Dodaj do ulubionych

Jaka parasolka? Szerokość max 72cm

31.05.13, 18:59
Dziewczyny! Poratujcie! Czy możecie polecić jakąś spacerówkę, która będzie szeroka maksymalnie na 72 cm (ograniczają nas niestety drzwi do windy)?. Chodzi mi konkretnie o parasolkę, bo na co dzień jeździmy ABC Design Zoom, ale chciałabym mieć właśnie parasolkę jako wózek dodatkowy. Szperałam po necie, ale póki co nie znalazłam niczego odpowiedniego. Byłam napalona na Maclarena, ale doczytałam, że szeroki na 76 cm sad((((((
pozdrawiam
Małgosia
Obserwuj wątek
    • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 31.05.13, 21:10
      nie pocieszę Cię, ale chyba tak wąskiej parasolki nie znajdziesz - mam Mamas&Papas BEAT - ma ok 77cm - Maclaren może mieć podobnie kwestia zmierzenia bo np mierząc szerokość tylną od jednego koła do drugiego wychodzi ok 76 ale z przodu kółka są ciut szersze i wychodzi jakieś 77cm i to jest rzeczywista szerokość całkowita.
      Kees Side by Side ma prawdopodobnie taką samą szerokość - mniemam po tym, że zamawiałam od nich tapicerkę do mojego M&P bo oryginalna była do D*** wink Cossatto ma też min 76 cm. Nie znajdziesz węższej typu "jeden obok drugiego" i jest jeszcze jeden powód - siedziska byłyby niesamowicie wąskie - już w tych wózkach o szer 76cm nie ma rarytasów, zimą w kurtkach bywa ciutkę ciasnawo - latem jest luźniej, nie wyobrażam sobie zatem co by było w takich malutkich wink
      Jedyne co mogę Ci zaproponować to coś takiego www.amazon.co.uk/dp/B000M1UGZG?tag=homecleaner-21&camp=2902&creative=19466&linkCode=as4&creativeASIN=B000M1UGZG&adid=15D5SJ04PBGXW6SBQGX6&&ref-refURL=http%3A%2F%2Fwww.twin-pushchair.co.uk%2Fcosatto-duet-lite-twin-pushchair%2F
      • sur.ya Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 01.06.13, 10:37
        Dzięki Fasolko smile Chyba rzeczywiście masz rację, że będzie strasznie ciasno....
        Muszę poszukać tego Cosatto, który wkleiłaś, ale po pierwszym wyszukiwaniu wyskakują mi raczej zagraniczne strony. Liczyłam, że sobie obejrzę go gdzieś na żywo. No nic, poszukam dalej.
        Wczoraj znalazłam jeszcze Hauck Turbo Duo (niby ma 71 cm, znalazłam to na jakiejś innej stronie):
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2426&osCsid=
        Szerokość siedziska to 29 cm.
        Kurcze, chyba się muszę wyprowadzić do bloku z szerszą windą wink Albo kombinować z wpychaniem wózka bokiem? wink)))
        • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 01.06.13, 10:57
          sprawdź na allegro - widziałam takie kilka szt ale nie wszystkie były konkretnie tej marki)
          Szczerzę wątpię, by ten Hauk mial 71 cm - może bez kół i tu też trzeba się zapytać sprzedającego, żeby zmierzył ci wózek w jego najszerszym miejscu - patrząc też na wszystkie wystające boczne śrby/uchwyty itp bo koła Ci mogą przejsć a utknie przez np uchwyt do składania. W moim wózku szerokość siedziska to też 29-30cm. Zawsze możesz też wózek lekko złożyć przed wjazdem do windy (ja tak robię jak chcę wózek wynieść na balkon, a nie przechodzi) tyle że tej czynności raczej nie zrobisz z dziećmi w środku więc jeśli są malutkie i nie chodzą to może być ciężko.
    • eter.nal Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 01.06.13, 17:06
      ja też mam wąską windę. zdejmowałam tylne koła w wózku - miałam kees twin. koła zdejmowały się i zakładało łatwo, wystarczyło nacisnąć ale było jednak cieżko podnosić wózek z dziećmi manewrować bez kół
    • ronnad1 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 03.06.13, 14:59
      Małgosiu
      Polecam wózek Jane Twin Two - to typ jeden za drugim o szerokości 64 cm. Do windy w starym bloku nim swobodnie wjeżdżam smile Siedziska są szerokie i wygodne, koła skrętne. Tylne siedzisko rozkłada się na płasko, przednie na pół płasko ale jest ok. Do stelaża pierwotnie używałam gondol Matrix Light ale teraz jako spacerówka to naprawdę wygodny wózek!
      Jestem z niego bardzo zadowolona smile
      Mama Ewy i Agatki (12 miesięcy)
      Polecam mój blog madramama.wordpress.com/category/spacer-z-dzieckiem/
      • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 03.06.13, 17:56
        ale kobieta pisze, że ma ABC ZOOMa wiec to wózek typu Jane wink po co jej drugi zatem?
        Co do Jane .....mam, jest fajny, lubię go, ale to nie wózek na spacery gdzie dzieci pójdą spać sad z tyłu dziecko ma faktycznie wygodnie, z przodu niestety już nie, o wiszących nózkach przy spaniu nie wspomnę - a to z braku podnóżka.
        Wózki jeden obok drugiego są niekwestionowanie najwygodniejszymi wózkami DLA DZIECI, dla mam i ich funkcjonowania w "miejskiej dżungli " już niekoniecznie uncertain
        • sur.ya Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 04.06.13, 22:32
          Dzięki dziewczyny! Ale rzeczywiście Jane mnie nie interesuje, bo mam Zooma. Chciałam mieć alternatywę w postaci parasolki, no i widzę, że to będzie kłopot.
          No nic, jakoś będę kombinować. Może jedno dziecko w nosidle/na rękach, drugie w wózku, wózek lekko złożony i wtedy hyc! do windy wink Przemęczymy się trochę, aż do czasu, jak dzieciaki będą potrafiły ustać na nogach - wtedy będzie już prościej.
          Swoją drogą, to bycie bliźniaczą mamą wymaga niezłego kombinowania wink Mój Zoom na długość też do windy nie wchodzi, muszę otwierać część towarową. Windę mam na półpiętrze, więc żeby wyjść z domu, to muszę jeszcze spuścić na te 10 schodków płozy, które są na zawiasach przymocowane do ściany. Musiałam je sobie wywalczyć w spółdzielni, bo z pojedynczym wózkiem to jeszcze jakoś byłam w stanie się wytarabanić, ale z podwójnym to już nie wink)))) Więc wychodzenie z domu to dla nas spora operacja logistyczna smile
          • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 04.06.13, 23:33
            oo rety, dobrze Cię rozumiem, bo ja z kolei mieszkam w bloku na 4 piętrze - bez windy niestety uncertain dla mnie też wyjście z dziećmi było horrorem, a jestem z nimi sama więc na początku jak były w gondolach to ok, zdejmowałam gondole z nimi a stelaż do auta na parkingu, mam dwie ręce to się zabrałam, potem jak już wyszły z gondoli to tak do roku znosiłam je jakoś w fotelikach - wyjmowałam z auta wózek, wsadzałam je a foteliki chowałam do bagażnika. Kiedy przestały się mieścić w foteliki ale nie chodziły to był najgorszy okres - wtedy nie było już przebacz i po prostu prosiłam się sąsiadów o pomoc, teraz już same chodzą, stoją więc jest o niebo lepiej, choć wnieść i znieść ze schodow trzeba na rękach.
            Ja ze spółzielnią wywalczyłam drzwi wejściowe od klatki bo okazało się że wózek 76-77 cm nie może wejsć - drzwi były spooooro za małe uncertain teraz do klatki wejdę swobodnie, gorzej na miescie i w sklepach. Póki co z windy korzystałam dwa razy - w szpitalu a tam są dość głębokie więc spokojnie weszłam z Jane, i raz w galerii handlowej - póki co się mieszczę big_grin
            Co do mam bliźniaczych - lata naszej cieżkiej pracy powinny być wliczane do emerytury wink
            • anytram82 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 06.06.13, 22:30
              Poszukaj tutaj. Ja też mam windę ale ok 76cm szer. i mieszczę się na styk z baby joggerem.
    • sur.ya Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 12.06.13, 17:41
      Zdecydowałam się kupić Cosatto You2 Twin, czyli ten jeden obok drugiego. Bo te wózki są takie urocze smile Stwierdziłam, że ryzyk fizyk, jakoś będę kombinować z tą windą i najwyżej wchodzić z niedopiętym wózkiem, a potem zapinać. I wiecie co????!!!!! Wchodzi! Na styk i z lekkim ocieraniem, ale jednak smile))))) Więc albo sprzedawcy podają lekko zawyżony wymiar, albo ja mam skopaną miarkę wink)))))
      W każdym razie jestem dziko szczęśliwa smile Teraz trzeba będzie przeegzaminować wózek w terenie.
      Dziękuję Wam bardzo za rady! smile
      • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 12.06.13, 18:19
        suuuuper! ale traf smile kupiłaś nówkę? napisz mi ile mają szerokości siedziska - ciekawa jestem czy są większe czy mniejsze niż w M&P - nie powiem, ale ja też jestem zauroczona Cosatto a zwłaszcza ich najnowszą linią <3
        • sur.ya Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 14.06.13, 13:55
          Kupiłam używkę, ale mam wrażenie, że nie była specjalnie używana smile Więc jestem bardzo zadowolona. Nie wiem z jakiego roku jest kolekcja. Jeden śpiworek jest różowy z napisem "He did it", a drugi niebieski "She did it" (mam parkę).
          Postaram się dziś go zmierzyć, bo na razie schowałam go i miałam zamiar "uruchamiać" w weekend.
          • bluemka78 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 14.06.13, 14:26
            hehe surya moze dzieci ktore uzywaly wozka byly takie jak moje, antywozkowe. Ja mialam zawsze problem z wyjsciem, bo po 10minutach wycie i z powrotem smile Tez wiec nasz praktycznie nic nie zuzyty. No i prawda taka, ze ludzie wola wygodniejsze wozki, a parasolki to tak od wyjazdu maja smile My mamy czarno rozowe z ptaszkami, ale tez bede sprzedawac, bo dziewczyny juz prawie 3 lata i ciagle antywozkowe smile))))
        • sur.ya Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 16.06.13, 21:23
          Fasolka! Zmierzyłam siedziska - mają ok 29 cm. Wózek wypróbowany w terenie - wypada całkiem nieźle. Bardzo zwrotny, łatwo się podbija. Oczywiście wolę Zooma na dalsze spacery, bo dzieciakom na pewno wygodniej, ale jak na funkcję, którą ma spełnić parasolka, to Cosatto jest fajny.
          • fasola08 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 16.06.13, 23:37
            no to szerokość zbliżona (żeby nie napisać taka sama) wink jak w moim M&P - kolekcję kojarzę, fakt nie jest najnowsza bo te modele dość dawno były na rynku, ale stan najważniejszy. Ja osobiście rozpływam się nad ich najnowszą linią. Można obejrzeć na ich angielskiej stronie internetowej, szkoda, że ta marka jest jakoś niedoceniona w PL i mało sprzedawców oferuje ich produkty - fakt, najtańsze nie są, ale mają ciekawy design smile Używanych jest jak na lekarstwo. Niech służy zatem smile
      • bluemka78 Re: Jaka parasolka? Szerokość max 72cm 14.06.13, 13:22
        Cosatto sie zmieści, miałam dokładnie ten sam problem, mieszkaliśmy jeszcze w bloku z winda i z jane było m za cieżko wychodzić więc postawilam na cosatto. Mieściła sie na styk w takiej windzie 72cm smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka