Dodaj do ulubionych

żelazko-ratunku!!!

IP: *.* 06.12.01, 11:38
sorry za pustego posta - jakaś zakochana ostatnio jestem :-))no i z tego zakochania dotknęłam gorącym żelazkiem poduszki i poprzylepiało mi się różnych(a nawet trochę poprzypalało...).No i co mam teraz, biedna, zrobić?czy są jakieś specjalne płyny do czyszczenia teflonowej stopy żelazka?i jeszcze jedno: co zrobić,żeby się nie gromadził kamień?też jakieś preparaty?bo mi ostatnio w najmniej spodziewanym momencie wyskakują rdzawe plamki(na białą koszulę:(( ),nawet kiedy nie używam pary ani spryskiwacza...nie jestem specjalną wielbicielką prasowania(a nawet wręcz przeciwnie),więc proszę o rady:jak postępować z żelazkiem...z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: żelazko-ratunku!!! IP: *.* 06.12.01, 11:39
      ooo,sorry za sorry...myślałam,że wysłał się pusty,a widzę,że nie...źle ze mną,oj...źle!
      • Gość: guest Re: żelazko-ratunku!!! IP: *.* 06.12.01, 11:56
        A rdzawych plam nie masz czasami od tego, ze ubrania suszych na kaloryfelach?KasiaO (z Poznania)
    • Gość: guest Re: żelazko-ratunku!!! IP: *.* 06.12.01, 13:19
      Jeśli chodzi o kamień to musisz uzywać wody destylowanej. A plamy mi też kiedyś wyszły ale to była wina pokrowca na desce do prasowania. Były na nim kiedys mokre plamy i nie wiem dlaczego ale otoczka sie na nich zrobiła właśnie jakaś taka rdzawa. Płyny do czyszczenia są ale jak się nazywają to Ci nie powiem bo jeszcze nie używałam, ale w Twoim przypadku są chyba bardzo potrzebne. Wybierz się do sklepu, najlepiej drogeryjnego, na pewno Ci doradzą. Powodzenia z teflonem i prasowaniem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka