Dodaj do ulubionych

Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team?

26.11.11, 17:52
Dziewczyny piszę w imieniu mojej psiapsiólki smile jest w 6msc ciazy z blizniakami...

Nie może zdecydować się jaki wózkek zakupic dla dzieciaczków.

Foteliki już ma po moim i po kolezanki dziecku 2 x maxi cosi cabrio.

Wózki bierze pod uwage dwa:

1. Easywalker duo
minusy cena, brak przekładanego siedziska spacerowki,
plusy dwie osobne gondolki, możliwość wpinania fotelików, spacerowka wydaje sie wystarczyc na dluzej, pompowane koła
2. Teutonia cosmo team
minusy brak wpinania fotelików, piankowe koła
plusy cena, obracane i szerokie siedziska

Mamy pytanie do Mam bliżniąt uzywajacych w/w wózków o opisanie ich, plusów, minusow, amortyzacji, do kiedy uzywalyscie wozkow...

Kolezanka mieszka na wsi, spokojnie da rade spacerowac wozkiem jeden obok drugiego, bardziej zalezy jej na obracanym siedzisku niz na wpisaniu fotelikow, nie zamierza jezdzic do galerii czy matrketow z dziecmi a nawet jak tak to na tyle rzadko ze moze przełozyc dzieci, a z drugiej strony wolalby koła pompowane na wsi...a no i kasa sie liczy przy podwojnej wyprawce wstepnie obliczyla ze teutonia wyniesie ich jakies 1000zł mniej gdyby nie kasa na pewno bralaby bugaboo donkey'a smile
pomożcie jej podjac jakas decyzje bo jesli to ma byc teutonia to juz w zasadzie wypadaloby zamwaiac wozek smile bedzie z 2 godnolkami soft bo potem przerabia sie je na spiworki..
Obserwuj wątek
    • ilovetwins Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 28.11.11, 12:56
      My jezdzimy teutonią.
      Piankowe kola super sie sprawdzaja i na wakacjach na wsi, w lesie, na wertepach, i na osiedlu, krawezniki, nierowne chodniki, kostka...
      Plus jest taki, ze nie zlapiesz gumy, co zdazylo sie kolezance, ktora ma easy walkera.
      Siedziska sa szerokie i wygodne. Moje dziewczynki maja prawie 1,5 roku, mieszcza sie bez problemow, takze teraz, gdy jest duro ubran, kocyki itp. Na pewno jeszcze nim dlugo pojezdzimy.
      Na poczatku mielismy gondolki twarde, z materacykami alvi, bardzo bylam zadowolona, wygodne, mieciutkie,cieple, chroniące zimą od wiatru i co wazne, długie i szerokie gondole, najszersze z tych na rynku (33 cm) - jezdzilismy w nich do 7 miesiaca. Rewelacja. Moglam w nich bezpiecznie i wygodnie przenosic dzieci. A po powrocie ze spaceru czesto dosypialy w gondolach na balkonie lub przy otwartym oknie w pokoju.

Minus wozka, to przede wszystkim ciezka, opadająca pod wlasnym ciezarem buda ;-(

Inne minusy, to tak jak przy innych wielkich wozach - waga, problem z samodzielnym zaladowaniem do bagaznika.
      Braku mozliwosci wpinania fotelikow nie odczulam. Za to z przekladania siedzisk korzystam.

Generalnie polecam, uwazam, ze to byl dobry zakup.

• mirtillo1983 Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 28.11.11, 18:08
        Dziekujemy za odpowiedz smile

ja wlasnie tez jej polecam teutonie. Ja mam pojedyncza cosmo i jestem zadowolona smile

a co do gondolek to kolezanka raczej mysli o miekkich soft po potem mozna przerobic na spiworek - pytania jak duzy jest ten spiworek?! na ile wystarczy i czy jest cieply?

myslala tez o 2 spiworkach zimowych tylko czy da sie je założyć szlufkami na pojedynczym duzym pałąku?

a i jak sie montuje te gondolki? sa jakies zaczepy?

jaki miałas kolor jesli mozna zapytać? Bo teraz jest braz ale ciemny, a ten jasniejszy bedzie dopiero w nowym sezonie i tak sie zastanawiamy czy ten ciemny nie zaciemny?
        • ilovetwins Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 28.11.11, 21:33
          > a co do gondolek to kolezanka raczej mysli o miekkich soft po potem mozna przer
          > obic na spiworek - pytania jak duzy jest ten spiworek?! na ile wystarczy i czy
          > jest cieply?

wiesz, ja nie mam tych spiworkow. Oglądalam je w sklepie i wyglądały na ciepłe i dość duże, ale nie wiem, do jakiego wieku dziecka wystarczą. Te, ktore oglądałam, były z taką podpinką, ktorą odpinalo się na lato i można bylo uzywac spiworkow rowniez w chlodne dni latem. Kosztowaly ok 300 zł sztuka i to mnie przeraziło. Teraz uzywamy normalnych kocy, a poza tym jest jeszcze oslonka na nózki.

>
          > myslala tez o 2 spiworkach zimowych tylko czy da sie je założyć szlufkami na po
          > jedynczym duzym pałąku?

tego nie wiem, nie mamy spiworkow

>
          > a i jak sie montuje te gondolki? sa jakies zaczepy?

nie, gondolki po prostu wsuwa się na siedziska, pod budkę. Od dołu są gumki mocujące do siedzisk. Wygodne to i szybkie.

>
          > jaki miałas kolor jesli mozna zapytać? Bo teraz jest braz ale ciemny, a ten jas
          > niejszy bedzie dopiero w nowym sezonie i tak sie zastanawiamy czy ten ciemny ni
          > e zaciemny?

ja mam ciemny brazowy, a srodek siedzisk jest w takie kremowo-brazowe liscie. Uwazam, ze nie jest za ciemny. I brudu nie widac tak szybko wink
        • agnrek Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 29.11.11, 10:22
          Ja miałam teutonię team alu s4, czyli poprzednika - dopiero teraz go sprzedałam w idealnym stanie- moje córeczki mają 4 lata. Dlaczego w idealnym - bo jest to genialnie wykonany wózek, nie do zdarcia. Jeździł po piachu, żwirze, po trawie, prowadzi się jedną ręką.
          Kupiłam do tego na allegro wełniane śpiworki i było super.
    • dwojedzieciija Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 28.12.11, 20:20
      Mamy Teutonie Team Alu s4. Jeśli przyjaciółka ma kasę to brałabym EasyWalkera.
      • mirtillo1983 Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 29.12.11, 19:03
        Teutonia juz zamowiona a dlaczego Ci nie odpowiada?
        • dwojedzieciija Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 30.12.11, 11:01
          Nie piszę, że mi nie odpowiada, po prostu gdybym miała kasę i stała przed takim wyborem wzięłabym EasyWalkera. Na moim blogu jest opinia odnośnie Team Alu s4, jednak mam wrażenie że tego co mi przeszkadza w Team Cosmo nie poprawili:
          -brak przedziałki między dziećmi - moi leją się po głowach i jeden nie daje spać drugiemu (wbrew pozorom bardzo utrudnia to spacery),
          - brak zasłonki/folii przeciwsłonecznej w budkach - w lecie by słońce nie świeciło dzieciom w oczy musiałam zarzucać na budę pieluchy, co nie wygląda zbyt estetycznie
          - ciężka, co chwila opadająca buda

To są moje główne zarzuty do Tetuonii, kupując wózek miałam ich świadomość, ale nie sądziłam że AŻ TAK będzie mi to przeszkadzało. Na szczęście kupiliśmy wózek używkę za 700 zł, więc jakoś się z tym jestem w stanie pogodzić, ale jakbym kupiła nowy, pewnie bym sobie w brode pluła.
          • cytrusowa Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 31.12.11, 19:47
            a po co przekladane siedziska???
            po pierwsze dzieci max. pol roku nie sa zainteresowane tym, co sie dzieje i moge jezdzic na nic nie patrzac. potem to i tak chca gapic sie przed siebie

po drugie w easy Walkerze mozna dac i gondole i wmontowac foteliki wiec mozliwosci sporo

po trzecie ja bylam b. zadowolona z wozka, bo mimo slodkiego ciezaru stosunkowo lekko sie prowadzil, bezblednie podbijal pod krawezniki i swietnie radzil sobie na wertepach - zaliczyl wiele razy lake, an ktorea wyprowadzalysmy naszego psa

nietety zaliczyl i gumy no ale jesli sie jkezdzi wozkiem po trawie, nie wiadomo co tam moze byc jezsczesmile

dobry uchwyt, mozna go regulowac, no i bezapelacyjnie swietnie skladal sie do samochodu

ja zaluje, ze nie mielismy go od poczatku - dziewczyny jezdzily nim do oporu a wiec do trzech lat
            • renatabr8 Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 13.01.12, 14:00
              Ja mam easywalkera i jak na razie jestem zadowolona.

Używam od początku tj od 6ciu miesięcy - na razie gondole. Super się prowadzi, bardzo lekko i jest bardzo zwinny a zarazem stabilny. Jeździliśmy nim i w górach i w lesie.
              Gondole już trochę ciasne ale ten wózek ma chyba i tak najszersze gondole dostępne na rynku. No i jest wąski - zmieści się w większość drzwi a to dla mnie akurat bardzo ważne.

Podstawowy minus to oczywiście cena.

Ja wpinałam też foteliki na wózek i mi się ta funkcja bardzo przydała ale wiem, że nie każdemu to potrzebne.
    • ladymakepeace Re: Easywalker DUO czy Teutonia Cosmo Team? 19.01.12, 12:19
      NIesetety nie zgodzę się z tym, że Teutonia jest lepsza od EasyWalkera. I mogę to powiedzieć uczciwie, bo byłam jej użytkowniczką. Koszmarnie ciężki wózek, za nie małe pieniądze (ponad 3 tys, to nie mało) bez bardzo ważnej opcji wpinania fotelików. Nie dość, że rama Teutoni jest cięższa od EW o 5 kg, to jeszcze, żeby gdziekolwiek ruszyć się samochodem z dziećmi, trzeba zabrać: stelaż+ spacerówkę+gondolki+foteliki! Tego dziadostwa nie da się samemu wyjąć z bagażnika, wierzcie mi. Jeżeli jedziesz gdzieś EW bierzesz tylko: stelaż + foteliki (które i tak się zabiera). Ok, 3 lata temu to był najnowocześniejszy wózek, ale dzisiaj bym go absolutnie nie poleciła. Dodam, że sprzedanie go po rozsądnej cenie (czyli za połowę wartości jest nierealne), za to o używanego EW ludzie się biją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka