Gość: K IP: *.gabo.pl 27.08.03, 16:55 Cześć :o)) Bardzo prosiłabym o opinie o tym Liceum, szczere :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomit Re: II L.O w Gdańsku IP: *.revers.nsm.pl 27.08.03, 22:16 uwazam, ze to rewelacyjna szkola :) wiem bo skonczylem, choc fizykę z pania galkowską nieszczegolnie milo wspominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
awe26 Re: II L.O w Gdańsku 28.08.03, 14:41 Dawno, dawno temu skończyłam w II LO klasę mat.-fiz. Wtedy w szkole była grupa super nauczycieli. Pani Anna Wróbel - matematyka, Jadwiga Kołaczkowska - fizyka, Pani Zygmańska - biologia, Pani Irena Moś - historia i propedeutyka, Pani Halina Kistowska - rosyjski, i wielu innych :-) Nie było łatwo, część ludzi miała problem z maturą (w tej szkole wysoko stawiano poprzeczkę), ale za to wszyscy ludzie z mojej klasy dostali się na studia. I to na jakie chcieli. Architektura, elektronika, medycyna, handel zagraniczny ... Studia dla większości z nas to był odpoczynek. Ja np. w ogóle nie chodziłam na zajęcia z matematyki, poszłam tylko na dwa kolokwia i byłam zwolniona z egzaminu. Za wspaniałą, wymagającą Panią Profesor Kistowską jestem wdzięczna tej szkole do dnia dzisiejszego. Na studiach z rosyjskiego byłam "orłem", zaś język przydaje mi się do dziś dnia w pracy zawodowej. Pięć lat po mnie kończyła moja siostra, wszyscy zdali maturę, ale nie wszyscy dostali się na studia. Ot, odeszła część profesorów, zmieniły się czasy. Czy na lepsze ??? Jak jest teraz nie wiem. Ale w moim odczuciu Pani Dyrektor (o ile mam dobre informacje) Irena Moś powinna dbać o właściwy poziom tej szkoły. Absolwentka Odpowiedz Link Zgłoś