slavik222 Trzeba swojską wódę przynosić do tych lokali:) 08.01.10, 22:47 Inspekcja powinna podać do wiadomości nazwy tych lokali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naurlopiewPL Zlodziejstwo, pijanstwo to polskie sporty narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 22:57 i nie ma sie czym podniecac, bo to normalka.Wczesniej czy pozniej ten kraj skonczy pod kolejna okupacja, bo tylko zamordyzm jest najlepszym ustrojem dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffk Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.chello.pl 08.01.10, 23:11 no bo robią raport a potem idą spać, to co sie dziwić że złodzieje szaleją w tym bezprawiu. Policja nic nie robi tylko grzeje d..y na komisariatach, a wszelkie zgłoszenia przyjmują z niesmakiem bo im się statystyki psuje. To co się dziwić bezprawiu? Jedyne co zastanawia to po co płacić podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Katolicy oszuści! 95% polaków to katolicy IP: *.icpnet.pl 08.01.10, 23:13 95% prowadzących te knajpy to katolicy, 95% z tych oszustów to katolicy... W czym są lepsi więc katolicy od innych? Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Re: Katolicy oszuści! 95% polaków to katolicy 09.01.10, 00:25 ale antykler jest nudny ps. wole księdza z emeryturą 2 tys niż byłego esbeka z emeryturą 4 tys. Poza tym ksiądz nikogo nie pałował za komuny tylko pomagał. Komu pomogł w swoim zyciu oprócz siebie tępy esbek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrowy Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: 193.59.76.* 08.01.10, 23:16 W rowach oszukują na parkingach i ich nieoznakowanej pseudostrefie parkowania. 3 znaki na krzyż - a potem mandaciki wystawiane przez tamtejszy urząd gminy. Tak więc sytuacja z drinkami mnie nie zaskoczyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truktruk Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.centertel.pl 08.01.10, 23:37 tego typu oszustwa są W KAŻDYM LOKALU. na alko notorycznie. jakiś czas temu miałam ciekawą sytuację w warszawskiej PROXIMIE. zamawiam burna z wódką. barman wlewa do niewielkiej szklaneczki wypełnionej lodem śladowe ilości wódki i pół burna. "czy mogę poprosić resztę burna za którego zapłaciłam??". w odpowiedzi barman wlał resztę burna do szklanki z drinkiem zalewając oczywiście bar jej zawartością po czym podsunął mi tego "drinka". nawet ich rozcieńczane piwo to przy tym pełna kulturka. Odpowiedz Link Zgłoś
przystojny_obserwator Wrocław - pasaz niepolda 08.01.10, 23:57 Pozdrowienia dla pewnego klubu tam. Juz nie bede sobie zachodzil glowy, czemu po 11-stu 50-tkach wodki z red bullem, 3 setkach wodki z cola, 3 browarach i jednym kamikadze, wyszedlem trzezwy po 5h :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 09.01.10, 00:22 Każdy kto kupuje zwykłe piwo niech sprawdzi w składnikach na opakowaniu czy jest chmiel. Ponoć piwo jest z chmielu robione, czy na pewno?:)) Plus jest w hipermarketach jest gorsze jakościowe piwo puszkowe. Co do tematu głównego, w lokalach sprzedaje się wódke z tzw melin tzn tanią i nielegalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupaplik Re: Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokal IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.10, 01:03 Niestety muszę Ci powiedzieć chmiel nie jest głównym składnikiem piwa stanowi on bardziej "przyprawę" dającą piwu charakterystyczny smak i zapach, a głównym składnikiem od którego w dużej mierze zależy jakoś trunku to słód jęczmienny:) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokal IP: *.zamek.net.pl 09.01.10, 17:26 1. Piwa nie robi sie z chmielu. Dodaje sie jedynie przyprawy chmielowej dla goryczki 2. W lokalu w ktorym pracowalem lalo sie Sobieskiego z hurtowni a nie wodke z melin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syczes Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.range81-152.btcentralplus.com 09.01.10, 01:58 nie zgodze sie ze we wszystkich lokalach gastronomicznych kantują pracowałem w branzy gastro przeszło 10 lat i widziłem to i owo,nie wszędzie rozcienczaja alkohol lub sprzedaja smierdzace kotlety fakt zdaza sie ale nie ma co generalizowac jest to niesprawiedliwe dla nietorych lokali a jest i troche dla ludzi chcacych odwiedzic Wroclaw polecam klub Jazzda fajny klub stylizowany na lata 70 Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 09.01.10, 01:59 czy jest to cos zaskakujacego? przeciez ten kraj oszustwem i kretactwem staje i z tego znany jest w swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Barmani wzieli do serca apel od dzieci i Policji 09.01.10, 03:30 wiec nie czepiajcie sie. Wychowanie w trzezwosci, przedewszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
henio.malinowski Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 09.01.10, 06:01 Jesteśmy wszędzie okradani!A"NAJLEPSI" w tym-to PO na czele z Ryżym- "OJCEM NARODU"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henio.malinowski Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 09.01.10, 06:06 A ci z PIHu to ŚWIĘCI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innaanna Trochę naciągnięty ten artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 10:39 Pracuję za barem kilkanaście lat i nigdy nie oszukałam klienta, zawsze miał całą 40 cl za które zapłacił. Mam też kolegów i koleżanki, którzy pracują w tym zawodzie i zachowują się podobnie jak ja. A takie artykuły obrażają naszą uczciwość !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konio Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:32 Oj żydku, strasznie głupi jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.chello.pl 09.01.10, 16:45 tez trzeba zauważyc, ze goście czesto nie maja pojecią jak mizerną stawke godzinową ma barman czy kelner.w małych restauracjach czesto to sa kwoty rzedu 4-6zł. w klubach 8-10. tipy to 70%jego zarobków... a polacy tez nie maja w zwyczaju zostawiac napiwkow i często bywa tak,ze kelner poswieca pare godzin na obługe dużej grupy gości i za to nei dostaje nawet złotówki;] nic dziwnego ze frustracja osiąga szczytu i wtedy zaczynaja sie sposoby kombinowania... oczywiście tego nei popieram. chcialbym,zeby polacy mieli większą kulturę jesli chodzi o szanowanie pracy kelnera/barmana i zeby te osoby mogły uczciwie zarobic rozsadne pieniadze za swoja naprawde cięzka prace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokal 09.01.10, 21:25 Zasada jest prosta wlasciciel placi marnie bo wie ze barman/kelner sobie dokradnie na klientach, gosc przyjmuje prace za marna stawke bo wie ze odbije to sobie na klientach i kolko sie zamyka. Gdyby zaden szanujacy sie barman nie zgodzil sie pracowac za mniej niz np. 30 zyla za godzine to by w koncu tyle dostali bo przeciez wlasciciel sam za barem nie stanie. Ale sytuacja wygladalaby tak wlasciciel ta stawke wliczylby w ceny wiec placilibysmy wiecej a barmani i tak by oszukiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 normanie Nius 09.01.10, 17:29 Swietny Nius - już trzeci dzień na głównej. Jakby amerykę odkryli. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 09.01.10, 21:20 Jak mozna oszukac na drinku??? oszukac mozna podajac zamiast 100 wodki 90 majacej nie 40% a 30% takie cos mozna "zmiezyc i zwazyc" drink to mieszanka alkoholu z czyms tam czyli poza kilkoma "markowymi" drinkami jest to fantazja barmana. Zeby sparadzic czy drink jest oszukany nalezaloby obok nazwy i ceny drinka podac jego dokladny sklad z uwzglednieniem ilosci skladnikow, ale przeciez niektore "przepisy" stanowia tzw. tajemnice (do dzis nikt nie zna receptury coca coli). Bo nikt barmanowi nie zabroni serwowac drinka pod np. nazwa "moja fantazja" w ktorym bedzie 10 ml 30% wodki 80 ml kranowy i 10 ml czegos sokopodobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 21:39 A ja jestem barmanką i w moim klubie nie zdarzają się oszustwa. Oszczędzać można na wielu rzeczach w takim lokalu, ale na pewno nie na tym, za co klient zapłacił. Nie rozumiem czegoś takiego;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ja Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 14.01.10, 09:42 rzeczywiście wstrząsające - jak świat światem było i będzie istnieć takie oszustwo nawet jeśli barman do miarkinalewa wódkę to skąd wiesz że ma 40%a nie 30% ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yokatos Wstrząsający raport: Jak nas okradają w lokalach 24.10.10, 18:54 you&me z tego słynie Odpowiedz Link Zgłoś