje wyjście do kina. Polecam film "Annie". I mnie i córce bardzo się podobał. Musicalowy, ale my takie właśnie lubimy. Dużo śpiewają, piosenki ładne, wpadające w ucho. Bardzo przyjemnie nam się go oglądało, nie wiadomo kiedy te dwie godziny minęły.
              • aga_martusia Re: Annie 06.01.15, 23:35
                Też byliśmy dzisiaj na Annie i muszę powiedzieć, że dawno nie oglądaliśmy tak fajnego filmu familijnego smile Polecamy.
    • estragonka Królowa Śniegu 2 - był ktoś? 02.01.15, 08:21
      11,5-latka mi się nie zanudzi?
      • natalek79 Re: Królowa Śniegu 2 - był ktoś? 07.01.15, 08:01
        A 11,5-latka nie woli Hobbita?
        • estragonka Re: Królowa Śniegu 2 - był ktoś? 07.01.15, 15:41
          natalek79 napisała:

> A 11,5-latka nie woli Hobbita?

woli, ale już widziała. a teraz nie ma u nas alternatywy - tylko ta "Królowa Śniegu 2" leci. taka metropolia wink
    • kasiek-kd Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 01:16
      "Paddington" 12 i 10-latek byli bardziej rozbawieni nizich 3-letni brat z którym poszliśmy;
      lekka komedia w rewelacyjną animacją (tylko misie) i świetnym dubbingiem
      • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 08:20

moje dzieci nigdy za Paddingtonem nie przepadaly,mój osobisty 8 latek powiedział że"żadne miśki,chodźmy na noc w muzeum" wink
        z osobistą 13-latka wybieram się w likend na Exodus.
        • natalek79 Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 08:29
          Też się wybieram na Exodus i rozważałam właśnie, czy moją 13-tkę zabrać... Może poczekam na pierwsze recenzje od znajomych, bo na zwiastunie niewiele jest, a biorąc pod uwagę reżysera "Gladiatora" może być troszkę krwawo.
          • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 09:12

no cóż plagi egipskie to raczej drastyczne były...ja się obawiam zeby to nie było coś w stylu Noego ale sądząc po recenzjach w necie raczej nie.
            W każdym razie recenzje mogę zamieścić jeszcze w sobotę wieczorem smile
            • natalek79 Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 09:23
              Byłoby super, bo my dopiero na 17.01 mamy w planie
              • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem EXODUS 10.01.15, 23:07
                no wiec juz po obejrzeniu jestem Exodusu.
                film ok,mnostwo efektów specjalnych wiec jak ktos lubi 3D to warto wybrac ta wersje.
                duzo scen walk,krwi i "obrzydliwości" wink
                podobało sie i spokojnie mozna dziecko 12+ zabrac moim zdaniem.
                a przed filmem przeczytac sobie w oryginale i przypomniec jak wygladała cała ta historia smile
                • natalek79 Re: na co do kina z dzieckiem EXODUS 12.01.15, 08:28
                  Dzięki ogromne. Historię mamy przypomnianą, bo córka w ramach cel na półrocze tworzyła prezentację o Mojżeszu wink
      • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 08:37
        W necie dużo jest opinii, że dzieci są przerażone niektórymi scenami na Paddingtonie. Potwierdzasz?
        • kaczuszka_k Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 08:55
          Paddington - sympatyczna komedia - nam się podobała (5 i 3 lata). Nasze dzieciaki niczym się nie przeraziły - ale ja wiem, że dzieci są różnie wrażliwe. Jak to w bajkach zwykle bywa w tej też jest zły charakter.
          • kanga_and_roo Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 16:24
            Nie poszłam, bo wkurzyło mnie, że nazwali to Paddington, a ani zwiastun, ani streszczenie nie oddaje lekkich, zabawnych opowieści z książki. Bliżej 1001 dalmatyńczyków, z obowiązkowymi obrzydliwościami typu wyciąganie woskowiny szczotką do zębów, nurkowanie w kibelku itp.

Bardzo proszę o obronę filmu, jeśli tego warty smile
            • kasiek-kd Re: na co do kina z dzieckiem 11.01.15, 01:34
              czasami warto sie pośmiać! z takich głupot....
        • slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 10:01
          MOja strachliwa ośmiolatka była wczoraj na paddingtonie sama, znaczy z koleżanką ale pierwszy raz bez dorosłego opiekuna. Boi się często i dużo, nawet Kevin ją przerażał w niektórych momentach. Królową Śniegu musiałam oglądać z nią bo sama sie bała. Nie skarżyła sie, że czegoś sie wystraszyła po seansie-wręcz przecienwie była zachwycona i stwierdziła, że tylko na początku strasznie smutne było.
        • kasiek-kd Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 12:54
          mocno się zastanawiam,
          scena śmierci starego misia smutna, huragan niepokojący....
          scena, kiedy miś spada do płonącego komina - to mogło wystraszyc (mamy).....
          maluchy w sasiedztwie, ani mój 3 latek wystraszeni nie byli
          • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 07.01.15, 13:00
            samo życie moze z wyjątkiem komina wink
            • monitkao Re: na co do kina z dzieckiem 11.01.15, 18:19
              moje dziewczynki 7 i 3 lata były zachwycone, trzyletnia nie bała się w ogóle, dla mnie śmieszne momenty smile
    • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 04.02.15, 17:33
      Wróciliśmy z dzieciakami naszymi i sąsiadów z Pingwinów z Madagaskaru. Cała czwórka szczęsliwa, bardzo im się podobał film.
      • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 04.02.15, 17:47
        tez juz bylismy, ja powoli zaczynam miec alergie na produkcje "jednen mały pingwin/ludzik lego/owca/wstawic dowolne ratuje świat" wink ale fakt film zabawny i oczywiscie po reklamie przed filmem juz mam rezerwacja na 13-go na baranka Shauna...który pewnie tez bedzie ratował ludzkość..wink
        musze namówic koleżanke na Grey'a w ramach odreagowania tongue_out
        • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 04.02.15, 20:14
          Dziś z dziewczynami zrobiłysmy rezerwację na Greya na 13ego. Oby choć w połowie film dorównał książce.
          Syn też namawia mnie na baranka albo Spangboba (czy jak to sie pisze) a córka na nową Barbie.
          • patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 04.02.15, 20:22
            feministyczna barbie-supermenke widzialam.sponge boba czyba nie było reklamy..od kiedy grają? bo moje dziecie ogromnym fanem gabki wink
            • aga_martusia Re: na co do kina z dzieckiem 04.02.15, 21:38
              multikino.pl/pl/filmy/spongebob-na-suchym-ladzie-2d
              20 luty 2015
              • patatajowa Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole. 14.02.15, 12:48
                ..ani koleżanką nie warto iść oglądac ani jednej twarzy Greja tongue_out
                byłysmy wczoraj z koleżanką same,stwierdziłysmy ze nie jestesmy grupą docelową wink
                posmiałyśmy sie ,pokomentowałyśmy,ogólnie w czasie seansu sporo śmiechu a po nim komentarzy w toalecie ze to kompletny niewypał wink
                • perspektywa13 Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole 14.02.15, 13:04
                  Patatajowa, trzeba było na baranka iść, jak Ci Dzieć zamawiałwink
                  • patatajowa Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole 14.02.15, 14:04
                    a idziemy, za 2 godz, to tez napisze wink
                    • aga_martusia Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole 14.02.15, 17:09
                      napisz napisz bo reklamówka jakoś mnie nie zachęca a syn uparł się żeby pójść.
                      • perspektywa13 Baranek 14.02.15, 17:52
                        Mąż był dzisiaj z 5-latkiem na baranku, Dzieciowi podobało się,a Mąż jak zwykle połowę przespał, więc trudno się sugerować Jego opinią......smile
                        • patatajowa Re: Baranek 14.02.15, 19:28
                          byłam z 9-latkami, chłopaki zachwyceni,chichrali sie cały czas, mnie tez sie podobało ale ja lubie baranka smile zero dialogów, fajna muzyczka,świata nie ratowali tylko gospodarza winkbardzo sympatyczna fabuła,ja polecam smile
                          • eesti_2005 Re: Baranek 12.03.15, 09:29
                            A jest sens iść z trzylatkiem na Baranka Shauna? Zrozumie film taki maluch, nie będzie się nudził?
                            • patatajowa Re: Baranek 12.03.15, 10:00
                              do zrozumienia to tam niewiele jest wink film bez dialogów to łatwiej, a czy sie nie bedzie nudził-ktusztowie tongue_out jesli zna baranka i lubi z kreskówek to powinno sie podobac.
                              na fruu moze był ktoś? warto?
                              • eesti_2005 Re: Baranek 12.03.15, 10:05
                                No właśnie z tych krótkometrażówek nie wszystko rozumie, jakoś tak bez emocji ogląda. Dlatego się zastanawiam, czy film go nie zanudzi.
                              • karen64 Re: Fru! 12.03.15, 10:30
                                Mnie i córce Fru! się nie spodobał,kiepski scenariusz,wulgarne dialogi,taka marna podróba Rio,nawet od strony wizualnej film nie daje rady.
                                • beakarp Re: Fru! 22.03.15, 23:15
                                  zgadzam się w 100%, takie "luzactwo" na siłę, też ani mnie, ani memu 5latkowi nie przypadł do gustu
                            • agnieszka_mmm Re: Baranek 23.03.15, 08:14
                              Ja byłam z prawie 3latką i było ok. Pod koniec już trochę się nudziła ale siła ją zatrzymałam bo chciałam obejrzeć film do końca ;p
                • angazetka Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole 14.02.15, 21:59
                  "Pośmiałyśmy się, pokomentowałyśmy" - a to można iść na Greya w jakimś innym celu? tongue_out
                  Też wczoraj byłam z koleżankami, ale ani przez sekundę nie oczekiwałyśmy, że to będzie dobry film. I nie był.
                  • b.brzozowska1 Re: na pewno nie z dzieckiem,ani z meżem ani kole 13.03.15, 09:13
                    dla mnie Baranek to flaki z olejem, mój 8 latek też bez entuzjazmu po seansie, jak widać co człowiek to opinia wink
                    • estragonka "Siódmy syn" 13.03.15, 13:45
                      polecamy - mało ambitne w sumie, ale fajne sceny walki 3D, można było się momentami pośmiać. ot taka niewymagająca za dużo myślenia rozrywka. ale dla starszych dzieci raczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka