mama.igora 21.11.06, 21:08 Wlasnie, jesli macie jakis wlasny biznes, mniejszy lub powazny jakis, to co to jest?? Moze Wasi mezowie/niemezowie cos maja. Mysle caly czas, na nic nie moge wpasc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxygen100 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:19 jestem wspolniczka meza hehe. architektura, grafika komputerowa, strony www, opieka nad systemami komputerowymi itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:28 jak dobrze juz sama wiesz moj maz prowadzi firme serwis samochodowy.jest to nasze jedyne(godziwe)) zródło utrzymania Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 a i jeszcze chciałam dodac 21.11.06, 21:30 ze osobiscie z interesu mojego męza jestem bardzo zadowolona.to najlepszy interes jaki miałam i wlasciciel tez niczego sobie.ale to tak na marginesie:- ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: a i jeszcze chciałam dodac 22.11.06, 09:53 Joanno, Tobie jk zawsze tyko seks w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:33 Hmmm, wiem jak to zabrzmi, ale mój mąż NIE MA interesu, a ja mam od niedawna MAŁY. Jeszcze mały, bo mam nadzieje, że wkrótce się rozrośnie. Mąż popołudniami pomaga mi w rozwijaniu tego interesu ;-P. Jest to firma sprzedająca i serwisująca sprzęt komputerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 umasumak 21.11.06, 21:36 alez dobrze to zabrzmiało znaczy ze maz jest bezinteresownyto zaleta przeciez no uma Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: umasumak 21.11.06, 21:42 Joaska, powazny watek uruchomilam, juz Ty dobrze wiesz o co mi chodzi. Nie robic sobie tu jaj, aluzji i innych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: madzia kiedy ja sie powstrzymac nie moge;-))) 21.11.06, 21:43 Po dupie dostaniesz. Rzeczowo ma byc tym razem. Blagam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:41 I jak to jest, sama sprzedajesz i serwisujesz? Czy zatrudniasz fachowcow? I co, sprawdza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:43 To do umysumak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:50 Sprzedaję głównie sama. Natomiast seriwsem zajmuje sie mój mąż po pracy, czasem jego kolega, którego zatrudniam na umowę o dzieło. Firmę mam dopiero od października. Jak narazie jest coraz lepiej . Jak tak dalej pójdzie (a mam nadzieję, że tak), to planuje rozszerzyć działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:39 Prowadzę działalność gospodarczą a w ramach niej konsultacje i projekty marketingowe i badawcze (socjologia, psychologia społeczna). Czasem robię tłumaczenia. Przez pewien czas miałam sklep ale to mniej się opłacało biorąc pod uwagę ilość pracy w przełożeniu na pieniądze. A co skończyłaś, co dotąd robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:46 Nie mamy z malzem doswiadczenia w biznesach. Zadnych. Ja polonistka, on pedagog, buuuu Obecnie w Anglii, on pracuje w zawodzie, w szpitalu psychaitrycznym, zarabia ok, ale ja chce wracac, mam pare zlotych do zainwestowania. Raczej myslimy o tym, zeby to cos dla niego bylo. A jaki sklep mialas??? A te konsultacje i projekty badawcze to co to???? Brzmi cos tak enigmatycznie troszke Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 22:10 Miałam sklep dziecięcy (księgarnia, obuwie, zabawki, odzież). > A te konsultacje i projekty badawcze to co to???? Brzmi cos tak enigmatycznie > troszke Generalnie badania rynku (marketingowe), badania społeczne itp. To mój główny zawód, sklep miał być trochę "obok" ale okazało się, że jego prowadzenie zajmowało mi cały czas od rana do wieczora, świątek piątek i niedziela. Bardzo przyjemny biznes (fajni klienci )) ale czasochłonny. Wydaje mi się, że sensowniejsze mogą być usługi bo zazwyczaj mniej inwestujesz. Jeśli handel to może internetowy - bardzo się rozwija, trzeba tylko znaleźć jakąś niszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 23:45 No wlasnie, ta nisza!!!! Mozg mi paruje. I nic! Zero pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:40 joanna a jakie marki twoj maz serwisuje?? bo szukam snesownego zakladu zeby wymienic pasek rozrzadu czy jakies takie gowno poki sie nie urwie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 oxy 21.11.06, 21:42 naszserwis serwisuje wszystkie marki.a pasek dla naszych mechaników to pestkamoge ci link do naszej stronki podrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: oxy 21.11.06, 21:44 nie bede z 10 letnim samochodem jezdzic do Toyoty Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: oxy 21.11.06, 21:49 no zesz nie moge wejsc na moja poczte.ale jak tylko wejde dam ci link. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: oxy 21.11.06, 21:51 spoko. Moze byc jutro czy jak wejdziesz na poczte Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:47 My mamy naukę jazdy. I jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:48 Karolcia, moge na priva napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 21:57 Mój mąż ma Firme budowlaną dopiero tak naprawde teraz zaczynaja byc z tego jakies pieniądze.Mieliśmy tez bar ale padł i Hamburgerownie tzn zarabiały na siebie ale wiele zysków z tego nie było (zły punkt).No ale planujemy w przyszłości otworzyć zakład Fotograficzny (taki mam zawód) to sa takie ciche plany. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 22:01 No w budowlanke to my nie pojdziemy co do zakladu fotograficznego, kumpel otworzyl, znany w miescie z umiejetnosci i pasji do zdjec, cen nie mial wysokich, wywolywal slicznie, bo uwazal ze tylko tak moze sie pod tym podpisac, ale padl. Chyba ta perfekcja go zjadla, ludzie maja w nosie jakosc zdjec. Takie tam zdjecia z imienin u cioci i zachod slonca w Mielnie... masowe trza robic i tyle.Ale trzymam za ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 22:12 No pare lat temu w budownictwie musiałaś się nie źle namęczyć żeby coś zarobić, ale teraz wszystko się zmienia mój mąż ma dużo pracy (przystaje do przetargów), a jeżeli chodzi o fotografi no cóż różnie to bywa tam gdzie ja pracowałam były z tego naprawde nie złe pieniądze mało tego w jednym pawilonie były dwa zakłady i trzeci znajdował się od nas może z 50 m i wszystkie dobrze szły nie narzekaliśmy (ale to tez był dobry punkt) to jest bardzo istotna sprawa jak masz dobry punkt i wiesz jakie jest zapotrzebowanie to jest to złoty interes. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 23:53 Co masz na mysli mowiac "niezle pieniadze" I "dobry punkt"? Duze miasto, male,, centrum handlowe, pasaz jakis w centrum...? Odpowiedz Link Zgłoś
aa47 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 22:30 my mamy szkoleniową. hm może sprowadzanie samochodów? jesteście za granicą możecie się poorietować w cenach i w cenach polskich. Język znacie... może to a może motory? Lekko uszkodzone auta... jakies wgniecenie małe, cena strasznie spada, a dobrze zrobione auto.... dużo by opowiadać. Skoro macie kapitał i jesteście za granicą możecie się oriętować w cenach. Kupujecie działke w Polsce budujecie biuro z kanałem zatrudniacie mechanika dajecie gwarancje na sprowadzone wozy z dwa miesiace. Mam duzo pomysłów, szczeze powiedziawszy atutem jest to że jesteście za granicą... możecie poszukać dużej firmy która na początek zatrudni 10 Polaków czy ileś tam, dla was jakaś stawka od znalezionego pracownika, po tem szukacie Polaków wysyłacie ich. itd Możecie też pomyśleć nad biurem podrozy do waszych stron zwłaszcza w tańszych hotelach, tania dobra wycieczkaitd albo kompy uzywane sprowadzać zwłaszcza laptopy taki sprzecik Nie wiem nie doczytałam gdzie jesteście ale w zależności od kraju jeżeli to sa Włochy to warto też pomyśleć nad skurerami sprowadzanymi jednak to jest sezonowe. Jeżeli ciekawa kuchnia? np trudno mi znaleść oliwe z oliwek np cytrynową (włoską) można też pomyśleć nas sprowadzaniem takich specjałów. Czy kosmetyków nie dostępnych w Polsce . Albo bar możecie otworzyć z taka muzyka z tego kraju co jestecie i specjałami których nie ma w Polsce. Napewno coś się znajdzie, zycze powodzenia. a coś nie wykorzystując waszego kraju: hm, biuro nieruchomości, hm a jakie macie hobby może w tym kierunku coś? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 23:49 Pomysl ze sprowadzaniem aut bralaam pod uwage, tylko moj malz w tym zginie. Ale rzuce to jutro na tasme, jak bedziem gadac przy kawie Odpowiedz Link Zgłoś
071979an Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 09:18 Magda mój mąż oprócz swojej pracy też przez jakiś czas ściągał auta,opcykany był w papierach miał ustawoinych mechaników,lakierników...nie bardzo się opłacało a duzo roboty.Już sie tym nie zajmuje.rynek w PL jest tak nasycony samochodami że sprzedać auto to sukcess Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m :) 21.11.06, 22:50 interesu nie mam mąż ma jaki? no... własny sprawdzałam Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: yenna 21.11.06, 23:25 Nie wygląda na to, żeby Yenna krzywdowała, jakoś żyją z tego mężowskiego interesu... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: yenna 21.11.06, 23:38 no, żyją..... dzieci przede wszystkim he, he )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 21.11.06, 23:52 A jest na przyklad cos, o czym myslicie: Kurde, ze tez nikt tego nie otworzyl jeszcze w tym miescie!!!! Ze chcialybyscie taka usluge czy towary. Wspominalam kiedys o sklepie z ciuchami dla XXXL-ek Ale to malo oryginalne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka zawsze chciałam ciuchland 22.11.06, 09:33 ale wylądowałam w US a mąż zaś wykupił od syndyka firmę i teraz jest budowlańcem całą paszczą. Usługi murarskie,domy pod klucz,beton,pompy do betonu oraz samochody specjalistyczne do zabudowy czyli betonomieszarki,pompy,wywrotki,żurawie itp. Myśleliśmy o komputerach ale to co teraz robi ma lepsze wzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 14:13 malo oryginalne, ale sklepow ze znosnymi ciuchami dla duzych pan naprawde jest niewiele. Z ciuchami, odjazdowa bielizna, fajnymi kozaczkami, ktore da sie zalozyc na duza łydke, paskami i inaszymi dodatkami pasujacymi do paskow, nawet kupno wiekszych rekawiczek skorzanych to problem... moze malo oryginalnie, ale sadzac po ofercie sklepow - powinno byc zapotrzebowanie na taki sklep Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Mamo.igora sprzedam Ci pomysł 22.11.06, 10:08 Mieszkasz niedaleko Poznania, tak?? Poswięć miesiąc i dokładnie pozwiedzaj wszystkie uczelnie wyższe i politechniki(wydział po wydziale). następnie wybierz wydział, gdzie nie ma albo ewentualnie jest daleko do ksero i sklepiku. Pozniejsz idziesz do biura administacyjnego wydzialu i prosisz o lokal(chocby jakas kanciapka w piwnicy). Malujesz, wstawiasz jednego xeroca, stoliczki na korytarzu, na poczatek wystarcy kawa, herabta, jakies drozdzoweczki. Trzeba tylko miec uczciwe ceny i w maire czynne najlpeiej tez w weekend dla zaocznych. Ja pracowalam w takim punkcie, i moge zaswiadczyc ze zarabial na cala rodzine wlasciciela. (na godziwym poziomie) Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 10:55 mysle nad otwarciem Salonu Pieknosci. Wspolnika mam, pmysl mam. Mysle ze to duzo. Narazie musze skonczyc studia by posiadac fachowa wiedze do otwarcia takiego biznesu i zdobyc kapital)) Odpowiedz Link Zgłoś
linka9 wykorzystajcie swoją wiedzę 22.11.06, 11:20 Spróbujcie iść w kierunku wykształcenia. Rozeznaj rynek: duże szkoły, osiedla i pomyśl o założeniu świetlicy z zajęciami edukacyjnymi i logopedycznymi dla dzieci. Zabieracie takie dzieciaki ze szkoły po lekcjach (kl I-IV) i organizujecie im rozsądnie czas w małych grupkach (+indywidualne zajęcia)do momentu spokojnego powrotu rodziców z pracy. Skoro macie podstawy możecie spokojnie skupić się na specjalistycznych zajęciach, a na to jest zapotrzebowanie. Wiele dzieci źle aklimatyzuje się w świetlicach szkolnych (zbyt duży hałas i tłum), wymaga przy tym pomocy w nauce , a pracujący rodzice często bywają w sytuacjach podbramkowych. Początki mogą być trudne, jak zwykle ważny jest też punkt, ale warto podjąć wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: wykorzystajcie swoją wiedzę 22.11.06, 17:42 Maz kiedys ze swoim kumplem, tez wyksztalonym w tym kierunku, rozwazal cos w tym stylu. "Uslugi" dl adzieci specjalnej troski. Logopeda, pedagog specjalny, rehabilitant itd. Ale ja nie wiem, czy to pojdzie. Starzy takich dzieci, ktorych proporcjonalnie na misato i tak nie jest tak duzo, pojda tylko do panstwowych placowek raz na ruski rok i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia85 Hmm...jak skończę studia... 22.11.06, 11:40 ...otworzę gabinet stomatologiczny, później mam zamiar zrobić specjalizację z ortodoncji lub chirurgii szczękowo-twarzowej. Mam nadzieję że wtedy będziemy godziwie żyć. Na razie "biedujemy" w akademiku, ale przynajmniej wesoło jest))))))). Mąż pracuje w servisie Volvo w Szczecinie (Dąbie). Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw1 Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 12:16 Ja po urodzeniu zakładam firme doradztwa personalnego + badania marketingowe dla jednej branży . Poza tym w zależności od miejscowosci /rynku powodzenie obecnie mają: - agencje nieruchomosci (boom na rynku) - usługi budowlane, wyposażenie wnętrz - restauracje, bary, cukiernie - szkoły (językowe, zajęcia rozwijające dla dzieci). Myślę , ze dobrze isć w kierunku swoich zainteresowań i jakiekokolwiek doświadczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 mamaigora 22.11.06, 13:35 Nie złe pieniądze czyli idzie dobrze zarobić.Tam gdzie ja pracowałam to nie było rzadne jakies tam centrum.Poprostu utarg w sezonie (mam na myśli wakacje).Były srednio 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: mamaigora 22.11.06, 14:47 zapomniałam napisac że te 2000 zł to utarg dzienny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 16:38 firma transportowa i handel skrzyniami biegów Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 16:52 grafika komp-reklama-poligrafia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 22:13 Uslugi marketingowe i posrednictwo finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 22.11.06, 23:17 Jezuuu, cokolwiek sie za tym kryje. Mi to nic konkretnego nie mowi. A wiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
szagszag Re: Jak macie jakies interesy,to jakie? 23.11.06, 00:55 Szkoła językowa (angielski) dla dzieci już od pierwszego roku życia. Mąż marketinguje i organizuje, ja głównie uczę. Najgorsze są wakacje, bo nie ma przychodu. Dość dużo zabierają tantiemy i stałe opłaty typu czynsz, ale nie biedujemy, choć początki były ciężkie. Szczerze mówiąc najtrudniej znaleźć ludzi do pracy (nauczycieli) i przez to pracuję więcej niż bym chciała. Może przez to, że mamy oddziały w małych miejscowościach. Doradzam rozejrzeć się za jakąś franczyzą, zwłaszcza, że macie kapitał i możecie zainwestować. Dla wielu ludzi liczy się marka. Poza tym coś dla dzieci, może prywatne przedszkole/żłobek, np. Montessori? Czy rzeczywiście jesteś z okolic Poznania? Bo ja też. Jak chcesz napisz na priv. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś