Gość: ADAMOWICZ - DROGI! IP: *.chello.pl 12.05.09, 22:53 ADAMOWICZ!! - zacznij w końcu budować drogi!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3miastoorg lud chce igrzysk 12.05.09, 23:02 ciągle coś miłosciwie nam panującemu nie wychodzi w rządzeniu. Odwrócił uwagę awanturą ze związkowcami, teraz trzeba coś o igrzyskach ponawijac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Gdańsk: Euro nie oddamy IP: 83.16.192.* 12.05.09, 23:37 Czy w tym czasie wydarzyło się coś, co mogło zmienić ten wybór? tak, okazało się że nie będzie żadnej drogi do stadionu, nie będzie również SKM, a pewnie jeszcze na dodatek nie będzie terminala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Gdańsk: Euro nie oddamy IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.05.09, 00:45 Moze ktos odpowie dlaczego nie ma zadnego miasta na wschodzie Polski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Gdańsk: Euro nie oddamy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.09, 01:29 Sami wezmą.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Re: Gdańsk: Euro nie oddamy IP: *.chello.pl 13.05.09, 08:56 A jakie mamy miasta na wschodzie Polski? Białystok Rzszów i Lublin ta są stosunkowo małe miasta o bardzo ograniczonych zasobach finansowych. Nie mają ani lotnisk, ani hoteli, ani dróg którymi można by do nich dojechać. Nie mają również srodków na budowę nowego dużego stadionu. Zobacz jakie sa kłopoty w dużych i bigatych miastach jak Wrocław czy Gdańsk, a skąd by Białystok wziął 800 mln na budowę stadionu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamot Gdańsk: Euro nie oddamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:28 Mamy tylko pokoje hotelowe dla działaczy i vipów. A gdzie drogi dla kibiców,którzy bedą przyjeżdżac do Gdańska. Słowackiego zagrożona, o obwodnicy południowej to juz nic nie piszą, trasa WZ bez zjazdu do obwodnicy, skm do lotniska za 20 lat, zamkną drogę do Banina a i tak lotniska nowego nie wybudują bo zabraaknie kasy. Z czego się cieszyć. Z roku na rok będzie jeszcze gorzej. Stadion będzie tak budowany jak hala sportowa w Gdańsk-Sopot. Wstyd na całego. I gdzoie te zielone światła? To co buduja prywatni inwestorzy to jest względnie ok. a to co miasto to tragicze. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Gdańsk: Euro nie oddamy 14.05.09, 19:25 lotnisko w gdańsku też nie spełnia jeszcze norm UEFY. Odpowiedz Link Zgłoś
podcast.gdanski Adam Owicz zapomniał dodać.. 13.05.09, 07:35 ..że Gdańsk ma bardzo rozbudowaną infrastrukturę drogową. Na czas igrzysk mieszkańcom zakaże się używania prywatnych aut. Odpowiedz Link Zgłoś
pacobuyo Wolański - prosiaczku spasiony 13.05.09, 08:22 Zapomniało się kto blokował budowe dróg w Osowej, przez kogo teraz ta dzielnica ma taką opinię jak ma? Krótka pamięć, czy hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika87 Re: Wolański - prosiaczku spasiony IP: *.chello.pl 13.05.09, 11:18 a co to znaczy? Wolanski-prosiaczku spasiony? Odpowiedz Link Zgłoś
mirekgdansk Gdańsk: Euro nie oddamy 13.05.09, 08:19 Będzie super, mieszkam 3 km. od budowanego stadionu i fonię będę miał gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon i tak źle i tak nie dobrze 13.05.09, 08:50 dostaniemy a na WZkę pieniędzy nie ma - Słowackiego do lotniska to żart a Adamowicz zadowolony z siebie. Czy "metropolia gdańska" to nie jest nazwa własna już? Nie powinno być z dużych liter? ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksim Gdańsk: Euro nie oddamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:11 A ja już wiem, że się je łapiemy,głownie przez drogi i komunikację m.in PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Gdańsk: będzie Euro czyli 4 mecze i nic więcej IP: *.96.192.213.cable.satra.pl 13.05.09, 10:14 k...a, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecgdańska Mam nadzieję, ze Gdansk odpadnie IP: *.ir.intel.com 13.05.09, 10:46 Mam nadzieję, ze Gdansk odpadnie. Jestem nowym obywatelem tego miasta, zostałem tu po studiach, na początku mi się podobało, zatoka, blisko do morza itd. Ale po kilku latach miaszkania tutaj m.in. na Zaspie przy ulicy Jana Pawła II, odcinek do Hynka i dojazdach do pracy ulicą Słowackiego stwierdzam, że władze miasta są po prostu nieodpowiedzialne. Jak można nie zbudować drogi dojazdowej z lotniska, że już nie wspomnę o tym, że powinna być alternatywna linia kolejki SKM z lotniska. Czy UEFA jechała Słowackiego? Słowackiego to jeden wieli korek o każdej porze dnia do późnych godzin wieczornych. Gdańsk to komunikacyjna porażka i najpierw to należałoby wyprostować. Według ostatnich ustaleń remont słowackiego przesunięto na 2014-2015. Kolejki już wiadomo że nie będzie. Może uda się zbudować stadion bo niemieckie firmy są wśród firm, które to budują. Że już nie wspomnę o hali widowiskowo - sportowej na granicy Gdańsk i Sopot - wstyd na cały świat. Porażka władz miejskich. Dworce w opłakanym stanie, bez oznaczeń, brak toalet, żebractwo, przecież tu się przyjezdni Polacy gubią a co dopiero obcokrajowcy. Gdańsk - komunikacyjny KOSZMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stadion to powinna być wisienka na torcie, kiedy już miasto dobrze funkcjonuje. Cieszyłem się, że to będzie w Gdańsku, sam jestem kibicem, chciałem iść z synem na mecz, ale jak teraz widzę, że na najwyższym priorytecie jest stadion i nic więcej to ja dziękuję, przede wszystkim miasto powinno funkcjonować normalnie na co dzień i wtedy można myśleć o imprezach masowych. Mam nadzieję, że ktoś z władz miejskich to przeczyta, jak można 16 lat rządzić miastem i dopuścić do takiej sytuacji. proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdanszczanin Re: Mam nadzieję, ze Gdansk odpadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:57 Nic z tego dywersancie, twe mrzonki na marne. Synek, jezeli to taki KOSZMAR dla ciebie i nie wyrabiasz ... to droga otwarta nikt cie tu nie trzyma ... mysle ze w Lodzi, Katowicach lub innym Koszalinie bedzie ci sie lepiej podobalo. Prawdopodobnie gdanskie powietrze ci nie sluzy - a na to tylko jedna rada: wolny kraj, wolny czlowiek i wolny WYJAZD!!! Gdanszczanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Mam nadzieję, ze Gdansk odpadnie IP: *.ir.intel.com 13.05.09, 16:28 Jak się tu żyje całe życie to może się można przyzwyczaić do KOSZMARNEJ komunikacji - Synek. Ja przyjechałem z zewnątrz i tak jak pisałem miasto ok, ale co z tego jak obojętnie gdzie chciałbym się dostać, skorzystać z uroków to muszę odstać swoje w korkach. Prawda jest taka, że ledwo jest kasa na stadion i nic przez najbliższe 5 lat się nie zmieni. I to mnie przeraża, bo każda drobna, normalna sprawa do załatwienia trwa tutaj minimum 2 godziny ze względu na dojazdy. I nie mów mi Kolego, że to jest normalne. Fajnie będzie stadion, tylko jak się tam dostaniemy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Gdańsk: Euro nie oddamy IP: 212.183.134.* 13.05.09, 18:45 Poznan zastapic Krakowem. Raczej Gdansk Krakowem. To przeciez Krakow i Poznan zostaly najlepiej ocenione w ostatnim rankingu UEFA Odpowiedz Link Zgłoś