kama1609 10.09.07, 10:04 Gdzie sie odbiera becikowe w Gdansku,jakie dokumenty trzeba miec ze soba? Jak to jest gdy adres zamieszkania i zameldowania jest inny? Pomoze ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenne Re: becikowe Gdańsk 11.09.07, 09:34 MOPS Powstańców Warszawskich 25 dowody osobiste obojga rodziców akt urodzenia dziecka potwierdzenie zameld. nie ma znaczenia gdzie jest zameldowanie, liczy się faktyczne miejsce pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: becikowe Gdańsk 11.09.07, 09:55 Potwierdzenie zameldowania nie jest konieczne, ułatwia pracę urzędnikom ale bez tego też można otrzymać "becikowe". Jeśli w Twojej rodzinie dochody za 2006 rok nie przekroczyły kwoty 504zł na osobę miesięcznie (netto) to możesz ubiegać się o rodzinne na dziecko oraz różne dodatki do rodzinnego (wówczas do dokumentów musisz dołączyć zaświadczenie o dochodach za 2006 rok z Urzędu Skarbowego). Zanim pójdziesz do MOPSu zrób sobie ksero dowodów osobistych oraz aktu urodzenia bo pracownik MOPSu będzie wymagał kserokopii. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: becikowe Gdańsk 11.09.07, 10:32 A w ogóle to: www.mops.gda.pl/index.php?id=109#www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama1609 Re: becikowe Gdańsk IP: *.chello.pl 12.09.07, 11:55 co to znaczy potwierdzenie zameldowania,jesli wynajmujemy mieszkanie?i czy fakt, ze maz ma inny niz ja i dziecko adres zameldowania, ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: becikowe Gdańsk 12.09.07, 12:48 > co to znaczy potwierdzenie zameldowania,jesli wynajmujemy mieszkanie? W takim przypadku umowa najmu mieszkania będzie potwierdzeniem pobytu na terenie Gdańska, wtedy nalezy okazać ksero umowy z oryginałem do wglądu. Nie wiem jednak czy Gdańsk tego wymaga. > czy fakt,ze maz ma inny niz ja i dziecko adres zameldowania, ma znaczenie? Fakt innego miejsca zameldowania członków rodziny ma znaczenie wówczas gdy jest to zameldowanie poza gminą, w której rodzina przebywa. Wtedy organ przyznający świadczenia (w tym przypadku MOPS w Gdańsku)musi wystąpić do gminy, w której dana osoba jest zameldowana np. w Sopocie, z zapytaniem czy nie ubiega się ona dodatkowo o świadczenia w Sopocie. Bo ludzie lubią i potrafią kombinować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama1609 Re: becikowe Gdańsk IP: *.chello.pl 12.09.07, 13:37 Dzieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś