Dodaj do ulubionych

Internet powinien być tańszy

IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.05, 11:28

To, że internet powinien byc tańszy, jest poza dyskusją. Może jednak Intel coś
z siebie wykrztusi na temat prędkości i jakości "projektowanej" sieci.

Obserwuj wątek
    • Gość: starsza Pani internet powinien byc nie tylko tani ale i dostępn IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.05, 13:23
      jak spowodowac aby wsie takie np. jak Kąpino koło Wejherowa miały dostęp do
      internetu? To olbrzymi potencjał-sprzedano 1000 działek budowlanych z totalnym
      brakiem mediów!!!!Jest tylko woda. Są drogi przez mękę-dojazdowe do domow.
      Tzw.Kąpino II to około 40 domow poza światem. Do 8 domów, które wybudowano bez
      energii elektrycznej Energa zażądała po 5 tysięcy zł za doprowadzenie
      prądu.Myśmy wywalczyli prąd , którego nie było z powodu niechlujstwa geodetów
      gminnych-po prostu nie wydzielono dla 135 działek budowlanych działek
      przeznaczonych na transformatory. Teraz niedawno sprzedano kolejnych 100 działek
      a prądu też nie ma bo chyba geodeci nie wydzielili działek pod transformatory.O
      telefonach -jest troche lepiej bo po wielu wojnach TPSA dało nam telefony
      radiowe ale o internecie nie ma co marzyć Poprosiłam firmę rozprowadzającą
      internet przez radio ale taka możliwośc nie istnieje. Zostaje GPRS i internet
      satelitarny. A można Gprs tylko firma Vobis każe nam kupić za 3 tys notebok,
      urządzenie za około 400 zł i wtedy za 56 zł będziemy mieć internet z TPSA.A ja
      mam komputer i okazuje się że nie mogę mieć przez Gprs taniego dostępu do
      internetu za 56 zł.TPSA musi mocno na nas zarobic i wtedy mooooże! Zostaje droga
      telewizja satelitarna. Ale musze zainwestować około 1000 zł i potem płacić 130
      zł miesięcznie.A wy piszecie o nowinkach w trójmieście! Zazdroszczę. Powiat
      wejherowski wygrał e-powiat po to aby mieszkańcy mogli kontaktować się przez
      internet z gminą i powiatem.Może inne gminy mają we wsiach i rozproszonych
      domach wiejskich możliwość taniego internetu!We wsi Kąpino takiej możliwości nie
      ma-i nie będziemy się kontaktować z gminą poprzez internet. narazie póki co
      listonosze buntują się bo drogi są tak straszne że nie mogą nas obsłużyć!
      Jeżeli to będzie za 10 lat to ja już nie dam rady podejść do internetowej
      klawiatury póki co walę głową w mur!!!I bardzo chcę mieć tani dostęp do internetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka