Dodaj do ulubionych

Płatne parkowanie w weekendy

20.04.11, 07:04
Czy ktos może mi wyjaśnić,
dlaczego rządząca koalicja PO i SLDe chce wprowadzić płatne parkowanie w weekendy??????
Przecież tak nie jest nigdzie na świecie!
Do tego jeszcze chcą podwyższyć stawki!

Czy oni mają gdzieś Obywateli?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Płatne parkowanie w weekendy 20.04.11, 10:38
      totamtoo napisał:

> Przecież tak nie jest nigdzie na świecie!

Chyba mało jeździsz po świecie. W obecnych czasach samochód już nie jest wyznacznikiem majętności, jest wygodny. Jak każdy komfort, tak i ten generuje koszty (Kamerschen się kłania). Dlaczego miasto ma nie zarobić na tym, że ktoś zamiast autobusem pojedzie autem? Czy autobusy w weekend są darmowe? Jeśli ja za dojazd autobusem do centrum mam zapłacić miastu kasując bilet tak inni zapłacą opłacając postój.
      • anikaone Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 07:34
        ...z tą różnicą, że w krajach wysokorozwiniętych (a chyba takie miałeś na myśli) jest bardzo dobrze ukształtowana, rozwinięta sieć komunikacji miejskiej.... Gdyby w PL tak było, to chętnie duuuużo osób zrezygnowałoby ze swoich aut.
        A tak, jest jak jest, zgodnie z hasłem "BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ" ale komu? Kolesiom i lodziarzom a także zbychowi, miro, rychowi... Sorry, ale banda PO-bydlaków nie nadaje się do rządzenia! Pozdrawiam w ten słoneczny poranek...
        • sibeliuss Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 11:50
          SLD i PiS też się nie nadają - każda z tych frakcji ma niezdrowy odchył.
          • anikaone Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 12:33
            tyle tylko, że teraz rządzi PO.... I autor wątku wyraźnie pisał i urzędasach z PO między innymi
            • sibeliuss Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 20:20
              anikaone napisała:

> tyle tylko, że teraz rządzi PO.... I autor wątku wyraźnie pisał i urzędasach z
              > PO między innymi

Czyli ma krótką pamięć i nie pamięta co robiły biurwy z PiS. Zapewniam Cię, że robiły to samo, klucz partyjny się tylko zmienił.
              • anikaone Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 09:15
                ...no w sumie, to każdy kto dorwie się do koryta działa na swoją korzyść a potrzeby mieszkańców ma w doopie. A tak na marginesie, na kogo proponujesz oddać głos w nadchodzących wyborach? Może masz jakiś pomysł i mógłbyś się podzielić, bo ja mam z tym lekki problem...
              • totamtoo Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 11:50
                Mylisz się.
                Pamięć mam bardzo dobrą.
                Natomiast ty masz problemy z logiką.
                Nie jest prawdą, ze biurwy z PiS robiły to samo co [---] (wycinam, bo wiem, ze inaczej sam wytniesz, a nie ma słów cenzuralnych, które oddały by to co Naród myśli o SLD-e i PO) z PO.
                Bo co by nie robiły biurwy z PiS, to na pewno nie wprowadziły płatnego parkowania w weekendy. Tego nie ma w cywilizowanych krajach na świecie!!!!
                Wy macie jakiś olbrzymi kompleks PiS i Kaczyńskiego. Człowiek pisze, że rządzą nami pętaki, że premier powinien za szmacianką biegać na własny koszt, a Wy że PiS to i siamto. A co mnie PiS obchodzi?????
                Zaraz napiszesz, że w Ameryce Kaczory biją Negrów!
                Jest taki lekarz, chyba że go już Kopacz wykopała, który leczy z kompleksów.... może warto spróbować.

NIE DLA PŁATNEGO PARKOWANIA W WEEKENDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • totamtoo Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 12:00
        sibeliuss napisał:

> Chyba mało jeździsz po świecie. W obecnych czasach samochód już nie jest wyznacznikiem majętności, jest wygodny. Jak każdy komfort, tak i ten generuje koszty (Kamerschen się kłania). Dlaczego miasto ma nie zarobić na tym, że ktoś zamiast autobusem pojedzie autem? Czy autobusy w weekend są darmowe? Jeśli ja za dojazd autobusem do centrum mam zapłacić miastu kasując bilet tak inni zapłacą opłacając postój.

Samochód nie jest na powietrze. Ci co jeżdżą samochodem płacą za benzynę 2 zł + 3,15 zł podatku za litr na Was urzędasów z magistratu i nierządu SLDe i PO. Ale wam jest mało tak skubać naród. Więc chcecie jeszcze napadać na parkujących w weekendy.
        A może wystarczyło by wprowadzić płatne za parkowanie w całym mieście codziennie dla wszystkich na nie warszawskich rejestracjach i do tego opłatę klimatyczną dla wszystkich niezameldowanych a mieszkających w Warszawie. No tak, tylko wtedy ci młodzi wykształceni z dużych miast (elektorat partii nierządu), poszedł by z torbami......
        • anikaone Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 14:31
          świetnie to ująłeś. Jestem jak najbardziej "za" aby pseudo warszawiacy płacili podatki, i wszelkie możliwe opłaty. Wówczas stolica byłaby najbogatszym miastem Polski. Długo by można pisać na ten temat... Pozdrawiam
          • totamtoo Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 22:34
            Ja nie dzielę warszawiaków na pseudo i autentico.
            Jak sam byłbym zameldowany w Zgierzu, to sam korzystał bym z głupoty stołecznych urzędasów i nie płacił wysokich podatków. Ta władza PO i SLDe jest tempa i pazerna ograniczonością umysłów i bezmiarem chciwości swoich przywódców. Jest w tej partii trochę ludzi na poziomie wyższym. Do nich zaliczył bym Burmistrza Targówka, który odstaje od tego swojego partyjnego środowiska i należy Go podziwiać, że dla idei służenia swojej Dzielnicy, siedzi wśród tego tałatajstwa.
            Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że gdyby pseudo warszawiacy płacili podatki w Stolicy, to mielibyśmy najbogatsze miasto w Polsce. Warszawa jest i tak najbogatszym miastem w Polsce smile. Obecna władza ma za dużo pieniędzy. Ale jej nie wystarcza. Jej ciągle mało. Powtarzam: OBECNA WŁADZA MA ZA DUŻO PIENIĘDZY. W tym jest problem. Za unijne pieniądze buduje najdroższe drogi i autostrady w Świecie. Łupi podatkami obywateli, a na przedszkola i emerytury nie ma. Ma za to dla swoich. Ale ciągle im mało i mało, więc chcą wprowadzić płatne parkowanie w weekendy...
            Cała ta obecna władza, te Tuski, Komorowskie, Sikorskie, Narcyzy, Chlebowskie, Drzewieckie i inne to są celebryci, którzy nie mają pojęcia że władza powinna służyć swoim obywatelom! Im się wydaje, że gra w palanta, że pozwalanie przywódcom ościennych państw na poklepywanie sie po plecach, że rozdawanie koncesji znajomym, a nie znajomym zakazów, że podwyższanie podatków, że na tym polega rządzenie....
    • skiela1 Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 14:36
      totamtoo napisał:

> Przecież tak nie jest nigdzie na świecie!

Mylisz siesmile
      Gdybys zobaczyl ile trzeba placic za parking /na "swiecie"/ to pewnie zrezygnowalbys nie tylko z parkowania ,ale w ogole z posiadania samochodu.
      • xeroce Re: Płatne parkowanie w weekendy 21.04.11, 22:21
        w Israelu w sobotę w ogóle nikt nie jeździ wink

a tak na poważnie, to Totamtoo, jeśli dobrze zrozumiałam, miał na myśli weekendy. Nie znam kraju, gdzie parkowanie w weekendy jest płatne, z wyjątkiem oczywiście płatnych parkingów.

Ja głosowałam na PO i jeszcze raz wszystkich za to przepraszam. Wstyd mi za to.
        Polacy wybaczcie.

Sibeliss,
        powiedz ty mnie, czy ty aby nie jesteś urzędnikiem? Czy nie byłeś urzędnikiem za UW, SLDe, PO, PiS, znów SLDe i PO?..... tam się góra zmienia, ale średni szczebel i sprzątaczki są cały czas ci sami. Płatne parkowanie w weekendy i kasacja linii autobusowych, to średni pomysł średniego szczebla o średnim poziomie inteligencji, wszystko po to by się przypodobać szczeblowi kierowniczemu.... a na szczeblu kierowniczym Graś, Klich, Drzewiecki, .... co im podsuną to podpisują...
        • skiela1 Re: Płatne parkowanie w weekendy 22.04.11, 23:37
          xeroce napisała:

> a tak na poważnie, to Totamtoo, jeśli dobrze zrozumiałam, miał na myśli weekend
          > y. Nie znam kraju, gdzie parkowanie w weekendy jest płatne, z wyjątkiem oczywiś
          > cie płatnych parkingów.

Mieszkam w cywilizowanym "swiecie" i sie placi w weekendy-przede wszystkim w weekendy, bo w ciagu tygodnia przynajmniej po 18 tej parkowanie jest za darmo.
          • anikaone Re: Płatne parkowanie w weekendy 23.04.11, 08:21
            rozumiem, że ten co chce wprowadzić durny przepis jest z pcimia dolnego i na weekend wyjeżdża do siebie do domu tak jak 80% innych "warszawiaków". I dlatego nie zależy mu na tym aby ułatwiać życie pozostającym u siebie.... A niech płacą, a co?
    • lukasz.1978 Zyskają centra handlowe 24.04.11, 18:49
      > Czy ktos może mi wyjaśnić,
      > dlaczego rządząca koalicja PO i SLDe chce wprowadzić płatne parkowanie w weeken
      > dy??????

Może dlatego, że władza uważa, że zbyt dużo ludzi włóczy się w weekendy po Starówce, Trakcie Królewskim i Łazienkach. Wprowadzenie płatnego parkowania w weekend pozwoli ostatecznie dobić Śródmieście, ściągnąć masę ludzi z miejskich ulic i parków i wtłoczyc ich do centów handlowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka