Dodaj do ulubionych

Podziwiam Was dziewczyny

20.12.05, 12:55
Podziwiam Was dziewczyny.Moje łobuzy mają prawie 4miesiące ale bez noszenia
nie ma spania.Maluchy rozstroiły sie po zapaleniu ucha(jak nie przytulic w
takiej sytuacji).Próbowałam nie reagowac na ich wymuszanie ale zawsze kończy
sie tym samym-purpura na twarzy,przerazliwy pisk i bezdech.Nie wiem jak ich
tego oduczyc tym bardziej,ze robią to w jednym czasie.Jestem załamana bo
chciała bym przespac choc te 6 godzin w nocy i zacząc samodzielnie opiekowac
sie moimi Klonami( i jak tu pozbyc się babci?)
Obserwuj wątek
    • anusia_22 Re: Podziwiam Was dziewczyny 20.12.05, 13:44
      olki21, kiedy urodzily sie Twoje Dzieciaczki?Marta i Alex 12.09.2005, najwiekszy
      kryzys do tej pory mialam w ok.2 miesiaca-chodzi glownie o noce, ksiazka, ktora
      przeslalam Ci w wersji elektronicznej troche pomogla, chociaz Maluchy tak
      buszowaly, ze nie mialam kiedy jej calej przeczytac.Stosowanie metody jest
      trudne,zwlaszcza, gdy slyszysz donosny placz (ile mozna wytzrymac), ale ja
      zaobserwowalam, ze reagowanie na kazdy szmer (robil to moj maz) zle sie konczy.
      po prostu wychowujac wieloraczki nie mamy tyle czasu i energii, co pojedyncze
      mamy. Nie przejmuj sie,gdy uslyszysz, co trzeba a czego nie wolno robic z
      dziecmi, punkt wiedzenia zalezy od punktu siedzeniasmileIntuicja to podstawa,
      pozdrawiam Cie goraco, Anusia
      • olki21 Re: Podziwiam Was dziewczyny 22.12.05, 13:38
        Maluchy urodzily sie 25.08.2005r więc powinno byc juz co raz łatwiej-a czy tak
        jest....hym?!Przesadziła bym mówiąc,że nie jest ale jakoś to inaczej sobie
        wyobrażałam.Staram się przeczytac uśnij wreszcie ale jakoś zbyt wiele czasu na
        to nie mam(oczywiste).
        Bardziej przeraża mnie fakt,że tak łatwo i szybko nie zdołam podziękowac mojej
        mamie za pomoc przy moich Klonach.Tak bardzo chciała bym sama opiekowac się
        nimi ale jakoś nie daje rady.Man doła,ze jestem nieudacznikiem i moja mama juz
        na zawsze zamieszka z nami!Od urodzenia sie chłopców z mężem bylismy tylko 3
        razy sami.Brakuje nam prywatności no i poczucia,ze jeteśmy samodzielni.
        • grzalka Re: Podziwiam Was dziewczyny 22.12.05, 16:50
        • grzalka Re: Podziwiam Was dziewczyny 22.12.05, 16:54
          Róznie bywa, ja pierwsze trzy miesięce wspominam jak piknik niemalże, za to od
          czwartego zaczęły się schody i naprawdę chwilami nie wyrabiałam na zakrętach.
          Więc wcale niekoniecznie akurat im później, tym lepiej, ale za to jak już
          osiągniesz dno, to potem może być tylko lepiej.

Co do noszenia- można przytulać nie nosząc, można usiąść z dzieckiem na
          podłodze, można sobie położyć malucha na brzuch, można włożyć go do chusty.
          Warto dbać o swój kręgosłup, jeszcze długo będzie potrzebny....

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka