Dodaj do ulubionych

Rynek w Wejherowie

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 08:04
Bywam tu co roku jako turysta . Bardzo mi sie podoba to ,ze tak wiele roznych
imprez odbywa sie w Wejherowie , gratulacje dla Domu Kultury .
W rynku sa dwie sympatyczne kanajpki ; jedna z piwem Lech bardzo mi sie
podoba i maja fajna obsluge , druga to cukiernia Wenta ( to chyba nazwisko ).
Milutko w tej cukierni choc troche smakowo nie tak . Lody prawie wszystkie w
takim samym smaku i tylko barwa sie roznia . Krzesla nie do siedzenia , chyba
o to chodzi . Ogolnie to bardzo pozytywnie . Co wy sadzicie o Waszym rynku i
tych lokalach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pipidżej Re: Rynek w Wejherowie: jest lepiej! IP: 212.160.249.* 22.08.02, 14:54
      Za komunki był to mały placyk otoczony pseudotrawnikami i krzaczorami - ani
      miejsca, ani prespektywy; zapyziały jak wtedy całe miasto. Całości dopełniała
      surrealistyczna fontanna z betonowymi niedźwiedziami polarnymi.
      Teraz rzeczywiście ożył, nabrał ducha i przestrzeni. I jest praktyczny - czego
      dowodzą koncerty i knajpki (były tu też fajne Sylwestry, ale się okoliczni
      mieszkańcy zbuntowali - a przecież mieszkanie w centrum to także minusy!).
      Z lodami u Wenty może ciut przesadziłeś - choć fakt, że w ciastach są lepsi; o
      sezonowy ogródek piwny była rok temu bezsensowna awantura z proboszczem Fary
      (nb. bardzo zasłużoną postacią w mieście) - ale już jest chyba OK.
      Polecam Ci jeszcze "Bracką" ("dolny" Deptak) i "Ptaszarnię" ("górny" Deptak)
      oraz... bar "Ekspress" przy Puckiej ("środkowy" Deptak) - najzwyklejszy na
      świecie, ale schludny i tani (zwł. schabowy lub pieczeń z zasmażaną kapustą!!!).
      Na nasz Rynek możesz zawsze wrócić klikając na PANORAMĘ w www.mtk.net.pl; zaś z
      wejherowianami pogadasz na dwóch GD w www.wejher.pl
      :-)
      • goonya Re: Piekny rynek w Wejherowie 28.08.02, 08:26
        Mnie sie rynek bardzo podoba , nie wiem, jak bylo wczesniej , ale ja bylam naprawde pod wrazeniem. I jeszcze te kwiaty w oknach!!! Podobno byl to pomysl miasta , za co naleza sie brawa . A jezeli chodzi o knajpki,raczej nie mialam okazji ich pozwiedzac wiec nie moge sie wypowiedziec na ich temat :))Pozdrowienia dla Wejherowa , jeszcze tam przyjade :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka