joannanb 21.08.04, 22:19 przepraszam kliknelo mi sie niechcacy. mam pytanie jestem w 15 tygodniu ciazy blizniaczej i czuje wyrazne ruchy maluszka ale tylko po jednej stronie, po drugiej zas tylko delikatne dotkniecia. czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.mm Re: blizniaki 21.08.04, 23:38 Ja pierwsze ruchy moich Bąbli poczułam na przełomie 19 i 20 tc. Była to moja pierwsza ciąża, a ruchy jakie wówczas czułam były raczej czymś w rodzaju "bulgotania bąbelków". Jeżeli to Twoja pierwsza ciąża to i tak "jesteś do przodu" bo żadko która z nas tak wcześnie czuła ruchy (tak mi się wydaje), a jeszcze tak dokładne. Myślę, że dużo zależy od indywidualnych predyspozycji, od Twoojej budowy, ułożenia płodów... Każda ciąża jest inna. Jedno jest pewne, jeżeli masz jakie kolwiek watpliwości czy obawy, koniecznie skontaktuj się ze swoim ginekologiem!!! Zawsze to powtarzam : lepiej 10 razy spanikować niż raz pzregapić! Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
joannanb Re: blizniaki 22.08.04, 15:46 Dziekuje za Twój list.Jest to moja druga ciaza, mam juz 4letnia coreczke i wiedzialam juz czego oczekiwac.Poza tym jak stwierdzil lekarz mam cienka sciane macicy.Niestety mieszkam w Anglii a tu lekarze na kazde twoje pytanie twierdza ze tak moze byc,ze to normalne itp.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1 Re: blizniaki 05.09.04, 23:07 cześć!! ja urodziłam bliźniaki (parkę) 12 sierpnia 2004 roku!! ja ruchu czułamdopiero w 19 tygodniu i tez się Martwiłam okazało się że córcia była bardziej silna i energiczna i dlatego jej ruchy czułam mocniej a synus jak to lekrz powiedziła to mały leniuch!! ale za jakieś 2 tygodnie wszystko powinno sie wyrównać!! trzymam kciuki mocno Dominika mama Nikoli i Eryka Odpowiedz Link Zgłoś
madziamarzec Re: blizniaki 21.09.04, 10:35 Mnie się wydawał, że od początku ciąży coś mi się dzieje na jelitach, a to był jeden dzidziuś, który tam miał nóżki. Drugiego za to było ciężko na jednym miejscu dłużej zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
joannanb Re: blizniaki 30.09.04, 17:46 Dzieki za listy.Na szczescie oboje juz ruszaja sie czesto, w nocy nawet za czesto.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś