magda292 02.07.06, 11:41 kto ma ten wózek, interesują mnie wady i zalety, z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich "bliźniakowych" rodziców Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha129 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 02.07.06, 20:14 Posiadam ten wózek od marca. jego wady to: -nie rozkłada się do max. pozycji leżącej -jek są rozłożone siedzenia bardzo zły dostęp do koszy na zakupy -w moim lata troche jedno przednie koło -mam śpiworki , brudzą one ubranka A tak pozatym trudno znaleść wózek dla bliżniaków kóry spełniałby wszystkie oczekiwania, jest zamały wybór( nie toco dla "pojedyńczych dzieci") Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.obara Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 05.07.06, 12:41 Czy ten wozek nadaje sie dla rodzenstwa. Starsza corka ma 20 miesiecy a mlodsza 7. Odkad mlodsza zaczela jezdzic w wozku starsza tez bardzo chce. Chyba bedziemy zmuszeni do zakupu wozka dla blizniat. Niestety mieszkamy poza miastem i musi to byc "terenówka". Czy Hauck spełni te zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 05.07.06, 17:10 Właśnie zakupiłam ten wózek dla moich dzidziusiów, które niebawm pojawią się na świecie.Nie mam jeszcze opinii na temat tego wózka, ponieważ go nie użytkowałam.Ale moje pierwsze spostrzeżenia są następujące : - podnoszenie oparcia odbywa się za pomocą tasiemki, zamiast jakiegoś mechanizmu - cienki materiał z którego wykonany jest wózek - oczywiście nie odędzie się bez gondoli dla niemowlaczków Ogólnie wózek prezentuje się nieźle, mam nadzieję,że jakoś wytrzyma.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni_flis Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 05.07.06, 17:37 Co prawda nie z autopsji ale wozka nie polecam! Na innym forum dla wiloraczkow zakupily je moje trzy znajome! Awaria nastapila niedlugo po jego zakupie! Wozki nie nadawaly sie do jazdy! Producent okreslil awarie: jako wynikajaca z uzywania, co rzeczywiscie nie bylo prawda! Z tego co pisaly dziewcyzny: czesc wozkow zostala wycofana ze sprzedazy bo stwirdzono jakies problemy techniczne! Sama mam ABC, z ktorego jestem zadowolona! Mialam przyjemnosc sprowadzic Haucka! Jest dobry, ale nie na polskie drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 16.07.06, 19:32 podciągam wątek, wiem, że czasem na forum są rodzice, którzy kupili ten wózek czy warto? Na allegro jest dość wygórowana cena i nie wiem czy kupować, bo jedna ze sprzedawczyń powiedziała mi, że wózek rzeczywiście ma jakąś wadę konstrukcyjną. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_flis Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 16.07.06, 21:46 Poczytajcie opinie o Hauck`u! www.mamydzieci.pl/viewtopic.php? t=1429&start=150 Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 17.07.06, 09:51 wózek rozpadł sie po 2 m-cach średnio intensywnego użytkowania, moj i koleżanki. Rozwalają się przednie koła, są źle skontruowane. Odpadają plastiki przy budce, psuje się mechanizm składania. Najgorsze g... jakie miałam dla dzieci. Serwis Haucka w Polsce prowadzi wredna baba, ociągają się z naprawą, wymyślają farmazony. Sam Hauck jest totalnie niezainteresowany klientem. Masakra! rowerki to samo! omijajacie z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 17.07.06, 10:26 dzięki za opinie, chyba jednak zrezygnuję mimo że wózeczek bardzo mi się podoba. Moni - niestety nie można przeczytać opini o Haucku - wyświetla się informacja, że dany wątek nie istnieje, szkoda, ale dzięki! Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie!! Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 17.07.06, 11:16 Magda opinia z watku który podala Moni to wlasnie moja opinia miedzy innymi omijaj go daleko! ja juz miesiac czekam na niego bo jest w reklamacji! porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 21.07.06, 13:50 Podciągam - może późniejsze dostawy nie były już wadliwe? Cały czas żyję nadzieją, bo to chyba jedyny podwójny wózek terenowy w rozsądnej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
nacia77 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 21.07.06, 14:00 Nasz jest od 2 tygodni w serwisie w Koninie i zero odopowiedzi... po 4 miesiącach średniego użytkwania na płackim terneie ewentualnie las, przednie kółka odmówiły współpracy, latały, wykrzywiły się do środka, wolałabym już pchac coś z małymi kółkami... jednym słowem, jestem zawiedziona, oczywiście poczekam na odpowiedż serwisu i dam znać... w końcu jest na gwarancji! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia111 Re: kto ma wózek HAUCK roadster duo sl ??? 21.07.06, 15:40 No to ładnie.Zanim zdecydowałam się na kupno wózka szukałam opinii na temat wózka, i trafiałam na same dobre. Teraz wózek już kupiony, złożony stoi i czeka.W sumie wyniósł też niemało bo do ceny 800 zł trzeba dodać 2 gondole po 220 każda.Fakt,że wózek wygląda licho, mało porządny materiał, siedzonka dla dzieci to kawałek dykty obszyty materiałem, no a najlepsza jest regulacja oparcia za pomocą sznurka i tasiemki.Jeszcze go nie użytkowałam, a już czuję się rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 do olimpii szuwar 21.07.06, 19:07 na allegro hauck jest wystawiony za około 1000zł. ABC Design można kupić za jakieś 1200, wiem, że to o 200 więcej, ale ja się chyba na niego zdecyduję , bo skoro ten Hauck to takie g..., a ABC to też wózek terenowy na pompowanych kołach Odpowiedz Link Zgłoś
monikap31 Re: do olimpii szuwar 21.07.06, 20:41 Ja całkiem niedawno kupiłam ABC trójkołowca nowego za 800...jeśli jest ktoś zainteresowany,proszę o kontakt na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: do olimpii szuwar 21.07.06, 21:24 Wiem, zastanawiałam się też nad ABC, tylko problem jest taki, że z tego co czytałam on ma znacznie węższe siedziska. A ja potrzebuję wózka nie dla bliźniąt, tylko dla dzieciaków rok po roku, czyli na jednym siedzeniu będzie urzędował dorodny półtoraroczniak, na dodatek w kombinezonie. Dlatego się waham Chociaż pewnie tylko to pozostanie, bo małe kółka na zimę nie wchodzą absolutnie w grę! Tak naprawdę to śnię o Jane powertwin, ale to pewnie będzie musiało pozostać w sferze marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
monikap31 Re: do olimpii szuwar 21.07.06, 22:23 ABC jest szeroki!Ja śmieję się,że moje dziewczyny pojeżdżą w nim do 18-stki!! Mają 21 mcy,ważą ok 11 kg )) Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: do monikap31 22.07.06, 08:53 moniko napisałam do ciebie na priva, mam nadzieję, że wiadomość doszła Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Sprzedam nowego Haucka ;) 22.07.06, 11:26 Nacia przede wszystkim musisz dzwonic, dzwonic, dzwonic! ja po miesiacu upierdliwego wydzwaniania wymusilam na kobiecie odeslanie wozka do Niemiec! nie zgodzilam sie na jego naprawe w Polsce. I co? Hauck wymienil mi go na nowy!! Nowy wozek przyjdzie w poniedzialek ale Olimpia niczym sie nie różni technicznie! tak więc niestety te problemy pojawia sie znowu. W dodatku jest błękitny z Kubusiem Puchatkiem najprawdopodoniej /przekonam sie w pon./ co mnie przyprawia o palpitacje serca bo nienawidze błękitu i puchatka... Będę go sprzedawać bez otwierania.Ktoś chętny? ABC miałam, jest fajny ale nikt mnie nie ptzekona że ma szerokie siedziska! moje w zimie miały rok i wyglądały jak szprotki! W Haucku przynajmniej miały miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 22.07.06, 19:30 No właśnie, mój synek ma 13 miesięcy i waży 12kg, a chciałabym, żeby wózek nam posłużył od października przynajmniej do następnego lata Czy naprawdę żeby mieć normalny, praktyczny wózek, trzeba wydać dwa tysiące złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 22.07.06, 21:36 Moim zdaniem wózek idealny nie istnieje Ale jest różnica między wózkiem niewygodnym a takim co się rozpada! Wózka nie miałam dokładnie 36 dni, jest lato i dwójka dzieci, którym nudzi się siedzenie w ogródku. Koszmar! Dlatego nawet nie chcę tego za przeproszeniem g... wyciągać z pudełka... ABC byl bardzo fajny technicznie, wytrzymały, wjeżdżał wszędzie choć skręcanie nim jak dzieci podrosły było koszmarem. Teraz coraz bardziej przekonuję się do wózków jeden-za-drugim chociaż mi się nie podobają. Dlatego kupię Graco. Wygląda makabrycznie ale trudno, ładny już miałam oni mają przynajmniej serwis w Polsce.Może też pomyśl o takim wózku? np ABC? szerokie, można wstawić fotelik samochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 22.07.06, 22:19 ja też myślę o wózku jeden za drugim. podoba mi się Jane, ale kosztuje niestety 2000 i nie stać mnie na niego buuu... A jaka jest twoja opinia fazi na temat wózków jeden za drugim? Ja się boję, że dzieci będą się kopać po plecach, to znaczy to, które siedzi z tyłu, kopie to z przodu no i to z tyłu chyba nic nie widzi. Z kolei to dziecko na przednim siedzeniu nie może spać, bo to siedzenie się chyba nie rozkłada do pozycji leżącej. a swoją drogą zgadzam się z tym ,że nie ma idealnego wózka dla dwójki dzieci - szkoda!! Dla jedynaków duży wybór, więc może ktoś wreszcie wymyśliłby jakiś ładny i praktyczny wózeczek. Nie mogę jednak przeboleć tego Haucka, że to takie g...(( Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 22.07.06, 22:50 Magda ja sobie Jane też daruję to nasz 4-ty wózek i nie chce mi sie wydawać na dużo. Ja Haucka też żałuję. Jest bardzo ładny i przez pierwsze dwa dni się super prowadził. Jak powiedział mi dzisiaj importer wózków- 5 lat temu Haucki kosztowały 3tys, teraz dla singielka już za 300zł kupisz.to czego sie spodziewać? Nie wiem jaka jest moja opinia co do wozkow jeden-za-drugim do tej pory bylam ich zdecydowana przeciwniczka... z tych powodow co piszesz. Ale teraz moje dzieci nie spia juz w wózku wiec to nie bedzie problemem, to z tyłu niech patrzy na boki, poza tym będzie system rotacyjny a zawsze dla mnie było problemem np wejscie do piekarni itp przy okazji spaceru. Poza tym niania ktora w 90% używa wozka chce taki. No i jest szansa że czasami przemycę coś jednemu dziecku do jedzenia a drugie nie będzie o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 23.07.06, 20:45 Fazi, wierz mi, ja jestem wielką fanką wózków Graco i wszystkim je polecam. Sama jeżdżę Graco Quattro Tour (pojedynczym oczywiście) od roku i uważam, że ma same zalety, za wyjątkiem - no właśnie - kół. Małe, skrętne kółeczka są idealne na wiosenny spacer asfaltową alejką w parku, ale zimą zdarzało mi się po prostu UTKNĄĆ na zamarzniętym śniegu. Musiałam się wracać, bo wózek odmawiał posłuszeństwa. Kiedy wyobrażę sobie teraz manewrowanie tym cholerstwem dwa razy dłuższym i z podwójnym ładunkiem dzieciaków, to po plecach przechodzą mi ciarki i uważam za bardzo prawdopodobne, że po prostu siedziałabym w domu. Dlatego zarówno tandemy Graco jak ABC wykluczyłam z miejsca. Szczerze mówiąc, po przemyśleniu tego wszystkiego naprawdę coraz bardziej się skłaniam ku stanięciu na głowie, ale kupieniu Jane. Zwłaszcza, że w mojej sytuacji olbrzymią zaletę stanowi fakt, że maleństwo będzie przodem do mnie na wyciągnięcie ręki, a starszy nie będzie miał do niego dostępu Mamy bliźniąt pewnie nie mają tego problemu W każdym razie szkoda mi tego Haucka i to bardzo Chociaż powinnam była się tego spodziewać, bo miałam już jednego Haucka pojedynczego i po miesiącu skończył na aukcji od złotówki Pozdrawiam i bardzo Wam dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
nacia77 Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 09.08.06, 12:13 Bez słowa dostałam nowego Haucka widocznie poprzedni należal do tej wadliwej partii... nie wiem czy go rozpakowywać... chciałabym ale się boję a z drugiej strony myślałam o małej spacerówce typu Inglesina lecz odstraszają mnie kółka. Jak Wam się sprawują Haucki i czy po wymianie jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz072 Re: Hauck Roadster duo 24.09.06, 11:00 Mam wuzek od 3 miesiecy i nie narzekam kulka przednie sa tylko wadliwe jak jedzie sie z jednym dzieckiem bylam juz na plazy,w lesie i nic z tym wózkiem sie niestalo opinie tych ,które nierospakowaly nawet z kartona niech sie niewypowiadaja mnie ludzie na miescie zaczepaja z kad mam taki ladny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: Hauck Roadster duo 25.09.06, 12:48 Życzę Ci powodzenia już nawaliły kółka? to nie wypuszczaj się za daleko do lasu bo możesz nie wrócić. Serio. No chyba że wyznacznikiem tego czy wózek jest dobry sa pytania ludzi Szczerze mówiąc nawet pod tym względem żadna rewelacja. Wózek jak wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
fazi35 Re: Sprzedam nowego Haucka ;) 25.09.06, 12:45 tak, jest super.Tylko dlatego że mam nowe kółka zrobione na zamówienie. W nowym wózku po tygodniu wypadła szprycha. Odpowiedz Link Zgłoś