Dodaj do ulubionych

bez marchewki, ziemniaka

IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 21:17
jakie zupki/przeciery mogę zrobić dla półrocznego dziecka nie zawierające marchewki (zaparcia) i ziemniaka (bóle brzucha przez całą noc)? Mały toleruje brokuły i pietruszkę, ale nie będę przecież na okrągło tego robić... jakie jeszcze warzywa mogę podać półroczniakowi, które nie powodowałyby zaparć? generalnie mały i tak robi cały czas plastelinowe kupy i raczej z wysiłkiem odkąd zaczęłam rozszerzać dietę, chociaż codziennie dostaje całe jabłko albo gruszkę i często przystawiam do piersi żeby popił.
Obserwuj wątek
    • siu-lka Re: bez marchewki, ziemniaka 28.04.12, 22:14
      Buraki. Powinny też rozluźnić kupę. Jeszcze por, zielony groszek. Żeby urozmaicac możesz dodawać różne kasze (np jaglana czy jęczmienna) albo ryż.
    • momago Re: bez marchewki, ziemniaka 29.04.12, 00:10
      www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/166-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-6-miesiac-zycia.html
      • agus7 Re: bez marchewki, ziemniaka 30.04.12, 11:07
        cukinia, dynia, kalarepka, zielone szparagi
    • agnieszka.lelen Re: bez marchewki, ziemniaka 30.04.12, 23:21
      Szpinak, buraki, kukurydza, dynia, kalarepa, cukinia, soczewica, groszek zielony, pomidor. Skoro są dolegliwości należy powoli rozszerzać dietę.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka