10.01.07, 20:01
Witam.
Od jakiegos czasu zajmuje sie zbiorka pieniedzy na leczenie 2-letniej coreczki
mojej przyjaciolki. Podczas zbierania pieniedzy natknelam sie na wiele dzieci
potrzebujacych pomocy. Chce zalozyc Stowarzyszenie zajmujace sie miedzy innymi
pozyskiwaniem sponsorow na leczenie dzieci chorych na Guz Wilmsa czyli nerczak
zarodkowy. Niestety aby takie stowarzyszenie moglo zostac zarejestrowane
potrzebne jest minimum 15 osob. Jesli jestes osoba wrazliwa ktora chce pomoc
napisz do mnie na adres kirke75@gazeta.pl lub na nr gg 6088844
Obserwuj wątek
    • Gość: Bozka Re: PILNE!!! IP: *.interecho.com 12.01.07, 22:40
      Wiesz, może to i prawda, ale nie wszyscy wiedzą, jak to jest dalej... Zgłosi
      się ktoś i co? Ma cos wpłacić?Albo robic potem sprawozdania do urzedów? Z czym
      to się wiąże? Czy wymaga zachodu i starania, czy rola tej osoby miałaby się
      ograniczyć do bezpiecznego figuranctwa?
      • kirke75 Re: PILNE!!! 13.01.07, 16:13
        Nie szukamy kogos kto bedzie nam wplacal pieniadze tylko szukamy czlonkow
        stowarzyszenia. Nasze stowarzyszenie bedzie instytucja pozarzadowa, nie bedziemy
        korzystac z publicznych pieniedzy tylko z datkow od sponsorow. Zadnych
        sprawozdan do urzedow.Oczywiscie moze zdazyc sie kontrola finansow z zewnatrz
        ale tego przeciez nie trzeba sie obawiac jesli prowadzi sie taka instytucje
        uczciwie. Nie szukamy takze bezpiecznych figurantow- jak to napisalas, tylko
        ludzi ktorzy chca poswiecic odrobine swojego czasu zeby pomoc chorym dzieciom.
        Ja nie potrzebuje w stowarzyszeniu osoby ktora bedzie widniala tylko na papierku
        w urzedzie ale osob ktore chca cos zrobic i beda aktywne. Ja juz mam
        dowiadczenie w poszukiwaniu pieniedzy u sponsorow i osob prywatnych poniewaz
        zbieralam pienidze na leczenie corki mojej przyjaciolki. Podalam w poscie maila
        i nr gg zeby osoby zainteresowane mogly dowiedziec sie czegos wiecej.
        • Gość: klik Re: Z takim pojeciem o Ustawie o stowarzyszeniach IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.07, 00:32
          to Wam wielkiej przyszłości nie wróżę. Ciekawe ile osób znajdzie się za kratkami
          po góra 2 latach... Głównie chodzi mi o te sprawozdania do urzędów. Jesteś taka
          naiwna czy zwyczajnie nie zapoznałaś się z podstawami prawnymi?
    • kirke75 Re: PILNE!!! 16.01.07, 22:00
      Poszukujemy osoby znajacej sie na ksiegowosci do pomocy w prowadzeniu finansow
      Stowarzszenia.
      • Gość: klik Re: no proszę - księgowa/wy za friko...Na jakim Ty IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.07, 00:36
        świecie żyjesz?To robota na cały etat - nie da rady usiąść sobie społecznie
        przez godzinkę w tygodniu. Przejrzyj ogłoszenia to zobaczysz jak bardzo
        poszukiwany jest ten zawód. Moja małżonka dostaje na rękę 4 koła miesięcznie,
        ale robi niekiedy po kilkanaście godzin dziennie...a jak przychodzi koniec
        roku... Czy Ty wiesz chociaż czym jest zrobienie bilansu? Oj naiwni, naiwni.
        • kirke75 Re: no proszę - księgowa/wy za friko...Na jakim T 17.01.07, 02:17
          klik ja nie zamiescilam tutaj postu po to zeby jakis wiecznie marudzacy facet
          ktory w zyciu nie zrobil niczego pozytecznego poza skakaniem po kanalach tv i
          pierdzeniu w fotel mogl sie powyzywac intelektualnie. Nie jestes zainteresowany
          to po jaka cholere sie udzielasz??? Najwidoczniej masz bardzo blade pojecia o
          Stowarzyszeniach i Fundacjach skoro wpisujesz takie bzdury. Problem w tym ze ja
          mam pojecie o ksiegowosci i ustawach o Stowarzyszeniach. Niestety nie jestem
          sama w stanie robic wszystkiego w zwiazku z czym szukam kogos do pomocy a nie
          glownej ksiegowej. A jesli chodzi o naiwnosc to tak, jesli wg Ciebie naiwnoscia
          jest fakt ze chce pomoc ciezko chorym dzieciom to jestem BARDZO NAIWNA osoba!!!
          Jestem tak naiwna ze bez stowarzyszenia udalo sie mnie i moim przyjaciolom
          zebrac pieniadze na leczenie dwojki dzieci w Klinice w USA. W kolejce czekaja
          nastepne dzieci i bede jeszcze bardziej nawina bo i na te dzieci zdobede pieniadze.
          • Gość: onka Re: no proszę - księgowa/wy za friko...Na jakim T IP: 213.192.66.* 17.01.07, 09:44
            BRAWO, BRAWO Tylko pozazdroscic zapału i chęci pomagania. Ja mam tak zwany
            słomiany zapał a poza tym dwójke małych dzieci. Pozdrawiam serdecznie jak
            będziesz prowadziła jakąś konkretna zbiórkę na konkretne dziecko chętnie
            dołoże "grosik"(onka104@wp.pl).A wiecznych malkontentów nalezy (wiem ze to nie
            kulturalne, ale, cóż...) OLEWAĆ
            • kirke75 Re: no proszę - księgowa/wy za friko...Na jakim T 17.01.07, 16:13
              onka :) dziekuje za cieple slowa i wiare w to co robimy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka