Dodaj do ulubionych

Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gdańs...

IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.06, 07:51
Dlaczego podane są nazwiska?
Obserwuj wątek
    • Gość: berecik To jest standard gw-obrzucić błotem... IP: *.gdansk.gda.pl 24.02.06, 10:50
      a bandytów opisuja typu Jan W., Grzegorz K., itd.
    • Gość: graves Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:07
      Dyrektor PFRON - Majorek jest członkiem władz Polskiego Związku Niewidomych.
      Szef firmy Aster, która zarobiła ogromne pieniądze,jest członkiem Polskiego
      Związku Niewidomych. Kolesiostwo kwitnie, za publiczne pieniądze.
    • Gość: Scott Majorek - sektetarz Polskiego Związku Niewidomych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:13
      Należy wyjaśnić tę aferę do końca. Jak można łączyć funkcję we władzach PZN z
      funkcją Dyrektora PFRON ? To chyba niezgodne z etyką urzędnika państwowego.
    • Gość: bolek Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:50
      To skandal aby osoby z srodowiska kierownictwa PZN Zerowaly na niewdomych.
      Panie Majorek dlaczego dopiero teraz zlożyl pan zawiadomienie do prokuratury.
      przecieżten ten proceder trwal od kilku lat,przecież niepelnosprawni
      przychodzili do pana z skargami że zostali oszukani przez firmy ASTER i TRANS.
      Mam nadzieję że prokuratura i ABW zrobi porządek z tą cela kliką i kolesiami z
      kręgu PZN-u gdańskiego którzy żeruja na osobach niepelnosprawnych za
      pośrednictwem tych oszukańczych firm jak ASTER i TRANS.
    • Gość: berecik GW nie zawsze ma rację IP: *.gdansk.gda.pl 24.02.06, 16:59
      a wydaje wyroki jak niezawisły sąd.Skąd te komentarze niby anonimowe. może
      zeznanko w prokuraturze?
    • Gość: giguś Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:43
      No tak Dr.Owczarczyk naganiał klijętów,a Dr.PFRON Majorek przymykał oczy na
      nieżetelnie sporządzone faktury vat, przez fiemę Aster,Trens no i interes się
      kręcił, szkoda tylko że kosztem osób niewidomych i słabowidzących,a przeciesz
      są to ludzie mam na myśli Owczarczyka i Majorka którzy powinni dbać o dobro
      osób niepełnosprawnych. Myśle że prokuratura i abw powinna się przyjżeć bliżej
      pefronowi mam tu na myśli nie tylko komputery ale równięż wózkom inwalickim
      które sprzedaje niepełnosprawnym firma Trans.
    • Gość: Szpak PFRON to zbędne i kosztowne ogniwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:19
      na inwalidów, biednych dajemy teoretycznie kupę kasy, ale większość rozpływa
      się po różnych spółkach, fundacjach, biurach, urzędach i funduszach. dla
      potrzebujących zostaje 0.
    • Gość: oli Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:40
      wcale się nie dziwią,ze jest w ten proceder zamieszane kierownictwo PZN gdańsk
      na czele z ponem dyrektorem Wojciechem Owczarczykiem,oby jak najszybciej
      prokuratura wyjaśnia wszystkie wątki tego procederu dla dobra wszystkich osób
      niepenosprawnych w woj.pomorskich
    • Gość: hania @wp.pl Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 26.02.06, 12:31
      a może by redaktor Wójcik jako specjalista od afer prawdziwych i urojonych zajął
      się wyłudzeniami popełnianymi przez rzekomych niepełnosprawnych, w tym i
      biednego niewidomego Malka - niestety nie każdy niepełnosprawny jest biedny i
      uczciwy, niektórzy świetnie żyją z z różnych dofinansowań z PFRONU itp instytucji.
      Z całą pewnością takim jak on i sporo innych osób komputer jest potrzebny do
      gierek albo na prezent dla wnuka. Środowisko niewidomych nie jest wolne od
      oszustów i naciągaczy a weryfikacja rent i badania lekarskie sporo by wyjaśniły.
      A p. Malkowi radzę wstąpić do Samoobrony-partia dla niego - pieniactwo,
      oszustwa, ciemnota i złodziejstwo w majestacie prawa.
    • Gość: dlaczego? Źli sprzedawcy - a nie fundusz ... IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 27.02.06, 13:40
      To firmy sprzedające komputery (Aster i Trans) oszukiwały osoby
      niepełnosprawne. PFRON w wyniku kontroli wykrył po prostu proceder. Umowy o
      dofinansowanie podpisywane są pomiędzy funduszem a osobą niepełnosprawną. Osoby
      korzystające z dofinansowania same wybierają sobie dostawców komputerów i
      funduszowi przekazują jedynie fakturę za zakup sprzętu.

Czemu Gazeta przedstawia w złym świetle fundusz (który dofinansowuje sprzęt
      osobom niepełnosprawnym) zamiast oszukujące i wykorzystujące swoich klientów
      firmy?
    • Gość: * Re: A kiedy prokuratura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:46
      postawi zarzuty właścicielowu Stella Maris???
    • Gość: ON Majorek zrezygnował ze społecznej funkcji w PZN IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 27.02.06, 13:57
      Ze względu na bezpodstawne pomówienia o jakiekolwiek nieformalne kontakty z
      firmami Aster i Trans oraz próbę przypisania działań na szkodę środowiska osób
      niepełnosprawnych, D. Majorek zrezygnował ze społecznej funkcji pełnionej w
      PZN.

D. Majorek nie zamierza firmować swoim nazwiskiem działań, które są niezgodne z
      celem i zasadami współżycia społecznego, a także z zasadami PZN.
    • Gość: ola Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:49
      Jestem osobą salobowidzacą i dostalem dofinansowanie z PFRON w ramach komputer
      dle homera, i jak dzisiaj przeczytalam ten artykul o firmie aster i trans to
      jestem szczesliwa że ne posluchalem dyrektora okręgu pomorskiego wojciecha
      owczarczyka, który zaproponowal mi abym zakupila ten komputer w firmie
      aster,coś na rzczy jest że w ten proceder jest zamieszane kierownictwo PZN-u
      gdańskiego,jakiś czas temu przewodniczacy jednego z kola powiatowego sam
      osobiście powiedzial mi że na jednym z spotkań przewodniczacych kól pan
      dyrektor owczarczyk zachwalal firme aster i pozwolil jednemu z spólwlaścicieli
      firmy aster wreczyc teczki z ofertami tej firmy karzdemu z przewodniczacych kól.
    • Gość: meg Gazeta przedstawia nie sprawdzone informacje IP: *.artnet.pl 27.02.06, 18:48
      Czyżby Gazeta chciała zmienić swój profil na kolejny tabloid?

Proponuję, aby dziennikarz Gazety - p. Krzysztof Wójcik rzetelniej przygotowywał
      swoje artykuły i weryfikował fakty, a nie tylko wymyślał "chwytliwe" tytuły.

Wystarczy zajrzeć choćby do archiwym wyborczej, by znaleźć artykuł z 10.03.2005
      pt. "Drogie komputery dla niewidomych. Wciskanie ciemnoty", w którym jest
      wskazanie, że to firma Aster kombinowała na szkodę osób niepełnosprawnych i na
      szkodę PFRONu. Fundusz za to, przeprowadzając kontrole, wykrył nieprawidłowości.

Widać teraz wyraźnie komuś zależy, żeby niesłusznie "obsmarować" PFRON i jego
      dyrektora.
    • Gość: sasi Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.gdynia.mm.pl 27.02.06, 19:47
      A dlaczego nikt nie naoisał że p. Majorek wynajął magazyn obok PEFRONu dla firmy
      Trans. Jak się wychodziło drugimi drzwiami z PEFRONu to odrazu prowadzono do
      TRANSu aby u nich robić zakup bo inaczej niewiadomo czy dostanie się
      dofinansowanie. Pracownicy Transu poprostu wciągali do siebie. Dlaczego im się
      nikt dobrze nie przyjży?
      • Gość: neo Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.artnet.pl 27.02.06, 20:17
        tak się składa, że majorek nie ma wpływu na to, kto naokoło wynajmuje tereny czy
        pomieszczenia bo pfron sam wynajmuje swoj "barakowy lokal" i walczyl z
        wszystkimi firmami, ktore krecily sie kolo budynku gdzie jest fundusz - wlasnie
        po to zeby nie bylo takich historii jak te oskarzenia. Ale niestety nie mial
        mocy zeby przegonic "firmy-hieny", bo to nie jego teren ...
    • Gość: akmols Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:56
      Już niedługo rozpocznie się nowy Homer. Jeżeli Pan redaktor Krzysztof Wójcika
      dba o niewidomych to niech sam pokusi się by zrobić rzetelny artykuł na temat
      gdzie niewidomi mieszkańcy województwa będą mogli kupić dobry sprzęt i
      oprogramowanie tak by nie być oszukanym. Chyba nie w Media Markt???
    • Gość: szalona Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.02.06, 22:03
      czyli będa 2 oceny
    • Gość: Spokojna Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:35
      Do tych, którzy już wiedzą kto jest winny. Kolejny dobry temat dla pismaków
      oraz rozgoryczonych, którzy może niedostali dofinansowania. Dobra rada dla was,
      lepiej najpierw przygotujcie porządnie wnisoek o dofinanoswanie, to nie
      będziecie musieli wypłakiwać się w rękaw na forum gazety, która skądinąd
      wykazuje się nie po raz pierwszy rażącym brakiem rzetelności w opisywanych
      sprawach. Wynika to niestety z niechlujstwa i lenistwa przygotowujących
      materiał "dziennikarzy", rozgoryczonych swoimi niskimi poborami oraz
      koniecznością pisania o rzeczach o których nie mają pojęcia.
      Ps. Ja dostałam dofinansowanie i wcale nikt nie "sugerował" mi, jak, gdzie i na
      co mam te pieniądze przeznaczyć.
    • Gość: goguś Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.cust.tele2.pl 28.02.06, 10:52
      Widać że dużo komentarzy do art. Gazety Wyborczej i na temat redaktora Wójcika
      jest pisane przez ludzi PZN-u i PFRON-u co do odniesienia do art. z 10.03.2005
      r. "Drogie komputery dla niewidomuch - wciskanie ciemnoty" szkoda, że nie
      zwrócono na fakt ,że w owym czasie, kiedy ukazał się ten artykuł, to same osoby
      niepełnosprawne zgłosiły zawiadomienie do Prokuratury o oszustwach przez firmę
      Aster i domagały się od PFRON-u także zainteresowania sie tą sprawą i dopiero
      po ukazaniu się artykułu PFRON złożył także zawiadomienie do Prokuratury a co
      do zarzutów postawionych panu Majorkowi, to wynikły one z dalszego toku
      postępowania Prokuratury. Trzeba sobie zadać pytanie tylko dlaczego PFRON
      złożył zawiadomienie do Prokuratury dopiero po ukazaniu sie artykułu 10.03.2005
      r. czyżby czegoś się bał, a przecież ten proceder związany z firmami ASTER i
      TRANS trwał co najmniej od 2000 roku. i dlaczego Fundusz nic nie zrobił aby
      ukrócić ten proceder? Dziwne jest, że dopiero teraz po ukazaniu się drugiego
      artykułu nt. firmy ASTER i TRANS oraz zarzutów wobec dr. Majorka, że pan
      Majorek zrezygnował z funkcji człona Zarządu PZN w Gdańsku, czyżby znowu czegoś
      sie bał?
      • Gość: Dariusz Majorek Do Gogusia IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 28.02.06, 11:32
        Odpowiadając Gogusiowi, wyjaśniam, iż śledztwo ABW zostało wszczęte przed
        złożeniem przez Pana Małka zawiadomienia do Prokuratury oraz przed ukazaniem
        się wspomnianego artykułu z Gazety Wyborczej z marca 2005. O szczegółach, ze
        względu na dobro śledztwa, nie mogę więcej napisać.

Oddział Pomorski PFRON skierował 2 zawiadomienia do Prokuratury natychmiast po
        uzyskaniu wszelkich niezbędnych zgód na podjęcie tego kroku, wymaganych
        regulaminem organizacyjnym Funduszu oraz po otrzymaniu podpisanych protokołów z
        kontroli przeprowadzonych u osób, które zawarły umowę sprzedaży z firmą Aster.

W roku 2005 Oddział przeprowadził u osób niepełnosprawnych, które zakupiły
        sprzęt u przedsiębiorcy Aster, 48 kontroli. Kluczowym problemem tej sprawy jest
        nieuczciwość przedsiębiorcy oraz wydawanie osobom niepełnosprawnym innego
        sprzętu niż wykazywano na fakturze VAT.

Wyjaśniam, iż Oddział Pomorski nigdy nie zawarł żadnej umowy z jakimkolwiek
        przedsiębiorcą, sprzedającym sprzęt komputerowy lub rehabilitacyjny. Szczegóły
        w sprostowaniu skierowanym w dniu 27 lutego 2006 do Redaktora Naczelnego Gazety
        Wyborczej w Gdańsku. Przypominam, iż osoby niepełnosprawne decydują
        samodzielnie o wyborze dostawcy sprzętu komputerowego, zawierając z nim odrębną
        umowę sprzedaży.

Co do ustąpienia z funkcji w PZNie, uzasadnienie podał wyżej uczestnik
        dyskusji - gość "ON".

Jeżeli Goguś ma odwagę, to proszę o kontakt telefoniczny, a udzielę mu
        wyczerpujących informacji.

Dariusz Majorek
    • Gość: Maciek Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: *.chello.pl 28.02.06, 16:14
      Dostałem dofinansowanie (PEGAZ) z Pefronu na komputer i jestem zadowolony. Nikt
      z PEFRONU nie sugerował mi jaką firmę mam wybrać. Złożyłem zamówienie w sklepie
      komputerowym usytuowanym najbliżej mojego domu. Nie chce mi sie wierzyć, że
      dyrektor "maczał w tym procederze palce".
      • Gość: pegaz Re: Prokuratura postawiła zarzuty dyrektorowi gda IP: 82.160.132.* 28.02.06, 21:56
        też nie wierzę - bo kupiłem komputer w Tczewie i nikt mnie namawiał i nie
        zmuszał do kupienia w Gdańsku w któreś z firm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka