Dodaj do ulubionych

piekarnik parowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:15
Wlaśnie kupiłam piekarnik parowy i właściwie nie wiem co dobrego oprócz
łososia można w nim gotować?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: piekarnik parowy - nie istnieje. 06.10.05, 08:41
      Za to garnek do gotowania na parze albo jak kto woli parowar i owszem. Gotujesz
      to samo co gotowałaś do tej pory w wodzie. Wyjątkiem są sosy i zupy oczywiście.
      A tutaj trochę znajdziesz na ten temat:
      tnij.org/hrg
      • Gość: g Re: piekarnik parowy - nie istnieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:56
        Jak to nie istnieje?
        To co ja mam w domu?Moze nazwa-piekarnik- rzeczywiście niezbyt trafiona(tak się
        w sklepie nazywał).Jest to urzadzenie ciut mniejsze niż zwykły piekarnik.
        Jak znajdę linka to wkleję:)
        • Gość: g Re: piekarnik parowy - nie istnieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:05
          ewabymail.pl/product_info.php/manufacturers_id/21/products_id/8067
          Ja mam akurat taki, ale większość producentów ma w swojej ofercie tego typu
          urzadzenie.
          A co do głównego pytania wątku-ja w nim robie prawie wszystko,niestety z
          koniecznosci-mam w rodzinie osobę z dozywotnią, ciężką choroba wątroby(smazenie
          wykluczone)
        • Gość: agd Re: piekarnik parowy - nie istnieje. IP: *.transwell.seyfert.fr 06.10.05, 09:20
          Gość portalu: g napisał(a):

> Jak to nie istnieje?
          > To co ja mam w domu?Moze nazwa-piekarnik- rzeczywiście niezbyt trafiona(tak
          się w sklepie nazywał).

Tak wygląda radosna twórczość rodzimych tłumaczy. Piekarnik to nie jest na
          pewno, ale parnik już tak. W podobnych ale o większych gabarytach przygotowuje
          się żarcie dla trzody. Tłumacz pewnie chciał żeby brzmiało "elegancko" więc się
          wygłupił.
      • Gość: kika Re: piekarnik parowy - nie istnieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:32
        Tez mam prownik Siemens i jest extra!!!!!
      • Gość: aga Re: piekarnik parowy - nie istnieje. IP: *.chello.pl 06.10.05, 16:57
        owszem istnieje, konwekcyjno parowy albo parowy. Polega to na tym, że potrawy gotujesz "uderzeniem
        pary", mam taki AEG competence
        • ba_nita Re: piekarnik parowy - nie istnieje. 06.10.05, 17:38
          Jak w nim coś upieczesz to będzie piekarnik, póki co konwekcja jest wymuszeniem
          obiegu ciepła a uderzenie pary (nasyconej suchej zresztą) powoduje
          przyspieszony proces gotowania a nie pieczenia. Jeszcze raz powtarzam, za
          radosną twórczość "słoworobów" nie odpowiadam.
          • ba_nita Re: W j. ang. to się nazywa STEAM OVEN 06.10.05, 17:47
            i nadal nie chce mieć nic wspólnego z piekarnikiem.
    • Gość: len Re: piekarnik parowy-wpisz to w google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:42
      i masz pełno odpowiedzi!!!
    • Gość: WojtekP Re: piekarnik parowy IP: *.acn.waw.pl 27.11.05, 10:39
      Przymierzam się do Electroluxa EOB 9897X. Ma ktoś?
      Warto wydać więcej kasy, żeby mieć taki sprzęt? Czy często używacie programów z
      pieczeniem parowym lub naprzemiennym? Jak wygląda kwestia czyszczenia - czy
      program do czyszczenia (woda + ocet wlewany do szuflady na wodę) jest OK?
      Jesteście zadowoleni?

• Gość: WojtekP Re: piekarnik parowy IP: *.acn.waw.pl 27.11.05, 10:44
      I jeszcze jedna dziwna dla mnie sprawa. Na tej liscie jest b.mało postów o
      przyrządzaniu potraw na parze. Czy są niesmaczne, niezdrowe, czy też ludzie w
      Polsce jeszcze do nich nie dojrzeli? Dlaczego w takim razie najdroższe
      piekarniki AEG/Electrolux mają funkcję gotowania parowego lub naprzemiennego
      (na zmianę para i gorące powietrze) lub też tylko parowego (Siemens)? Czy jest
      to rzeczywiście użyteczna funkcja czy nikomu niepotrzebny bajer? Pytanie
      kieruję do osób, które miały kontakt z takim sprzętem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka