Dodaj do ulubionych

Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą

IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 10.08.10, 20:25
słowem, spektakl bez celu, jakich wiele w Polsce. Lubujemy się w spektaklach,
dają namiastkę solidarności, akcjonizm jest fajny, bo krótki i nie wymaga
pracy, ani zmiany postaw.
Obserwuj wątek
    • Gość: wnerw .... IP: *.router6.tygrys.net 10.08.10, 20:35
      Nikt jej się nie kazał k.... szlajać po nocach samej.Chciała to ma.Już mi się rzygać chce tą Iwoną.Matka-racja,szkoda kobiety ale tak wychowała dziecko
      • Gość: bijou Re: .... IP: *.chello.pl 10.08.10, 20:53
        łażenie po nocy, wycieranie się po knajpach, lansowanie się w modnych
        wyzywających ciuchach... nie daje prawa do wyrządzania krzywdy takim
        osiołkom... młodość ma prawo do radości głupoty i co najważniejsze,,,
        młodość ma prawo do bezpieczeństwa..

p;s wnerw.. dużo wiesz o " k.... "
        • Gość: Siła_złego @bijou IP: *.awakom.net 11.08.10, 08:12
          Gość portalu: bijou napisał(a):
          > p;s wnerw.. dużo wiesz o " k.... "

Widzisz. Sam uległeś prowokacji. Ktoś inny uległ prowokacji bo
          dziewcze było prowokacyjnie ubrane. Ty uległeś prowokacji, bo ktoś
          dosadniej coś napisał.
          I nie chodzi o prawo do bezpieczenstwa, bo do tego ma każdy, ale
          chodzi o zdrowy rozsądek. Jest taki czas, są takie miejsca że należy
          zachowywac się rozsądnie, a nie myśleć o swoich teoretycznych
          prawach. Czasy gdy milicjant stał na każdym rogu już minęły. Zreszta
          sam na pewno znasz takie miejsca w swojej okolicy, w które "lepiej
          nie chadzać nocą".
      • Gość: 2-gamma Re: .... IP: 213.76.153.* 10.08.10, 22:32
        więc nie czytaj, nie wszyscy są zdolni widocznie do wspolczucia wobec takiej
        tragedii odpusc sobie. Obys nie musial(a) się przekonać jak to jest z drugiej strony
      • Gość: gość Re: .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.10, 09:21
        > Nikt jej się nie kazał k.... szlajać po nocach samej.

O tej porze roku i jak widac to juz nie byla noc, a jasny swit. Do domu szla
        nawet o tak wczesnej porze dobrze uczeszczana trasa, pod okiem monitoringu
        czesciowo.

Nigdzie jeszcze nie wyczytalem, czy miala komorke ze soba? Moznaby wtedy
        przeanalizowac logi. Na stronie poswieconej jej poszukiwaniom przydalaby sie
        zdjecie powietrzne trasy jaka miala prawdopodobnie do pokonania lacznie z
        mozliwymi alternatywami drogi. Ile kilometrow miala do domu od miejsca w jakim
        byla widziana po raz ostatni? Jezeli zostala uprowadzona w samochodzie to jakies
        dogodne miejsce musi to byc, lezace na jej trasie.

Aby odnalezsc tego dosyc charakterystycznego goscia z recznikiem pochodzilbym z
        fotografiami i filmem po wszystkich hotelach/prywatnych pokojach w okolicy mniej
        wiecej tez o tej samej godzinie, aby nocnego portiera zastac. Daleko nie moze
        mieszkac. O tej godzinie kapiel w baltyku? To troche niecodzienne. Ze facet
        szedl sam nic jeszcze nie znaczy, mogl byc z cala rodzina zakwaterowany. Trzeba
        odnalezsc go, zeby wykluczyc jako swiadka.

• Gość: kasienka Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: 89.194.64.* 10.08.10, 20:43
      moim zdaniem ten marsz nic nie da bo pan recznik gdyby mial sie znalezc to by
      juz dawno sie znalazl,aby po tym marszu nikt nie zrobil Iwonce krzywdy o ile
      jeszcze zyje.
    • Gość: bijou Krzysztof Rutkowsk IP: *.chello.pl 10.08.10, 20:47
      to ten funkcjonariusz ZOMO nie siedzi w pierdlu?? wielka szkoda!!
    • Gość: pawel dlaczego analiza recznika tak dlugo trwa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 20:49
      zaczne od tego, ze rola "mezczyzny z recznikiem" w zaginieciu Iwony
      wcale nie jest przesadzona (to w sumie truizm) a zwiazek ze sprawa
      znalezionego recznika z herbem Bogatynii wydaje sie jeszcze duzo
      mniej prawdopodobny.... ot, lezal sobie w haszczach jakis bialy
      recznik, nie pierwszy, nie ostatni (chociaz..... HM... jakos nikt
      nie mowi, ze odnaleziono tez inne podobne reczniki, wiec moze az tak
      duzo ich tam jednak nie ma)

ciekawi mnie jednak dlaczego analiza recznika ktora pozwalalaby na
      100% na potwierdzenie, ze zawiera on slady spermy oraz DNA iwony
      trwa tak dlugo (juz chyba tydzien) ?

a moze recznik juz zbadano, ale celowo nie informuje sie o tym
      opinii publicznej, chcac zeby media i uwaga internautow wciaz
      koncentrowala sie na tym mezczyznie z nagrania, podczas gdy tu i
      teraz aktywnie badane sa poszlaki wskazujace sprawcow zaginiecia
      Iwony calkiem gdzie indziej?

• Gość: borysbrzytwa Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: 78.133.153.* 10.08.10, 20:53
      Jeśli faktycznie będzie się szukać w jakiejś tam Oliwie w Gdańsku, to
      gratuluje pomysłu aby o tym publicznie pisać. Super, może jeszcze godzina po
      godzinie jakie są plany poszukiwań, niech wszyscy wszystko wiedzą dookoła i
      sobie czytają. Extra poszukiwania, nie ma co...
      • sauber1 Re: Śledczy milczą 10.08.10, 21:08

a
        o mają mówić ?

Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.
    • jumanji_7 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 10.08.10, 21:13
      Gość portalu: kzb napisał(a):

> słowem, spektakl bez celu, jakich wiele w Polsce. Lubujemy się w spektaklach,
      > dają namiastkę solidarności, akcjonizm jest fajny, bo krótki i nie wymaga
      > pracy
      , ani zmiany postaw.

A co chcesz przez to powiedzieć ?
      • Gość: . Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.10, 21:56
        Spektakl pomine milczeniem, ale stwierdzenie ze to nie wymaga pracy...
        Proponuję zorganizowac takie przedsięwzięcie i wtedy mowić o nakładzie pracy :)

• Gość: kzb Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.08.10, 00:07
          nie piszę o organizacji, pisałem o uczestnictwie.
      • Gość: kzb Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.08.10, 00:11
        chciałem powiedzieć, że Polacy mają ostatnio jakąś manię uczestniczenia w
        akcjach typu Tragedia Po Śmierci Papieża, Tragedia Po Katastrofie W Smoleńsku,
        manię publicznego odgrywania żalu, odgrywania wspólnoty, udawania
        solidarności. No i gdyby coś z tego pozostawało w ludziach, jakieś doświadczenie
        przekładające się na zmianę społecznych zachowań, zmianę postaw. Nic, tylko
        spektakl, który się kończy i wszyscy wracają do domu, do swoich spraw.
    • Gość: dart09 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:27
      Gość portalu: kzb napisał(a):

> słowem, spektakl bez celu, jakich wiele w Polsce <

Nie! W ten sposób właśnie rodzi się obywatelskie społeczeństwo, wolne od uprzedzeń i zaściankowych resentymentów.
      • sauber1 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 10.08.10, 21:58
        Gość portalu: dart09 napisał(a):

> Gość portalu: kzb napisał(a):
        >
        > > słowem, spektakl bez celu, jakich wiele w Polsce <
        >
        > Nie! W ten sposób właśnie rodzi się obywatelskie społeczeństwo, wolne od uprzed
        > zeń i zaściankowych resentymentów.

Komuś jak widzimy bardzo zależy na tym by wykpić i ośmieszyć wielkie społeczne
        zaangażowanie w próby odnalezienia zaginionej Iwony, ciekawe komu i z jakiego
        powodu tak bardzo
        , czy znajdzie się choć z jedna osoba, która się odważy tu
        słowem to ująć ?

• Gość: kzb Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.08.10, 00:12
          pewnie Żydom, albo masonom. Wielkie społeczne zaangażowanie. W marsz.
        • three-gun-max Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 08:02
          sauber1 napisał:

> Komuś jak widzimy bardzo zależy na tym by wykpić i ośmieszyć wielkie społeczn
          > e
          > zaangażowanie w próby odnalezienia zaginionej Iwony, ciekawe komu i z jakieg
          > o
          > powodu tak bardzo
          , czy znajdzie się choć z jedna osoba, która się odważy t
          > u
          > słowem to ująć ?
          >

Jak to komu, Wrogim Siłom(R)!
        • Gość: stary.gniewny Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: 80.51.132.* 11.08.10, 12:39
          sauber1 napisał:

> Komuś jak widzimy bardzo zależy na tym by wykpić i ośmieszyć wielkie społeczn
          > e
          > zaangażowanie w próby odnalezienia zaginionej Iwony, ciekawe komu i z jakieg
          > o
          > powodu tak bardzo
          , czy znajdzie się choć z jedna osoba, która się odważy t
          > u
          > słowem to ująć ?

Komu zależy żeby:
          - o jakiejkolwiek z tych osób nie wspomnieć jeden raz najdrobniejszym druczkiem
          na łamach najmniej czytanej gazety lokalnej?
          - za informację o jakiejkolwiek z tych osób nie wyznaczyć chociażby 50gr nagrody
          - w sprawie którejkolwiek z tych osób nie zorganizować choćby jednoosobowego
          marszu milczenia wokół najbliżej położonego kiosku.
          No komu?

zaginieni.pl/baza-danych-osob-zaginionych?type=2&imie=&nazwisko=&plec=K&wzrostOd=&wzrostDo=&kolorOczu=&wiek=&wiekOd=&wiekDo=&ostMiejsce=&woj=&x=93&y=20
      • Gość: kzb Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.08.10, 00:15
        jakoś nie widzę tego obywatelskiego społeczeństwa. Widzę społeczeństwo
        pojawiające się tam, gdzie są kamery TV i gdzie o czymś głośno, a temat jest
        maglowany. Obywatelskie społeczeństwo rodzi się zupełnie gdzie indziej i wymaga
        pracy i zaangażowania, a nie parcia na ekran.
        • Gość: kacha Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 00:33
          a ty dalej siedz, szczekaj i pierdz w stołek. to całe twoje zaangazowanie w
          sprawe. ja ide na marsz.
          • three-gun-max Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 08:02
            Idź idź, na marszu będą typowane kolejne osoby do prześwietlenia :)
    • Gość: tomato Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: *.static.hnet.pl 10.08.10, 22:04
      Wszedzie tylko Iwona i Iwona. Mdli mnie jak czytam te bzdury.
      • Gość: omg Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.multimo.pl 10.08.10, 22:12
        Jak cię mdli i masz już dość to rusz d... i ją znajdź. Będziesz miał spokój. A i
        kasy trochę ci wpadnie.
        • Gość: Aska Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:01
          Ona już nie żyje. Nawet jeśli żyła to pewnie porywacze ją zabili. Dlaczego? Bo
          zrobił się mega szum wokół niej.
      • 2-gamma Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 10.08.10, 22:37
        więc nie czytaj odpręż się na plotku. Iwona ma cudowną mamę która porusza niebo
        i ziemię żeby odnaleźć córkę i na szczęscie nie tylko ona bo jak widać jest
        więcej ludzi którzy chcą pomóc.
        • Gość: arbiter Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: 77.236.0.* 10.08.10, 23:12
          Gdyby była cudowną mamą to inaczej wychowałaby swoją córusię, a
          teraz za pózno na płacz nad rozlanym mlekiem. Jak się żyje jak white
          trash to się trafia do kroniki wypadków.
          • sauber1 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 10.08.10, 23:43
            Gość portalu: arbiter napisał(a):

> Gdyby była cudowną mamą to inaczej wychowałaby swoją córusię, a
            > teraz za pózno na płacz nad rozlanym mlekiem. Jak się żyje jak white
            > trash to się trafia do kroniki wypadków.

weź se strzel "barana", zamiast głupio nawijać
        • Gość: matkoicórko Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.chello.pl 11.08.10, 08:58
          2-gamma napisała:

> więc nie czytaj odpręż się na plotku. Iwona ma cudowną mamę która porusza niebo
          > i ziemię żeby odnaleźć córkę i na szczęscie nie tylko ona bo jak widać jest
          > więcej ludzi którzy chcą pomóc.

faktycznie cudowna mamusia
          wychowała córkę na taką, co to idzie na działki chlać alkohol zanim pójdzie się
          bawić do klubu, a potem nawalona urządza scene pod lokalem, odwija kitę i rusza
          w miasto... nie umiała wychować a teraz płacze
      • ko-fankabeauty Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 07:32
        Gość portalu: tomato napisał(a):

> Wszedzie tylko Iwona i Iwona. Mdli mnie jak czytam te bzdury.

Coza chu...joza!
      • Gość: Anka Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.ewz.gda.pl 11.08.10, 08:47
        To nie czytaj! Proste.
    • Gość: Plażowicz Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: 60.217.248.* 10.08.10, 22:34
      Jeżeli marsz to może jeszcze piknik?To już się nie robi nudne to już jest
      głupie.Przy okazji może idąc szlakiem Iwony może ją znajdziecie jak nie Iwonę
      to może jakieś ślady które policja przegapiła.
      Tak właściwie to gratuluję debilnego pomysłu.
    • 2-gamma Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą 10.08.10, 22:41
      to, że niektórzy nie potrafią współczuć w takiej sytuacji nie upoważnia nikogo
      do pisania takich bzdur!Jak się nie chce Wam czytać i Was mdli to omijajcie
      artykuły o Iwonie i jazda na plotka czy pudelka ale ludzie nie osmieszjacie
      się Oby takie poszukiwania były wzorem w innych sprawach.
      • Gość: ;-0 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.10, 11:30
        wspólczuc mozna jak sie wie co sie wydarzyło ... ci ludzie marnuja energie.. nie
        ma tam rutkowskiego co by powiedział jak trzeba działac by miało to sens i
        odniosło skutek? taka iloscia mozna przeczesac okolice sprawdzic wszystkie
        monitoringi trzeba ruszac pała czas to najwiekszy przeciwnik... moze trzeba jak
        saperzy? no ludzie spacery to chyba nie najlepszy w tej sytuacji pomysł,moze
        ktos ma na wydmach kryjówke? mapa i do dzieła!!!!!!!RUCHY!
    • Gość: KASIA WAŻNY ŚLAD!!! IP: *.net.stream.pl 10.08.10, 23:06
      A TO CO PRZECZYTAŁAM NA PEWNEJ STRONIE O IWONIE! :
      "Na jednym z portali internetowych znalazłam następujący tekst dotyczący
      zaginięcia Iwony Wieczorek z Gdańska. Może warto sprawdzić ten trop i odszukać
      dziewczynę, która to napisała. Witam Dziewczyny. Czytam to forum od dłuższego
      czasu ale dopiero teraz zdecydowalam sie napisac. Minelo juz tak duzo czasu i
      bardzo sie martwie i niepokoje o Iwone. To wszystko juz zbyt dlugo trwa a ja
      nie moge spac nocami. Mniej wiecej od polowy roku 2008 Iwona zaczela umawiac
      sie z facetami z czatu Trojmiasto Wirtualnej Polski na spotkania sponsorowane.
      Przez ten czas Iwona poznala bardzo wielu facetow zupelnie roznego pokroju.
      Byli eleganccy faceci na poziomie, jak rowniez pelni wiesniacy i patologiczne
      osobniki. Iwona opowiadala ze kilka razy zdarzylo jej sie nawet od razu uciec
      od goscia z samochodu. Duma ktoregos z nich mogla poczuc sie urazona przez to
      ze Iwona nie chodzila z kazdym kto dawal 200 zlotych. Taki osobnik mogl okazac
      sie pozniej dla niej niebezpieczny. Mysle ze nie ma to juz wiekszego znaczenia
      gdyz Iwona mniej wiecej od lata 2009 skonczyla z umawianiem sie facetami z
      czatu. Zrobila to dlatego ze w Dream Clubie w Sopocie wylowil ja ( z reszta
      jak setki innych dziewczyn na przestrzeni lat nijaki Krystian (Krystek) z
      Sopotu. Jest to znany trojmiejski alfons rekrutujacy mlode prostytutki dla
      klientow z wyzszej polki. Facet ma jakies 60lat, taki szczuply, mlodziezowo
      sportowo ubierajacy sie (czesto w berecie) grajacy w tenisa - wiecie taki typ
      wiecznie mlody. Generalnie nie daje dziewczynom zadnych srodkow typu pigulka
      gwaltu - ale ma naprawde wysokie umiejetnosci psycho persfazyjne i kazda z
      mlodych dziewczyn z checia zaczyna pracowac dla klientow. Jednym z jego
      klientow jest nijaki Mariusz O. Sama bylam niejednokrotnie u niego na imprezie
      w jego domu i dzialy sie tam naprawde mocne rzeczy. Imprezy trwaja czasami po
      kilka dni - od piatku do srody - i to nie sporadycznie. Osobiscie mi sie nie
      zdarzylo ale slyszalam od dziewczyn ze dodawali dziewczynom PG600 czy koks.
      Mariusz mieszka jakies 500metrow od miejsca w jakim kamery zarejestrowaly
      Iwone tamtej nocy, zaraz kolo rzeczki w Jelitkowie. Widzialam Iwone u niego na
      imprezie ze dwa razy - ale wiem ze chodzila czesciej. Domniemam tylko ze jesli
      w gre wchodzilo by przetrzymywanie to jest to jakas opcja gdyz jest to bardzo
      duzy dom. Sama nie wiem czy moze byc jakis zwiazek. lidia90 Ja mieszkam w
      drugim końcu Polski, ale sprawa Iwony bardzo mnie poruszyła i na bieżąco
      śledzę wszystkie nowe informacje. "
      • Gość: katt Re: WAŻNY ŚLAD!!! IP: 91.211.84.* 10.08.10, 23:27
        a ja dotarłam do pewnej informacji, przeczytajcie jej treść:
        lublin.com.pl//artykuly/pokaz/9411/poszukiwania,iwony,wieczorek,dokladny,rysopis,i,portret
      • agus2412 Re: WAŻNY ŚLAD!!! 10.08.10, 23:39
        Oj, dajcie sobie spokój z tymi bzdurami.
        • 3miastoorg Re: WAŻNY ŚLAD!!! 10.08.10, 23:47
          atrapa.net/legendy/porwanie.htm
          • sauber1 Re: WAŻNY ŚLAD!!! 11.08.10, 00:48
            Gdyby nawet te wszystkie informacje, były po części prawdą, to nikogo nie
            upoważnia by człowiek mógł ot tak bez śladu znikać - prawda?

Teraz zaczną ukazywać się przeróżne opowieści jak niegdyś eSBecka propaganda
            czyniła rozsiewając informację o rzekomej tzw. "czarnej wołdze", która
            wywoływała w społeczeństwie strach i siała panikę.

Nigdy nie ma niczego bez przyczyny, może to się wydać lekko śmieszne co napisze
            teraz, ale doskonale pamiętamy taką medialną akcje pod kryptonimem
            "PUMA", która przerodziła się w obecnie pod zmieniony "AMBA" i
            stąd tak wielka fala zaginięć, tu odpowiednie służby powinny już dotrzeć do tych
            organizatorów medialnego zamieszania i myślę że z tym nie będzie większych
            trudności, o ile przypadkiem ktoś wysoko nie macza w tym palców, a być może ma
            to nawet związek z grupami zajmującymi się dobrze płatnym procederem poławiania
            potencjalnych dawców organów?

Oczywiście nie musicie mi w żadne tu słowo wierzyc, a nawet możecie mnie
            obśmiać, jest to dla mnie bez znaczenia, ale czy dla wszystkich ???
    • agus2412 Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą 10.08.10, 23:44
      A czy już coś wiadomo, co z ubraniami, które dzisiaj znaleziono w krzakach w
      Brzeźnie? Czytałam o tym pół godziny temu na
      zaginelaiwonawieczorek.npx.pl/forum/index.php
      • Gość: kasia kłamstwo n/t IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 00:16
      • ko-fankabeauty Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 08:03
        Zobaczylam wpis na iwony stronie internetowej. Jakas kobieta pisze,
        ze widziala z mezem i corka Iwone wieczorek na przystanku
        autobusowym! poobijana i milczaca. Trzeba by wziac pod uwage, ze
        spotkalo ja cos na tyle traumatycznego, ze dziewczyna popadla w
        amnezje co znaczy, ze nie pamieta NIC ani kim jest ani gdzie mieszka
        ani co sie stalo. Ta kobieta pisze, ze jest pewna, ze to byla Iwona.
        Koniecznie trzeba te kobiete odszukac. Tylko dlaczego ona nie
        zglosila tak waznej rzeczy na policje. Moze nastepna zartownisia.
    • Gość: landrynka Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: *.chello.pl 11.08.10, 00:12
      ja uważam że to jest dobry pomysł sama na niego idę z chłopakiem ... biedna
      iwonka :(:(:(
      • jumanji_7 Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 01:22
        Ktoś celowo wprowadza zamieszanie na forach, ale to zapewne ludzie , którzy w
        tym mają jakiś namacalny interes, "innych" nigdzie nie brakuje?

To niepokojące bardzo jest zjawisko, za dużo "AMBA" ludzi wcina, nie pozwólmy
        bandytom sobie ust zamknąć, mówmy głośno o tym niepokojącym zjawisku, nikt nie
        ma prawa tłuc kokosów na czyichś organach !!!

Słuszny i konieczny ten marsz, powinny przybyć setki tysięcy ludzi i kościół
        tez powinien już się włączyć, chyba że się boi ?
        • Gość: kzb Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.08.10, 08:02
          otwórz okno i krzycz.
    • patthecat A gdyby pani Iwona była puszysta? 11.08.10, 07:41
      Też by ludzie takiej zbiorowej histerii dostali?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8237627,Zrozpaczona_zona_prosi__Pomozcie_mi_znalezc_Janusza.html

O, proszę. Niech pan Rutkowski zorganizuje milionik, ktoś stronkę
      internetową... W końcu też człowiek, prawda?
      • three-gun-max Re: A gdyby pani Iwona była puszysta? 11.08.10, 08:00
        Niestety, za stary, nie ma ładnej buźki i cycków. Dla GW jest zbyt mało medialny.
        • Gość: Urszula Nie tylko ten pan jest za mało medialny IP: *.chello.pl 11.08.10, 12:27
          Ja mam ciągle w pamięci to biedne dziecko - Magdę z Katowic. 11-
          latka zaginęła i wprawdzie były ze dwie wzmianki, nawet jakiś filmik
          z kamery na dworcu, ale jak już odnaleziono jej zwłoki, to temat w
          zasadzie został zamknięty, choć właśnie takie straszliwe zbrodnie
          (morderstwo dziecka o podłożu seksualnym) powinny być odpowiednio
          nagłaśniane i niech tu p. Jasnowidz wskaże, jak taki mądry, kto
          skrzywdził tę dziewczynkę?
          • three-gun-max Re: Nie tylko ten pan jest za mało medialny 11.08.10, 12:36
            W tamtym przypadku GW puściła również obrzydliwy reportaż, w którym autor/autorka z ginekologicznymi wręcz szczegółami opisywał swoje fantazje nt. tego co ktoś mógł jej zrobić.
            Pewnie z tą Iwoną liczą na materiał do kolejnego reportażu.
    • three-gun-max Dajcie sobie siana 11.08.10, 07:53
      Ten temat był modny ale w zeszłym tygodniu. Na policyjni.pl co dzień pojawiają się informacje o zaginionych. Czemu o nich nie jest tak głośno? Może ich rodziny za mało się starają? A może nie mają znajomych w redakcji gw?
      • Gość: cekr Re: Dajcie sobie siana IP: *.tktelekom.pl 11.08.10, 12:56
        Czesc three-gun-max

Zaginiecie iwony i ta cala sytuacja to przelom w milczeniu, ludzie maja juz
        dosyc wlasnie takich zaginiec, spolecznosc sie zorganizowala aby znales Iwone
        ale takze pokazac ze takie zaginiecia nie zostana juz bez odzewu.

sam mam dwie corki i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji w mojej i takze innych
        rodzinach

na kilku powaznych serwisach internetowych i pomimo sprzecznosci tematu zaczolem
        propagowac strone informujaca o dzialaniach wsprawie poszukiwan Iwony. bez
        zadnych gratyfikacji z drugiej strony, jak widzisz tu nie chodzi o pieniadze, tu
        chodzi o sprawe.

Najbardzij denerwuje ta bezsilosc z naszej strony w takich sytuacjach, dlatego
        powstal tak mocno ten ruch.

Ale mysle ze dorosniesz w przyszlosci do takich tematow

Zycze Ci szczescia i duzo pomyslnosci

pozdrawiam
        Cekr
        • three-gun-max Re: Dajcie sobie siana 11.08.10, 13:32
          Zapewne przypadkiem jest, że akurat wzruszyła cię ta Iwona razem z długimi nogami i ładną buźką, a już jakaś zaginiona stara baba nie zasługuje na własną stronę?
          • Gość: croyance Re: Dajcie sobie siana IP: 87.113.52.* 11.08.10, 14:30
            Wiadomo bylo, ze i w Polsce ten temat sie kiedys pojawi, nawet
            zastanawialam sie pare lat temu, kto bedzie polska Madeleine.
            Oczywiscie, ze padlo na mloda, ladna dziewczyne, tak zazwyczaj jest,
            ale ta sprawa otwiera, jak Twoj przedmowca pisal, caly temat zaginiec
            (do tej pory tabu), a takze sposobu, w jaki policja komunikuje
            sie/powinna komunikowac sie z publika. Od czasu znikniecia Iwony
            pojawilo sie wiele artykulow przypominajacych inne sprawy (J.
            Surowiecka, Janusz R.). W pewien sposob to Zeitgeist, w powietrzu
            wisialo cos takiego od dawna, padlo akurat na Iwone.
      • Gość: Gdańsk Re: Dajcie sobie siana IP: *.chello.pl 11.08.10, 17:24
        Trzeba być mało delikatnym aby pisać o yakiej tragedii,że było to
        modne tydzień temu ,jeżeli nie potrafisz wspólczuć to milcz
    • three-gun-max Milicyjne metody 11.08.10, 07:58
      Gdzieś milicja się przyznała, że wzywa świadków tak aby nie mogli się ze sobą nawzajem kontaktować. Krótko mówiąc, zgarnia się ich prosto z ulicy jak zwykłych bandytów. Niestety milicji często myli się świadek z oskarżonym. Teraz proponuje się zastanowić jeszcze raz dlaczego żaden świadek o zdrowych zmysłach nie chce się do nich zgłaszać :)
      • sauber1 Re: 11.08.10, 08:24
        three-gun-max napisał:

> Gdzieś milicja się przyznała, że wzywa świadków tak aby nie mogli się ze sobą n
        > awzajem kontaktować. Krótko mówiąc, zgarnia się ich prosto z ulicy jak zwykłych
        > bandytów. Niestety milicji często myli się świadek z oskarżonym. Teraz proponu
        > je się zastanowić jeszcze raz dlaczego żaden świadek o zdrowych zmysłach nie ch
        > ce się do nich zgłaszać :)

W poważnych sprawach ludzie bardzo chętnie pomagają policji, chociażby jak w
        tej, a przykładów nie należny daleko szukać - prawda?
        • three-gun-max Re: 11.08.10, 08:27
          No, widze. Są tak chętni, że trzeba na nich zasadzki urządzać :)
          • sauber1 Re: 11.08.10, 08:40
            three-gun-max napisał:

> No, widze. Są tak chętni, że trzeba na nich zasadzki urządzać :)

Ale też zechciej zrozumieć człowiek człowiekowi nie jest równy, w policji też
            przypadki się zdarzają czasem
            • Gość: autor Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 08:51
              sauber1 napisał:

> three-gun-max napisał:
              >
              > > No, widze. Są tak chętni, że trzeba na nich zasadzki urządzać :)
              >
              >
              > Ale też zechciej zrozumieć człowiek człowiekowi nie jest równy, w policji też
              > przypadki się zdarzają czasem
              ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
              Daj jemu spokój,nawet nie wie co to "próba mataczenia".
              • three-gun-max Re: 11.08.10, 08:57
                Mataczenie dotyczy raczej oskarżonego?
            • three-gun-max Re: 11.08.10, 08:56
              U nich to nie przypadek tylko reguła i ciągłe myślenia jak w czasach UB.
      • Gość: croyance Re: Milicyjne metody IP: 87.113.52.* 11.08.10, 14:32
        No i co z tego? Ja nie mam nic przeciwko temu, zeby policja zgarnela
        mnie z ulicy. Uwazam, ze w takiej sytuacji czyjes zycie i sledztwo jest
        priotytetowe do mojego chwilowego zlego samopoczucia.
        • three-gun-max Re: Milicyjne metody 11.08.10, 15:04
          Może ty nie masz, ale nie wszyscy mają mentalność owcy hodowlanej
          • croyance Re: Milicyjne metody 11.08.10, 15:32
            Ja zyje w spoleczenstwie obywatelskim, poza Polska, i z rozpacza czytam
            wypowiedzi takie, jak Twoje.
            • three-gun-max Re: Milicyjne metody 11.08.10, 19:55
              To znaczy w Korei Północnej? Tam jak nic, jeden kolektyw :)
    • sselrats A krzyza nie bedzie? 11.08.10, 08:27
      • sauber1 Re: A? 11.08.10, 08:42
        sselrats napisał:

> ╬

Niechaj każdy swój krzyż dźwiga !
    • Gość: black Bzdurne komentarze IP: *.ip.jarsat.pl 11.08.10, 08:41
      Dajcie spokój z tymi bzdurnymi komentarzami, ze dlaczego o innych nie ma tak
      głośno itp , a ze ci pewnie maja kase i znajomych to dlatego-BZDURA!!
      To głownie dzieki internautom sie tak rozeszło, zupełnie obcym osoba dla
      rodziny Iwony. Nie wiesz- nie pisz.
      Poczytaj fora albo strone o Iwonie- tam nie ma prawie nikogo kto zna Iwone
      tylko obcy ludzie, którzy dowiedzieli sie o tym z internetu i chca pomoc!!
      Zauważcie ze moze dzieki temu beda nagłasniane takei sprawy , rodziny beda
      wiedziec co robic, internauci jak widac sa zdecydowani pomoc takim rodzina!!!!
      • three-gun-max Re: Bzdurne komentarze 11.08.10, 08:57
        Sorry ale to nie internauci umieszczają artykuły na stronach Agory.
    • Gość: jaktotak Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.chello.pl 11.08.10, 08:52
      Zachlanej malolaty strzelajacej focha w srodku nocy bo sie pokłóciła ze swoja
      paczka szuka pół kraju, a co z człowiekiem z mysłowic, który zaginął w drodze do
      pracy?
      • Gość: tau wieloryba Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: 147.91.1.* 11.08.10, 09:31
        Nic,na pewno był mało atrakcyjny medialnie,za to Iwona to już inna bajka.
      • Gość: croyance Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: 87.113.52.* 11.08.10, 14:35
        Fajnie, ze o nim pamietasz - robisz cos w jego sprawie, czy tylko na
        forum narzekasz?
        • Gość: Już zrobił Już zrobił IP: 81.219.149.* 13.08.10, 19:40
          > Fajnie, ze o nim pamietasz - robisz cos w jego sprawie, czy tylko na
          > forum narzekasz?

Napisał do Agory, by Gazeta Wyborcza umieściła cykl artykułów na temat tego zaginionego człowieka.

Jak widać, dla Agory istnieje tylko Iwona Wieczorek.
    • palikotek Nie lepiej urzadzic jakis happening? 11.08.10, 08:55
      to teraz takie midne
    • heraldek Będzie marsz z krzyzami ....i recznikami.... 11.08.10, 08:57
      .....jak sie ktos w nocy po mollo szlaja.....
    • Gość: toja Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy milczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:00
      Odpowiedź p.Janusza na post jednej z wizażanek:

wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455780&page=42
      ot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

---------------------------------------------------------------------------
      -----

Cytat:
      Napisane przez takaja13
      Zaczynam watpic w to ,ze maja wielkie serce bo gdyby mieli to by pomagali
      wszystkim a nie tylko Iwonce,czemu na tym marszu nie mozecie pokazac zdjec
      tego chlopaka,przeciez Iwonka dalej moze byc priorytetowa zaginiona ,jej
      zdjecia moga byc najwieksze i najwiecej a reszty zaginionych chociaz po
      jednym ,malym zdjeciu i jakis transparent :Ci wszyscy do dzis nie
      powrocili,przez to nie mozna czuc sie bezpiecznie:
      wystarczylo by cos w tym stylu ale widac ,ze...................... .nie
      napisze tutaj ale serce mnie boli,ze cala reszta jest niewazna ale na
      poczatku zalozenie tego marszu mialo byc inne.

CZY NIE ROZUMIESZ ŻE LUDZIE POSTRONNI BĘDĄ ZDEZORIENTOWANI - TO O KOGO
      CHODZI W TYM MARSZU ? BĘDĄ PYTAĆ - CZY TO TAK TRUDNO POJĄĆ - CO ZA PROBLEM
      NASTĘPNY MARSZ ZORGANIZOWAĆ NP POD TYTUŁEM CO SIĘ STAŁO Z TYMI LUDŹMI .
      NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE ŻEBYŚ TO TY TYM DRUGIM MARSZEM SIĘ ZAJĘŁA

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć
      nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit,
      aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. (niem.)

— Albert Einstein

Czuję niesmak...
      • three-gun-max Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil 11.08.10, 09:21
        A kto to jest p. Janusz? Jakiś większy kozak?
        • Gość: toja Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:36
          Fragment powyższego artykułu:
          "W grupie najbardziej aktywnych jest też "Muszynianka", dziewczyna z Gdyni
          oraz mieszkający w Londynie "Janusz G", krewny Iwony."
          • Gość: ann Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 18:33
            To nie jest krewny, tylko znajomi jej rodzicow, przynajmniej tak sam pisal o
            sobie na wizazu ;-)
      • Gość: klure Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.chello.pl 11.08.10, 10:57
        Gość portalu: toja napisał(a):

> Odpowiedź p.Janusza na post jednej z wizażanek:
        > CZY NIE ROZUMIESZ ŻE LUDZIE POSTRONNI BĘDĄ ZDEZORIENTOWANI - TO O KOGO
        > CHODZI W TYM MARSZU ? BĘDĄ PYTAĆ - CZY TO TAK TRUDNO POJĄĆ - CO ZA PROBLEM
        > NASTĘPNY MARSZ ZORGANIZOWAĆ NP POD TYTUŁEM CO SIĘ STAŁO Z TYMI LUDŹMI .
        > NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE ŻEBYŚ TO TY TYM DRUGIM MARSZEM SIĘ ZAJĘŁA
        >
        > Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć
        > nie jestem pewien co do tej pierwszej.
        >
        > Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit,
        > aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. (niem.)
        >
        > — Albert Einstein
        > _____________________________________
        >
        > Czuję niesmak...

ja tez
        ale teraz widac jak na dloni jaka to rodzina
        ciekawe jak sie czuje ten dupek teraz, kiedy sie okazalo ze chlopak nie zyje
        chociaz pewnie go to nie obchodzi, bo liczy sie tylko Iwonka
        ja nie jestem takie bydle jak Janusz, zycze rodzinie zeby jej zwloki tez sie
        odnalazly
    • Gość: buhahah Re: Będzie marsz dla Iwony Wieczorek. Śledczy mil IP: *.chello.pl 11.08.10, 09:02
      ciekawe komu w Gazecie Trójmiasto dawała Iwona albo daje jej matka, ze tak o tej
      sprawie głośno
    • Gość: Kra Nie rozumiem IP: *.centertel.pl 11.08.10, 09:17
      Bardzo współczuję rodzinie Iwony, ale jedno mnie w tej sprawie boli bardzo.
      Iwona to nie jest wyjątek - każdego dnia giną w Polsce ludzie i nie można ich
      znaleźć latami. Dlaczego o nich się nie mówi i nie nagłaśnia??!! Czemu tylko
      Iwony wszyscy szukają, a o setkach innych zaginionych się zapomina? To co,
      obowiązuje zasada kto ma kasę i znajomości nagłaśnia sprawę i ma szanse na
      znalezienie bliskich, a reszta ma zapomnieć!!?
      Według fundacji Itaka, każdego roku policja odnotowuje około 15 tys. zaginięć
      obywateli polskich w kraju i za granicą, wśród nich są też małe dzieci i
      nastolatki. Rozumiem, że ich mają wszyscy w d..., bo trzeba szukać jednej
      pijanej laski co się szlajała sama po nocy...
      • Gość: croyance Re: Nie rozumiem IP: 87.113.52.* 11.08.10, 14:45
        Wszyscy tylko potrafia narzekac, jak to mityczni 'oni' nic nie robia.
        A co TY, jako spoleczenstwo, robisz w tej sprawie? Zalozylas jakas
        strone internetowa? Dalas dotacje? Pomoglas w poszukiwaniach? Czy
        tylko siedzisz na stolku i jeczysz, co to INNI nie powinni.

Ci ludzie zajeli sie akurat sprawa Iwony: inni moga zajac sie innymi
        sprawami. Przylacz sie, albo sama cos zainicjuj, zanim krytkowac
        tych, ktorzy cos robia. Moze nie jest to wiele, ale I TAK ROBIA
        WIECEJ OD CIEBIE.

Jest demokracja, boli Cie, ze inne sprawy nie sa naglosnione, naglosn
        je sama. Zaloz NGO, albo wspomoz finansowo jakies juz istniejace,
        wrzuc zdjecie zaginionego lub link do strony w sygnaturke, zorganizuj
        wsparcie dla rodzin osob zaginionych, napisz SAMA jakis artykul i go
        opublikuj. Wszyscy, kurde, czekaja, az KTOS zrobi cos za nich, i boli
        ich to, ze ktos inny sie zorganizowal.

(Co do 15 tys. zaginiec, nie sa to wszystko zaginiecia tego samego
        typu, wiekszosc spraw rozwiazuje sie szybko i obejmuje takze porwania
        rodzinne czyli np. ojca pozbawionego praw rodzicielskich, ktory
        odbiera dzieci z przedszkola. Jesli chcesz prawic kazania, to
        najpierw zapoznaj sie z tematem. I tak, trzeba szukac pijanej laski,
        tak samo, jak trzeba szukac uzaleznionej od narkotykow prostytutki).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka