Dodaj do ulubionych

Śmieci z Przymorza

IP: *.dywiznon.net / 192.168.1.* 22.05.02, 22:33
Czmu dziennikarze GAZETY i urzędnicy z UM nie widzą śmieci składowanych w
beczkach na ogrodzonym terenie w pasie nadmorskim. Beczki te są przerdzwiałe i
zaraz ich zawartość może zalać teren ujęcia wody na Przymorzu. Czy firma
składująca te odpady zdążyła już też skorumpować i dziennikarzy GAZETY że nie
widzą tego zagrożenia. A może nie mogą o tym pisać z innych nie znanych
powodów?
Obserwuj wątek
    • Gość: grzes Re: Śmieci z Przymorza IP: *.gdan.gazeta.pl 23.05.02, 12:58
      Jeśli masz na myśli beczki skladowane za ogrodzeniem (obok posesji Prokomu), to chciałbym
      zwrócić uwagę, że pisałem o tym kilka miesięcy temu. W beczkach jest piasek, a ich właściciel
      procesuje się z miastem, bo nie chce opuścić terenu.
      Grzegorz Szaro, dziennikarz GW :)
      • Gość: EDB Re: Śmieci z Przymorza IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:39
        Panie Grzesiu Ha, Ha piasek ? Czy komisja którą Pan zwoływał zainteresowała się
        co to za piasek? Od kiedy piasek jest składowany w beczkach? Czy nie należało
        by zbadać ten piasek? Kto wywaził zgodę na składowanie "piasku" na otwartym
        terenie ujęć wodnych?. A między nami mówiąc zaglądnąłem do beczki i to co
        zobaczyłem nie mogę nazwać piaskiem. Była to brudna cuchnąca ciecz z osadem na
        dnie. Zadowolił się Pan wyjaśnieniami użytkownika terenu. Jst pan bardzo
        łatwowierny. Może SANEPID powinien zbadać te odpady? A stoważyszenia
        ekologiczne zamiast protestować przeciw otwarciu kolejnego MATKETU powinny
        wymusić na władzach Gdańska aby ta firma (może to być MON?) wyniosła się z
        terenu pasa nadmorskiego po uprzednim oczyszczeniu z nieczystości.
        • Gość: grzegorz Re: Śmieci z Przymorza IP: *.gdan.gazeta.pl 28.05.02, 17:30
          Gość portalu: EDB napisał(a):

> Panie Grzesiu Ha, Ha piasek ? Czy komisja którą Pan zwoływał zainteresowała się
          >
          > co to za piasek? Od kiedy piasek jest składowany w beczkach? Czy nie należało
          > by zbadać ten piasek? Kto wywaził zgodę na składowanie "piasku" na otwartym
          > terenie ujęć wodnych?. A między nami mówiąc zaglądnąłem do beczki i to co
          > zobaczyłem nie mogę nazwać piaskiem. Była to brudna cuchnąca ciecz z osadem na
          > dnie. Zadowolił się Pan wyjaśnieniami użytkownika terenu. Jst pan bardzo
          > łatwowierny. Może SANEPID powinien zbadać te odpady? A stoważyszenia
          > ekologiczne zamiast protestować przeciw otwarciu kolejnego MATKETU powinny
          > wymusić na władzach Gdańska aby ta firma (może to być MON?) wyniosła się z
          > terenu pasa nadmorskiego po uprzednim oczyszczeniu z nieczystości.

Ja też tem zaglądałem (fakt, że tylko do kilku beczek) i widziałem piasek, a konkretnie żwir.Może w innych była jakaś
          ciecz. Może dla bezpieczeństwa wszystkich powinieneś powiadomić kogo trzeba, np. ochronę środowiska w
          magistracie?
          • Gość: zzz Re: Śmieci z Przymorza IP: *.dywiznon.net / 192.168.1.* 28.05.02, 21:18
            Przecież piszesz baranie że skorumpowani. A może byś palnął jeszcze jakiś news
            to i wierszówkę dostaniesz. A piasek ja też też widziałem tylko w/g mnie jest
            to piasek po piaskowaniu powierzchni stalowych. Może być zanieczyszczony np
            związkami ołowiu,kadmu i innych pierwiastków występujących w farbach. Prawda że
            nie trujące?
            Dzwoniłem też do nich (UM) bez nakazu nie mogą ale prasa to siła.Może palancie
            tam wejdziesz i przyczynisz się do wyrzucenia tych beczek z terenu ujęcia wody.
            Tylko w/g mnie to ty jesteś skorumpowany przez sitwę z działek i tego
            właściciela beczek.Trzeba być ograniczonym żeby tego nie wyczuć.
            • Gość: Grzegorz Re: Śmieci z Przymorza IP: *.gdan.gazeta.pl 12.06.02, 12:12
              Gość portalu: zzz napisał(a):

> Przecież piszesz baranie że skorumpowani. A może byś palnął jeszcze jakiś news
              > to i wierszówkę dostaniesz. A piasek ja też też widziałem tylko w/g mnie jest
              > to piasek po piaskowaniu powierzchni stalowych. Może być zanieczyszczony np
              > związkami ołowiu,kadmu i innych pierwiastków występujących w farbach. Prawda że
              >
              > nie trujące?
              > Dzwoniłem też do nich (UM) bez nakazu nie mogą ale prasa to siła.Może palancie
              > tam wejdziesz i przyczynisz się do wyrzucenia tych beczek z terenu ujęcia wody.
              >
              > Tylko w/g mnie to ty jesteś skorumpowany przez sitwę z działek i tego
              > właściciela beczek.Trzeba być ograniczonym żeby tego nie wyczuć.

Dopiero dziś przeczytałem to co napisał(ła) Zzz. Pomijając trochę niegrzeczny ton, pisze również nieprawdę. Gdyby
              przeczytał(a), co pisaliśmy na tema działek, to by wiedział(a), że o korupcji urzędników zajmujących się ochroną
              środowiska nie wspomnieliśmy słowem!!! Żeby postawić komuś takie zarzuty trzeba mieć dowody.A osobiście
              uważam, że zdecydowana większość urzędników zajmujących się środowiskiem podchodzi do swojej pracy bardzo
              uczciwie. To, że czyszcząc teren po likwidowanych działkach pozostawiono w ziemi część śmieci, było jednak
              błędem i my go wytknęliśmy. Spodziewałem się, że winni uderzą się w pierś i błąd zostanie naprawiony. Niestety,
              niektórzy urzędnicy za wszelką cenę chcieli wszystkim udowodnić, że wszystko jest O.K. Nie mieli racji. W
              konsekwencji sprawa przeciągnęła się o kilka tygodni - teraz pozostałe śmieci są sprzątane. A to, że służbom
              miejskim od miesięcy nie udaje się wywieźć beczek z terenu Marka K. to już inny problem - natury prawnej, który ma
              rozstrzygnąć sąd. Trzeba więc uzbroić się w cierpliwość.
              Ps. Drogi(a) Zzz. Skoro wiesz, że piasek w beczkach Marka K. jest zanieczyszczony, to musisz niezwłocznie
              poinformować kogo trzeba (np. panią dyrektor wydz. ochr. środ. Jadwigę Kopeć). Zanim nie jest za późno.
              • lucy_z Re: Śmieci z Przymorza 12.06.02, 12:19
                Grzegorzu:) Jesteś delikatnym człowiekiem widzę, skoro uważasz, że odezwał się
                do Ciebie w niegrzeczny sposób. On po prostu odezwał się po chamsku!!!I nc tego
                człowieka nie usprawiedliwia!!!!!
                • Gość: rob Re: Śmieci z Przymorza IP: *.gda.osk.pl / *.wrzeszcz.gda.osk.pl 12.06.02, 12:37
                  przykro to mówić ale gdańskiej GW nie interesuje ekologia
                  tylko jak dokopać władzom Gdańska napisali artykuł o biednym dzialkowiczu
                  prześladowanym przez wstrętnych, bezdusznych urzedników.
                  Ja rozumiem, że jest to nośny temat ale ludzie nie są ślepi trochę obiektywizmu
                  Panowie dziennikarze
                  • Gość: zzz Re: Śmieci z Przymorza IP: *.dywiznon.net / 192.168.1.* 18.06.02, 21:21
                    Nestor dziennikarzy gdańskich w rozmowie ze mną przyznał że dziennikarze i
                    dziwki to bardzo wiele mają wspólnego "ZA PIENIĄDZE ZROBIĄ WSZYSTKO" i Ty
                    Grzesiu biedaku dałeś się podpuścić jakiejś babie z działek która nie chce a
                    musi opuścić teren działek za parę groszy wierszówki. Bronisz jej wersji.
                    Przeciesz jak się dowiedziałem ta pani co udzielała Ci informacji jest blisko
                    związana z osobą która zajmuje teren z beczkami. Razem z tym panem
                    wypowiedziała wojnę MIASTU i ty im pomagasz. Przejdz się nową drogą do morza
                    jak było by tam ładnie gdyby można było zagospodarować do końca ten teren.
                    Przez kilku oszołomów z działek nie można tego rozpocząć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka