michasia24 13.03.08, 17:45 czy jezeli ukonczylam licencjat z edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej to magisterke moge robic z oligopedagogiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: do nauczycielek 13.03.08, 17:58 Twój licencjat jest z pedagogiki, natomiast magisterke planujesz z pedagogiki specjalnej, powinnaś zapytać na uczelni. Wiedz tylko, że do pracy w przedszkolu takie papiery mogą Ci nie dawać uprawnień, podobnie jak do nauczania w 1-3... Generalnie-pewnie będzie można...... Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: do nauczycielek 13.03.08, 18:09 Myślę, że będziesz mogła. Moja siostra licencjat zrobiła z pedagogiki, magisterkę z resocjalizacji a żeby uczyć w przedszkolu zrobiła studia uzupełniające (1,5 roku) z nauczania zintegrowanego. Ja kończę filologie polską i zamierzam dokształcić się (1,5 roku) w logopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: do nauczycielek 13.03.08, 18:19 No własnie- kończysz filologię i robisz podyplomówkę z logopedii. Na dyplomie masz jednak tytuł magistra filologii polskiej. I to widzi Twój potencjalny pracodwaca. Tak jak w przypadku michasi, będzie widział oligofrenopedagogikę. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: do nauczycielek 13.03.08, 18:30 czyli moze lepiej by bylo gdybym zrobila magistra z tego co teraz koncze a poznije jeszce z oligopedagogiki, chce pracowac w przedszkolu ale chce tez miec uprawnienia do pracy z dziecmi niepelnosprawnymi Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: do nauczycielek 13.03.08, 18:33 Zrobic magisterkę z tego, co teraz kończysz. I podyplomowe z oligo. Takie jest moje zdanie. W takiej sytuacji, możesz pracować w zwykłym przedszkolu, przedszkolu specjalnym, uczyć w 1-3 zwykłym i uczyć w szkole specjalnej,..zobacz, ile perspektyw Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: do nauczycielek 13.03.08, 19:10 Też tak myślę. Moja siostra też ma uprawnienia do zajmowania sie dziećmi niepełnosprawnymi ale zrobiła socjoterapię. Odpowiedz Link Zgłoś