Dodaj do ulubionych

Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa

02.04.12, 07:51
W sobotę po raz pierwszy ruszyliśmy na rekonesans odnośnie wózka, no i na wstępie załamka - mieszkamy w takich okolicach, że przydałyby się w wózku większe kółka, a według sprzedawców żaden z takich modeli nie zmieści się do bagażnika volkswagena golfa sad. Usłyszeliśmy za to, że wcześniej czy później rodzice bliźniaków zazwyczaj zmieniają samochód na większy. Ale ja dopiero co zmieniłam samochód! Jakieś dwa miesiące przed Nowiną...

Dziewczyny, pomóżcie proszę! Czy któraś z Was ma może golfa i mieści do bagażnika wózek dla dwójeczki? Jaki?!?!?
Obserwuj wątek
    • gosiaczekk6 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 07:57
      Nie pocieszę Cię...zmień samochód. Jeśli chcesz mieć wózek na dużych kołach, którym wszędzie przejedziesz to zapomnij o swoim aucie. Ja ma teutonię i ledwo ją mieszczę do bagażnika megane kombi.

--
      • edybak Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 10:27
        No to właśnie z różnych powodów nie wchodzi w rachubę...
        A w ogóle jakiś wózek bliźniaczy dla noworodków wchodzi do golfa?!?!
        Zaczynam się też zastanawiać nad opcją duże koła w okolicach domu, coś innego (tylko stelaż na foteliki???) na wyjazdy typu wizyta u lekarza...
        Macie jakieś doświadczenia? Pomocy!
    • pikka6 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 10:24
      oj nie pocieszę Cie sad ja zmieniam samochód uncertain choć kocham mego miłością wielką to niestety nie ma wyjścia winkwózek i bagażnik swoją drogą, ale jak widzisz mam jeszcze synka na stanie i nie wejdą 3 foteliki do tyłu na pewno. Jeden bym mogła do przodu wyrzucić ale ja wtedy też się ledwo wcisnę między dwa.....
      • edybak Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 11:04
        Ja też już mam Synka na stanie smile. Też jeszcze "fotelikowy". I też zamierzałam go do przodu przerzucić. Ja za kierownicą. Z tyłu między fotelikami moja Mama - przy czym to tylko na takie miejskie wyjazdy, na krótsze trasy. I chyba raczej rzadko się będzie zdarzać taka pełna obsada. Raczej jak Synek, to nie Małe i Mama i odwrotnie.

No ale ten wózek!
        A może jakieś dwa pojedyncze stelaże na foteliki spięte klamrami?!?
        • nannyjo32 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 13:01
          ja tez Cie nie pociesze poprostu zmienilismy auto na mazde 5. Taki sam problem mialam z wozkami w starym aucie i z pomieszczeniem np.mamy ktora sie cisnela pomiedzy dwoma fotelikami. Mialam od urodzenia przez rok arie twin i mysle ze zmiescial by sie do Twojego auta tak samo mysle ze mcclaren by sie zmiescil. No ale wiem ze w Polsce malo kto uzywa tych wozkow dla noworodkow.
    • asiuleknj Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 13:36
      ja ma VW golfa ale kombi. Nie wiem więc tak naprawdę jaki masz bagażnik.
      Miałam (mam choć już nie używam) wózek MIKADO ze skrętnymi przednimi kołami i zdejmowanymi pompowanymi tylnymi. Po zdjęciu tylnych kół (jednym naciśnięciem) wózek mieści się choć nie jest lekki i mnie samej nie było łatwo go zapakować
    • renatusia24 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 17:01
      My też jakieś miesiąc przed nowiną zmieniliśmy na golfa, Cinki mają już 3 lata i dalej nim jeździmy. PP deutte sw! tylko koła mąż zdejmował.

pozdrawiam
      • zandaria03 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 19:30
        Na pewno nie Implast-on nawet rozkręcony z trudem się mieści do skody octavii mojego mężasad.Jak maluchy byly jeszcze w nosidełkach,to nie woziłam wózka,tylko dźwigałam nosidełka z dzieciakami do przychodni.Teraz w bagazniku swojego nissana micry wożę spacerówkę Kees side by side,która na wyjazdy sprawdza się rewelacyjnie (zazwyczaj jeżdże wszędzie sama z bliźniakami).Pozdrawiam ciepło
    • asia-81 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 02.04.12, 22:07
      Też mam synka fotelikowego i bliźniaki w drodze. Zostało nam około 8 tygodni na zmianę autę uncertain tym bardziej, ze lato za pasem i pewnie gdzieś na jakieś wypady będziemy rodzinnie się wybierać. Do naszej osobówki nie pomieścimy się. Ja sobie nie wyobrażam żebym miała siedzieć ściśnięta między fotelikami a starszak z przodu ...
      • edybak Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 03.04.12, 10:18
        My na wyprawy rodzinne będziemy jeździć samochodem Męża - obecnie to kombi, a jak się uda to od zimy będzie siedmioosobowy van (oby się udało!).
        Ale mieszkamy na obrzeżach miasta, wszędzie daleko, do sklepu, do lekarza itd. Muszę być mobilna, żeby móc pozałatwiać takie sprawy.
        Ktoś mi ostatnio podsunął pomysł o wózku Phil&Teds - jako drugim, nie spacerowym, a właśnie wyjściowym pojeździe. Jeśli tylko da się zamontować dwa foteliki i zmieści się do bagażnika - to zawsze to jakaś alternatywa. Muszę sprawdzić! Na allegro są używane - bynajmniej nie tanie, ale zawsze bardziej mi się to będzie opłacać, niż wymiana samochodu...
        • bluemka78 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 03.04.12, 11:58
          Kup na wyjazdy parasolke rozkladana na plask i bedzie ok, powinna sie miesic w malym bagazniku po zlozeniu.
          • bluemka78 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 03.04.12, 12:01
            A dodam, ze opcja stelaz i foetliki na stelazu jest fajna, pod warunkiem ze masz baze pod foteliki i nie muisz ich wpinac za kazdym razem. Tylko nie wiem, ktory stelaz sie zmiesci do golfa.
            • nannyjo32 Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 03.04.12, 16:01
              teraz mam ten wozek graco duosport twin stroller imysle ze tez by sie zmiescil.
              sklada sie plasko.

www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_74_10751_-1_14602_142334_10001_14051
    • dzela-226 Jane PowerTwin.... 04.04.12, 21:44
      ....z fotelikami rebel do kompletusmile Sprawdzonesmile W tym wózku odpinasz koła(duże,pompowane) sam stelaż bardzo lekki.Na początek dzieci do fotelików,foteliki wpinasz w stelaż i na spacer.Polecam
      • edybak Re: Jane PowerTwin.... 05.04.12, 08:06
        Bardzo wszystkim dziękuję za rady, zamierzam obdzwonić sklepy z wózkami, czy mają polecane przez Was na stanie i w poświąteczną sobotę zrobić rundę i przymierzać. Trzymajcie kciuki! wink
      • ledika Re: Jane PowerTwin.... 25.05.12, 09:53
        A ja odradzam trójkołowy Jane PowerTwin, bo owszem rama jest mała, ale nie można na niej zamontować dwóch gondol (czyli musisz kupować jeszcze inny wózek głęboko spacerowy). Dwie gondole można zamontować na czterokołowej ramie Jane Twin Two, ale ta rama nie wejdzie do Twojego bagażnika. Dodatkowo godole Jane Matrix są bardzo ciężkie, więc noszenie z dzieciakami dwoma jest trudne. Więc pod każdym względem najlepszy i jedyny na rynku sposób to Baby Jogger City Select.
    • ladymakepeace Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 19.04.12, 16:30
      Owszem, wejdzie Ci Baby Jogger City Select. To wózek na pojedyńczej ramie. Wpinają się foteliki samochodowe i ma duże pompowane koła tylne.
      • edybak Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 19.04.12, 18:04
        Tak też mówiła Pani w sklepie z wózkami tylko dla bliźniaków, ale będzie go miała dopiero za miesiąc-półtora, więc nie mogłam przymierzyć.
        Wszedł też - i to sprawdzone - bugaboo donkey... Cena horrendalna, ale z drugiej strony to jakieś 2 tys więcej niż easy walker a jakieś 3 tys więcej niż właśnie BJ City Select - a na zmianie samochodu straciłabym z pewnością dużo więcej...
        Póki co temat nadal otwarty, chcę zobaczyć w rzeczywistości tego BJ - szczerze mówiąc jak patrzę na zdjęcia na te różne konfiguracje to mam mieszane uczucia - czy to będzie stabilne?!?!
        Czy w wersji z gondolami da się bez problemów wyjąć dzieciaczka z dolnego poziomu???
        • ledika Re: Wózek bliźniaczy mieszczący się do vw golfa 25.05.12, 09:22
          Miałam dokładnie taki sam problem i na stan badań styczeń 2012 mieści się tylko BJCS. Do lekarza pojedziesz z samą ramą w bagażniku, a dzieciaki w fotelikach zamontujesz na ramę. Trzeba tylko pamiętać o zakupie adapterów do montażu fotelików. Wózek jest bardzo stabilny, ma same zalety. Dzięki temu, że gondole na siebie zachodzą wózek jest krótki (jak na bliźniaczy) i wszędzie się mieści. Oczywiście da się dziecko bez problemu wyjąć z dolnego poziomu, trzeba się tylko bardziej schylić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka