Gość: astr1 IP: *.pl 14.04.05, 14:43 Wkrótce czeka mnie poród. W którym szpitalu w Trójmieście najlepiej urodzić? Może w wodzie? A może znacie konkretne nazwiska lekarzy czy położnych, którzy dobrze zaopiekują się mną i Maleństwem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaska Re: Gdzie rodzic? IP: *.petrus.com.pl 16.04.05, 00:23 W Gdańsku jest super lekarz!!! Nazwisko może nie to .... ale dr Fiutkowski. Prywatnie przyjmuje w przychodni przy ulicy Aksamitnej w środy i piątki. Wiem, że ma dyżury w szpitalu Koperniku. Jest super. Polecam!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: Gdzie rodzic? 16.04.05, 11:12 Moja znajoma rodziła ostatnio w szpitalu na Kopernika, co ona tam przeżyła! Położyli ją gdzieś na uboczu, wogóle sie nią nie interesowali, a dziecko już sie dusiło. Dziewczyno, tylko nie tam. Na temat dr Fiutkowskiego słyszałam duzo niepochlebnych opinii. Owszem dobrze potrafi zdiagnozować USG - bo sama byłam u Niego. Jak masz pieniadze to poszukaj prywatnej kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Gdzie rodzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 11:34 dr Metler Gdynia Redlowo ale to troche pozno - u niego najlepiej prowadzic cala ciaze, wtedy opieka w szpitalu gwarantowana sprawdzilam na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
senwio Re: Gdzie rodzic? 07.05.05, 15:51 Nieeeee, tylko nie M. i nie Redłowo!!!!!! Poza tym za bardzo stawiają na porody naturalne, powiedziałabym, że za wszelką cenę:( U mnie (ciąża podręcznikowa) tak długo zwlekali z zakończeniem porodu, że mały urodził się w gęstych, zielonych wodach...Dopiero, gdy zanikło tętno, to się zleciało pół szpitala i wtedy zaczęli działać. Mogłabym długo opowiadać. Koszmar. Nigdy więcej Redłowa. Koleżanki raczej wybierają Zaspę, ale niestety nie znam nazwisk lekarzy prowadzących ich ciąże. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniapez Re: Gdzie rodzic? IP: *.attu.pl 16.04.05, 22:06 Witam Ja rodziłam na Zaspie i jestem bardzo zadowolona.Gdy czułam że zaczyna się poród pojechałam do Kopernika i właśnie doktor Fiutowski powiedział ze histeryzuje i odesłał do domu.Na Zaspę trafiłam 45minut pózniej z rozwarciem na 5 palcow i 2 godziny póżniej miałam juz moją córeczkę.Odradzam Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa1 tylko Puck...szkoda, że to nie Trójmiasto 18.04.05, 15:07 wspaniała atmosfera, super sala - komfort, duża wanna, kanapa, fotele, elegackie gadżety - rewelacja. Położna p. Grażynka, Basia - większość jest przemiła. Polecam.a ordynator ginekologii - jakby co - świetny facet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 Re: Gdzie rodzic? 19.04.05, 15:01 moja koleżanka rodziła 3 tyg. temu i Gdyni Redłowo mówi kategoryczne nie!!!! Ja trzy razy rodziłam i zawsze jechałam (kiedyś wiele kilometrów) do Gdańska na kliniczną. Wiem ,że to stary szpital ale tylko tam zajęto się mną jak kobietą a nie kolejnym przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oczka2 Re: Gdzie rodzic? 06.05.05, 18:22 a kto rodzil w wodzie w wojewodzkim albo w pucku? dzieki za kazda odpowiedz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: Gdzie rodzic? 07.05.05, 15:10 :D A ja myślałam, że znalazłaś dziecko, i szukasz jego rodzica :D Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Gdzie rodzic? 09.05.05, 12:33 Mnie Redłowo odradził mój ginekolog (bardzo dobry), który tam pracuje, ale dyżury ma chyba raz w tygodniu. Rodziłam w Koperniku, bo chciałam urodzić w wodzie, ale nie zdążyłam. Następnym razem wybiorę Zaspę. Do Kopernika się zrazilam, bo: - położna na izbie przyjęć była bardzo niemiła, bo nie rozebrałam się dość szybko ("te małolaty tak się pieszczą") - za chwilę okazało się, że mam pełne rozwarcie - ponoć najlepsza położna pani Z. kwestionowała wszysko, czego nauczyłam się w szkole rodzenia - lekarz straszył mnie kalectwem dziecka jeśli natychmiast nie zacznę przeć - gdyby nie moja interwencja to mąż nie przeciąłby pępowiny - część pielęgniarek na położnictwie była co najmniej obojętna, nikt nie pytał czy mam jakieś problemy z karmieniem czy pielęgnacją dziecka Na szczęście były też plusy: rodziłam tylko 15 min, a lekarze podczas częstych obchodów byli przemili i ludzcy Ostatnio wśród koleżanek popularnościa cieszy się Kliniczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena50 Re: Gdzie rodzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:10 Nie mogie czytać tych wszystkich opinii o Koperniku a zwłaszcza tej ostatniej! Dotyczy to opinii na temat lekarzy,którzy są tak bardzo mili i ludzcy na obchodach!Ja też byłabym miła przez 20min, bo tyle trwa obchód.Rodzilam w Koperniku i lerzłam na odziale położniczym ponad tydzień i troche widziałam.Nie zgadzam się z opinią o płożnych ,jedne były lepsze, drugie gorsze ale generalnie było dobrze.Nie czułam, że nikt się mną nie interesuje.Położne przychodziły i pytały się czy mamy jakieś problemy,jeżeli takie były to nikt nie odmawiał pomocy.Zawsze mogłam liczyć na personel.Tak wogóle, to położne dwoją się i troją a i tak nikt tego nie docenia. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie niezadowolony, bo ma wygórowane wymagania.Jak można być ciągle uśmiechnietym jak na odziale ma się 20-pare pacjentek i tyle samo dzieci a jest się na oddziale tylko we dwie i każdy coś chce i ma problemy. Jestem ciekawa czy te panie, które są tak niezadowolone na codzień w swojej wykonywanej pracy są takie wspaniałe i dobre. Mamy z tym do czynienia idąc do urzędu, banku czy sklepu!!!Tak jak tam w szpitalu pracują różni ludzie i nie przesadzajmy z tymi opiniamii, bo można tym kogoś skrzywdzić. Musiałam o tym napisać,bo drażni mnie to, że większość ludzi nastawionych jest tylko na branie, a sami nic z siebie nie dają, uważając że wszystko im się nalerzy.Ja bardzo dziękuje położnym z Kopernika i życze im żeby więcej osób doceniało ich prace a nie zachwycało się panamii doktorami(którzy bardzo dobrze wiedzą co robią!!!) Odpowiedz Link Zgłoś