art.usa 22.03.09, 17:55 Tak, ale czy nauka o Kaszubach, to nie praca nacjonalistycznej Polskiej propagandy?. Wciskac kit, to mozna. Pani E. Steinbach ma wiele oblicz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaszubka Re: UG: Po kaszubsku na polonistyce IP: *.xlan.pl 23.03.09, 08:17 Regionalizm jest przeciwwagą dla globalizacji, a w jej dobie Kaszubi nie będą anonimowi. Każdy język (a takim jest kaszubski) w UE jest postrzegany jako bogactwo, szkoda ,że niektórzy Polacy nie maja takiej świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
mari-ka50 Re: UG: Po kaszubsku na polonistyce 24.08.09, 21:20 Czy uważasz,że pisanie nazw miejscowości i ulic - po kaszubsku,jest dobrym pomysłem ??? Czy Serakójce w Rzeczpospolitej muszą być ??? DLACZEGO NIE SIERAKOWICE ? Mam świadomość,że JEST TO NIEPOTRZEBNE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clou UG: Po kaszubsku na polonistyce IP: *.tvteletronik.pl 26.03.09, 08:35 Autor nie dopisał (nie wiedział?), że terenem zwartego osadnictwa kaszubskiego są też gminy Kolbudy i Przywidz w powiecie gdańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszebe Tu jest Trojmiasto IP: *.adsl.hansenet.de 26.05.09, 10:13 Spadaj z tym Slaskiem i slaska propaganda. Tu jest Trojmiasto. Przeczytaj u gory jak sie to forum nazywa. A tak poza tym to sie we mnie gotuje jak sie Kaszuby ze Slaskiem porownuje, tak w ogole to od Kaszubow trzy kroki w bok - nie mamy i nie chcemy miec nic wspolnego i porownywalnego ze slaskimi oszolomami. Kaszebe Odpowiedz Link Zgłoś
mari-ka50 Re: Tu jest Trojmiasto 24.08.09, 21:24 Myslę,że Ty tez innych nie lubisz pisząc: o oszołomach!.Nie mozna miec innego zdania,bo od razu zasługuje sie na miano"oszołoma" ? Śląsk jest cześcią naszego Kraju,gdybys,przypadkiem nie wiedział.. Odpowiedz Link Zgłoś
millaisa Re: Tu jest Trojmiasto 26.08.09, 09:14 Jeśli uważasz, że temat /wiści i nienawiści/ jest zbędny, to czemu go kontynuować? Jeśli możesz odpowiedz mi na moje wcześniejsze pytania. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
millaisa UG: Po kaszubsku na polonistyce 24.08.09, 12:21 Czy to znaczy, że kaszubi nie lubią ślązaków? Ps. w art. mowa jest również o samym UG - czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie panują ogólne sądy o tym Uniwersytecie? Warto na niego iść? Jeśli tak na co najbardziej? Na co nie warto? itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś