Dodaj do ulubionych

Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors

22.08.02, 14:33
To dla uszanowania nowych czlonkow tego watku...
Obserwuj wątek
    • gepard1 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:38
      Czyzbym byl wyrozniaony?A na jaki temat ten watek?he?
      Pozdr.
      • zoppoter Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:42
        gepard1 napisał:

> Czyzbym byl wyrozniaony?A na jaki temat ten watek?he?

Muzyczny Gepardzie, muzyczny...
      • cze67 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:42
        Wszystkie z Zappa sa na ten sam - muzyki. To dalszy ciag plyty na Nudziele a w
        ogole to chyba 17 odnowienie tegoz watku...
      • saluto Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:44
        gepard1 napisał:

> Czyzbym byl wyrozniaony?A na jaki temat ten watek?he?
        > Pozdr.
        >
        • cze67 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:46
          saluto napisa?:

> Add some Music to your day
          > czyje to ?

Tego... no, jak mu tam... No, tego... nie wiem...
          • saluto Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:48
            cze67 napisał:

> saluto napisa?:
            >
            > > Add some Music to your day
            > > czyje to ?
            >
            > Tego... no, jak mu tam... No, tego... nie wiem...
            Brian Wilson
        • gepard1 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:49
          Ocho widze tescik!:)
          A mozesz zanucic?Jakas nuta melodyczna moze?Ja mam dobry sluch gorzej z
          jezykiem angielskim tym bardziej jak co poniektorzy spiewacy seplenia czy
          belkocza.Pomimo ze i tak mi sie podoba.:)
          Jestem koneserem melodi przyznam sie.Jezeli spiewacy (jesli mozna ich tak
          nazwac) wspolgraja z reszta instrumentow muzycznych to jest wspaniale!
          Pozdr.
          • saluto Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 14:52
            gepard1 napisał:

> Ocho widze tescik!:)
            > A mozesz zanucic?Jakas nuta melodyczna moze?Ja mam dobry sluch gorzej z
            > jezykiem angielskim tym bardziej jak co poniektorzy spiewacy seplenia czy
            > belkocza.Pomimo ze i tak mi sie podoba.:)
            > Jestem koneserem melodi przyznam sie.Jezeli spiewacy (jesli mozna ich tak
            > nazwac) wspolgraja z reszta instrumentow muzycznych to jest wspaniale!
            > Pozdr.
            >
            >
            • gepard1 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 22.08.02, 15:01
              Na pewno wroce do tego watku,teraz musze chco troche praca sie zajac.
              Ale tak na ten czas cos zapodam glowkujcie:)
              polska plytoteka:
              "Puste kieszenie i torba pelna snow,
              Oto malarz dziwny,ktory bywa tu!
              Wszyscy go znali
              WIedzieli o tym ze
              Dusze swa zaprzedal i marzenia swe!"...itd
              Wiec?
              Podpowiem: stary dobry polski zespol ogolnie znana jeszcze nazwa,w tej chwili
              po reformie,nuta melodyczna zmieniona po odejsciu lidera zespolu.
              Pozdr.
          • Gość: Sasza Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 14:56
            gepard1 napisał:

> Ocho widze tescik!:)
            > A mozesz zanucic?Jakas nuta melodyczna moze?Ja mam dobry sluch gorzej z
            > jezykiem angielskim tym bardziej jak co poniektorzy spiewacy seplenia czy
            > belkocza.Pomimo ze i tak mi sie podoba.:)
            > Jestem koneserem melodi przyznam sie.Jezeli spiewacy (jesli mozna ich tak
            > nazwac) wspolgraja z reszta instrumentow muzycznych to jest wspaniale!
            > Pozdr.
            >
            >
            • saluto Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) 22.08.02, 14:59
              no stary zaskoczyłeś mnie :))))))0
              • gepard1 Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) 22.08.02, 15:04
                Hihihihihi.
                Widze ze sa tu i jajcarze :))))).
                Sasza tak dlugo spi?To gdzie on bywa?Czy moze co robi w nocy?:))hihi
                • saluto Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) 22.08.02, 15:09
                  gepard1 napisał:

> Hihihihihi.
                  > Widze ze sa tu i jajcarze :))))).
                  > Sasza tak dlugo spi?To gdzie on bywa?Czy moze co robi w nocy?:))hihi
                  >
                • Gość: Sasza Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 15:12
                  gepard1 napisał:

> Hihihihihi.
                  > Widze ze sa tu i jajcarze :))))).
                  > Sasza tak dlugo spi?To gdzie on bywa?Czy moze co robi w nocy?:))hihi
                  >
              • Gość: Sasza Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 15:07
                Wstałem tylko odcedzić ziemniaczki i sprawdzić co słychać i zaraz kładę się
                spać. :-)
                • saluto Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) 22.08.02, 15:11
                  Ta płyta Ramones ze Spectorem to Bracie bardzo dziwna płyta :))))))
                  • Gość: Sasza Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 15:14
                    saluto napisał:

> Ta płyta Ramones ze Spectorem to Bracie bardzo dziwna płyta :))))))

A co z nią?
                    • saluto Re: Ale jaja Sasza wstał przed 16.00 :))))) 22.08.02, 15:20
                      Po włączeniu myślałem że Snoopy dobrał się do kolumn :))))
                      ale jak się wsłuchać to może być fiu fiu duża dziwna sprawa
                      • saluto No dobra pytanie 22.08.02, 15:22
                        z jakiego kraju pochodzi zespół Deuter ?
                        • cze67 Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:23
                          Z naszego...
                          • saluto Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:25
                            też
                            ale ten chyba nie był pierwszy
                            • cze67 Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:27
                              No to z Niemiec, ale to byl chyba jeden czlowiek a nie zespol...
                              • saluto Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:30
                                cze67 napisał:

> No to z Niemiec, ale to byl chyba jeden czlowiek a nie zespol...

o Cze zaskoczyłeś mnie
                                widziałem płytę na półce w sklepie i zwróciłem uwagę ze wzgledu na nazwę
                                kto to rówieśnik Can ?
                                • cze67 Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:36
                                  Chyba cos pozniej. Ja poznalem te muzyke jeszcze za czasow piratow. Kiedys byla
                                  podobno ostrzejsza, ale ta ktora ja znam jest eteryczna, mnie osobiscie
                                  przypomina Kitaro. Ale nie wiem, czy to dobre skojarzenie...
                                  A a propos Can. Kurcze Niemcy sporo namieszali w muzyce... Mysle o Can i o
                                  Kraftwerku. Kapele, ktore wiele znacza dla wielu zespolow. Kogos pominalem?
                                  • saluto Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:39
                                    Faust
                                    Neu

Faust ma na okładce jednej z płyt text We love Beach Boys :)))
                                    • cze67 Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:44
                                      A slyszales ktoras z tych grup? Warto sie zainteresowac?
                                      • saluto Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:46
                                        Fausta bardzo wyrywkowo i jeśli lubisz krautrock to będziesz zadowolony
                                        • lordjohnjohns Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:52
                                          Faust IV/ The Faust Tapes - niesamowite!
                                          Can - Future Days tez.
                                          Niby rock progresywny ale czuc tam tez PiL, Trance (The Orb itd)
                                          • saluto Krautrock 22.08.02, 15:58
                                            lordjohnjohns napisał:

> Faust IV/ The Faust Tapes - niesamowite!
                                            > Can - Future Days tez.
                                            > Niby rock progresywny ale czuc tam tez PiL, Trance (The Orb itd)

Jescze ludziska cenią Amon Duull ale nic nie słyszałem
                                            • cze67 Re: Krautrock 22.08.02, 16:00
                                              saluto napisa?:

> Jescze ludziska cenia˛ Amon Duull ale nic nie s?ysza?em

O, to, to, ja tez nic...
                                      • lordjohnjohns Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:47
                                        Serdzecznie pozdrawiam wszytkich ale niestety troche symbolicznie/ po
                                        anglosasku. Ciesze sie, ze jestescie caly czas ale ja niestety nie moge za
                                        bardzo uczestniczyc przez najblizszy czas. Wsciekle pracuje, jak sie mowi :(
                                        Byla mowa o Marillion. Dziwna Sprawa..
                                        W 1984r tak ich lubilem, ze nawet kupilem singla "Market Square Heroes" i
                                        sluchalem w kolko "3 Boats Down From The Candy" na stronie B - bardzo
                                        intrygujaca piosenka!. Ale rok pozniej strasznie zachorowalem na odre i
                                        lezalem tepym bykiem przez miesiac. Na pocieche pozyczylem dwie "zaj*biste
                                        nowosci" od kumpla - "Dream of The Blue Turtles" - Stinga i "Misplaced
                                        Childhood" Marillion.
                                        I co? Katastrofa. Jako skutek goraczki nie moge od tego czasu trawic ani
                                        Stinga ani Marillion. Chociaz William Dick (Czyli William D*pek po naszemu,
                                        chyba nic dziwnego, ze wybral sobie przezwisko Fish) zawsze mi sie wydawal
                                        ciekawym piosenkarzem i mial ciekawy gust muzyczny (Peter Hammill, XTC,
                                        Teardrop Explodes, Siouxsie and the Banshees). Takie buty....
                                        • cze67 Re: No dobra pytanie 22.08.02, 15:52
                                          NO widzisz lordzie, ja kiedys w czasie wielkiej wichury chcac zasnac a nie
                                          mogac sluchalem sobie kapeli Big Audio Dynamite. I do tej pory jak jej slucham
                                          to kojarzy mi sie z ta zimna noca...
                                          • saluto W związku 22.08.02, 16:12
                                            z tym ze w domu mam płytę Juliana Cope'a Interpreter a przy sobie texty do tej
                                            płyty muszę kolegów pożegnać ponieważ już nie mogę się doczekać co by to
                                            połączyc w całość
                                            z żeglarskim pozdrowieniem Ahoj ! chyba się wygłupiłem:))))))
                                            Do zobaczenia
                                            Saluto
                                            • lordjohnjohns Re: W związku 22.08.02, 16:15
                                              Do milego!
                                              • gepard1 Re: Jeszcze ja 22.08.02, 16:25
                                                Cos mi sie w czasie przewijania mignelo slowo Deuter?Kurcze !
                                                kiedys sluchalem tego zespolu w audycji radiowej trojki po 23.00!!calkiem
                                                niezly kasek choc zalatuje Kitaro polaczonym z Jarrem.Nazwa jest od nazwiska
                                                wspoltworcy zespolu jesli chodzi o scislosc.
                                                A propo Fisha .....oj zapomnialem juz co chcialem napisac.Acha juz se
                                                przypomnialem!:) Czy glos Fisha nie przypomina wam czasem glos Philla
                                                Colinsa?Na pewno podobienstwo jest.Choc Fish-Dick ma bardziej wyrazisty i
                                                gleboki glos(wcale sie nie chce sugerowac wykonywana muzyka tych wokalistow).
                                                Dodam jeszcze jedno Phil Colins o wiele bardziej mi sie podobal ze swym glosem
                                                jak gral w Genesis.
                                                Pozdr.
                                                • cze67 Re: Jeszcze ja 22.08.02, 16:36
                                                  gepard1 napisa?:

> Cos mi sie w czasie przewijania mignelo slowo Deuter?Kurcze !
                                                  > kiedys sluchalem tego zespolu w audycji radiowej trojki po 23.00!!calkiem
                                                  > niezly kasek choc zalatuje Kitaro polaczonym z Jarrem.Nazwa jest od nazwiska
                                                  > wspoltworcy zespolu jesli chodzi o scislosc.
                                                  Wiec jednak zespol a nie jeden muzyk?
                                                  > A propo Fisha .....oj zapomnialem juz co chcialem napisac.Acha juz se
                                                  > przypomnialem!:) Czy glos Fisha nie przypomina wam czasem glos Philla
                                                  > Colinsa?Na pewno podobienstwo jest.Choc Fish-Dick ma bardziej wyrazisty i
                                                  > gleboki glos(wcale sie nie chce sugerowac wykonywana muzyka tych wokalistow).
                                                  > Dodam jeszcze jedno Phil Colins o wiele bardziej mi sie podobal ze swym
                                                  glosem
                                                  > jak gral w Genesis.
                                                  MNie tez. Co do glosu. Nie my sie z Collinsem nie kojarzy. Natomiast glos
                                                  Collinsa kojarzyl mi sie z glosem Gabriela, szczegolnie na Trick of The Tail,
                                                  pierwszej plycie Genesis, na ktorej spiewa Phil. I caly czas sie zastanawiam,
                                                  czy oni cos z tym glosem zrobili, czy po prostu on jest rzeczywiscie podobny...
                                                • zoppoter Phil Fish 23.08.02, 08:49

> A propo Fisha .....oj zapomnialem juz co chcialem napisac.Acha juz se
                                                  > przypomnialem!:) Czy glos Fisha nie przypomina wam czasem glos Philla
                                                  > Colinsa?
                                                  > gepard))))))

Ty wiesz, jak Fish reaguje na to porównanie...? nie chciał bym byc w Twojej skórze...
                                                  • saluto Yardbirds 23.08.02, 10:00
                                                    Wymień słynnych gitarzystów Yardbirds
                                              • gepard1 Re: Zapomnialem podpowiedzi :) 22.08.02, 16:28
                                                Jesli chodzi o moj cytat.
                                                Nastepna podpowiedz: nazwa zespolu jednoznacznie sie kojarzy z pewnym artykulem
                                                spozywczym.:))No to juz chyba latwizna!:)
                                                Powodzenia,
                                                • cze67 Re: Zapomnialem podpowiedzi :) 22.08.02, 16:37
                                                  gepard1 napisa?:

> Jesli chodzi o moj cytat.
                                                  > Nastepna podpowiedz: nazwa zespolu jednoznacznie sie kojarzy z pewnym
                                                  artykulem
                                                  >
                                                  > spozywczym.:))No to juz chyba latwizna!:)

Kurcze, ani cytat ani podpowiedz spozywcza mi nic nie podpowiada. Zadales mi
                                                  bobu, lub tez zabiles cwieka...
                                                  • gepard1 Re: odpowiedz :) 22.08.02, 17:05
                                                    Oki nie mecze was zebysmy mogli dalej konwersowac o reszcie.Jest to zespol Dzem.
                                                    Lubie go ale w starej wersji z liderem ogolnie znanym (cholera zapomnialem!)
                                                    :)))
                                                    Pozdr.
                                                  • Gość: Sasza Sid na Komarze IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 22:25
                                                    Jakiej marki motocyklem popyla Sidney Vicious w klipie "C'Mon Everybody"?
                                                  • saluto Re: Sid na Komarze 23.08.02, 08:34
                                                    Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Jakiej marki motocyklem popyla Sidney Vicious w klipie "C'Mon Everybody"?

to było w Great Rock'n'Roll Swindle ?
                                                  • Gość: Sasza Re: Sid na Komarze IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 23.08.02, 18:29
                                                    saluto napisał:

> Gość portalu: Sasza napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Jakiej marki motocyklem popyla Sidney Vicious w klipie "C'Mon Everybody"?
                                                    >
                                                    > to było w Great Rock'n'Roll Swindle ?

Było, było Morda! :-)))))
                                                  • saluto Re: Sid na Komarze 24.08.02, 08:51
                                                    CeZet 250 :)))))
                                                  • Gość: Sasza Bob na Motorynce IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 22.08.02, 22:27
                                                    Jakiej marki motocykl przedkładał ponad inne Bob Dylan?
                                                  • saluto Re: Bob na Motorynce 23.08.02, 08:33

> Jakiej marki motocykl przedkładał ponad inne Bob Dylan?

Jawa 102
                                                    albo Triumph Indiana

• saluto Re: Zapomnialem podpowiedzi :) 23.08.02, 08:30
                                                  gepard1 napisał:

> Jesli chodzi o moj cytat.
                                                  > Nastepna podpowiedz: nazwa zespolu jednoznacznie sie kojarzy z pewnym
                                                  artykulem
                                                  >
                                                  > spozywczym.:))No to juz chyba latwizna!:)
                                                  > Powodzenia,
                                                  >
                                                  >
                                                  • gepard1 Re: Zapomnialem podpowiedzi :) 23.08.02, 08:47
                                                    Saluto brafko! :)
                                                    Z porannej plytoteki:
                                                    Polecam wesole,latwe i przyjemne reage zespolu Manu Chao.
                                                    Pozdrowionka z ranka i dzien dobry wszystkim.Jutro wekeend!:)
                                                  • saluto Yardbirds 23.08.02, 10:07
                                                    Wymień słynnych gitarzystów Yardbirds
                                                  • zoppoter Re: Yardbirds 23.08.02, 10:08
                                                    saluto napisał:

> Wymień słynnych gitarzystów Yardbirds

A to już było kiedyś, Cze o to pytał.
                                                  • gepard1 Re: Yardbirds 23.08.02, 10:14
                                                    Cholercia zagial mnie.Nie wiem.Wiec powiedz.
                                                    Co to za music?????Jakie lata??? ect.Moze cos wiecej o nich?
                                                    Pozdr.
                                                  • saluto Re: Yardbirds 23.08.02, 10:17
                                                    wyspy brytyjskie lata 60
                                                    trzech panów uważa sie za legendy gitary
                                                  • zoppoter Re: Yardbirds 23.08.02, 10:17
                                                    Lata sześcdziesiae. To był zespół, który stał się fabryką legendarnych gitarzystów, uważanych dzisiaj za
                                                    klasyków. Yardbirds grali ostrego bluesa, rocka, bluesrocka. Tam zaczynali karierę Eric Clapton, Jimmy
                                                    Page, Jeff Beck. Jeszczo ktoś chyba...
                                                    Żeby ich zobaczyć polecam film Antonioniego "Powiększenie". Tam widać ich kilka razy jako garażową
                                                    grupę w jakims zadymionym klubie.
                                                  • gepard1 Re: Yardbirds 23.08.02, 10:21
                                                    zoppoter napisał:

> Lata sześcdziesiae. To był zespół, który stał się fabryką legendarnych
                                                    gitarzys
                                                    > tów, uważanych dzisiaj za
                                                    > klasyków. Yardbirds grali ostrego bluesa, rocka, bluesrocka. Tam zaczynali
                                                    kari
                                                    > erę Eric Clapton, Jimmy
                                                    > Page, Jeff Beck. Jeszczo ktoś chyba...
                                                    > Żeby ich zobaczyć polecam film Antonioniego "Powiększenie". Tam widać ich
                                                    kilka
                                                    > razy jako garażową
                                                    > grupę w jakims zadymionym klubie.

Czy to cos w stylu Bitelsow?
                                                    Jesli tak to calkiem calkiem.
                                                    Lubie starych dinozaurow.
                                                  • zoppoter Re: Yardbirds 23.08.02, 10:39

>
                                                    > Czy to cos w stylu Bitelsow?

Raczej w stylu.... Yardbirdsów... Beatlesi grali bardzo urozmaiconą muzyke, zwłaszcza po 1965 roku,
                                                    eksperymentowali w studiu, robili różne czary-mary, mieszali gatunki, lawirowali. Yardbirds po prostu
                                                    rżnęli aż wióry leciały...

• gepard1 Re: Yardbirds 23.08.02, 10:23
                                                    Czy oni bawili sie w ornitologa? :)) W sumie nazwa...
                                                  • saluto Re: Yardbirds 23.08.02, 10:49
                                                    właściwie to nie wiem
                                                    moze to być nazwa ptaszka :)))))
                                                    albo zwrot slangowy
                                                    albo ptaszki z podwórka
                                                    albo ptaszki w anglosaskiej jednostce miary :)))))0
                                                    może ktoś inny wie
                                                  • gepard1 Re: Yardbirds 23.08.02, 10:52
                                                    Krotko mowiac mamy z rockiem do czynienia.Musze to na wlasne uszy sprawdzic.
                                                    Zobaczymy.Cos w stylu Zeppelinow?
                                                  • zoppoter Re: Yardbirds 23.08.02, 10:55
                                                    gepard1 napisał:

> Krotko mowiac mamy z rockiem do czynienia.Musze to na wlasne uszy sprawdzic.
                                                    > Zobaczymy.Cos w stylu Zeppelinow?

Jimmy Page z Zeppelinów u Yardbirdsów terminował...
                                                    To raczej Zeppeliny są w stylu Yardbirds. Chociaż muzyka Yardbirds wydaje mi się bardziej żwawa,
                                                    energiczna...

• zoppoter 91,44 cm 23.08.02, 10:57

> albo ptaszki w anglosaskiej jednostce miary :)))))0
                                                    > może ktoś inny wie

Ptaki długosci 91,44 cm, hi hi hi. Albo trzech stóp, jak kto woli...
                                                  • saluto Re: 91,44 cm 23.08.02, 11:41
                                                    zoppoter napisał:

>
                                                    > > albo ptaszki w anglosaskiej jednostce miary :)))))0
                                                    > > może ktoś inny wie
                                                    >
                                                    > Ptaki długosci 91,44 cm, hi hi hi. Albo trzech stóp, jak kto woli...

Anglicy zawsze byli dość ekscentryczni :)))
                                                  • gepard1 Re: 91,44 cm 23.08.02, 11:50
                                                    Czyzbysmy z Kondorem mieli do czynienia?:)A moze orzel amerykanski?
                                                    Pozdr.
                                                  • zoppoter Kondor... 23.08.02, 11:58
                                                    gepard1 napisał:

> Czyzbysmy z Kondorem mieli do czynienia?:)A moze orzel amerykanski?

No własnie. Czyja jest piosenka "El Condor Passa"?
                                                  • cze67 Re: Kondor... 23.08.02, 12:30
                                                    Spiewali to Simon i Garfunkel, ale czy to oni (a wlasciwie Simon, bo on tak
                                                    komponowal) byli autorem tej piesni, to nie przysiegne...
                                                  • zoppoter Re: Kondor... 23.08.02, 12:35
                                                    cze67 napisał:

> Spiewali to Simon i Garfunkel, ale czy to oni (a wlasciwie Simon, bo on tak
                                                    > komponowal) byli autorem tej piesni, to nie przysiegne...

Tak mam napisane na ich płycie. Więc twierdzę, że tak.
                                                    A peruwiańska cepelia na naszych ulicach sobie to przywłaszczyła jako ludowe własne...
                                                  • cze67 Zoppot 23.08.02, 12:37
                                                    Zoppoter, co Ty jako Sopocianin oraz znawca muzyki (nie waham sie uzyc tego
                                                    slowa) sadzisz o festiwalu piosenki w tymze uzdrowisku? O jego gwiazdach i w
                                                    ogole?
                                                  • zoppoter Re: Zoppot 23.08.02, 12:43
                                                    cze67 napisał:

> Zoppoter, co Ty jako Sopocianin oraz znawca muzyki (nie waham sie uzyc tego
                                                    > slowa) sadzisz o festiwalu piosenki w tymze uzdrowisku? O jego gwiazdach i w
                                                    > ogole?

Cze67, czy Ty jako prowokator (nie waham się użyć tego słowa, hi hi hi) chcesz koniecznie, żeby nam ten
                                                    wątek wykasowali za używanie przeze mnie słów powszechnie uznanych za nieeleganckie...?
                                                  • cze67 Re: Zoppot 23.08.02, 12:50
                                                    zoppoter napisa?:
                                                    > Cze67, czy Ty jako prowokator (nie waham sie˛ uz˙yc´ tego s?owa, hi hi hi)
                                                    chcesz
                                                    > koniecznie, z˙eby nam ten
                                                    > wa˛tek wykasowali za uz˙ywanie przeze mnie s?ów powszechnie uznanych za
                                                    nieelegan
                                                    > ckie...?
                                                    Widze, ze podobnie myslimy o tym "wydarzeniu". Kreowanie na gwiazde jakiegos
                                                    Garou co to znana jest jego jedna piosenka to jakies kompletne nieporozumienie.
                                                    Moze lepiej skasowac to cale przedsiewziecie albo zmienic jego formule, jezeli
                                                    sie nie ma kogos kto naprawde przyciagnie ludzi na ten festiwal.
                                                    A tak w ogole to wystarczyloby zaprosic ich3 i byloby po sprawie. I tlumy i
                                                    splendor...
                                                  • saluto Re: Zoppot 23.08.02, 12:57
                                                    cze67 napisał:

>
                                                    > A tak w ogole to wystarczyloby zaprosic ich3 i byloby po sprawie. I tlumy i
                                                    > splendor...

...i SZTUKA by na tym zyskała :))
                                                  • cze67 Re: Zoppot 23.08.02, 13:00
                                                    problem w tym, ze ani troche
                                                  • cze67 Zappa-patron watku 23.08.02, 13:13
                                                    Jaki znany gitarzysta, nie kojarzacy sie zreszta z eksperymentami, terminowal u
                                                    Franka?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 13:23
                                                    Stefan Vai
                                                    A jak dostał tę robotę ?
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 13:24
                                                    rozpisal na nuty wszystkie kompozycje zappy, szef byl zdumiony...
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 13:34
                                                    yes !
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 13:36
                                                    A jak naprawde nazywal sie Kapitan Bawoleserce?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 13:46
                                                    hmmm
                                                    nie pamiętam
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 14:13
                                                    saluto napisa?:

> hmmm
                                                    > nie pamie˛tam

juz ci chlopie przypominam - Don Van Vliet.

A ktora plyta nie pasuje w tym zestawie - King Crimson - In the Court Of the
                                                    Crimson King, The Doors-The Doors, Beatles - Sgt. Peppers..., PInk Floyd-A
                                                    Paper At The Gates of Down, Velvet Undergroung- VU and Nico?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 14:36
                                                    cze67 napisał:

> saluto napisa?:
                                                    >
                                                    > > hmmm
                                                    > > nie pamie˛tam
                                                    >
                                                    > juz ci chlopie przypominam - Don Van Vliet.
                                                    >
                                                    > A ktora plyta nie pasuje w tym zestawie - King Crimson - In the Court Of the
                                                    > Crimson King, The Doors-The Doors, Beatles - Sgt. Peppers..., PInk Floyd-A
                                                    > Paper At The Gates of Down, Velvet Undergroung- VU and Nico?

no Pink Floyd tam powinna być płyta Piper at the Gates of Down
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 14:38
                                                    saluto napisa?:

> no Pink Floyd tam powinna byc´ p?yta Piper at the Gates of Down

Sorry, nie chodzi o bledy ortograficzne (ale dalem plame) ale o cos innego...
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 14:49
                                                    no to może o kobiety tylko u sztruks undergound występują ?
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 14:54
                                                    No, tez nie, glowkuj dalej...
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:01
                                                    Może chodzi o datę wydania
                                                    The Beatles ?
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:03
                                                    saluto napisa?:

> Moz˙e chodzi o date˛ wydania
                                                    > The Beatles ?
                                                    I co z ta data?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:07
                                                    no Bitle 67 -Cze67
                                                    Velvet 69
                                                    King Crimson 69
                                                    The Drzwis 69 ?
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:08
                                                    saluto napisa?:

> no Bitle 67 -Cze67
                                                    > Velvet 69
                                                    > King Crimson 69
                                                    > The Drzwis 69 ?
                                                    Drzwis tez 67 i floydzi takze... to co nie pasuje?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:13
                                                    kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde
                                                    Gdyby nie płyta pink floyd to bym wiedział
                                                    a tak nie wiem
                                                    kurde
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:15
                                                    saluto napisa?:

> kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde kurde
                                                    > Gdyby nie p?yta pink floyd to bym wiedzia?
                                                    > a tak nie wiem
                                                    > kurde

KIng Crimson, bo z 1969 roku!!! a reszta dwa lata wczesniej!!!
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:19
                                                    Swoją drogą to wam zazdroszczę ja mam zawsze kłopot z datami wydania plyt
                                                    Velvet i Nico na pewno 67 ?
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:20
                                                    saluto napisa?:

> Swoja˛ droga˛ to wam zazdroszcze˛ ja mam zawsze k?opot z datami wydania plyt
                                                    > Velvet i Nico na pewno 67 ?
                                                    Na pewno, a myslales, ze pozniej, czy ze wczesniej?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:24
                                                    cze67 napisał:

> saluto napisa?:
                                                    >
                                                    > > Swoja˛ droga˛ to wam zazdroszcze˛ ja mam zawsze k?opot z datami wydania pl
                                                    > yt
                                                    > > Velvet i Nico na pewno 67 ?
                                                    > Na pewno, a myslales, ze pozniej, czy ze wczesniej?
                                                    ja mam płytę z 96 :)))))
                                                    poważnie całe życie myślałem że 69
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:25
                                                    Wiesz, ja pamietam plyty z 67. bo wowczas sie urodzilem, hi, hi, hi.

• saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:28
                                                    zapłacisz mi za to :)))))
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:29
                                                    saluto napisa?:

> zap?acisz mi za to :)))))

A ile?
                                                    A jakie plyty wyszly kiedy Ty sie urodziles?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:35
                                                    nie zastanawiałem się nad tym
                                                    ale tegoz roku umarło kilka wybitnych postaci
                                                  • cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:37
                                                    saluto napisa?:

> nie zastanawia?em sie˛ nad tym
                                                    > ale tegoz roku umar?o kilka wybitnych postaci
                                                    To powiedz kto a ja sprobuje zgadnac kiedy sie urodziles...
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 15:59
                                                    ale to będzie łatwe
                                                    czarny mańkut + stratocaster

• cze67 Re: Zappa-patron watku 23.08.02, 16:07
                                                    Henio? 1970?
                                                  • saluto Re: Zappa-patron watku 24.08.02, 08:36
                                                    cholera znowu te daty
                                                    bardziej lider Drzwis :)))))
                                                  • orissa Re: Do geparda :-) 23.08.02, 13:47
                                                    Gepciu nie chce mi sie czytac wszystkich odpowiedzi wiec jaksie powtarzam to
                                                    przepraszam :-)
                                                    Odpowiedz na Twoja zagadke - to naturalnie Dzem :-)
                                                    Pozdrowka gepciu:-))
                                                  • saluto Do zoboaczenia pozdrowienia no/txt 23.08.02, 16:07
                                                  • cze67 Re: Do zoboaczenia pozdrowienia no/txt 23.08.02, 16:17
                                                    Ja tez sie zegnam, ale na dluzej. Czeka mnie przeprowadzka a potem moze wyjazd
                                                    w rodzinne strony. Niech ten watek trwa! Pa. Bede za dwie niedziele. Labas!
                                                  • Gość: Sasza Re: Zappa-patron watku IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 23.08.02, 18:27
                                                    Z którym punkowcem grał Steve Vai?
    • gepard1 Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 23.08.02, 17:21
      Dzieki iskierko za odpowiedz grat.!:)1000 pkt.dla tej pani:)
      A co powiecie na muzyke folkowa?Czy rdzennie folkowa?czy jakies
      inowacje,wariacje na ten temat.Przyznam ze jakbym porownywal Brathanki i Golcow
      to Golce sa lepsze choziazby muzycznie.
      A rdzennie preferuje muzyke irlandzka,szkocka,grecka (grek Zorba-rewelka!)
      Ale temat.:))
      Mam szerokie zainteresowania,gorzej z wiedza,choc od czasu do czasu cos lapie :)
      Metal tez lubie w wykonaniu Metalici,Hellowen (ballady).
      Pozdr.
      • orissa Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 23.08.02, 17:28
        Ja nie przepadam ani za Brathankami ani za Golcami ale tak celtic albo gotyk...
        Zreszta wiesz, ze ja to dziwadel slucham o ktorych wiekszosc ludzi albo nigdy
        nie slyszala albo juz zapomniala :-))
        • Gość: Sasza Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 23.08.02, 18:26
          Jaki zespół nie stąd wykonywał utwór "Ostrożnie z tą siekierą Eugeniuszu"?
          • orissa Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors 23.08.02, 18:37

> Jaki zespół nie stąd wykonywał utwór "Ostrożnie z tą siekierą Eugeniuszu"?

Kurcze nie wiem dlaczego mi to sie kojarzy z Pink Floyd i Ummagumma...Musze
            zasiegnac informacji ;)))))
    • Gość: Sasza Re: Geppard, Sasza oraz... Zappa of kors IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 24.08.02, 04:08
      A to skąd i czyje?

"Słuchaj człowieku, to dziwna historia, może wyda ci się mało wiarygodna, ale
      byłem na ostatnim meczu lechii na wyjeździe, jak grała o puchar polsko- niemiec
      w dreźnie..."
    • Gość: Sasza Do zRobaczenia IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 24.08.02, 04:10
      Wyłoiłem wszystkie browary, wyjarałem wszystkie szlugi... Czas na sen bardzo
      długi.
      • saluto Re: Do zRobaczenia 24.08.02, 08:47
        Teeee Poeta
        tylko głowa nie ta :)))))))))
        • orissa Re: Do zRobaczenia 24.08.02, 10:34
          No, chlopaki, wczoraj sie dowiedzialam ze to meski watek (hihi kolego nie zabij
          mnie ale powiedziales ze moge) wiec moze zeby tak nie wygladalo to cos dla mnie
          sie znajdzie wsrod tych Waszych zagadek?;))))
          Pozdrawiam :-))
          • saluto Re: Do zRobaczenia 24.08.02, 11:16
            Właściwie to należą Ci sie przeprosiny
            głupio wyszło
            Serdecznie Witamy i zapraszamy do zabawy
            napisz mniej więcej czego słuchasz bedzie łatwiej zgadywać i zadawać pytania
            Pozdrawiam
            Saluto :)
            • orissa Re: Do zRobaczenia 24.08.02, 11:34
              Saluto!!! :-)))
              To ja tylko rzuce pare nazw zeby bylo wiadomo w jakim stylu...
              Dead Can Dance, Cocteau Twins, Joy Division, Clan Of Xymox, Tangerime Dream,
              Za duzo by wymieniac :-))))
              Przeprosiny oczywizda przyjete hihi ;-)) (az tak wredna nie jestem)
              Pozdr.
              • gepard1 Re: bry nietypowe jak dla mnie bo sobota 24.08.02, 11:54
                Heh,
                Tangerime Dream obilo mi sie???
                Iskiereczko to powiedz jaka byla pierwsza plyta wydana przez ten zespol i kto
                jest Liderem?
                A propo folku lubie szanty :))).(jesli mozna ten gatunek muzyki zaliczyc do
                folku-na moj rozum zaliczyc mozna do folku morskiego :)))
                Pozdr.serd.
                • iwa.ja Re: bry nietypowe jak dla mnie bo sobota 24.08.02, 11:56
                  Geppie, wspomagaj już nowy wątek, gdyż założyłam. Nie wstydź się!!!
                  Szanty też lubię, ale najbardziej z takich "innych" rusza mnie to, co śpiewają
                  naokoło Tater. I kończą unisono.
                  • saluto Na żeński wąrek marsz :))))) no/txt 24.08.02, 12:03
                • orissa Re: bry nietypowe jak dla mnie bo sobota 24.08.02, 12:27
                  gepard1 napisał:
                  > Heh,
                  > Tangerime Dream obilo mi sie???
                  > Iskiereczko to powiedz jaka byla pierwsza plyta wydana przez ten zespol i kto
                  > jest Liderem?
                  > gepard))))))

Gepciu stawialabym na Lady Greengrass/Love of Mine (wyd. 1966) i
                  Edgara Froese, ale moge sie mylic bo jestem strasznie podekscytowana
                  niespodziewana wizyta kogos z Wawy :-))))
                  Pozdrowka :-))
                  • gepard1 Re: Orissa???? 24.08.02, 12:31
                    AZ ktoz to wyladowal u ciebie?????Jestem bardzo ciekaw! zaspokuj me pragnienie
                    wiedzy! :)
                    • orissa Re: Orissa???? 24.08.02, 12:42
                      Juz wiesz, prawda?;)))))))
                      A Ty mozesz sobie pozazdroscic hihi ;))))))
                      • gepard1 Re: Orissa???? 24.08.02, 13:15
                        A zebys wiedziala ze zazdroszcze ! A co! Musze sie obejsc smakiem,choc ma
                        kieszen nie skurczy sie :)).
        • Gość: Sasza Re: Do zRobaczenia IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 24.08.02, 15:36
          saluto napisał:

> Teeee Poeta
          > tylko głowa nie ta :)))))))))
          Ty! Co z Tobą! Miałeś nakopać robaków! :0)
          • saluto Re: Do zRobaczenia 24.08.02, 21:34

> saluto napisał:
            >
            > > Teeee Poeta
            > > tylko głowa nie ta :)))))))))
            > Ty! Co z Tobą! Miałeś nakopać robaków! :0)
            robalissimus maximus go away :))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka