Gość: Szarak Przecież te sylwetki to są właśnie KOBIETY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:32 Kobiety w spodniach, oczywiście ;) Najpierw niech kobiety wrócą do noszenia sukni a potem redagują instrukcje montażu mebli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuń Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: 212.244.5.* 12.03.05, 18:43 omg... co za głupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana kogoś chyba porąbało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:15 Czyzby szanowna Jaruga nie miała sie czym zajmować tylko takimi pierdołami? Setki kobiet nie mają gdzie mieszkac bo musiały uciec z dziećmi przed mężem sadystą, a ona sie się zajmuje takim gównem. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.adsl.proxad.net 13.03.05, 22:38 A ja domagam sie obrazkow urzytkowniczek w spodniczkach na lekach psychiatrycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Ty, Strak! 13.03.05, 22:40 A w moim domu i zakupy w Ikei i skladanie zawsze robia zona z corka. Jak ja probowalem zlozyc metalowe lozko, to sie tak uderzylem, ze az mi paznokiec zszedl z palca u nogi. A w dodoatku zostalo mi pare dodatkiwych srubek. Dopiero jak kobity sie za to zabraly, to lozko zlozyly. Wiec ty, Staku, lepiej siedz cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Jaruga Nowacka i tak nie zrozumie instrukcji 13.03.05, 22:47 niezaleznie czy postacie beda w gaciach czy w stanikach czy tez w jedynie politycznie poprawym i akceptowalnym stroju unisex. A swoja droga czy P.T Pani Pelnynocnik Premiera Izabela Jaruga-Nowacka miala kiedys chlopa? Nasuwa sie historyczny juz i kultowy cytat: " Sfiksowalyscie bo dawno zescie chlopa nie mialy" Mam nadzieje ze w koncu rozsadek i normalnosc zwyciezy. Gdybym ja mej kobiecie kazal meble skrecac, reperowac zawiasy w meblach, itp tobym musial spac w wannie (to najnizszy wymiar kary za takie rewolucyjne pomysly). I mialaby kobieta racje. Odpowiedz Link Zgłoś
pogodyn oblicza feminizmu 13.03.05, 22:49 Widzieliście naklejki w autobusach? Te nad miejscami dla osób z dziećmi. Ewidentnie przedstawiają kobietę. A przecież w sytuacji równouprawnienia mężczyzna z dzieckiem powinien mieć te same przywileje. Należy też zmienić kilka znaków drogowych - m. in. tych, które dotyczą przejścia dla pieszych: bez najmniejszych wątpliwości dają prawo przejścia tylko facetom, to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: oblicza feminizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:47 Rewelacja! Jestem kobietą i za każdym razem mi wstyd jak słyszę o rewelacyjnych pomysłach feministek. Panowie niestety jak tak dłuzej pójdzie bedziecie musieli zejśc do ich poziomu ....tylko czy zrozumieją aluzje. Np dlaczego zawody sportowe sa rozgreywane osobno dla kobiet i dla mezczyzn skoro rzekomo dazą do równouprawnienia ? Można tych przykjładów mnozyc .Życze powodzenia w walce!!! Na szczeście większośc kobiet nie popiera tych zidiociałych pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
sbig A co one by na tych obrazkach mialy robic? 13.03.05, 22:50 Moze obiad dla chlopa po tym jak skonczy skrecac te meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmy [...] IP: *.mia.bellsouth.net 13.03.05, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.03.05, 23:00 Śmieszne sa te kobitki... prawie jak gumisie Żadnuch feministek tu nie zaznasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx W środku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:01 | | | | | --------- \{o}{o}/ \_--_/ _ | _ \ | / \|/ | | / \ _/ \_ Ilustracja "osoby" do następnej wersji instrukcji. Nikt nie poczyje się już dyskryminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.sn1.eutelia.it 13.03.05, 23:12 Na instrukcjach sa obrazki przedstawiaja kobiety ubrane w spodnie przeciez feministki walczyly o rownouprawnienie w tej dziedzinie! Apeluje o przedstawianie rowniez postaci w spodnicy - nie wolno dyskryminowac szkotow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBSON Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.chello.pl 13.03.05, 23:36 A NIE SZKODA TYCH PIĘKNYCH RĄCZEK I PAZNOKIETKÓW?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicek Tępe babsztyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:36 No tak, malo im bylo jazdy traktorami w PGRach i wytopu surówki w hutach. Kto wogóle dał tej Jarudze- Nowackiej i reszcie feministek prawo do reprezentowania kobiet? Przeciez to jakis obcy gatunek z kobietami nie majacy nic wspolnego. Jaruga-Nowacka, et consortes, powinna zadac sobie pytanie- nie jak zmienic stereoty, tylko- skoro taki stereotyp jest, to skad sie wzial? Moze doszlyby wreszcie do wniosku, ze tradycyjny podzial rol nie zastal nam narzucony przez Marsjan tylko wynika z praktyki pozytywnej trwajacej tysiace lat! Gdyby ichni model spoleczny mial woole rece i nogi to znalibysmy choc kilka przykladow (historycznych- choc to by tez wskazywalo na to, ze nie byl zbyt dobry, skoro juz historyczny) praktycznych. A tak, cala ta filozofia wyssana z mietowych cukierkow sluzy wylacznie konfliktowaniu plci. To tak, jakby dzisiejsze kobiety robily za uciskana klase robotnicza (czerwonym sie z robotnikami nie udalo...). Opamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyczna Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.idea.pl 13.03.05, 23:40 a ja tak lubie prosic facetow zeby mi skrecili meble, powbijali haki i naprawili radio... a poza tym , jak juz zmieniamy figurke na instrukcji na kobieca, to niech ona skreca meblę, a nie mebel, pomagajac sobie młotką i śrubokrętą. Drogie pani, a co robimy z instruktazem porodu? Rysujemy faceta i obok panią doktor w kitlu, jak mu pomaga przec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani głupota ludzka nie ma granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:41 A dowodem na to istnienie feministek. Żal mi tych pseudokobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at 13.03.05, 23:43 To żałosne, że tacy (takie), jak Jaruga- Nowacka, czy Środa przyjęły fakt posiadania, lub nie członka, sposobu kochania sie, popierania aborcji i eutanazji jedyny powód do istnienia w życiu publicznym. A przy okazji, niech będzie, że jestem męską , szowinistyczną świnią, ale jeszcze ani razu nie widziałem feministki, która byłaby ładniejsza od kwitu na węgiel. Zdaje się, że te ładne, czy choćby normalne nie potrzebują feminizmu, by funkcjonowac w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybinka Re: Kobiety niech zapie..ją fizycznie, a faceci IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 00:35 Kobiety niech zapie..ją fizycznie, a faceci do pracy umysłowej. Jak mi baba nie będzie chciała skręcać mebli to w ryj i do roboty... Jak mi jeszcze raz przyjdzie hydraulik-facet to się chyba wku..ę. Niech kobiety wypie..ją do rur... Niech mi baba rury od kibla naprawia... ;-) W goóle faministki do gazu (rozweselającego oczywiście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maskulinista Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: 213.155.168.* 14.03.05, 03:30 Osobiście znam parę feministek, nawet takie, które twierdzą że faceci też powinni rodzić dzieci, ale same mebli skręcać nie potrafią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Przeciez kobiety tez chodzą w spodniach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 06:51 I spora część z nich nie ma dużych piersi, więc na obrazku w instrukcji człowieczek w spodniach może przedstawiać zarówno mężczyznę jak i kobietę [zwłaszcza taką z małymi piersiami] Przedstawienie 'człowieczka' w spódnicy nie będzie żadnym równouprawnieniem tylko kolejnym propagowaniem stereotypów płciowych 'Kobieta=SPÓDNICA' Do montowania mebli najwygodniejsze są ogrodniczki, bez względu na płeć montującego. Chyba Niektóre Panie zbzikowały, zamiast prześladować Firmę, która jest całkiem OK wobec kobiet lepeij byłoby się zająć prawdziwymi broblemami, np. przemocą w rodzinie i sposobem reagowania na nią przez policję i sądy - patrz artykuł w ostatnich Wysokich Obcasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: 217.153.71.* 14.03.05, 07:10 Skręć najpierw kobietko ręcznie cały segment, a najlepiej dwa segmenty. Jak zobaczysz potem swoje dłonie to zastanów się czy naprawdę warto było walczyć o ten "przywilej". "Dawnoście chłopa nie miały !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trurl Żądam, w imieniu wszystkich pozostałych... IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 14.03.05, 07:23 .. żeby na instrukcji pojawiła się sylwetka robota Trurla (ew. Klapacjusza). To niesprawiedliwe, roboty też składają meble. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at 14.03.05, 07:29 "Te obrazki utrwalają stereotyp: kobieta do garów, mężczyzna do narzędzi" Jeszcze bardziej utrwala stereotypy glupota pan Senyszyn i Jarugi-Nowackiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Polskie feministki dołączają do Norweżek w at IP: *.krakow.rzgw.gov.pl / *.rzgw.gov.pl 14.03.05, 07:33 posłanki chyba nie mają większych problemów do rozwiązania! sama skałdam meble zakupione w Ikea i z przyjemnością patrzę na facetów, któzy są w reklamach i instrukacjach Odpowiedz Link Zgłoś