Gość: bbh IP: *.unknown.vectranet.pl 25.01.13, 10:46 Kiedy dzieci mają dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kand Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.centertel.pl 25.01.13, 10:53 matka aż struchalał z bólu. widać, że kobieta jest w głębokim szoku. to państwo polskie jest niewydolne i powinno się im odebrać obywateli spod pieczy. jak można pozwolić na to by pracujący rodzic nie był w stanie wyżywić rodziny? gdzie my do cholrery żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 17:01 Święte słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Nazistowska Polska, nazistowscy sędziowie 05.02.13, 20:05 To jest nazistowska mentalność, zabierac rodzicom dzieci pod byle pretekstem, zamiast pomóc takiej rodzinie. Czy MOPS dał im jakąś zapomogę? Dofinansował czynsz lub zrobił coś podobnego? Nic nie zrobili, tylko ukradli normalnej, choć ubogiej rodzinie dziecko rękami jakiejś durnowatej sędziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ggargi Czemu sąd zabrał? By poprawić statystyki 25.01.13, 11:00 To jest chore … miesięczne utrzymanie dziecka w "domu dziecka" to ok. 2550 zł a rodzinnym domu dziecka 1800 !!!!! Dajcie te pieniądze, połowę tych pieniędzy tej rodzinie i będą mieli super warunki. Ale tu nie o to chodzi, chodzi o statystyki, sądowi łatwo było zabrać dziecko z niezamożnej ale spokojniej rodziny niż szarpać się z rodziną dysfunkcyjna społecznie … a statystyki idą w górę. I dotyczy to także MOPS i wszelkiego rodzaju organizacji wsparcia. Absurdem jest że po ich opinii podejmowane są decyzje o zabraniu dziecka. Takie instytucje powinny się wykazać że zrobiły wszystko by pomóc rodzinie a jak to zawiodło dopiero odebrać dziecko dla jego dobra, a tak … 1 wizyta, subiektywna opinia i pensja wpada … łatwa robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k@ Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 25.01.13, 11:20 Enrique... ludzie którzy dają takie imiona to najczęściej jakaś patologia w połączeniu z nazwiskiem nowak brzmi jeszcze bardziej absurdalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinka146 Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 11:33 Jeśli twoje kryterium określające zakres patologii ogranicza się do brzmienia imon to życzę ludziom by nie mieli z tobą nic wspólnego. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbh Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.unknown.vectranet.pl 25.01.13, 12:10 Ale on/ona ma rację! Patologia lub skrajna niedojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 14:37 bbh masz racje tylko wiesz osobiscie znam te pijaczke i wiem ze jak by dostala polowe takowych pieniedzy o ktorych mowa ze trafiaja do domu dziecka na wychowankow. To wiesz co by bylo.juz ci pisze 1-pojscie na meline ,zakup chrzczonej gorzaly 2-uchlanie w trupa soe obojga rodzicow 3-sposzczenie sie nie kontrolowanie w czasie erotycznych momentow,a potem final mordobicie Karoliny i takim sposobem nast dziecko za 9 miesiecy i HISTORIA Z PIEKLA RODEM SIE NA NOWO ODRADZA.Nie ma sensu finansowac alkoholikow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr 25.01.13, 13:17 > Jeśli twoje kryterium określające zakres patologii ogranicza się do brzmienia imon Ale to jest tylko i wyłącznie obserwacja z życia wzięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A@b Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 14:16 rodzicom którzy nadają swoim dzieciom imiona Enrique, Andżelika albo Dżesika z automatu powinno się odbierać prawa rodzicielskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 20:19 A twój nick też jest wyszukany z miejsca powinni Cię wsadzić do pierdla :) Głupia gęś z Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.13, 18:12 a z ciebie Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 17:00 Pochwal się swoimi danymi Wacuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena222z Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr 28.01.13, 00:27 Absurdalne jest to ze ktos taki jak Ty potrafi cos takiego napisac BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
majarudakowska Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr 29.01.13, 13:26 popieram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nędza moralna Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 11:40 MOPS -pije kawę i dyskutuje. Chore państwo-dziecko w najbiedniejszym domu jest szczesliwsze niż w rodzinie zastepczej. Kurator- dlaczego ucieka od rozmowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsa W "wolnej" polsce biedni nie moga miec dzieci. IP: *.sme.bredbandsbolaget.se 25.01.13, 13:33 A polactwo dalej ma wszystko w dupie. "Przeciez to mnie niedotyczy " - zobaczymy jak przyjdzie kolej na ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.nyc.res.rr.com 25.01.13, 14:01 Daj spokoj. W latach osiemdziesiatych kobiety mialy okolo dwudziestki , gdy zostawaly matkami po raz pierwszy. Tym ludziom brakuje wzorcow wychowawczych i pomocnej reki. Nie sztuka jest zabrac im dziecko, ale pokierowac nimi, zeby nauczyli sobie dobrze radzic. Jak odbiora im prawa rodzicielskie - to splodza nastepne dziecko i sytuacja sie powtorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka pare lat temy wyslalam list i e.mail do Mopsu IP: *.2663746--62697410.cust.bredbandsbolaget.se 25.01.13, 14:19 a potem do parafii koscielnej w Gdyni. Chcialam aby podali mi liste osob, ktore sa biedne a przydadza sie im rzeczy do domu Likiwdowalam domy w Trojmiescie. mialm do oddania cale wyposazenia mieszkan od sypialni, kuchni do pokoju stolwego, lodowki, pralki, garnki, posciele,meble itd. Nikt do tej pory nie odpisal ani ten zakichany MOPS, ani parafia koscielna. wszystko wywiozlam na smieci. Wg MOPS u i parafii nie ma w Polsce biednych ludzi!!!! dziwne, napisalam do gazety ruskiej z prosba o podanie adresow biednych rodzin w ich miescie i za 36 godzin mialam e-mail z wyszczegolnieniem rodzin, ktorym nalzey sie pomoc. tak wiec warto pomagac ludziom z Rosji, Bialorusi, bo tam sa biedni ludzie a w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: pare lat temy wyslalam list i e.mail do Mopsu IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 14:35 A co to za sformułowanie parafia kościelna? To nic innego jak świadectwo kołtuństwa autorki, która z siebie robi Złote Serce, które inni, szczególnie tłusty kler z parafii kościelnej w Gdyni nie potrafił docenić. A co z ochroną danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: pare lat temy wyslalam list i e.mail do Mopsu IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 14:39 cz. II. Znałem kiedyś kogoś takiego, co nie chciało mu się płacić za wywóz na śmietnik, więc sobie wymyślił, że odda biednym, a proboszcz zajmie się transportem i dystrybucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:07 Ludzie czy umiecie czytać, co sąd napisał? Nie było leków ani jedzenia dla dziecka (2 miesięcznego!). Gdyby dziecko zmarło to kto byłby winny? Oczywiście nie rodzice tylko sąd, który w porę dziecka nie zabrał. Jak rodzice się ogarną to dziecko do nich wróci. Lepsze to niż jakieś nieodwracalne nieszczęście. A GW jak zwykle manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 17:21 Od tego jest MOPS koleżanko, wiesz? To oni muszą pomóc łaski nie robią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopsik Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 19:02 Dziecko nie wie co to jest MOPS, czy inny pies. Chce jeść i tyle. Jeśli jest zagrożone życie dziecka to nie ma zmiłuj, sąd dziecko zabiera. Dzieckiem powinni się opiekować rodzice, a nie jakieś instytucje. Skoro MOPS czy proboszcz nie pomógł , to czemu pretensje są do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.maverick.com.pl 14.03.13, 14:52 MOPS czyli my wszyscy, bo z naszych pieniędzy finansowana jest pomoc dla takiej patologii. MOPS owszem pomaga, jednak ja na razie nie inwigiluje jeszcze obywateli. Aby MOPS mógł pomóc, najpierw trzeba się do niego zgłosić z informacją, że się takowej pomocy potrzebuje. Ciekawe co powiesz sąsiadko dzisiaj, gdy parka zawinęła się i zwiała ;) A dziecko, o które tak walczyli odwiedzili 4 (słownie: cztery) razy, i porzucili. Oczywiście o zrzeknięciu się praw rodzicielskich nie pomyśleli. Po co dziecko ma zostać adoptowane i mieć nowy, dobry dom. Niech sobie jako Enrique siedzi w bidulu i myśli o swoich "kochających" rodzicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:58 Tak się kończy zabawa w dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 17:12 Jesteś żałosna i głupia :) Kiedyś młodsze kobiety rodziły i było dobrze, bo była praca i ludzie z sercem, dziś jest znieczulica na maxa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 17:06 Witam. Jestem sąsiadką Karoliny i Maćka, to ja razem z przyjaciółmi powiadomiliśmy TV. Komentarze pod tytułem, że jeśli tak nazwali swoje dziecko to znaczy, że to patologia są co najmniej nie na miejscu! Zerem. Nie stałam obojętnie i nadal nie stoję tylko działam i nie spocznę dopóki dziecko nie wróci do domu, tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 19:05 A czemu powiadomiliście TV? TV da im jakieś pieniądze, czy może chodzi o wywarcie jakiejś presji na sąd? Dobrze że pomagacie, ale GW to tendencyjna gazeta i prezentuje swój punkt widzenia, a nie obiektywną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 20:16 Wobec tego muszę Cię zmartwić ponieważ uważam, że bardzo dobrze, że akurat trafiliśmy na Gazetę Wyborczą. I chyba nie jest tak źle, skoro tutaj siedzisz i czytasz :) Nie chodzi nam o wywieranie presji, jedynie zależy nam na pokazaniu jak naprawdę działają Instyutucje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopsik Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 23:20 A ja myślałem, że chcecie pomóc tej rodzinie, a nie robić jakiś szoł w mediach. Jak działają instytucje to wiemy. Wiemy też że spora część klientów mopsu to osoby bardzo roszczeniowe. Chodzi o pomoc tej rodzinie czy szoł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawbarba Psa nie zaadoptujesz, a dziecko może mieć każdy IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 23:29 debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesąsiadka Re: Psa nie zaadoptujesz, a dziecko może mieć każ IP: *.maverick.com.pl 14.03.13, 14:54 czy debil to się okazało dziś, jak rodzice wypięli się na pomoc sąsiadów i zniknęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 11:18 Człowieku w głowie to Ty masz gó... zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawbarba nawet jeżeli, też mogę mieć dziecko IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 11:46 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myślę Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.13, 20:50 może w kontekście przypadku małej Madzi, czy rodziny zastępczej z Pucka pracownicy MOPS po prostu dmuchają na zimne... Boją się zarzutu zaniechania, braku decyzji... Widzą rodzinę, która sobie słabo radzi, więc według nich najbezpieczniej zabrać dziecko, bo a nuż będzie kolejny przypadek "śliskiego kocyka"... Rodzinie należy pomóc, jednak jestem zwolenniczką "dawania wędki, a nie ryby"... Młodzi muszą sami stanąć na nogi... NIe mogą się przyzwyczajać, że jak zabraknie kasy to jest MOPS... Jakaś dodatkowa praca wieczorem dla Taty i zamknie się Im budżet... Jasne, odzież, jakieś odżywki dla Dziecka, mleko, pieluchy... ALe niekoniecznie kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: 62.61.32.* 25.01.13, 21:34 Brawo, pierwszy wymierny sukces prez.Szczurka i jego pani pełnomocnik d/s rodziny... trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,13277664,Gdynia_stawia_na_rodzine__Jak_chce_pomoc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawbarba Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 23:16 Enrique Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 08:32 Wiesz, bardzo mi ciebie żal a tym bardziej Twojego ograniczenia myślowego, co czują Ci rodzice jak to czytają? Myślisz o tym? Co jedno ma wspólnego z drugim, co imię ma wspólnego do odebrania dziecka? Jesteś stuknięta na maxa! Co dla Ciebie oznacza termin "patol"? Biedę? Ja myślę, że trzeba nagłośnić t sprawę w Mediach i koniecznie pozwać Cię do Sądu Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesąsiadka Re: Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 27.01.13, 18:07 ty, sąsiadka jakaś bardzo agresywna jesteś czytać się nie da tych twoich wypowiedzi pełnych agresji żeby napisać do kogoś że ma g... zamiast mózgu - chyba również z jakiejś patologii pochodzisz skoro się w taki sposób wypowiadasz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIADKA Re: Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 08:51 Wiesz co,brakuje mi słów do Ciebie, sama plujesz jadem na każdym kroku, wyzywasz biednych ludzi a jak Ci napisałam, że masz g.... zamiast mózgu to wyskoczyłaś na mnie jak nie wiem co, a dlaczego ja nie mogę tego napisać? Bo co? Bo im pomagam? Bo mi nie pasuje? Żałosne. Mam prawo do swojego zdania. Jesteś żałosna na maxa! Obrażasz ich ale Ciebie nie można obrazić, tak? Nic bardziej mylnego koleżanko. To są biedni ludzie, dobrzy ludzie i Ty nie masz prawa nikogo wyzywać od patoli bo Ty jesteś patolem! Patolem pełną gębą i tchórzem bo nie sądze, że ujawniłabyś się, strach by Ci nie pozwoli ale tylko Ci się wydaje że w necie jest anonimowość :) A twoj tytuł tematu, sam mówi o sobie a przede wszystkim o Tobie-PATOLU :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.abhsia.telus.net 17.10.13, 01:40 Ta j...a k...a porzucila piewsze dziecko i nawet sie nim nie interesuje a teraz gra jak ona kocha swojego enrique, ktory nawet nie bedzie wiedzial, ze ma rodzenstwo. Patola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIADKA Re: Patole rodzą patole i są najbardziej płodni IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 08:52 JESTEM DOKŁADNIE TAKIM SAMYM PATOLEM JAK TY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostka Enrique!?!?! IP: *.toya.net.pl 27.01.13, 19:51 ENRIQUE??? qrwa, z początku myślałam ze to dziecko jakiejś mieszanej pary polsko-hiszpańskiej, a tu zwykłe polskie wieśniactwo wyłazi ze słomą z butów. to już Henryk czy inny Stasio w oczy i uszy kłuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.30.36.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 20:00 Mój św pamięci profesor socjologii zawsze mawiał - im większy zaścianek tym bardziej światowe imię; dziewczyna wyrwała się z biedy i marzy jej się lepsze, światowe życie - to nie grzech lecz marzenia, a te warto mieć. Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
tutiki Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr 27.01.13, 20:15 jeśli jej jedynym marzeniem jest to by dziecko wyróżniało się dziwacznym zestawem imię+nazwisko, to gratuluję. a historii o rodzicach, którzy swe ambicje i niespełnione marzenia przerzucali na dzieci słyszałam już dziesiątki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.torun.mm.pl 27.01.13, 20:50 I to jest właśnie zielona wyspa firmowana przez Tuska i jego kolesi , jak jesteś biedny to cię upodlić zgnoić przez nienawistne sądy , które są tylko dla bogatych , lub na telefon z kancelari Tuska a biednemu zamiast pomóc zabierają dziecko dając 2 tysiące rodzinie zastępczej , gdzie tu sens i logika sędzia nie posiadający wogule żadnych uczuć , traktując rodzinę jak cybog rządowy , bo jest kryzys nie dla wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BJORKOWA Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.13, 23:29 a jak można pomóc tej parze?? mam troszkę ciuszków - może się przydadzą, szkoda wyrzucać a nie oddam do (podobno nieistniejącego już) PCK czy CARITAS bo jakos nie mam zaufania czy to faktycznie trafi do potrzebujących Gdyby ktoś wiedział, lub jakoś ta para trafiła na te posty, albo ktoś kto ją zna- to mój adres e-mail- bjorkowa@wp.pl - chętnie oddam ciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena222z Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... 28.01.13, 00:24 Bardzo współczuję tym młodym rodzicom,brawa dla MOPSU gdzie był aby pomoc tym mlodym ludziom,tylko tam gdzie mozna zranic czyli odebrac najwiekszy skarb rodzicom ktorzy sie staraja,dlaczego nie pomogli tym mlodym,pytam dlaczego!!!!!To tylko w naszym kraju tak sie postepuje ,lepiej oddac dziecko do opieki gdzie na utrzymanie takie wydaje mi sie ze srednio wylicza sie na okolo 1000 zl,to dlaczego panstwo nie moze dofinansowac takich mlodych ludzi aby mogli godnie wychowac swoje potomstwo. Moze wreszcie ktos zajalby sie polityka prorodzinna aby mlodzi ludzie mogli zakladac rodziny ,bo niedlugo to niestety zostana sami emeryci w naszym kraju i dojdzie do tego ze MOPS tez juz nie bedzie mial istnienia na rynku.Ja tez nie mialam na zycie ale los sie do mnie usmiechnal i jestem teraz za granica ze swoim dzieckiem ,tu przynajmniej dbaja aby dziecko mialo na podstawy do zycia.Jestem sama i wychowuje sama moje dziecko i obcy kraj zapewnil mi byt dla mnie i mojego dziecka ,mam zal ze nie moge mieszkac w swoim kraju bo mnie na to nie STAC!!!!!!bardzo tesknie za moimi bliskimi ale nie mam zamiaru wracac tam gdzie nie mam zadnego wsparcia ,przepracowalam ponad 20 lat dla mojego kraju i nie wiem po co,myslalam ze bedzie lepiej gdy bylam mloda ,wierzylam,ale teraz kazdemu mlodemu powiem ze jesli ma szanse to niech wyjezdza bo nie bedzie lepiej napewno nie.Zycze powodzenia rodzicom aby szybko ich pociecha wrocila do domu,bo taka racja jest ,ze gdzie pija i nic nie robia MOPS pomaga znam kilka takich przypadkow,wiec moze czas na to by zaczac pomagac mlodym ludziom by nie musieli opuszczac kraju ,bo nie maja za co zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 08:58 Fakt jest taki, że polska rzeczywistość bije na łeb i na szyję, to co się dzieje w tym kraju jest po prostu żałosne,ludzie atakujący rodziców tylko za imię są ograniczeni umysłowo to tak jakby jedno miało dużo wspólnego z drugim. A tak co niektórzy myślą, bo dzieci powinni zabierać ze względu na imię...to śmieszne a ograniczenia myślowe takich ludzi po prostu utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że część z nich to tylko idioci i nie boję się użyć takiego słownictwa bo z moich ust to nie obelga tylko diagnoza. Ludzie są bardzo biedni ale kochają się, wspierają i wspólnie walczą o synka i za to dla nich wielkie słowa uznania. Maciek, Karolina powodzenia, jestem z Wami, wiecie o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: 37.228.53.* 28.01.13, 15:31 Współczuję szczerze młodym, moja córka też niedawno przechodziła zap. płuc, też czasami nie jest lekko. Przyszło nam żyć w chorym kraju. Jak tak czytam te komentarze, to zastanawiam się, skąd tyle jadu w ludziach. Nikt prawie nie pisze o dziecku, o chęci pomocy, za to nie brak tych od analizy imienia. Nie każdy musi być profesorem, nie każdy musi mieć taki sam gust lub być wielce miastowym. Wstyd mi za ludzi. Młodym rodzicom proponuję nie czytać tych komentarzy, szkoda energii. Trzymam kciuki, sama pomogę. Dzieciątko będzie z Wami prędzej czy później! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 15:12 tutaj nikt inny niz sami rodzice nie sa winni dobrze sie stalo ze oboje dzieci trafilo tam gdzie sa bedzie im lepiej wiem o tym doskonale.Ajesli mam pomoc w tym do konca aby nie dostali maluszkow to pomoge bo czytac ani sluchac sie tego nie chce jak mozna wobec sie przed wszystkim tak wstretni łgać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 17:39 Gó... zrobisz ale to tak na marginesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m.j. Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 14:54 Klasą i kulturą osobistą to ty nie grzeszysz. Chamstwo to najwyraźniej twój znak rozpoznawczy. I ty chcesz komukolwiek tą napastliwością i obrażaniem pomóc? Zero wiarygodności. ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... IP: *.dhcp.losa.ca.charter.com 28.01.13, 22:26 Gdzie w tej sprawie mozna pisac, pomagac? czyli prosze o : adresy urzedow, nazwiska sedziego, kuratora itd. gdzie mozna pisac domagajac sie natychmiastowego oddania dziecka, oraz wlasciwego finansowego wsparcia dla rodziny. Czy jest juz konto, fundacja gdzie mozna wplacac by wesprzec ta rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabr IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 17:38 Proszę o maila,podam Pani wszystkie informacje: seyka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lajla106 Rodzice czekają na Enrique. Dlaczego sąd zabrał... 21.01.14, 11:18 doskonale znam ta rodzine to nie pierwsze dziecko ktore im odebrali teraz graja dobrych rodzicow !!!! A patologia z nich nie mała chleja dzien w dzien bija sie nawzajem pamietam Karoline "matke" dziecka jak w ciazy pod sklepem piwo piła jeszcze jej pozyczalam 10 zł zekomo na jedzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś