Dodaj do ulubionych

Swedzenie - RATUNKU!!!

17.09.05, 04:00
Dziewczyny, blagam, pomocy!!!
Swedzenie skory to ponoc w ciazy rzecz normalna. Mnie jednak rownoczesnie
swedzi cale cialo, doslownie od stop po czubek glowy. To wlasnie dlatego
teraz, o czwartej rano nie spie. Wapno musujace nie pomaga. Macie jakies inne
propozycje?
Bede wdzieczna za pomoc.

Dobrej nocki, a wlasciwie ranka,

Karolcia i 3 Brzdace
Obserwuj wątek
    • ewa054 Re: Swedzenie - RATUNKU!!! 17.09.05, 11:11
      Cześć Karolcia.
      Trochę dziwne masz swędzenie na całym ciele. Mnie swędzi i to króciutko skóra
      na brzuchu, a jest dosyć duży. Czy czasem nie puchniesz, może mniej soli w
      posiłkach. Ponoć na swędzenie na brzuchu pomaga smarowanie oliwką. Najbardziej
      nie lubię jak czuję jak mi brzuch rozsadza, jakbym zjadła nadmiar jedzenia i
      brzuch ,,rozchodził się w szwach''. Na szczęście to jest raz na kilka dni, ale
      bardzo nieprzyjemne uczucie. Pocieszę Cię tylko że w nocy też nie mogę spać.
      Dziś o 3.30 obudziłam się i męczarnia do rana, pózniej coś przysnełam. Dokucza
      mi rwa kulszowa i ból w pachwinach. Trzymam za Ciebie i Brzdące kciuki.
      Pozdrowionka.
      • grzalka Re: Swedzenie - RATUNKU!!! 17.09.05, 12:30
        Do lakrza, Karolciu, niech sprawdzi, czy to nie przypadkiem (odpukac w
        niemalowane) cholestaza.

A który to tydzień?
        • karolcia65 Re: Swedzenie - RATUNKU!!! 17.09.05, 13:28
          Tydzien 31.
          Co to jest ta cholestaza?
          Tylko mi nie mow, ze ma sie przy tym tez biegunke, bo to tez mam, a lekarz
          zalecil mi pic Coca - Cole (pierwszy raz w zyciu slyszalam taka propozycje)

Pa.
          • grzalka Re: Swedzenie - RATUNKU!!! 17.09.05, 15:09
            Cholestaza to jest zastój żółci, najczęściej występuje właśnie między 28 a 32
            tyg ciąży, świąd jest bardzo charakterystyczny, a w ciązach mnogich występuje
            częściej- przejdź się do lekarza, niech sie wypowie, bo lepiej trzymac ręke na
            pulsie. Dla pewności lepiej sprawdzic enzymy wątrobowe- ale wiadomo, że decyzja
            zależy od lekarza.

Cola i sucha bułka na biegunke to znany sposób smile

Pozdrawiam
            • ml130676 Re: Swedzenie - RATUNKU!!! 19.09.05, 13:52
              Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jeśli w Warszawie, to leć na Solec (szpital
              śródmiejski) do dr. Raka. On u mnie wykrył cholestazę. To bardzo niebezpieczna
              choroba. Można urodzić przedwcześnie. Ja też nie spałam całe noce, na rękach
              miałam rany, a lekarz w sławnej prywatnej przychodni twierdził, że to normalne.
              Ale to nie jest normalne! Idź do dobrego lekarza i porób niezbędne badania.
              • agniesia74 Re: do ml130676 22.09.05, 09:31
                Witaj,
                Widzę, że kierujesz koleżankę do szpitala na Solcu. Czy tam rodziłaś bliźniaki?
                Ja mam właśnie taki zamiar, ale nie wiem jakie u nich jest podejście do porodu
                bliźniaczego. Moje chłopaki ułożone są jeden główką w dół a drugi pupą i lekarz
                prowadzący mówi, że kwalifikuje się do porodu naturalnego. Jednak ze względu na
                dobro dzieci wolałabym cc. Jak Ty rodziłaś: naturalnie czy przez cc? Tak w ogóle
                to będę wdzięczna za wszelkie uwagi związanie z tym szpitalem.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka